Китай изведе в орбита свои GPS спътници

Системата за глобално позициониране "Бейдоу" става все по-точна

Обратно в новината

Коментари - Китай изведе в орбита свои GPS спътници | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кво и на сегашната система освен че е на друг ;)

други... щото в тази област отдавна няма монопол.

Я ме просветли кои още са извели в геостацинарна орбита сателити за ГПС ?

системи за глобално позициониране имат САЩ, Русия, ЕС, Китай. Разработват също и Индия, а и Великобритания наскоро заяви такива намерения

тав е заровено кучето. А също и зависимост защото ЕС са декларирали, че тяхната Галилео няма военно приложение

Нещо за ГЛОНАСС или Галилео не си ли чувал?

Темата наистина ми е интересна но лично аз не намирам информация за друга Глобална система ? Има много други вторични и базирани на малко по различни принципи системи но за друга подобна ? би ли добавил линкове от къде черпиш информация ?

В съвременната война ще побеждават само тези държави, които имат собствена навигационна система ...

Може би имаш в предвид Галилео – Европейски проект на спътникова система за навигация ГЛОНАСС – ГЛОбальная НАвигационная Спутниковая Система

В момента руската ГЛОНАСС е с най добра точност, по добра от тази на ГПС.

нали само руснаците можеха да извеждат сателити, товари и хора в космоса? Ко стана?

Имаш много здраве!

Продължава да е така! Я отвори чичко Гугъл е вместо порно потърси за историята на китайската космическа програма и виж на базата на какво са я направили....позна...на базата на руски техноглогии и руска помощ!

Най добрата точност е на дедо Малин от село Славянци "Направо, после до бакалията на Мария свиваш на лево, и като минеш къщата на Стефан Германеца, ще стигнеш до Бабин Дол и там се на горе караш докато не подминеш на Кошарите точно в дясно е къщата на Бай Георги."

всички айфон и андроид след версия 2 комбинират гпс и глонас за да получат двойно по-голяма точност ... като си добавят интерфейс и към китайска и европейска система ще станат съвсем точни

факта си е факт: китайците правят ракета! тя лети! мрън мрън, а ма те руснаците ... я млък. за били истории разправяй когато става въпрос за история на ракетостроенето. сега си разправяме кой какво прави сега! тая ракета СЕГА китайския флаг ли е нарисуван на нея? за руснаци ще говориш, когато коментираш ракета с руския флаг на нея! примерно в другата статия за руска ракета.

Да, мхм, а държавите, дето спират чуждите GPS ще седят и ще ги гледат. Наскоро едни мистериозно прекъснати GPS сигнали прецакаха нечие мъничко военно учение от селски мащаб и една фрегата се метна на пясъка като болен кит, ама това да не ни пристенява. GPS а ще спаси деня!!! Направо го виждам с костюм като супермен, но с едно G отпред и прашки вместо слипове отгоре върху панталоните.

Не ха-ха-ха влез и се поинтересува мойто момче и тогава се смей защото Който се смее последен най-добре се смее

БРЦК

Хора - Да. Товари и сателити могат и японците и индийците и китайците и ЕС.

По-точно от 1 нано секунда няма. 1 нано секунда като я нанесеш на обиколката на Земята прави точност 3-5 метра. Точността идва колко са точни атомните часовници и скоростта на радиовълните през атмосферата. Скоростта на радиовълните в различни части на Земното кълбо и в различно време на денонощието е различна. Така, че точности те обикновенно са от 5 до 15 м. Точността може да се подобри единствено с наземни базови станции.

Понеже по-голямата част на спътниците е в геосинхронна орбита, Китайската система покрива само Китай. 3-те Сателита в геостационарна орбита са за синхронизация, а не за предаване на позицията. При геосинхронната орбита сателитите описват осмици, силно разтеглени елипси или прави линии, всичките са наклон какъвто са пожелали при изстрелването.

Защо се хабят като има вече

Se taia

Последното изречение от статията отговаря на този въпрос.