Китайската сонда приближава уверено Марс

Когато пристигне на Червената планета през февруари, "Тянвън-1" ще е на около 195 милиона км от Земята

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредният китайско руски паметник! За вековете!

Най-трудно е кацането или примарсяване в случая. Да видим там как ще се представят.

Това китайско менте, или няма да стигне или нещо ще се развали. 100% е некачествено изпълнение, просто са си такива китайците, некадърни та знае ли се? Няма как да мине точно тая мисия ;)

Менте като сондата на далечната страна на Луната ли? Много си зле с китайските постижения. Като купуваш най-евтините стоки на пазара, нормално е да са некачествени. Аз имам съдомиялна, дето не мога и марката да ѝ произнеса. Правена е в Китай, но е направена за германския пазар (оттам ми я внесоха). Малко по-скъпа беше, но от години си я ползвам и съм доволен! И телефони китайски имам и съм доволен. Не е въпроса къде са произведени, а с каква цел! Ако целта е ниска цена, независимо от качеството, нормално е да получиш ниско качество.

От заглавието разбирам, че ТЯ, сондата е УВЕРЕНА в правия си път.

Брей, много марсо-сонди, много нещо... Обаче на Луната никой не иска да ходи - а защо? Виж колко е близко (уж). Защото там е заровено кучето (на НАСА), и много кофти неща ще излязат официлано на бял свят (неофициално всеки ги знае). Затова всички се правят, че Луната я няма... ;)

Набирай се на минуса, ако ти е кеф да си дъвчеш маската всеки ден.

BajMihal

Хаха, явно си доста зле. Какво общо има маската с лунната ти мания? Да не би да е свързано със санитарите, които те озъптват всеки ден?

Поне 3 апарата пратиха до Марс през последния стартов прозорец. Един на САЩ, един на ОАЕ и един на Китай. Трите са практически на една орбита, движат се абсолютно по инерция и ако някой от тях носи карти, могат да пляскат белот няколко месеца защото няма какво друго да правят през това време. При кацането ще е интригата (в рамките на 1-2 дни ще кацнат и трите), там ще си проличи кой е оплескал футовете с метри, на кого парашутът е неправилно сгънат и кой е сбъркал тягата на старта с няколко секунди и няма да уцели Марс, ами ще го подмине и ще го чакаме след година-две обратно или ще отсвири към Юпитер като таратайката на Мъск.

Ох, какво ни занимават с некви сонди. Да кажат пак за новия руски автомат. Той ще да дупчи дупки по-добре от няква сонда.

Нали е Червена планета ще спестят червена боя когато я колонизират, но първо ще построят Великата Червена китайска стена за да се пазят от извънземни монголски нашествия!

нещо километрите не са ви наред, освен ако не го кара на зиг-заг

до "минус"ите ....колко км е от Земята до Марс?

Интересувай се от траекторията и начина на придвижване на тези апарати и ще видиш, колко си глупав,=.

грешката е моя!

Вземи завърши 8-ми клас с Физика а не бъди Мустакат Третокласник. При далечни пътувания, извън Земната близост, планетите, вкл. Земята се използват за ГРАВИТАЦИОННО ОТБЛЪСКВАНЕ на космическите апарати, за ускорение. Пътят до Марс не е с Гоуфа до Перник - директно(диретисима).

Още от заглавието става ясно, че ТЯ, сондата е УВЕРЕНА в правия си път. А нали знаеш, че всяка крива линия, успоредна на Априлската линия на Партията, автоматично се превръща в права линия. :))

BajMihal

Кагато кацне меко и започне да предава "уверено" данни, тогава можем да говорим за успех. Иначе да, всеки с 3степенна ракета може да запрати нещо в космоса и дори да "уцели" планета.

Нещата вие старците от бкп,и гледате кукуруз за силоза

BajMihal

Не бе приятелю, кажи колко опита има досега и колко са успешни. Може и да ти се изясни картинката, ама като те гледам каква кукурузена болест те е хванала, май няма...

Всяко тяло изстреляно в космоса с втора космическа скорост си лети свободно в посоката където е изстреляно. Успех на китайците!

Грешка!?

може да гледаме екшън, марсиански роботи се млатят с мини ракети, лазери и директни тупаници ламарина в ламарина, може китайския да знае и кунг-фу, само така ще запази баланса срещу двата американски, въпреки че Кюриосити е дядо вече и може само да гледа. Ред е и индийците да пратят един да набелязва за джилезу и бакър. Рашките ще са четвърти за карти и евентуашно някаква пиячка да донесат, я масло, я ядрена...

А руската приближава марианската падина.

събира оферти за кукуруз ако пак не гръмне като бидон

Гогов, как различаваш кога сондата приближава уверено и кога неуверено?

Щом не е паднАла, няма друг избор - ще продължва УВЕРЕНО! :-)

къде да падне, у дерето ли?