Коментари - Японци обещават революция при батериите | IT.dir.bg
назад

Японци обещават революция при батериите

Батерия, която трае по-дълго, по-безопасна е, зарежда се по-бързо и е по-евтина от стандартните литиево-йонни батерии - това е концепцията зад нов вид батерия.

Обратно в новината

Коментари - Японци обещават революция при батериите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"...ще бъде отстранен лесно запалимия литиев оксид..." - Господи, помилуй!!! И драскач да си, пак не може да не си чувал в часовете по химия в 7-и клас, че каквото и да запалиш, то изгаряйки накрая се превръща все в оксид... А оксид да запалиш... не че не е невъзможно, но зацелта трябва ФЛУОРНА атмосфера, в която и водата гори като спирт...

Цитирам: "Това е технологията, която се използва масово в момента, но тя има недостатъци" Жълтите нищо не измислят, а само подобряват. Така е било и така ще бъде.

Браво, трябва до се учиме и да подкрепяме такива нации..Като чета коментарите. Не видях една Положителна оценка на труда на тези хора.Пак типично българското ма то това го знаем или те Русия го имат отдвна ама не го показвт..Спрете и с тази Русия,нищо освен оръжия не са им главата.Факт ето последната статия в Дир.Путин иска икономически независима индустрия.Ето на такива хора се възхищавате.

val55

Вникнете малко по дълбоко в това, което е казал Путин. Когато имаш на разположение всички ресурси е престъпление да нямаш независима индустрия, но не само военна. Другото си е направо престъпление на управниците независимо дали е Путин или някой друг.... Сега изнасят повече суровини отколкото е необходимо, а би трябвало да изнасят готова продукция, но явно вече имат едно по перспективно мислене. Може би е дошло време, и те, ще го приложат в действие. Времето "тече", а мисленето винаги се променя спрямо него иначе....

Конспирациите ви се струват фантастика? Ами за справка вижте кога е измислен първия дизелов двигател и с какво гориво е работил. 100 години по-късно био горивата се водят за "новооткритие".

Много отдавна в армиите на Великите сили има батерии, които карат поне 1 човешки живот. Просто никой няма изгода да излязат на масовия пазар.

Сега е момента да станете милионер, използвайки информацията, която имате.

Стига глупости, Великите сили били измислили, но криели. Хайде измисли такава батери и ще те финансирам да я разработим и продаваме...

"обяснението защо лаптопите излизат извън строя за няколко години" - глупости на търкалета! Ако се разглоби батерия на лаптоп, елементите вътре могат да бъдат използвани с години след като е "умряла". Батериите са програмирани за определен брой цикли и след това "не работят". Това се прави от производителите, за да се купуват нови и няма нищо общо с живота на елементите вътре!

Никополските не бяха ли такива? Вътре имаха графитен електрод....

А па я си сакам социализъмъ и партийнио секретар. Петилетката за три години. С БКП напред! Вечна дружба! Ура!

Всяка година измислят нови батерии, но нещо ги няма на пазара. Между другото, имаше некви формулки в химията, за разликата в потенциалите и т.н. Та според тях, литиевите батерии са едни от най-мощните. По-добри, само с флуорни съединения, но пък за нещастие той е много отровен и далеч по агресивен от лития.

То и тефлонът е "флуорно съединение", но изключително инертно. Така че зависи...

Не зависи. За да имаш ток, трябва движение на йони. Т.е. трябва ти не инертен материал, дето флуора е свързан, а течност или поне гел. И при всички случаи, флуора в него, трябва да може да реагира. Инак няма да е батерия, а покритие на тиган примерно /което все пак не е желателно да го прегряваш, що не е здравословно/.

Преди време имаше подобна технология за батерии с голям капацитет, специално подходящи за ел. автомобили. И какво стана? Шеврон купиха патента и го погребаха. Казусът приключи. Така ще стане и с тази технология. Идва една голяма фирма, прави неустоимо предложение на малката фирма-създател и сме дотук. Много по-евтино е да купиш конкуренцията и да я закриеш, отколкото да се бориш с нея. Справка - български заводи.

А след изтичане срока на патента кой точно пречи да се произвежда по тази технология? Пак общи приказки от зоната на конспирациите.

Тя практиката на конспираторите винаги успява като има кой да им пасе пропагандата и да им стои в обора. Срока на патентите по принцип е между 50 и 100 години в зависимост от законодателството. Ти изтърви дори 3-4 години в това динамично време, че после наваксвай ако си нямаш друга работа. То е близо до акъла, че петролните лами ще излапат всичко, дето им стои на пътя, на тях не им дреме, че горят парите на хората, скапват въздуха, природата а и здравето на хората. Ама ей тоя начин на мислене им е много от полза: "абе е*и ги тия там какво разправят - това е теория на конспирацията". Защото в това време те здраво правят практика на крадокрацията.

Добре, че преди 40-50 години производителите на сметачни машинки (ако някой ги помни, едни такива с ръчка отстрани) не са влезли в следите на Бил Гейтс!

Адски си прав, за съжаление. Сума ти прогресивни технологии се погребват по този начин, в т.ч. за лечение на рак. Обаче този път се надявам китайците да надцакат Шеврон и сие.

"Батерия, която трае по-дълго, по-безопасна е, зарежда се по-бързо и е по-евтина от стандартните литиево-йонни батерии - това е концепцията зад нов вид батерия. " - тази концепция противоречи на днешната комерсиализация, да е по-нетрайно, за да се пазарува по-често. Някак не го вярвам да се случи.

