Коментари - Криптовалутите спъват търсенето на извънземни | IT.dir.bg
назад

Криптовалутите спъват търсенето на извънземни

Недостигът на графични процесори, поради изземването им от крипто-миньорите, спъва сериозно работата на учените от SETI.

Обратно в новината

Коментари - Криптовалутите спъват търсенето на извънземни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами сега?? Трябва да избираме между криптовалути и извънземни ли?? Нееееее

Изразът "Тези пари да не ги копая!?!", вече не важи....

Скоро, като се пукне балона, ще има почти безплатни графични карти втора ръка

Той от 9 години все се пука.

Колко като КТБ помни историята

копаме за пари - да плащат ще търсим и извънземни

"някои от телескопите на SETI се нуждаят от около 100 графични процесора" нямате пари за 100 видеокарти по $1000??? уникални измамници сте!

Проблемът е, че видео картите ги няма на пазара. Да, тези от $1000 можеш да намериш за $3000... ако ти трябват единични бройки. Пробвай да поръчаш сотина 1080TI и се обади ако намериш кой да ти ги достави.

Като ги търсят ще ги намерят ли?

Намирането става с търсене, а не с оплакване.

Огромна работа с много години.Огромна енергия за да захранва мощни ... машини.И всичко умело прикривани.Вземат от почти навсякъде,но по малко.Най простия нагледен начин,нощем ,улични лампи.Светят ли с жълта промазана светлина , значи има ток ,но мин.се тегли.Така е и с др.неща които ползват ток Хване ли се тази огромна енергия мощните машини и копачи на пари умират.Много са сложни нещата ,като оцеляването на целия свят.

Крипто-селяндури!

Ти изобщо знаеш ли какво е крипто, блокчейн, ico token, coin ? И ако не са селяндурите да купуват все по-бързи и скъпи карти... то там застоя в развитието беше на дъното сега се изпреварват компаниите да прават по-бързи и икономични карти за да са конкуренти :) тия от сети ще намерят на извънземните радиоточката на FM вълна

Да да, точно крипто валутите движат развитието на графичните карти...олеле...Аман от малоумни миньори набълбукали се с ГПУ-та, които грам не разбират тази материя. Развитието на графични карти се движеше доскоро САМО от гейм индустрията. С развитието на картите и способността им да могат да се програмират за по-генерални изчисления, навлязоха и в други области, но там се движат основно от изследователските и миннодобивните компании - търсене на минерали и полезни изкопаеми, сложни математически сметки (не просто на хешове) и т.н. Криптовалутите не оказват никакво положително влияние за развитието на графични карти, тъй като са супер непредвидим, непостоянен и рискован пазар - днес копат и купуват, утре се срива пирамидата и всички миньори забравят за съществуването на гпу-та. Точно поради тази причина нито нВидия, нито АМД са склонни да разделят картите си на два клона - за геймъри и за копачи, просто защото пазара за копачи е непредвидим и не е целесъобразно да се гради и развива около него. Да не говорим, че на миньорите половината чаркалак, който е в картите не им трябва, растеризатори, текстурни юнити, огромното количество памет, високите честоти (всеки уважаващ себе си миньор, който знае какво прави намалява честотата на гпу-то)...изобщо крипто-копането на видео карти е извратена работа и не води до никакво технологично развитие за видео картите. Ако не бяха толкова програмируеми и най-вече, ако не беше Етериум, който се облагодетелства от това, никой миньор нямаше да ползва гпу-та, всички щяха да са на асикс. Манията стана заради тази валута, биткойнът отдавна не владее пазара, а той се копа по-добре на асикс, докато етериум се копа на гпу-та и именно тази валута набира много позиция напоследък, оттам и хаосът. Но днес я има - утре я няма...

Всичко е пирамида в икономиката, банките са едни балони които се подържат от кредити но вече по-страшното е че богатите държави дължът огромни суми на централните банките :) а и взимат нови кредити за да ги плащат това не е ли балон и пирамида ? Банките скоро ще започнат да ползват блокчейн технологията но тогава никой няма да пита колко ток харчат :) всички производители на карти разширяват производството си и печелят заради миньори в момента а бъдещето е огромен пазар за банките и всички го виждат вече. Не казвам че картите за игри са безполезни но на мен не ми вършат никаква работа вече :)

Статията като коментарите, смотани и некомпетентни. Защо коментирате неща, които грам не разбирате?

Само още година две до пускането на квантов компютър и крипто-валутите ги отпишете... Но процесорната мощ по-добре да се впрегне да търси опасни метеорити, а не извънземни ;0

Година-две, година-две, година-две... оп, пенсионирах се. Да заповяда следващия... (Професорът по "квантови" компютри)

Ти знаеш ли какво е изобщо квантов компютър бе, нещастник? И какъв клас проблеми изобщо може да осветли? Точно за копане и за подобни конкретики ХИЧ не става. Ако си наистина толкова ученолюбив, колкото имаш претенции да си, отиди на сайта на IBM или пиши quantumexperience ng bluemix net (като наслагаш точки между думичките) и отдели 1/2-1 час да се запознаеш поне с основните концепции за какво става въпрос...

