Индия се отказа от Су-57

Новият руски самолет не впечатлил индийците

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

из интернет: Предполагаемо, като за начало индийските ВВС щяха да бъдат снабдени с 50 едноместни изтребители, произведени по изискванията на руските ВВС, а останалите самолети ще бъдат произведени като двуместни по изискване на Индия, като електрониката и отбранителната система на самолета ще бъдат произведени от индийски предприятия. Първата партида самолети ще бъде доставена без двигатели за изтребители 5-то поколение, а с усъвършенстваните двигатели на настоящия изтребител 4-то поколение Су-35. Новите двигатели от 5-то поколение се разработват от НПО Сатурн и се очаква да влязат в употреба след около 5 до 10 години. След множество инциденти основно с руски самолети МИГ-29 и неуредици с техническото им обслужване и ремонт в Русия, ВВС на Индия решават да се изтеглят от програмата за създаване и придобиване на самолети от ново поколение СУ-57 от Русия. На 20 октомври 2017 в „Defense News“[1] е съобщено, че Индия възнамерява да спре участието си в програмата, за което като основна причина се изтъква несъвършенството на СУ-57 и неспособността му да посрещне изискванията на ВВС на Индия, сравнен с американския F-35 по отношение на модулността на двигателите и възможностите им за обслужване, както и относно стелт възможностите на самолета. Явно са се напатили от руски технологии.

Забавно! Пазарлък,така да се каже. Едва ли братушките ще им направят по-по-най, тия тъпаци в индия са на ей толкова от война с пакистан. Военен паритет е най-важния мироопазващ фактор. Пък вий си драскайте за руските таратайки наволя.

Значи какво правеше СеСеСеРето? В годините продаваше техника на "братските" държави във вариант винаги по-слаб от това, с което въоръжаваха себе си. Така хем обираха парите на "братята" си, хем ги контролираха, отделно с частите и боекомплектите. Вече тридесет години не можем да избягаме от това, а и те допълнително се стараят чрез местната си прислуга да не предприемаме нищо. Справка дъртите мигове и новите десетки милиони за безсмислената им поддръжка не като бойни машини, а като скъпи хвърчила за местна употреба.

Вероятно индийците не са харесали парния котел на гордостта на руските първобитно-галактически сили. А авиониката на самолета сигурно се състои от дървена сметачна линийка,бинокъл и компас.

абе в коя сфера на призводствените техологии има нещо качествено руско.Само за шантажи и диверсии ги бива,и за новичок де.

... и как да купуват руските самолети-катафалки...!?!?!? Нали видяхте една туркиня, как с вехтия Ф 16, свали прехваленият им Су...!!!!!! Технологично, в електрониката и новите технолмогии, руснаците са 100 години след развитите в тази област страни като САЩ, Израел, Англия, Германия и някои страни от ЕС... ТОВА Е ИСТИНАТА БРАТЯ БЪЛГАРСКИ РУСОФИЛИ КОМУНИСТИ...!!!!!! А бе защо не си отидете в Москва, Петербург и защо не пращате децата си там...?!? Ами все гледате комуняги я към Лондон, я към Париж, Берлин, САЩ, Австралия, Канада, Нова Зеландия... Я вижте лидерката на партията мафия БСП/БКП, приватизаторката на Иван Костов/СДС, лъжливата, крадлива и очевидно в менопауза Нинова, как ходи при Кристалина Георгиева в САЩ и уреди отрочето си на синекура в Световната банка във Вашингтон...!?!?!? Що не в москва бе Корнелке...?!?!?!

Поредната руска бракма!

Руснаците може би си въобразяват че индийците са глупави като аборигени и могат да им пробутват летящ скрап на безумно високи цени.

Преди 30-тина години,някъде съм виждал този самолет.

Мужиците единственото с което могат да впечатлят е количеството което изпиват... Всичко останало е евтина пропаганда.

Не знам защо е цялата тази полемика. Грипените са в пъти по-разумна покупка и от прехвалените Ф-ове и от прехвалените руски бънгии. Какво толкова сте се зачесали, ми не си гледате работата и проблемите.

Винаги има разлика между експортен вариант и собствено производство при воинните търговски поръчки. Русия, САЩ и т.н. не правят изключение. Ништо лично.

една лека информация :)))))))) Стелт технологията е измислена в СССР през 60г. но след 3 г разработки намират начин за откриването на такъв тип самолети ;) та решават да вкарат ВП на САЩ в огромни разходи ;) като им подхвърлят информация на международни симпозиуми и американците калвът... Има няколко щтатски филма за това.

... ето това е мнение на типичен комунистически дебил, русофил...!!!!!! Боже колко си жалък колега - та Русия и в момента няма стелт самолет...!!!!!! И ти като преди 1989 година, всичко напредничево в света казваха комунистите е измислено от Русия - Е ДА АМА НЕ...!!!!!! Не е Попов изобретателят на радиото, както ни втълпяваха комунистите, нали така - познай ако си малко интелигентен кой е...??????

