Коментари - 40% от компаниите в ЕС се нуждаят от IT кадри | IT.dir.bg
назад

40% от компаниите в ЕС се нуждаят от IT кадри

Въпреки високите равнища на младежка безработица, в Европа има два милиона свободни работни места, а "гладът" е най-силен за IT кадри.

Обратно в новината

Коментари - 40% от компаниите в ЕС се нуждаят от IT кадри | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хи хи ... както винаги един куп мнения на недооценени гений . ами банда , регистрирате си фирма, намирате си клиенти и започвате да си наемате колкото искате спецове . даже може да започнете от форума на дир-а, кой от кой по-добър :))) , е не са от ефтините но пък качество ти казам :)))

Нуждаят се не от ИТ кадри, а от маймуни които за шепа трици да им работят като висококвалифицирани експерти от NASA. Нали се сещате кога високо квалифициран ИТ специалист ще отиде да работи на 12 часови смени в кол центровете. Никога точно, и дори да се е стекъл така живота че да има нужда от каква да е работа, ще си стъпи на краката за 3-4 месеца и после пак ЧАО. Маймуните дето кълват на трици, свършиха.

АМИ ДА ФАЛИРАТ И ДА ЗАКРИВАТ МАЙМУНИТЕ .... ЗНАЧИ АЗ KAK МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО - OT CAD-CAM , ANSYS SIMULATION AND CNC MACHINING , TO WEB DESIGN - WORDPRESS ????? .... ЕДНО ВРЕМЕ КАТО СЕ МОЛЕХ И СИ ПОДАВАХ ДОКУМЕНТИТЕ И МИ ВИКАХА "МНОГО СИ СТАР" .... ТАКА ЛИ ? - ПОЧНАХ ДА БАЧКАМ ЗА СЕБЕ СИ - И НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ СЪМ ПОДАЛ ДОКУМЕНТИ НИКЪДЕ :))

А БЪДЕЩЕТО Е НА КОМПАНИИТЕ В КОИТО РАБОТЕЩИТЕ В ТЯХ СА СЪ-СОБСТВЕНИЦИ НА КОМПАНИЯТА - ПРИТЕЖАВАТ 49% ОТ НЕЯ .... ДА КАЖЕМ ТВЪРДА ЗАПЛАТА 50% И ОСТАНАЛИТЕ 50% СЕ ФОРМИРАТ ОТ ПЕЧАЛБИТЕ - НАЛИ ПРИТЕЖАВАТ 49% ОТ КОМПАНИЯТА :))

много по-добре щеше да е, ако не "викаше"...

Men

Той човека понеже е дърт, затова пише с главни букви, щото не види! Не за друго!

които е тарсил рабута си е намерил. които не е тарсил, не си е намерил. наи ме разсмива като се каже безработица...безработица има само за тези, дето ги марзи да бачкат. когато и да сам искала работа намерила са я. стига да сам я искала, и сама ме намира. едни пари да се усвоят и да се платът на тия дето ги марзи да бачкат. ето това е понятието безработица.

Проблема не е човек да си намери работа, а такава работа , която даму е по сърце и да върши с удоволствие и талант. Когато един човек не харесва работата която върши, не е неефективен. Мъка и за него и за работодателят. Заплащането често има второстепенна роля.

балхар не ше да разбере, че ит работата не е ебане та да става по симпатия. то и аз обичем и претпочитам php ама барабар с него требе да знаеш и sql. това не ти е либовна история. хич не споменавам как излизат нови професии сека нова година следваща. ти какво, чекаш да се вл\биш в колешката ли, преди да решиш да придобиеш нови умения? ма като излезнете с малоумия.....стигане немате!

НИКОГА НЯМА ДА НАЕМА "САМО ПРОГРАМИСТ" ... ... ТОЙ КВО МОЖЕ ДА ПРАВИ С РЪЦЕТЕ СИ ? - МОЖЕ ЛИ ДА МЕСИ ХЛЯБ, ДА ЧУКА ТЕНЕКИИ, ДА ШЛИФОВА ПРЪСТЕНИ ? ...

Това дето се казва IT специалист в днешно време е еквивалент на писаря от средните векове. Достатъчно грамотен за да може да пише и да чете простички неща и дотам. Ревът явно не е за такива, куцо и сакато вече е що годе грамотно и може да върши писарската работа. Ревът е за хора можещи да правят нови неща и да се справят там, дето 95+% от хората не могат. Но който може това е зает по един или друг начин, повечето такива хора успяват да оцелеят и без да са нечии работонаемници.

Какви IT кадри бе? ДРУГАРКАТА КУРНЕЛИЯ ще строи мадри и заводи за народонаселнието да има да работи!

За другарката Корнелия не знам, но Боко каза следното: "Студентите IT-та, да станат овчари. Има голямо търсене на агнешко и овчО месо."

