Коментари - До 7 г. компютрите и интернет изчезват (видео) | IT.dir.bg
назад

До 7 г. компютрите и интернет изчезват (видео)

Към 2020 г. компютрите ще изчезнат и, както и електричеството, ще бъдат навсякъде и никъде, твърди известният футуролог и водещ по "Дискавъри" Мичио Каку, цитиран от ИТАР-ТАСС, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - До 7 г. компютрите и интернет изчезват (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мичо, кога ще се появи въздушният кран?

Не виждам каква ще е разликата, тя и в момента мрежата е навсякъде и никъде, по-скоро никъде.

Технологичния прогрес като цяло, води до духовен и ментален регрес в обществото и неговата основна структура -семейството! За пример в БГ-семейство с доход 1800 лв, купува на детето си (7 годишно) Iphone 5 с цена 1200 лв. Няма значение, че е на кредит-важно е детето да е със скъп телефон. А това, че не е научено да общува с други деца не е важно.

Не е виновен техническия прогрес, а рекламата. Рекламите водят за затъпяване.

Те съпругите ни добре,че ще избират продуктите чрез ръцете ни, ама проблемът е, че и ще пазаруват скредитните ни карти, докато те са ни в джоба :-)

Оставя впечатлението, че му плащат за правенето на подобни прогнози. Това за което говори, е вече било в миналото и се нарича "трето око", т.е. директно познание, което няма нищо общо със съвременната наука. То не се нуждае от теории и хипотези, категории, понятийни и логически конструкции и схеми, а е своеобразен "лъч" м/у субекта и обекта на познание, който съдържа в себе си цялата необходима информация. Това древните са го владеели, но с течение на времето е било забравено (отнето на човека), за да ни станат хората прекалено независими и силни и кукловодът да загуби контрола си над тях....Както са казва: Всичко ново е добре забравено старо!...

val55

Това, което разбрах от написаното е 5D, в нашето измерение, а то е 3. За да вижда човек в друго измерение трябва да пренастройва мозъка си, а оттам своето зрение и слух, за да вижда примерно в 4 или ....... При определен вид тренировки на мозъка може и да се получи. Това състояние е нещо, като медиумите при транс, но не съвсем точно. Относно дали има други сигурно е, че има, но ние не ги виждаме, а тези, които ги виждан са единици. Преди много време в една джамия ДС е открла и иззела макаричка с навит на нея "косъм". Ходжата е казал, че това е от "брадата" на Мохамед. Та тоя косъм го подложили на всякакъв вид опити, горене, сечене, опън, киселини,... каквото им хрумне на нашите учени, но резултат нулев от всеки един опит да му направят нещо. А относно, че съдържа информация го доказали, че има такава, но не са могли да я извлекат, и дешифрират по нито един от познатите ни начини. С една дума секретно.... А косъмът си приличал повече на стъкло ама не съвсем???. Така, че ????..........

настрадин ходжа ли ти го каза?

Това за косъма го четох в един научно-фантастичен разказ през 1973 г.

Ей те тоя е като Преслава в "научната" чалга на Дискавъри... Голям! " :)

ако наричаш предаванията по Дискавъри ''чалга'' просто си един чист австралопитек

Забелязъл съм, че измежду учЕните, най-големите глупости ги дрънка тоз Мичу. А все го дават него по филмчетата.

пулен смях! линк *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пълни глупости са това, тоя нещо не е в час с нещата, колкото и да е експерт, говори глупости, поне 20 години най-малко ще има компютри, за след това не мога да кажа какво ще стане

Не реагирай порвосигнално, момко! Въпросът не е в това дали сегашните компютри (компоти( ще ги има не-занм-си-колко-години - това не е важно. В случая кучето е заровено в поредната манипулация, с която ни облъчват и искат да генерират поведенчески модели, за да може в един бъдещ момент да стоиш със свалени гащи и да не се усещаш какво става! И така да приемаш всичко, което ти сервират...

Какво ли не пише в интернета. Ще поживеем, ще видим.

"Към 2020 г. компютрите ще изчезнат и, както и електричеството, ще бъдат навсякъде и никъде..." "...всеки човек ще се превърне в нещо като крачещ компютър, ще бъде преносител на интернет..." Да... както в момента всеки човек е преносител на електричество...

Типично селски коментари на селяндури без грам акъл в кухата си глава.

