Коментари - Internet Explorer 12 обещава по-бързо сърфиране | IT.dir.bg
назад

Internet Explorer 12 обещава по-бързо сърфиране

Следващата версия на Windows ще включва преработен Internet Explorer, а благодарение на скорошна дискусия в интернет станаха ясни новостите в браузъра.

Обратно в новината

Коментари - Internet Explorer 12 обещава по-бързо сърфиране | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той го обещава още от 6-а версия, ама нещо все не му се получава...

Много говорят за скорост. Реално обаче едва ли има разлика в тегленето на файлове. Интернета си е същия. А с не малка вероятност ползват контроли на Windows-а за тегленето. Дори да има разлики, то ще са от процеса на извикване и на получаване от контроли, самото изтегляне на файл (код на страница, картинки, CSS, JavaScript и други), трябва да е абсолютно еднакно - не е функция на браузерите. Обикновенно една програма използва други, които ползват трети, които ползват четвърти, като важи и за самите програмни езици. За скорост сигурно се ползвват оптимизации. Колко бързо достигат до първият файл (кода на страница). Колко бързо след изтеглянето, започва да се интерпретира и да се достигне до препратки към други файлове (картинки, CSS, JavaScript и други). То е като на стъпки на зареждане и си личи в добавки като FireBug, макар и тя самата може би да бави. Получава се графика на зареждане. След пърия код на страницата, файловете започват да се зареждат паралелно, но на групи. После се получава едно изчакване на изтегляне на групата, за да започне следващата. На Firefox дори теглят накрая следваща страница, ако е указана, което изглежда странно, защото те се слагат и заради индексирането и малко вероятно точно нея да отворят. Но явно така целят да избегнат първото чакане. После въпросът е колко бързо ще го покаже. Като има стопиращи неща, без които показването отгоре надолу не може да продължи. Такива са например JavaScript-товете (динамичната част), как ще се показва и какво ще се прави. Като самото им изпълнение, трябва да е в същата последователност, защото често по-долу сложени скриптове, използват по-горните. Без пък стиловете (CSS) и картинките, няма да знае точно как изглеждат нещата и с какви размери са, но теоритично могат да се изчакат, но с обновяване на екрана. Много често страници се бавят от скриптове като за лайкчета, твитчета и плюсчета, макар на Гугле май да са с асинхронно теглене (неблокиране на последващи). Виждал съм да бавят много.

Да продължа, че излезна над разрешените символи: Има и много други фактори, като възможности. Например Web SQL за база в браузера. Но подръжката понякога зависи и от други неща, включително какво имаш на операционната система. Може да е до сложни неща, като WebGL, което си е OpenGL-а, на когото са правени 3D компютърни игри. Всъщност много малко браузери го поддържат, въпреки че като стандарт е заложен 2009 година. А и много товари - няма такава оптимизация като в игри, за обръщение към OpenGL-а. В IE се ползваше DirectX, например за филтри. И това го има от 10-15 години. Там IE също имаше грешка, като в зависимост от големината на прозореца при някакви филтри, ти заемаше процесора - ясно си личеше при ресайз или покриване с нещо. Ползваше се и за заместване на цвят за прозрачност в PNG - известен още като PNG Fix. Но това с DirectX нямаше как да навлезне, защото си е към Windows-а. Поради липсата някога на конкуренция и неналагане като стандарт на възможности на IE, се изпусна голямо развитие.

хрома ми си беше наред, но сега е: not responding..... всеки път при зареждане на нова страница., уиндоуса ли да преинсталирам трябва или да се кефя че ползва 99% ресурс?

IE е бърз, но интерфейсът е отвратителен. Аз лично ползвам Google Chrome. Мозилата при стартиране зарежда супер бавно, понякога при отваряне на страници насича.

Докато човек работи за големи корпорации, оттърване от тоя натресен като 'стандард' ИЕ - няма ...

