Коментари - Китай създаде "танк" против дронове (снимки) | IT.dir.bg
назад

Китай създаде "танк" против дронове (снимки)

ПВО системата изглежда повече от заплашително

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Китай създаде "танк" против дронове (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво ще рече това "гатлингово оръдие"? Има система Гатлинг, за картечници и оръдия в самолетни с няколко цеви. Но "гатлингово оръдие" звучи смешно.

Е ти пък ся ееее...кату удавник за сламка....Гогов го е "гатлинговал" оръдието де....и край...

може би скоро ще го видим да го тестват на полигона украйна

Американците не дават нищо китайско да се пробва там! :-)

танк,бмп или брониран вседеход може да се разположи автоматична хибридна система за борба с дронове.....джамър и станок с няколко автоматични пушки 12/76 система за прихващане и поразяване на цели..или Преработенпвариант на противовертолетни мини ПВМ..за мотопехотните подразделения също е вариант портативен джамър и двама военнослужещи въоръжени с автомати 12/76 или дрони прихващачи също рояци камикадзета.......ПВМ

Шилка. При толкова дронове на бойното поле не могат да се оправят с тях.

Да му мислят руснаците

Джамър..Интерференция до 800 метра мялки дронове ,рояци на каваци падат като умрели мухи...БРАВО НА КИТАЙЦИТЕ....

Машината очевидно е проектирана като БМП способно да се бори и с дронове. Няма нужда от такова сериозно оръдие само зарад едните дронове. Изглежда идеята е да не го е страх от дронове и едновременно да е ефективен даже срещу танк (това оръдие и танк бързо ще осакати). Универсална машинка - правилен подход.

Е ти па сега много се размечта. Къде го видя това "оръдие"?

Това на картинката е 25мм оръдие, и сигурно може да пуска по 100снаряда в секунда. Не може да пробие бронята на танк, но при този темп на стрелба може да приведе всеки танк в негодност за 2-3секунди.

Когато го атакуват 5-6 дрона или рояк и това ще е уязвимо.

се чува от краварника...

Янките не са дали най добрия си Ейбрамс в Украйна затова всички си мислят че са боклуци но ако сте гледали нат Гео там правиха тестове с него и е доста бърз пълен с радари електроника и поразява надалече с изключителна точност даже през ноща

проблемът никак не е в танковете, а в изменящата се реалност на бойното поле. Дори украинците да бяха получили още несъществуващият Абромс Х, това нямаше особено да промени развоя на събитията за самите танкове. Нуждата от танкове на бойното поле далеч не е изчезнала и почти не се е променила, но проблема е че антитанковите средства направиха колосален скок в ефективността си. Скок който просто по нов модел танк не може да превъзмогне. Ще е нужен съвсем нов подход към начина на употреба на танковете, за да могат те да си върнат старата полева ефективност, нещо което надали ще се случи близките 5-10 години.

Тоя танк е пълен боклук всеки по бърз дрон може да го порази

Кога го изтества? Аман от клавиатурни военни…

Може ти да го поразиш с задни част.аман от експерти

Иваноофф предпочита да го порази с дълбокото си гърло....и последващи гърлени "бойни" хрипове

_stankow

Добро е. Но е твърде тясно специализирано. По-добре е и без това съществуващите вече зенитни комплекси да усъвършенстват радарите си за откриване и на дронове, а към средствата им за поражение да се добавят по-евтини и леки ракети и зенитни автомати. Със снаряди с програмируем взривател и готови поразяващи елементи. Според масата на целта - дронове.

предвид каква масова част от бойното поле вече са дроновете дори и тясно специализирана такава машина би имала работа денонощно. Подобни машини има на въоръжение от десетилетия примерно 2С6 „Тунгуска“, ракети, автомати ... действително главният и проблем е че просто наличната и електроника е неспособна да се справи с дребни цели като дроновете. тепърва предстои да чуваме за множество подобни нови системи. войната в Сирия и сега в Украйна доказаха ефективността на малките дронове, с масовото им навлизане в армиите ще започне и масово навлизане на нови антидрон системи.

Но трябва да се тества на полигона усраина :)

Ей колхозник, марш оттука!

Докато краварите и подлогите им затъват, китайците хвърчат напред и вече изпревариха всички... Факт.

всяко действие има своето противодействие. Така се развива въоръжението. И не само...

Гениално изкопирано! Картечница - САЩ, ракети САЩ, броня - танк Ейбрамс - САЩ, радар - САЩ. “Създаде” не е точно, Гогав. Седни си, слаб. И вдигни гащите вече, от ковид-посолството на Дж. Баучер 58 казаха, че не са доволни.

само дето САЩ нямат такава машинка... Ере, духай ГО!

Жалък си лепенко! ...И много ти личи.

_stankow

Бронята пък на 65-тонния танк Абрамс за какво му е на този колесен зенитен комплекс ? Мястото на който е във вторите линии на отбрана и не ходи в атака ? Кой ще го обстрелва и как ще го запази бронята на тежкият танк ? А как ще я мъкне и защо му е това претоварване ?

китайците да не са улави за да копират американската техника, дето не се дъни само там където не се е появила-)

Батка, не забравяй, че и х@мериканците копират. Кой е измислил барута - братята китайци. Не прекалявай с хапчета, а чети книжки.

И не само барута.

ви изравят такива болни и зпаднали наркомани-инцести бе стрикерчо...плодове на ебални грешки.....гавра на природата.....????