Китай създаде компактен анти-стелт радар

Размерите му позволяват той да бъде монтиран дори на тераса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айдееее. Падна цената на стелта.

ДИР - моля ви не пишете глупости, които самите вие не разбирате! Много ми е интересно да разбера как ще направите практически неоткриваем един източник на излъчване на радиовълни в метровия диапазон /какви метрични вълни тресат редактора, не ми стана ясно/ с мощност поне няколко десетки киловата, който трябва да работи непрекъснато, за да осъществи откриването на въздушния обект и да подготви и изпрати данните за стрелба по него. Моля, ако някой наистина е чувал за подобно решение, да ми каже къде да чета. За форума - размера на антенната система в случая е функция на дължината на радиовълните /съвременните радари като правило са многоимпулсни и многочестотни/. Откриването и проследяването на обекти, изпълнени по пасивната технорлогия СТЕЛТ никога не е било проблем за радари, работещи в метровия диапазон. Сърбите на практика показаха несъстоятелността на тази технология и проекта ф117 беше закрит от американците.

Сега руснаците ше откраднат или по-точно ще направят ксерокопия на проекта без да го крадат и от другия месец ще се появи я "жуковски" я "тупоров" и с хамериканците е свършено.

Не е толкоз невероятно. Отдавна се разглежда възможноста за пасивен радар - т.е. който просто открива "дупката" в микровълновото фоново излъчване от космоса, която "сянка" се появява когато "стелта" лети. Да, това е изключително трудна задача..... но със съвременна електроника и изчислителни възможности на новите процесори... не е чак толкоз невъзможно.

швейцария (ако не бъркам) ползват съществуващата gsm мрежа по тоя начин

Въпрос: и какво му "стелт" на аероплана при подобно положение? Огромни мангизи хвърлени на вятъра, но платени от всички нас...

Търси Hensoldt TwInvis това е пасивен метров радар, за който фирмата твърди че лесно вижда стелт.

и веднага го съобщиха на целия свят, а не го пазят като военна тайна.

Ако ти си най-якия в квартала от какво печелиш повече? От това да го пазиш в тайна или от това всички да знаят и да треперят от теб?

пишеш "но платени от всички нас ..." я пак от всички кои?

обикновено когато някоя страна излезе с бомбастични твърдения, например радар който е по-малък, по-незабележим, работи по-добре, засича всичко по-добре и тн. спрямо всичко съществуващо, това е само пропаганда.

Само да намерят пари че нещо се оказа че са залипсвали там и сега с таковете дето ще газят америка си пазят банките в момента после може ! Ама то няма да остане нищо от тая Америка сега Руснаците и разказват играта направо половината америка се е предала сега чакат за руски паспорти има опашка от Вашингтон до Тихуана !

Е в него квартал най силния не беше ли Русия или вече Русия е най разпасаната кучка дето всички клецат и ИРАН и КИТАЙ

ами умния не разказва на ляво и дясно какво може да направи, за да почнат другите да работят как да противодействат. Това да караш хората да се "Страхуват" от тебе само ги прави по иновативни. И малките деца знаят, че куче което лае - не хапе.

F22 не е летял около Китай, ама те го засекли. Май са засичали само Китайски стелтове... Закарали пробен в Сирия, а израелците го опекли в първата минута. Страшно полезен радар.

Имаш да речем сто долара в дюшека за черни дни , чичо Дайбан решава да си финансира кенефа с нов модел тоалетна хартия и напечатва меко лев , и доларчетата в дюшека вече не струват колкото преди , т.е. гепил си е меко лев чичо от всички дето държат такава валута , тва именно е причината за съществуването на петро долара , по същия начин бачка и като фарсула фон лаин напечата неко евро за Украйна . Адв със здраве

Какво къде летяло ? От тоя триплощник я има пет направени я не .

които ползват долара като разплащателно средство в това число и държавни сделки.

може да се окаже полезна технология в борбата с к19. Маркетинга не спи!

Все си мисля че разбирам от електроника и разпространението на радиовълните в всички обхвати но, по-голяма глупост не бях чел . Една вълна колкото е с по-голяма дължина се нуждае от по голяма антена и мощен предавател .С метрови дължини могат да засичат по-големи цели от дължината на вълната .

Ако беше такъв разбирач щеше да работиш в някое високотехнологично предприятие, а не пазач на пазара.

Това, че ще засечеш стелт-самолет, не е и половината работа. Трябва и да го свалиш, което вече прави работата почти невъзможна. Говорим за истински стелт, какъвто е, примерно, щатският Ф-22. А за да го свалиш, трябва да имаш подходяща ракета и насочващ я радар, който няма как да работи в метровия диапазон. Колкото до "малкото анти-стелт радарче", работещо в метров диапазон, това си е абсолютна шитня. Вибратора на антената трябва да бъде с дължина, кратна на дължината на вълната. И беше до тук!

Ей тцъ-тцъ-тцъ... Като чета кви чудеса правят учените в западен Китай, направо се шашкам кви по-големи чудеса ще направят тези, от източен Китай!...

А руснЯците скоро ще открият топлата вода!