При браузърите далеч не всичко е само бързина на отваряне на странички в сайт с преобладаващо статично съдържание. Почти всички "сайтове" всъщост са доста сложни Web-приложения, изградени чрез най-различни framework-и и готови компоненти. От ключово значение в случая е съвместимостта на въпросните framework-и и компоненти с различните браузъри и доколко и как отделните браузъри изпълняват Web-стандартите. Затова в различните браузъри някои неща се рендерират по различен начин (понякога драстично различен), затова някои "сайтове" или страници не могат изобщо да бъдат отворени в определен браузър или определена негова версия. Internet Explorer е най-проблемният в това отношение. По-старите разработчици със сигурност си спомнят за ужаса IE6 :). В по-новите версии MS пооправиха нещата, но все още IE e най-проблемният браузър от големите. Най-безпроблемен е Firefox, след него е Chrome.

Коментарите тук са голям майтап. Група гийкове се дърлят на кого му е по-голям диоптърът. Смех!

Тъй като иде реч само за сърфиране и нищо сериозно, май-май links нищо не може да го бие по бързина :p

Победител Зареждане на URL : Chrome!

Глупости на търкалета, най-бързите браузъри са lynx и links. Да не говорим на какъв хардуер работят по-бързо от всеки друг браузър... А тая бъгня Хром-а си я заврете там, където слънце не огрява. 8 процеса и почти 1G RAM, при един отворен tab. Google се оливат брутално с консумация на ресурси и няма как да остане ненаказано от гледна точка на сигурност. Всяка седмица има поне един пробив в сигурността на Хром. Вече версиите им са от вида 35.0.1916.114 m, за да има какво да сменят, без да пипат основната версия, иначе с толкова много кръпки и update-и да са на версия 13512654. Ползвайте си го със здраве, който има мозък в главата си, може да прецени какво да ползва, за останалите има Хром...

Ти май освен да сърфираш в сайтчета за забавление не си ползвал някога браузър да друго. Иначе щеше да знаеш, че с разни странни браузъри нямаш никакъв шанс да свършип каквото и да било сериозно нещо. Ако това, че ползваш странни бутикови браузъри, те кара да се чувстваш специален, сравнен с нас-мишките, то това е друга тема, ползвай си ги тогава със здраве.

поразрових се и за тези 2 браузера ми излизат само текстови версии,ако са само такива то те отпадат ,защото са неизползваеми за 90% от потребителите

ЕДИНСТВЕНАТА ГРАФИКА КОЯТО ВИ Е НУЖНА В СЛУЧАЯ Е ТАЗИ С ПОДРЕЖДАНЕТО НА БРАУЗЪРИТЕ ПО БЪРЗИНА ПРИ СЪРФИРАНЕ (ЗАРЕЖДАНЕ НА СТРАНИЦИ) ! ИЗМЕРЕНО В МИЛИСЕКУНДИ!!)! ГРАФИКАТА Я ИМА В ИНТЕРНЕТ!! Намерети си я тъй като не може да се копира! И там на ПЪРВО МЯСТО с ОГРОМНА преднина е Google Chrome! Всички останали и FIREFOX и IE11 и Opera СА С ОГРОМНО ИЗОСТАВАНЕ В СКОРОСТТА ПРИ СЪРФИРАНЕ С МНОГО ПОВЕЧЕ МИЛИСЕКУНДИ! Тази статистика/графика Ви е нужна или нарочно се правите на технически неграмотни или сте такива! Това е най-бързият браузър и това е доказано така че не виждам за какво спорите вече! Нито сте по големи умове от специалистите по светанито нищо, просто потребители сте! Всякакви други статистики които пишете са булшит! И знам че Ви е неприятно на някои от вас тъй като виждам че има фенове на Firefox да си го признаете (защото няма начин да не сте виждали графиката,много офиц. сайтове има за това) но просто трябва да бъдете честни и да си признаете.

Добре, искам да си преместиш очите от ляво на дясно за 5 милисекунди. Когато успееш, ела да си мерим браузърите на база "милисекунди"...