Да, известен футуролог е Мичиу Каку. Пичое Куку също.

А защо някой си мисли, че чисто ламерските изказвания на този и изсмукания от пръстите "закон" на Мур са нещо меродавно. Закон е нещо, което се доказва и на теория и на практика. Това е един принцип на Мур, който е верен до момента , в който се достигне предела на техническите възможности. А тоя дискавъри нуб е направо като д-р Ливайн и наколенките.

Няма начин да се наложи, дори да е възможно. Те мен не могат да ме накарат да си сменя Windows XP-то, който е май от 2001 година. Освен това с компютри се и работи и си трябва клавиатура и така на татък. По принцип винаги прогнозите са за по-кратък период от реалният. Затова като гледаш стар фантистичен филм за бъдещи години, които вече са минали, въобще не се приближават до реалността. Сигурно по света и в момента се гледа на черно-бели телевизори.

Ако искаш и DOS ползвай, те и едно време някои са мислили, че автомобилите никога няма да изместят конските каруци. "Няма начин да се наложи, дори да е възможно." Хубаво е да уточниш за какво говориш, все пак филмчето е над час. "По принцип винаги прогнозите са за по-кратък период от реалниЯ." Нищо не разбрах.

наса робот сонда соцял еуропа варшава булгаря софя гоце делчев зип 2901 стр.драма#3 ремоте цонтрол алл броадцастинг тв радио алл емотикон фром 200з ано домине рецоверъ иняуситион егг нострадамус 2001 а.д. 2101 а.д тхосе магнифицент мен ин тхеир флъинг , роботбулгар наса робот соцял ремоте цонтрол алл емотикон броадцаст анд интернет еуропе булгаря софя гоце делчев пин 500ш1з012ч линк *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това нещо да е възможно и да се наложи, са две различни неща. Сега е възможно частно да летиш и в космоса, но още не се е наложило. Същото ще е и с компютрите. Да не говорим, че основите при компютрите са от примерно 40 години, ако не и по-стари. Или формално избрано 01.01.1970 - началото на Unix-ката ера. ;) Различията са само в елеменчета. В това да сменяш размери и форми, не е някакво особено развитие. За това колко бързо се развива нещо, просто погледни назад във времето. Колко различни са били компютрите преди 7 години? Има направо истенски застой, освен може би мобилните устройства като размери.

кожто разбира англииски да gleda клипчето, много е силно, за разлика от статията.

Кой им дава право да пишат такива некадърни статии в интернет?!

Баси къв тъпак.

Статията е много обща, не са написали нищо конкретно, може би не са превели както трябва или не са разбрали нещата, за които говори. Но е факт, че вече много от тези предсказания се случват. Компютърът изчезва във вида, в който го познаваме, спадат все повече продажбите на PC-та и лаптопи, за сметка на таблети, смартфони и прочие. Ако някои въобще се интересува от технологии, ще е наясно че моделите за интеракция с технологията също се променят и скоро навярно ще можем да контролираме много устройства с жестове, с движение на очите, гласово и дори чрез мисли. Интернет също се променя, като ще стане достъпен навсякъде и безжичен и всички уреди ще са свързани към него, все едно към електрическата мрежа. Засега един от най-големите проблеми са батериите, те изостават от изчислителната мощ, но скоро и там ще навлязат нови технологии. Въобще ако се замислите преди 10 години колко от нещата, които ползваме днес са изглеждали невероятни, ще ви стане ясно, че нещата които казва въобще не са science fiction. Всъщност парадигмата, която е спомената е известна поне от 20 години и се нарича ubiquitous computing, това е свързано с изчезването на компютрите и налагането на embedded devices навсякъде и постоянната им свързаност. Някои са прави, че компютрите нямат да изчезнат изведнъж и напълно, но тука иде реч за изчезването на ерата на компютрите, както и грамофонните плочи почти изченаха и ерата им отмина. А това, че хората няма да могат да насмогват на инновациите се дължи на комплексността. Технологиите се развиват вече с такива темпове, че на повечето е трудно да разберат устройството им. Този проблем все повече ще се задълбочава, навярно ще се появят и анти-технологични секти. Коментарите по-долу само потвърждават тази теза.

Да се нядяваме, че олигофрените дрънкащи глупости по Дискавъри ще изчезнат преди компютрите.

