10-те места, на които може да има живот в Слънчевата система

Възможностите да открием микроорганизми извън Земята са по-високи от всякога

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сашо Нереза от СДС-то, СуллЮ Пситто и Преродената Пастирка - какво ще изсе.ат по въпроса? Чакам.

То вече на Земята няма живот!

Русия не е сред тях

сред нещата дето нямат живот

животът изчезва - Българи (или поне се сменя с нов биологичен вид - тъмнокож, парцалив и малоумен...)

Особено младото поколение дегенерати

който открие живот на и около венера, да тича спешно във венерическия кабинет, за да не предава живот на други

10-те места в Слънчевата система, на които може да има живот 1. Венера 2. Марс 3. Луната на Юпитер - Европа 4. Енцелад 5. Церера 6. Ганимед 7. Титан 8. Калисто 9. Тритон 10. Плутон Знаех си аз че на Земята няма живот.

много извадъчно четеш статията

много извадъчно четеш поста ми...

Хахахха, може да има може и да няма важното милиардите за абсолютни безмислици да си вървят. И да си раздаваме научни интергалактически степени!

Не се наврещя ей.

Единственото място в Слънчевата система ,където няма живот,това е България.

ЕЙ НА, СКОРО СЕ ПОЯВИ ЖИВОТ СРЕД ОЩЕ 49 ОТ "ВСИ НАШИТЕ БАНДИТИ", ДЕТО "СВОБОДНО" ШЕ ПРОДАВАТ ТОК НА МАТ'РЯЛА ...

Мисля си, че ако успеем (преди да се самоунищожим) да се разселим из Галактиката, реализирайки колонизаторските си мечти, горко ѝ и на Вселената... Ние сме по-смъртоносни от всеки познат вирус и бацил - доказали сме го!... Явно тия, дето са ни създали генетично, като обособен вид, по "свой образ и подобие", явно не са се замисляли много за последиците в глобален мащаб...;-)

СЛУЧАЙНОСТТА НА СРЕЩАТА НА КУР С ПУТКА И СЛУЧАЙНИЯТ ШАНС ОНАЯ ГЛАВИЧКА С КАМШИЧЕТО ДА СЕ Е ДОБРАЛА ДО "НИВАТА" ...

дреме и на вселената за нас

ИЛИ ДА НЕ И ДРЕМЕ, ОЗНАЧАВА , ЧЕ ТЯ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА "РАЗУМ" ... САМО РАЗУМА МОЖЕ ДА ИМА "ЕМОЦИИ" ... А ДАЛИ ВСЕЛЕНАТА ИМА "ЕМОЦИИ" ? АКО НЕ, ТО ЗНАЧИ НЯМА "РАЗУМ" ... ))

Добре! Само дето всякакви съмнения за разум в науката започват да се изпаряват и да изчезват безследно!

сме като гъбички по никтите. Даже още по-нищожни..

Живот може да има на много места. Търси се обаче за сега най- вече където има течна вода, по аналогия на това, как се предполага че е възникнал на Земята. Съществуването на течна вода обаче извън Земята никъде не е доказано безспорно.

НИКЪДЕ ДРУГАДЕ ЖИВОТ, ЗАЩОТО НИКЪДЕ ДРУГАДЕ Я НЯМА ТАЗИ УНИКАЛНА СЛУЧАЙНОСТ ОТ БЛАГОПРИЯТНИ СЪВКУПНОСТИ ОТ УСЛОВИЯ ... ТЕМПЕРАТУРА, КИСЛОРОД, ВОДОРОД, ВЪГЛЕРОД В "ИДЕАЛНА ПРОПОРЦИЯ" ...

Погледни поста ми по-долу! Условията на Земята са били "адски", когато се смята, че е възникнал тук живота. Няма нищо общо с идеалните условия днес. При тогавашните условия почти нищо няма да оцелее от днес съществуващите видове. На описаните планети и луни условията днес са много по-подходящи за живот, отколкото е бил на Земята преди 3-4 млд. години. Дори и да е възникнал на Земята, живота може да се е разселил, поне в нашата Слънчева система. При силен удар на метеорит изхвръкналите отломки и прах могат да носят микроорганизми и да напуснат планетата ни. Въпрос на време е да попаднат на друга планета или луна и да се развие там живот. Възможности има, трябва само човек да не мисли ограничено!

ако завършиш, изказването си с "доколкото ни е известно за момента" ще има смисъл, иначе е просто спекулация

"ЛОША" НОВИНА ... ЧОВЕКЪТ Е ЕДИНСТВЕНОТО РАЗУМНО СЪЩЕСТВО ВЪВ ВСЕЛЕНАТА, А ЗЕМЯТА Е ЕДИНСТВЕНАТА ПЛАНЕТА, НА КОЯТО ИМА ЖИВОТ ! 2. НЯМА НИКАКВО "ПРЕРАЖДАНЕ" И ВСИЧКО ПРИКЛЮЧВА С ФИЗИЧЕСКАТА СМЪРТ НА ТЯЛОТО 3. НЯМА НИКАКВИ "ИЗВЪН-ЗЕМНИ" ... ПАК ДА КАЖА ... ИЗВЪН...