Имам на единия комп (с 4 ядрен проц) инсталирани IE11 x64bit , Mozilla v.31 и Google Chrome. Все последни версии и обновени. Единствения браузър от тия който ми е най-удобен, най ми харесва като дизайн, най-бързо отваря нови прозорци/табове или нови процеси и най-важното единствения който светкавично бързо ми отваря страници и ги зарежда е GOOGLE CHROME ! Работата с него е ЛЕКОТА, адски бързо прави всичко, как са го постигнали не знам, но това е факт! А тук говорим все пак за най-бързият браузър при сърфиране, а не за процеси,виртуални памети, handles mandles и глупости...които не важат при съвременните компютри. ЕДИНСТВЕНАТА ГРАФИКА КОЯТО ВИ Е НУЖНА В СЛУЧАЯ Е ТАЗИ С ПОДРЕЖДАНЕТО НА БРАУЗЪРИТЕ ПО БЪРЗИНА ПРИ СЪРФИРАНЕ (ЗАРЕЖДАНЕ НА СТРАНИЦИ) ! ИЗМЕРЕНО В МИЛИСЕКУНДИ!!)! ГРАФИКАТА Я ИМА В ИНТЕРНЕТ!! НАМЕРЕТЕ СИ Я ТЪЙ КАТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОПИРА! И ТАМ НА ПЪРВО МЯСТО С ОГРОМНА ПРЕДНИНА Е GOOGLE CHROME !!! ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ и FIREFOX И IE11 И ОПЕРА СА С ОГРОМНО ИЗОСТАВАНЕ В СКОРОСТТА ПРИ СЪРФИРАНЕ С МНОГО ПОВЕЧЕ МИЛИСЕКУНДИ! ТАЗИ СТАТИСТИКА/ГРАФИКА ВИ Е НУЖНА или НАРОЧНО СЕ ПРАВИТЕ НА ТЕХНИЧЕСКИ НЕГРАМОТНИ ИЛИ СТЕ ТИ ТАКИВА! Това е най-бързият браузър и това е доказано така че не виждам за какво спорите вече! Нито сте по големи умове от специалистите по света нито нищо, просто потребители сте! Всякакви други статистики които пишете са булшит!

Колко страници в секунда прочиташ, че да ти е от такова голямо значение бързината в милисекунди :D

Само като видя някой да го използва тоя IE и веднага ми пада в очите

А не трябва... Щом е оцелял толкова години и още ползва IE, трябва да го гледаш с респект. Малко хора оцеляват дълги години, ползвайки IE...

От 20 и кусур години само обещават.

Майкрософт да бяха мислили навреме, прецакаха IE като не го позволиха да се инсталира версия над 8 за Win Xp, пуснаха 9-тката с много бъгове... сега мисля, че вече е късно, браузера им е на дъното.

Имам на комп-а си IE10, Mozilla v.30 И Google Chrome - наскоро обновен. На друг комп имам IE8, мозила 30 и Google Chrome- инсталиран преди месец. Очевидно е че IE8 полека-лека си заминава. Заминава си, ама не се дава. Единственият проблем с него ми е че при опит да заредя страница изписва някакво съобщение, а някой страници като Petel BG зарежда само заглавието на статийката и едва след рефрешване на страницата зарежда останалото. Мозилата и Google Chrom-a имат два сериозни проблема: Единия е глупавият начин по който се поддържат запомнените сайтове ( това което е Favorites в IE) a другото е практическата невъзможност да се управляват добавки, ако въобще е предвидено такова нещо. Те ги записват някъде си, но ела ги спаси при преинсталация на WIN... И да спасиш тия от Mozilla, няма как да ги групираш по удобен за теб начин а при 2000 линка или малко повече в един списък всеки път да ровиш в тях е голяма попара. В Гугъла принципно не е предвидено, а в Мозилата или не те пуска да ги обновяваш, (пише че заради съображения за безопасност на компа и пр и пр...) или са инсталирани, а не работят. Инсталирането на добавки от типа например на Real Player с който да се свалят клипове от сайтовете където ги има е или въобще невъзможно, или и да се инсталират - не работят. В IE са решени с лекота и двата проблема. Освен това за разлика от Мозилата и Хрома, там с лекота се инсталира Google Toolbar който е един изключително удобен за работа инструмент. За скоростта на зареждане - нямам кой знае какви оплаквания или суперлативи и за трите, но ако опитам да сърфирам през 3G флашката след като за изчерпани бързите мегабайти, IEработи вернно бавничко според ниската скорост, Хрома - колкото IE но Мозилата... отдолу на прозореца е изписва какви скриптове зарежда и през скрипт пита за нещо фейсбука. В резултат половината страници след минута и половина-две моткане при 128 кbit/s не се зареждат, ами дава Timeout

