Израел започва да извлича вода от въздуха

Екип от учени е разработил революционна технология

Обратно в новината

Коментари - Израел започва да извлича вода от въздуха | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз, например, си имам един малък домакински уред - влагоуловител, с консумирана мощност около 200 вата, който за 10-12 часа събира по около 3 литра вода, в зависимост от влажността на въздуха. Значи, ако в даден регион водата е достатъчно скъпа... Оправдано е. Има, продават се и по-големи влагоуловители.

Да извличаш вода от въздуха е с пъти по-скъпо, отколкото да извличаш питейна вода от моретата чрез обратна осмоза. Мангана и съединенията му са отровни.

оказва се, че складирането на отделената морска сол е проблем. Няма какво да я правят и трябва да се връща обратно в морето, което пък от своя страна повишава концентрацията в даден регион, в резултат на което се нарушава биологичното равновесие и някои видове растения и живи организми са обречени на измиране.

При тази жеги и сухота в пустинята Негев.......Започват да ме шокират с иновациите си за какво ли не. Всички ги мразят, бомбардират, трепят и псуват, а те - градят, откриват, въвеждат, развиват се. Ние с наште 5 века все с това се оправдаваме, а те са били мачкани няколко хилядолетия и ето на, пак са на нърха в технологии и всичко. Кога успяха да се възстановят и превърнат в значим фактор? И вместо да плюем и завиждаме, я да вземем да поработим малко, белким изкараме някой лев поне от природните дадености, които те нямат там......

Евреите правят пари и от въздуха, това е очаквано

Айде пак революционна технология...известна повече от 80г.

Интересно... Ще си купя при първа възможност.

Мани, тия искат да пресушат атмосферата!

Израелците ще строят соларни паркове в пустинята на Йордания... Още преди повече от 10 години четях за такива планове в Африка близо до Европа - Либия например...ама явно петролните лобита разклатиха режимите на страните, където това можеше да стане или откъдето да минават кабелите за Европа....

Se taia

Ами не, ще ти дам жокер. Колко ще струва кабел (барабар с разходите за полагането му), който да пренесе тази енергия в европа? Хайде сега сравни с алтернативата всеки да има соларен панел на покрива в германия (например). Точно това се случи. Германците се осъзнаха, че няма нужда да хвърлят луди пари за кабел под средиземно море, вместо това насърчиха техните граждани да си сложат соларни панели по покривите. Излезе им в пъти по-евтино със същата ефективност.

Всъщност има такъв кабел....ама е много скъп...а новия който искат да сложат ще струва 5-6 милиарда евро само кабела и полагането му. После подръжка на кабела и цялата преносна система в страни където има опасност от граждански войни и т.н.

Голяма работа. Ние пък извличаме тежки метали редки химически елементи от нашия въздух.

И моя климатик я има тази технология

Мани мани, аз си карам от 6 ти клас с тая технология закачил съм си я на очилата, много добре работи особено зимата