явно ти не знаеш за какво иде реч. Криптовалутите и блокчейна (според оная статия от 3 страници) почива на редица допускания, които са невалидни за изчисленията с квантови изчислителни машини. Пропадне ли блокчейн-а пропадат и криптовалутите. (в този им вид). Все още не сме "там", но се работи по въпроса и освен ако NSA не засекретят работата по въпроса на криптовалутите са им преброени ... годините.

Направо пръснахте и дисплея и панела с таз техно-новина.

Оплачи се на баба си английска кралица да закрие BBC, и там я имаше новината.

Тази публикация не е срещу криптовалутите, а срещу недостига на карти? Явно всички имат нужда от изчислителна мощ, Производителите на чипове имат думата. Айде NVidia AMD...

Имаше и някаква новина тия дни, май в BBC пак я гледах, че се прахосва огромно количество енергия за това копане. Та едва ли още карти ще е някакво решение, докато не се срути пирамидата няма да мирясат - а тя ще се срути чак когато някакъв процент от копачите се опита да обърне изкопаното в пари, засега са прекалено заети да копаят, да трият лотарийни билети от тия модерните дето нещо ги трият за да видят какво пише отдолу и т.н.

Щото за отоплението на огромните молове и озвучаването на чалготеките енергията е оползотворена по най-удачния възможен начин. А това, че 90% от автомобилите пътуват само с водач, пък побират 5 човека пак е жестоко спестяване. Тръгнал за валутите да се притеснява. Да не говорим, че по-напредналите от тях вече не се копат, а се форджват, скейтват, майнТват и т.н., което може да става с изчислителнатра мощност и на джобен калкулатор.

Това е статия за вестник НЛО. Ще пасне бомба с това заглавие.

tiratron

Не са виновни криптокопачите- те правят каквото могат за да припечелват, защото системата ги обрича на бедност. Виновни са ония дето вдигат цените за да спечелят от продажбат на картите. Заради тяхната алчност , учените не могат да си купят техниката.

Криптовалутите са безмислено харчене на реален ресурс (ток, направа на машини), а като резултат от майнване не дават нищо освен измислен ресурс (самите криптовалути). Като резултат те са си просто вредни. За производството на тока който ползват, може да ими и екологично замърсяване, а тук крадат и ток.

В циганската махала крадът ток за кючеци и да се греят на пружина от легло ако не знаеш за какво говоря ходи да видиш

Може и така да е, но даже по телевизията даваха, как ловят тези крадящи ток и се оплакваха, че вече като количиство основно е за криптовалути и че тези не били цигани. Не защитавам циганите.

Аз разбрах от статията, че някакви търсачи на извънземни са против пазарната икономика, защото нямали достатъчно пари.

За чий са ви тия извънземни, като ние тук не може да се оправим със земните проблеми?!

С Vega56, 64, RX580, 570 и 480 ли се търсят извънземни? Или с 1080Ti, 1080, 1070? SETI не ползва ли data centre-ове с чипове с друга архитектура? Това за Бай Ганьо ли го писахте?

Той Гогов е известен капацитет във всяка една научна и техническа област. Само дето му липсват някои неща от 5-и до 10-и клас, да не кажем - повечето, но кой иначе ще седи в Дира за 800 лв. денонощно да драска глупости?

Лошото е не само това че изкупуват видео картите и вдигат цените им. Локално тук, повечето и не плащат ток (крадат го) и всички ние останалите, го плащаме като загуби.

Не знаех че и циганите вече копаят криптовалути...

Не знам струва ли си да се вдига толкова шум около поредната пирамида, може би да в случая - и много ток хабят, и задръстват сума системи. Но няма какво да се направи, лапни шарани винаги ще има да се лепят по пирамидите. От средство за онлайн плащания го направиха и това на нищо.

канала, що така?

Викаш - гроздето кисело, че изпусна влака ли?

LOL, че от всяка пирамида има по някой друг спечелил има но със сигурност ТИ не си между тях, знам те вече достатъчно добре. А на мене пирамиди и лотарии не ми трябват, продукцията ми се продава достатъчно добре, не ме мисли.

трябва да има демокрация - виртуални пари, или виртуални извънземни - изберете сами ..

Хората тотално изтрещяха!!!

На извънземните като им потрябваме,може и сами да ни намерят,за какво да си хабим ресурсите за тях?

Едва ли предпочиташ ти да си туземното население открито от белите вместо да е обратното.

ти кат ползваш фуния, а белите имат телескопи, как ти ще ги откриеш първи?

Е-е-е, чухме вече всякакви измислени , изфабрикувани и изкелифещени аргументи срещу крипто-валутите, ама такова чудо пък, хех, никога не би ми хрумнало! Е, да си стоят извънземните неразкрити - явно още не им е дошло времето... :)

То така е възникнал интернета , с идеята да се ползват изчислителните ресурси на другите компютри в мрежата. Но защо тези т.н."учени " не ми плащат за техните изчисления , като ползват компютъра ми ? Без да усетя , догато си спя , те ми го нафърфорват .

това е съдържанието на статията, а можеше по-кратко да се каже, нали ;)

Очаквам любителите на конспиративните теории да запеят как извънземните са създали криптовалутите, за да ни затруднят в търсенето им.

не си прав. самите извънземни-рептили, копат криптовалути! Така хем богатеят на земни ресурсес, хем затрудневат намирането им.

Това беше супер глупост! Все едно някой да обвини собствениците на леки автомобили, че като купуват горива пречат на транспортните фирми да си вършат работата! :)

Крипто малоумници!