Този е бил там, когато случката, която се разказва е станала. Виж какви детайли разказа... Хем експерт, хем запознат, а и изказа му е интелигентен: виж как деликатно пусна информацийката... Много умно момче...

По твоята логика излиза, че руските гейове са най-добрите гейове на света, въпреки че ги "няма".

Ватенките не са посочили един от основните параметри на това чудо на руските първобитно-галактически сили,а именно: какъв е капацитетът на парния котел? Как се извършват изчисленията на курса и насочването на ракетите - с дървени сметала или със сметачни линийки?

Отказаха се да, не заради самолета, а под американски натиск. Ако някой от вас си мисли че такива търговии, се извършват с оглед качествата на машината се лъже. Цялата работа е част от противопоставянето на щатите с руснаците, а шматки като сорсоиди и русофили са инструментите.

Вероятно 6 не знае че Русия не произвежда течнокристални дисплеи и че почти цялата им военна електроника е вносна.Именно затова санкциите са толкова болезнени за тях и най-вече за военно-промишления им комплекс.

Не разбрах индийците закупуват самолети, или закупуват лиценз (проект) за производство на тези самолети?

финансират

Такова животно като невидим самолет няма. Сърбите показаха как с технология от 60 години се сваля самолет за милиарди. Всички истории за невидими самолети са за да се измъкнат възможно най-много пари от данъкоплатците.

Да, те американците на теб са ти докладват лично, какво засичат, и какво не са успели.

Какви милиярди бе колега. "Сваленият" F-117 e самолет на 40 години, фейк-стелт и почти свален от въоръжение към момента на "свалянето"... Кавичките са защото "самолета за милиарди" дори не е засечен с радари а е минал където са се крили сръбски ПВО-та да не бъдат унищожени от ударите

Да купуват ф-ки, така ще има повече от тях да падат. Мухахаааааа

Лесно може да се види каква е статистиката от реалните въздушни боеве между американските фантоми и съветско/руските мигове.Това може да стане и в интернет - това "изобретение на ЦРУ" според Путин.

Само камуфлажната му боя била стелт и то за далтонисти.

хм явно е имало сериозни комуникационни проблеми :)

в живота си....имал ли си за клиент индиец? След него евреите ще ти се струват ангели-безсребърници.

Който не го е преживял - няма да те разбере. Основният проблем, че всички останали (и евреи, че и араби, ако щеш) знаят какво искат, индийците не само, че не знаят ами и го считат за нещо нормално. Освен другото тия предания за умните индийци са си предания, виж виетнамците, след работа с тях въобще не се чудиш за виетнамския синдром на американците, но да ме извиняват ония, които вярват, че индийците били някакви факири в математика, програмиране и не знам какво си още, просто са се хванали на една легенда, която в действителността седи точно наопаки.

Гадни индийски соросоиди, платени от Козяк!

Виждам, че от Козяк е пратена команда за атака ... Само някой да ми обясни как индийците 8 години[1] не се сетиха, че Су-57 бил имал голямо радиолокационно сечение (radar cross-section), изведнъж сега се сетиха?! [1] Дизайнът на фюселажа е фиксиран от поне 8 години.

Команди получават само педе...руските тролове. А руснаците от години обещават нови стелт двигатели, но явно там имат проблеми, заради което самолета свети.

Абе, като ви гледам как първи бяхте налазили статията да пишете небивалици, баш сте си по команда. А, двигателите, които руснаците обещаваха, сега са в изпитания. Не намаляват видимостта кой знае колко заради контрола на вектора на тягата, който е във всички посоки, защото се налага соплата да са кръгли. При F-22 и F-35 са плоски и затова имат контрол само в една посока. Та, единият от двата Су-57, дето "не ходиха" до Сирия, с такива двигатели "не ходи". Невероятните AWACS и прочее мега модерни радари нещо не бяха успели да ги хванат, дори тоя със светещите двигатели се е оказал прекалено невидим. Чак на снимките от стандартен разузнавателен полет над базата с руските самолети, се видя, че ги има. Няколко дни по-късно ги нямаше. Толкова относно видимостта на Су-57 и схемите с F-22 и F-35 за водене на бой отвъд зоната на видимост (beyond visual range).

Se taia

Ха, това го говорим от година вече. Сега в прав текст и русофилските медии като дир го казват с половин уста. Само дето сега нааканите тролове чакат още опорки да сричат тук за копейки.

С други думи, статии, в които се дават различни гледни точки и мнения, са "русофилски"? Еми, добре, поне изглежда да осъзнаваш, че запа̀дналите са го ударили само на пропаганда :D Проблемът е единствено в това, че каквото твърдите, и каквото става, нямат нищо общо. Измислени газови атаки, цели войни започнати от лъжи за оръжия за масово унищожение, постоянни икономически кризи заради шепа алчни идиоти - това е запа̀дния свят от края на ВСВ до ден днешен. А, по темата - два Су-57 се разходиха до Сирия и се върнаха. Великите AWACS, които летят нон-стоп и следят целия регион там, , нищо не хванаха. Израел, първи приятелки на САЩ, параноични на тема военна техника в целия регион там, следят всеки квадратен сантиметър, и те само се хванаха за палците.