май по-тъпо от гейбераст айтишник няма ...с изключение на НЕГО (да се свети ликът му банкянски) разбира се)))

Работодателчетаа, кандидатствайте тук: Предложения под 8000 лв. / месец няма да бъдат разглеждани ! Интервюто ще се проведе на 2 етапа: Орален тест на HR ките и рецепционистката Аналитичен тест на HR ките и рецепционистката Одобрените фирми ще преминат във втори кръг - там уменята на HR ките ще бъдат тествани основно и ЗАДЪЛБОЧЕНО !!

и накрая на месеца да не "разгледаш" 800 )))) че бая такива тарикати познавам

Толкова взима, затова и пише глупости... през работно време.

Боко нали пращаше програмистите да пасат овце? Е, те не го послушаха, а взеха че си биха камшика и си останаха програмисти, но в чужбина. Затова в България читаво старо куче не можеш да намериш, ако ще да му плащаш като в Англия.

Avatar952

Че те на запад да не са се скъсали да плащат ? В момента си търся работа във Франция и ми предлагат по-малко отколкото взимам в Бг. На международните компании вече даже индийците са им скъпи, сега Африка е новата мода - макаронци, анголци и други подобни.

какво правиш във Франция))))

Докато дървените философчета коментират по форумчетата, умните момчета си пишат кодчето и си взимат 5k. Евала за което!

Code Monkey??? Не е добре да си Code Monkey

за 6 м по медицина може и малко даже да почнеш от латински да отбираш))) хи хи

Има недостиг на ИТ кадри, защото има недостиг на парички за заплати. Да изравнят в Европа заплатата на един ИТ инженер с тази на един лекар и да видите дали ще продължи недостига!

Не знам дали точно това е проблемът, особено у нас. Лекарите трябва да инвестират много повече (време, пари) в образование, а масово работят на значително по-ниски заплати. ИТ в момента можеш да станеш след 6 месечен курс и да почнеш на добри пари.

в Мутристан нали? щото навън с 6 м за добр пари нали се сещаш ....ама тук нали са супер-пупер-дупер най най добрите айтишници в с вета може...)))

След 6 месечно обучение даже нчма да можеш да решаваш дребни всекидневни проблеми в малка фирма. Какво означава "добро заплащане"?

Не харесвам малки и средни фирми. Те трябва да плащат абонамент за ИТ обслужване на големи ИТ фирми.

Има два огромни проблема с този подход. Първо, много от ежедневните ИТ проблеми са дребни - ако има някой под ръка се решават буквално за 2 минути, ако трябва да получиш съпорт от тромавата голяма машина може да отнеме часове. Второ, можеш да разгънеш система за милиони (примерно САП), която обаче да не отговаря на реалните нужди на малката/средната фирма. Голямата фирма си прибира хонорара, малката се бори със системата и работата се влачи.

Тези, които разрешават вседидневни дребни ИТ проблеми не са истински ИТ специалисти. В България всеки, който си инсталира Windows на компютъра в къщи , се мисли за ИТ специалист.

Ако SAP системата е проектирана и оразмерена както трябва и е платено за качествена поддръжка, малката фирма не се бори и работата не се влачи. Без пари или с недостатъюно пари се наблюдават горе-споменати те проблеми. Тарикатщините са плащат скъпо в ИТ.

Avatar952

Колега, не си прав - качеството на услугата няма нищо общо с размера на фирмата, а с качеството на персонала. И големите фирми не са цвете. В момента работя в една от най-големите фирми в тази област в света (макар че на 2-ри април ще изчезне - сещай се коя е) и знам при нас какъв е бардак. А и при конкуренцията нещата не са много по-розови. За да си върши една фирма качествено работата (независимо от размера) й трябват качествени хора. Ама качествените хора си знаят цената, а фирмите все по-често не са готови да я плащат. И те така ...

Ти явно си Аватар на ИТ специалист. Малка фирма няма мащаб и не мове да поема големи сделки, независимо от качеството на хората.

И аз съм в същата фирма, нашият екип търси на пожар хора, ама никой не се натиска. Моралът е толкова западнал, че холандци, индийци и германци се разбягват. Проблемът е, че има малко, но качествени хора и една огромна тълпа, претендираща да е "IT". Аз лично смятам, че скоро пазарът ще се размърда и мастодонтите ще отмрат един по един.

"Ко речи?"

Avatar952

Това са абсолютни глупости - има глад за "специалисти" с минимални познания и готови да работят за индийски заплати. Глад за истински специалисти, със съответния опит (и със съответното заплащане) няма от няколко години. А тази "инициатива" е просто да се усвоят едни пари ...

Индийците са сравнително скъпи и нищо не могат. Научените индийци струват мноооого и понякога са много несериозни. По добре пенсионер или някой пред пенсия завършил ФМИ. Ей тия хора чудеса правят и са доволни че работят, може да не са от най-бързите, ама ела да видите алгоритми..... келешите не могат с часове да разберат сорса, те висшата математика само на пищови са я карали.

Има чудовищно компетентни и квалифицирани ИТ индийци..