Всички, дето пишат зловреден код те благославят още дълго да рекламираш IE. Относно проблема ти с отметките на FF: Има сума ти разширения ТОЧНО за отметките на FF, с които можеш да си ги нагласиш по твой вкус, експорта на отметките можеш да го направиш било по специфичен(в .json), било по универсален начин (като .html). Ама се иска да се седнеш и да поработиш. Същото и за другите разширения. Аз чрез тях си ползвам FF по начин, дето никога няма как да стане със IE, плюс това е голям ужас да инсталираш IE под линукс, а аз работя главно под линукс - много по-лека и сигурна от Прозорци ОС е. Ако си дадеш същото старание да се научиш да работиш с FF както си се научил с IE ще откриеш доста неща, дето в момента ти се изплъзват. Контрол над скриптовете, реклами, бисквитките, проследяване на следене от сайтовете и спирането му, контрол над флаша, сваляне на флаш-видеа, прокси-контрол, нормален фтп агент за разлика от вградения във IE и т.н. Някои разширения не смогват да наваксат обновяването на FF - ами аз точно за това ползвам главни, активно поддържани и разработвани, а не разни екзотични, дето днес се появяват и изчезват утре. А относно копиране на всичките ти настройки и разширения - има решение - намираш папката си в AppData - Roaming - ... профила ти и го копираш другъде в архива си, инсталираш където си решил - на ново място и там си намираш пак профила и копираш от архива си. Но ако ПРЕИНСТАЛИРАШ с тази техника преди да махнеш старата си направи експорт на отметките за всеки случай.

Единственото удобно нещо, според мен, е точно това, че запомнените сайтове (bookmarks, favorites) при IE и Mozilla FF могат да са постоянно видими. Това за мен е много удобно и практично. Организират си се даже много добре. И това е може би единствената причина да не мина на Chrome.

И освен това запомнените в Favrites/Любими линкове са самостоятелни файлчета, които лесно мжеш да си сортираш в папки. Аз боравя с над 2000 такива линка. Някой за работа, други за забавление, трети - "за зор заман ако потрябват" Ако нямам възможност да ги сортирам по папки, ами да са насипани в папката на Favorites всичките, или ако са ми в един списък, както са в Мозилата, шанса да намериш нещо из хаотичната многотия е никакъв. Дребна работа, но прави някой браузъри неизползваеми...

Определено най-бърз е Хромът, после Мозилата и след това операта. Особено операта много често издиша на моменти като влизам в един руски игрален сървър - започва да насича, товари процесора, а някой път при скролиране крашва....

Точно храма насича бро. И на телефона ми насича и на лаптопа. Мозилата пък въобще не я и коментирам. Оригиналът за ПЦ е един и се казва ИЕ. Жалко, че няма в Гоогле Плай ИЕ за Андроид разработен от МС. Бих го пробвал.

За ПЦ има множество операционни системи. Mac OS x също е една от тях. Много е глупаво да кажеш, че оригинала за ПЦ е "ИЕ". Що се отнася до Андроид и ИЕ, то вината е изцяло на Майкрософт. Оплачи се! Но пък можеш да си вземеш телефон с Уиндоус.

Хромът насича, защото ти е слаб компютърът. И за телефона ти се отнася същото.

Компутера ми е с и5. Не е никак слаб. Просто "реже" сатове, като ббц, йахо и клипчета в ютуба. А и с елподпис през хрома става веднъж от 3. Активекса съм го инсталирал от Гоогле плайа ама не става. Докато с ИЕ (32 бит) елподписа хвърчи. А с ИЕ 64 не става щото институциите не го ползват и еюинф.обслужване не го поддържат. Елподпис с Мозила под Вин 7 Про 64 бита също не върви. Да не говорим за интернет банкирането - няма банка в БГ която да не "препоръчва" да ползваш ИЕ. А ПЦ е Вин ПЦ - по-разпространеното. Линукс и Макос профи юзърите са пренебрежимо малко в в светмащаб просто. За по-специфични нужди се ползва Макос (графики, предпечат и гъзария) а Линукса за други (сървъри и безпаричие). А тела ми е със Сандвич и смятам да го сменя с някоя Лумия. Разцъквах някаква и мазничко вървеше.

Аз имам windows 8 и intel core i7. Internet explorer ми е много по-бърз от Chrome.