Se taia

Я пак... Викаш Щатите не знаеха за ходенето на руските "безаналогови" изтребители в Сирия. Ти на какви гъби си бе пич? Рашките от немай къде вече за реклама решиха да пожертват и последните 2 прототипа че белким потръгне търговията, ама нъц, индийците не се вързаха. Колкото до русофилските медии, те просто не дават различна гледна точка от тази, дадена от вожда ви Путя ;)

Някак смешно изглежда някакви местни псевдоексперти, дето самолет са виждали само на терминал 2, да коментират самолети, за които Българи

България дори не може да помечтае. Скъпи псевдоексперти, коментирайте ние какво ще си вземем... евентуално! Дали ще са 30 годишни "малко употребявани" Ф16, с бонус газова уредба или ще са малко по-нови Ф 16, ама без джанти и гуми? Или, в най-добрия случай, два-три нови самолета... Индийците ни размазват по стандарт! Избират самолет пето поколение.

Тролска пропаганда. И Армата и тва Су.

Е индийците видяха какво е хубав самолет френски Рафал, и не искат вече да чуват за руските сделани машини. То просто всякакво сравнение е смешно. Всеки свиква бързо с хубавото.

Пиши, пиши баце, че трябва да заработваш :P Все едно на руснаци или индийци им дреме какво пишеш.

Se taia

На руснаците със сигурност не им дреме какво пишем в някакъв световно неизявестен сайт, нооо много им дреме за това ,че не успяват да си пробутат "безаналоговите" оръжия ;)

А бе щом и индийците не щат руските бангии ... какво повече да говорим? Всичко е ясно - су-57 е толкова самолет от 5-то поколение, колкото са цъфнали налъмите.

Предстои и самите руснаци да се откажат от проекта - деньги нет а и мозъците изтекоха.

Дада аналитика, нещо май нещаа стоят различно от това, което представя тв звезда на мульт филмчета......хаха! Слабоумник!

Къде са съвеЦките тролове, да кажат нещо ......муахаха.

Унижение, голямо унижение

Стелта е една голяма шашма. Първо самолетът излъчва сигнали - без тях той просто не може да засече противниковите самолети, с които уж се бори. Целта е да ги засече зад зоната на видимост и да пусне ракетите, които се водят от радара преди те самите да захванат целта. Тоест радарът не може да не работи. Да не говорим, че трябва да засича и планини пред себе си и да следва релефа и това изключва стелт технологиите. Второ ако са невидими за късите вълни то съвсем не са невидими за дециметровите и метровите вълни, които изобщо не се интересуват от формата на самолета, а си дифрактират в металните части. Така и сърбите засякоха стелт със стар радар. тоест стелта е шашма и е прицелен към съществуващите радари - като знаеш какво си произвел ще знаеш и как да го заобиколиш ;)

По-добре вземи прочети нещо по темата (радари, сензори, целеуказание) вместо да повтаряш като папагал кремльовската пропаганда от чебур-нета.

А какво да кажем и за триенето, което води до нагряване на самолета? Факт е, че няма до момента стелт самолет, който да е невидим за метрови вълни и за IR ракети. Законите на физиката, диктуват правилата на играта.

Това е наАКания 47 пъти русолизец

За едно нещо е прав човека - радарите с дълги вълни изобщо не ги бърка така наречената стелт технология и това не е тайна за никой. Няма такова нещо, като невидим самолет. Дори и стелт самолетите са видими за радарите при по-малко разстояние.

А от физиката знаем,че дългите вълни имат голям шумов фон така,че много трудно е да разбереш какво точно си засякъл

Добра новина. Значи все пак руснаците са отказали на Индия достъп до съществените производствени технологии. Маймуна с граната не ни е нужна.

Ама и на тебе лично ли не ти трябва? Или се числиш като руснак? Що тогава не пишеш на руски?!?

Мога да го напиша и на руски. Мога и на английски, немски и испански. Ама какъв е смисъла, като ти и подобните ти едва сричате и на български?

Всички ли 70 годишни памперси са толкова изфирясали?Да сте чували,че сме в 21век памперс и това което си мислите,че знаете е точно толкова актуално колкото лампите във вашите радиоапарати?

Бааааахахаххахахаах! Дори и индийските другари им го казаха - не ставате! ХАхахаха! Ебаси плачевната картинка са мужикистанците! Щом на ЕДИНСТВЕНОТО им останало достойнство дори и тея започнаха да им се смеят....

Индийците го казаха в прав текст , че Су-57 не става. И тоя проект беше погребан. Индия ще купува Грипен или Ф-35.