Какви са тези батерии. Защо се дават пари за батерии. Японските батерии ядат ли се, асфалта на Бойко яде ли се? Ние търсим 20 лева за коледни, а те с батерии. Гласувайте против капитализма за нова социална Европа другари!

Малките компании ги мразим. Само пречат на бизнеса и струват много пари да ги закупим и да им хвърлим откритията в боклука.

абе много са на зад тези японци... вижте руските батерии какво правят, цял полуостров заредиха за има няма 1 седмица

Поредната долна лъжа! Технологията е Македонска! Од едната страна јаглеродна, од другата - другиот јаглен

Да ги пускат ширпотреба вече тия технологии, щото петрола свършва ! Арабите не ги знам пясък ли ше ядат, кво ше права, щот те думата работа не я знаят кво означава...

Къде ТОЧНО свършва петрола?

Ами нека да помислим....къде се намира петрола ? хммммм...под земята, значи там свършва :) Надявам се да съм бил полезен :)

Боли ме гъжът за кумулатора на ЗиЛ а, ние неаме леб!

аз имам.. що така? вече ви мързи дори да ходите да си купите...

Не само че ти боли гъ...ът , ами ще изгние от седене и поркане.Земи си го размърдай малко и работи.

ми щото си часник сигурно и ядеш лебо на другите, нито си по-умен, нито по-работливец!

На мен ми звучи малко като поредната измишльотина :) За електродите разбрахме, а защо не кажат от какво ще е електролита. И като електродите са от еднакъв материал, кой ще е положителен и кой отрицателен :)

Чертичка - отрицателен, кръстче - положителен, не знаеш ли?

Да личиси, че често си бягал от училище, ако беше ходил в часовете по химия нямаше да пишеш тъпи коментари ;)

Браво, видя ли: чертичка и ХОП! - отрицателен (коментар)! Защото не вярвам да съм подразнил някой друг форумец.

интересно ! като видиш 2-ма от мъжки род (еднаква материя) можеш ли да познаеш кой е педерунгела ? гледай китките :-)

Поредната технология измислена от лоша и назадничева капиталистическа държава нали, русофилчета?

Боже, Боже.... ! Вземи потърси следната статия от тази година - "Российские ученые внесли свой вклад в создание натрий-ионных батарей" Хората занимаващи се сериозно с наука обикновено не се занимават с политика, просто защото са отдадени на работата си. Русия е дала и дава много умове (както и БГ). За мен е важно те да се реализират за благото на Човечеството. Виж хората(не компаниите) стоящи зад откритията и патентите и ще видиш, че има всякакви, а дали това е станало в Русия, Щатите, Китай или Корея това не е важно. То има смисъл само са повдигането на националното самочувствие.

Напротив, много важно е и къде е станало - кой е създал условията да стане.

"Вклад в" означава "Принос в". Едно е да имаш приност, друго е да си го направил. Русия вече почти нищо не прави, само допринасят разни изтървани тук-там таланти. При размера на Русия (брой на населенеито ссъщо така) броят таланти вече е срамно малък. Германия е почти два пъти по-малка от Русия, а техническият и научен развой е около 30 пъти повече. Русия е ялова страна днес. Путин се опитва да скрие кризата, в която държавата влиза. По посредствен начин, с националистически идиотщини и война. Много тъп и циничен КГБ-ец комунист. И той като Станишев лидер на някой друг милион лумпени. Цяр на глупаците.

Без мен сте загубени млечковци!

Жената на снимката, със сините си очи, е една истинска японка. :)

Абе не е японка, ама пак си става и още как! Умна, красива и светлоока...

Дано, ама надали. Очаквам шел или бритиш петролиум да изкупи патентните праваи всичко да се забрави.

А аз очаквам най-после да разберете що е то патент и как се получава.

Аз пък ще ти кажа онова, дето са ти го казали по-горе. Големи концерни, които са окупирали суровинни източници и печелят щури пари тотова, закупуват нови измесстващи технологии и ги заключват в шкафа за много години. При това си плащат такси, смешни такси в сравнение с милиардите, които им идват от пласирането на суровини за остарели технологии. Това е стар подход, не е от вчера. Фармацията, медицината - също ги прилагат. ННапипали са пазар, вложили са в защитена с патент технология. След това са договорили огромни поръчки по знаем кой начин. Купуват изместващи технологии, за да ги затворят в сейф и да продължи далаверат максимално дълго. Днес например около 300 центрове се рпавят за Гама нож в Русия, финанирани от правителството. Има нова технология, която почти напълно замества Гама ножа. Руското правителство отказва дори да разговаря за новата технология, която е около 180 пъти по-ефективна според извършените вече лечения. Просто отказват! Понеже далаверата вече е прокарана с Гама ножа и се заработват чудни пари от разни групи около правителството. Та и з батериите може да се очаква това. Цели региони живеят от суровини. Цели политики са водени за овладяването на тези региони. И сега изведнъж друг катод?! Я дай да видим половин милиард или куршум утройва тези избретатели да си продадат патента. Предполагам половин милиард ги устройва повече.

Е дано да успеят. Би било голяма революция - екологично чисти, евтини батерии с дълъг живот и кратко време за заряд голям капацитет... направо мечта.

Дай боже.Наистина си е мечта та дрънка:)