Истината е - едно време софтуерът се оптимизираше за да работи бързо, а сега се прави на две, на три, с готови модули и библиотеки и да изисква по-съвременен и по-бърз хардуер. Всичко останало Windows 8, някакви Андроиди и тн... са само митове и легенди. Липсата на стандарти - също оказва сериозно влияние. Зависи как е написана съответната страница и какво ползва

абе ти не пишеш ли второ мнение? Май забрави за първото и си попроменил процесора от I5 на I7 ? Колко ти плащат от M$ за да лъжеш така брутално? IE e в ПЪТИ, ама в ПЪТИ по-бавен от Firefox, да не говорим ако го сравним с Chrome !!! Да цитираме от малко по-надолу : ""Windows 8 ( нерегистриран ) 18.08.2014 19:47 Аз имам windows 8 и intel core i7. Internet explorer ми е много по-бърз от Chrome.

От техническа гледна точка данните са следните: 37 отворени страници на Хром в различни табове, 90% с дублирани уеб ресурси /различни страници на един сайт/, консумират следните системни ресурси: - 41 процеса - 8812+ handles - 553+ threads - 2050 мегабайта несподелена памет 37 отворени таба в IE11 с различни уеб ресурси: - 17 процеса - 15052+ handles - 708 threads - 1560 мегабайта несподелена памет От друга страна, същото количество отворени табове под Firefox, само че със 95% различни уеб ресурси, консумира следните системни ресурси: - 1 процес - 868 handles - 64 threads - 650 мегабайта несподелена памет Въпросните данни представят неопровержимо кой е по-по-най във войната между броузерите! Ако искате по-добър и функционален броузер, с много повече адони, който да консумира много по-малко системни ресурси и да работи по-бързо, който да има най-добрата поддръжка на всички стандарти, изберете очевидния победител - Firefox!

И като допълнение ще напиша, че както IE, така и Хром при всеки нов таб създават нов процес с нови тредове, използващ нови handles и допълнителна памет. Самото създаване на нов процес е едно от най-бавните неща в цялата работа! Много по-бавно, отколкото създаване на нов тред!

Глупости на търкалета! Когато отварям нов процорец/таб или нов процес става светкавично бързо с Google Chrome. Направо за милисекунди. А при Firefox се получава изчакване около секунда. Компа ми е мощен и не ми пука че Google Chrome използва повече място при инсталиране, важното е че е най-бързият при сърфиране. Има графика в интернет където са подредени по бързина в милисекунди всички браузъри и на първо място с огромна преднина е Google Chrome. Това е факт, така че е излишно да спориш. А тия неща които си дал нямат нищо с бързината за която се говори в случая. Дори и не са верни, усеща се голяма лекота при работа в Google Chrome, за разлика от Firefox. Явно компютъра ти е стар и при теб се усеща друго, знам ли, но няма нищо общо от това което си написал.

Технически неграмотните, които пишат почти винаги в този раздел, моля да не слагат минуси и въобще да не си правят труда да отговарят.

Минусите са от технически грамотни.

Не съм правил сравнение в момента, но исторически Firefox имаше огромен проблем с паметта. Като заеманата се увеличаваше лавинообразно. Може и да се направили нещо по въпроса. Големият проблем на IE е, че не се подновява автоматично, с което остават стари версии. В това отношение Firefox е много по-добре, както и възможността за добавяне на "добавки". Поне са много непопулярни в IE, макар да има такива. А и въпросът е, докъде свършва IE. Например под Windows, Internet Options се ползва директно от Chrome и Safari (например се отваря при задаване на прокси), и индиректно от Firefox, който пише в регистрите на Internet Options. Затова задаване на прокси на един браузер смена проксито на всички браузери. Важи и за други неща. Често ускорението е просто по-голямо количество заявки, за привързаните файлове към страница.

Firefox проблеми с паметта няма. Използваната памет не се увеличава лавинообразно. IE се подновява автоматично, ако автоматичните обновления на ОС-а са разрешени. Относно проксито. Има системни настройки за прокси, които се използват от повечето броузери по подразбиране, но специално Firefox може да се конфигурира да не ги използва или да използва съвсем различно прокси, което не влияе на останалите броузери. Относно ускорението. Има най-различни техните и е безсмислено да задълбавам изобщо.

Мерси за тоя Firefox. Последните няколко версии (скоро може да стигнем и до 1000) редовно след затваряне не може да се пуснат отново - виси фантомен процес firefox. Предостатъчна причина да го скрия да не ми се пречка.