И ТИ си единственият идиот във вселената!!!

А откъде имаш информацията? Спуснаха ти я свише? Или я прочете в Библията? Имам една "лоша новина" за теб! Библията е писана преди хиляди години от хора с ограничени познания за света около тях! Днес имаме много повече натрупани знания и съответно смятаме, че няма как да сме единствения живот във вселената! Би било странно! За прераждането може и да си прав, няма доказателства нито за едното, нито за другото. Но за извънземния живот везните клонят към съществуването му.

УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ НЯМА НИКАКВИ ИЗВЪН - ЗЕМНИ ... МОЖЕ ДА ИМА НЯКАКВИ "СЪЩЕСТВА" НА ЗЕМЯТА, ПОД ЗЕМЯТА ... НО ИЗВЪН-ЗЕМЯТА НЯМА... ЖИВОТЪТ НА ЗЕМЯТА Е ПЛОД НА СЛУЧАЙНОСТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОПЛЕКСНО СТРУПВАНЕ НА НУЖНИЯТГ МИКС ОТ БЛАГОПРИЯТНИ УСЛОВИЯ ... ВСИЧКО ДРУСА СА ХИПОТЕЗИ НА ЖЕЛАНОТО

ВСИЧКО ДРУГО

Чел ли си теорията за панспермията? Има добри въпроси, които стоят без отговор. Например, защо на Земята има микроорганизми, еволюирали да оцеляват в космоса - без въздух, при високи нива на космическа радиация и изключително ниски температури? На Земята липсват такива условия, а еволюцията става чрез адаптиране към съществуващи условия. При това говорим за просто устроени организми, които може да са първите обитатели на планетата ни. Имай предвид, че живота днес съществува при различни условия, от този преди милиарди години, когато се смята че е възникнал живота. Значи може да е възникнал и при различни условия, а това "струпване на подходящи условия" да не е успяло да попречи на заселването им тук, на Земята. Разбира се, това е теория, както и възникването им на Земята! Нито едното не е доказано!

Или си обикновен провокатор или по-вероятно, съдейки по изказа ти, си член на групата Simple minds... А това, че се толкова категоричен в тезите си, само говори, колко си тъп, като дъб и прост, като елементарна частица... Ограничен, като кон с капаци…

ЗА ПОЗНАВАНЕ НА НЕПОЗНАТОТО И ПРЕДСТАВЯНЕТО МУ, КАТО ЖЕЛАНО ... МОЖЕ ДА СИ ГИ ЗАПАЗИШ ЗА СЕБЕ СИ ! ТОВА, ЧЕ СИ РАЗУМЕН И "ТЪРСИШ СМИСЪЛА", ВЪОБЩЕ НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ "ИМА СМИСЪЛ" !! ЗАМИСЛЯЛ ЛИ СИ СЕ НАД ТОВА ?

Елементарните частици не са никак прости, за раазлика от настъпилите Shift-а.

Земята е плоска и всичко се върти около нея, нали? Каквото не знаем, то не съществува, нали така?

Ама каква радост за ентусиастите да открият живот извън Земята!А ПОСЛЕ, УМНИЦИ? Трепери те от КОВИД 19, нали?А представяте ли си какви "корони" могат да ни дойдат оттам?Хайтека ще ги спре,нали?Колкото спря Ковита!

Сега остава да открият и живот на Земята

Ако най алчното животно на земята с неговите заводи, петроли, коли, ракети, бомби, лайна и прочие изчезне, останалите ще си отдъхнат.

Ми гръмни се де... И без това от теб файда никаква...

Много луни, много нещо. Аз си мислех, че са спътници....

Според теб, каква е разликата между спътник и луна?

я кажете къде има лайф?

с нетърпение мисията "Europa Clipper". Лошото е, ако не преизберат Тръмп финансирането за НАСА ще секне - демократите ще почнат да дават пари за гейове и BLM и до там.

Ауууу, точно орангутана Доньо е баш най по науката!

Живот може и да има - ама акъл няма! Ма то и тук твърде липсва...

И как разбрахте че тука на земята има ителигентна форма на живот???

Безумни неща се пишат тук. Нямало други интелегетни форми на живот в Слънчевата система освен на Земята. Много ми е интересно как го разбраха? първо не е изследвана цялата Слънчева система. Второ не знаем нищо за паралелните измерения. Трето - дайте ми дефиниция, за разумен живот. Ако имаме някакъв съзнателен облак от насекоми, които могат да убиват хора те разумни ли са? Какво е дефиницията за разум? Хуманоид? дайте да не сме толкова егоистични. Значи ли това, че ако срещнем неандерталец той е разумен по тези критерии?

ИльОминати ? СлОчаеност ? Не мисля тЪка ! Не се свършихте кретените бе !

Колега, за паралелните измерения знаем достатъчно. Цяла България живее в такова.

Има си дефиниция. Та е добре преди да словоблудстваш да прочертеш. Разумен живот е този, който има самосъзнание, използва на инструменти и комуникира на език и писменост. Не е нужно да е хуманоид. Може да е конспиративен рептил, примерно

А докога ли на тази китна земя ще може да има живот?!?!?