3евзек

Ако версия 6.0.3790.3959 ти се вижда по-малко от 1000, тогава те поздравявам с много поздрави.

Хром има доста повече версии от Firefox. IE също имат версии. Всеки един развиващ се софтуер има множество версии, а специално браузерите оперират в доста динамична среда и при тях това е още по-силно изразено. Причината за зависването трябва да е оправена в последните версии, а и тя се случва само в строго определени случаи и свързана с чистенето на историята при затваряне на броузера и записване на някои други данни. Но нали не смяташ, че другите браузери са свободни от бъгове?

Какви са тия handles, какви threads, какви такива процеси? Да нямаш вируси? Компютъра ми е мощен и въобще не усещам забавяне с Google Chrome, напротив усеща се лекота. Усещам с просто око забавяне с Firefox! Особено при сърфиране! Нали затова е статията! Тия неща които си дал са глупости, тук в статията се говори ЗА БЪРЗИНА ПРИ СЪРФИРАНЕ!!! А това е само една графика с МИЛИСЕКУНДИ!!! Която ти не си посочил! Има я в интернет! Потърси я! Не мога да ти я копирам защото е графика намери си я в нета! А ТАМ НА ПЪРВО МЯСТО С ГОЛЯМА ПРЕДНИНА Е GOOGLE CHROME !!! Firefox, Opera и IE11 СА С МНОГО МИЛИ СЕКУНДИ ЗАД Google Chrome!!! Много близки по бързина са тия три браузъри но какво от това след като изостават с много от Google Chrome по бързина при сърфиране и отваряне на страници! Така че тази графика неопровержимо доказва кой е най-най и кой е най-бързият в момента браузър! Вярвам че си я виждал но не искаш да я признаеш, и затова не я споделяш, твой проблем!

На моя i5 ie11р аботи по-бързо от Хрома.

Само на хората с увреждания ли ще им се струва, че ще е по-бърз експлоръра?

Най-бързият браузър за сърфиране за Windows в момента е Google Chrome.

Опера, синко, Опера! :)

Опера СЛЕД версия 12 е chrome базирана. Можеш да провериш. Но поне не е директния Google Chrome, дето ти метка трафика през сървърите на Google.

Операта е по-бавна от Google Chrome. Доказано е кой е най-бързият, информация в интернет колкото искаш. Доказано и показано от специалисти и всякакви. А на мен Операта не ми харесва и като дизайн, а дори и да ми харесваше повече от Google Chrome пак не бих я избрал защото както казах е по бавна за сърфиране от Google Chrome, а това е водещо за мен.

IE ще започне да изкривява времевото пространство!

И ИЕ7-11 така обещаваше, ама друга излезе тя.

И аз така говорех "Само Firefox" до преди появата на Google Chrome. Сега Firefox e "тежък" и видимо с просто око отваря по бавно страниците от Google Chrome. Eдинственото останало предимство на Firefox е че може й да слагаш хубави приставки като такава за звук и прочие.. Но е по бавна от Google Chrome и то видимо по бавна, отделно по лошия дизайн и по затъмните прозорци, което на мен не ми харесва.

Ти си типичен потребител с просто око, който се води от модата, а не от фактите.

Кой пък още го ползва това...?!??

Вече ще мога да свалям Хром или Мозила с 10% по-бързо! Благодаря, Майкрософт!

За "Хром или Мозила" не си заслужава.

Препоръчайте нещо друго?

Не сте доволна от "Хром или Мозила" ли?

Всеки следващ браузър от години обещава именно това. От толкова много браузъри и толкова много обещания, почвам да си мисля, че бавното сърфиране преди 15 години се е дължало именно на браузърът ми ,а не на тефонната линия . Точно същото, като с праховете ,дето изпират все "по-бяло". Явно баба ми едно време като е нямала такъв прах е ходила само с черни дрехи.

хе, хе :), на място казано

Това сърфиране в интернет става все по-бързо с всеки пореден IE. Очаква се след 8 години времето за сърфиране да падне под нулата.

Ако начална страница стане екран с линкове за изтегляне на някой от другите браузъри.

Аз и за това ползвам ИЕ :). Но понякога - за банкови дейности.

Ами густичко майна!