Нема да е зле и глупаците да изчезнат заедно с интернета.

Смени си дилъра Хоши, дава ти некакъв кофти багаж!!! :-)

Много скоро ще навлязат, соларни зарядни за батерии, които са почти независими от захранването.

Тоя кво пуши? Искам и аз да пробвам... Иначе съм го гледал по Дискавъри. Само се прави на интересен и се опитва да привлича внимание като нЕкои наши звЕзди. Както и да е. Те американците нали са убедени, че са над нещата и могат да определят съдбините на света. Та и тоя така.

Нито Е. Теллер е нобелов лауреат (макар да е на такова ниво), нито е учител на М. Каку. Научен ръководител на Каку е Stanley Mandelstam.

Ей... много се вживяват тия хора. Аз пък все със "зарибени" по техниката хора работя, щото им продавам и поддържам техниката, но не познавам никой нормален човек, който би се съгласил да му вграждат чип в мозъка. Отделно като знам колко клиенти има, дето избират да ти звъннат когато сварилото ги е сварило, подобна непрекъсната комуникация те вкарва с овчарски скок направо в лудницата.

Аз ще съм алфата и омегата... Вие ще сте това, с което аз ви храня! Така, че не се напъвайте много! Ще ви храня така, че да оглупеете! Не ми трябват умни тикви!

ПЕСИМИСТИЧЕН АКОРД Слънчевата активност нараства чувствително. В минало време това не е влияело сериозно на хората, не е имало електричество и живота е бил приросъобразен. Днес всичко е подвластно на електричеството и зависимостта ни се вихри експоненциално. Един енергиен срив би довел до тотална катастрофа. Ще настъпи глад и хаос. Бунтове, грабежи и анархия. Благодатното време за нашата планета приключва. Ще настъпи голямата скръб. Бог скоро ще определи кой какво заслужава!

Ми дай ми всичките си пари щом така мислиш, и без това няма да имаш полза от тях.

Аз пък откога проповядвам, че парите ще изчезнат преди 2020, но никой не ме публикува :)))

Компютър: Слуховете за моята смърт са силно преувеличени!

Тоя смешник е тежък патологичен случай. Не само че непрекъснато излиза с такива "гръмки" изказвания (желание за самоизява и всепризнание съчетани с много ниско самочувствие), ами и май не разбира много от компютри и интернет. Тия физици се имат за специалисти по-всичко.

Ма-а-лко се е поизхвърлил...

Сигурно точно так ще изглеждат нещата в общността на новите компютърни нърдове. Но е "пропуснал" да опише как ще изглеждат самите тези нърдове.

Искрено ме развеселихте! :)

в Япония вече гледали ХОЛОГРАМНА телевизия пускаш устройството и вместо екран направо изскачат холограмни вертикални изображения -досущ като собщенията които предава робота Р2 на хан соло в култовия филм от 80 те -стар уорс ;устройството за холограмна тв струвало около 4-5 хиляди юс долара исе продавало само в япония

Представяш ли си Буда по 100 пъти на вечер да е у вас и да ти се разхожда в хола и да реже, реже, че да вземе да ти отреже нещо! Защото не знаем до къде са стигнали технологиите и не трябва чак толкова да залитаме по тях!

ех, че си забавен тип,никой няма да скучае с тебе.. :Д Иначе повече би стреснало хората ако хамстера се разхожда в хола денонощно, а ако пък е пеевското прасе..то ще остане ли хол изобщо ?

А ние с баба Нетка, всеки ден от файв о'клок сме на облака! Понякога и по два-три облака правим - за всеки случай, ако ни изчезне за малко нашия и не се вижда нищо, минаваме на резервен ресурс, щотооо, ние такива неопределености като "навсякъде" и "никъде" не обичаме!

Тъй, тъй, а помниш ли веднъж като подкарахме с облаците в кръчмето как се заоблачихме и след това три дена нито един интерфейс не ни работеше;)

Ех, какъв живот ще настане?!

Ех, мечти! А дано, ама надали. Закона на Мур май влезе в режим на насищане. За да продължи да е валиден трябват радикално нови технологии в областта на микроелектрониката. Намаляването на размера на устройствата води до използването на еди-два атома на устройство. Ако по формулата за изчисляване на дифузията за примеси в полупроводника се получи, че са ви необходими 1,5 атома какво ще направите? Балтията и делкате атомчето?!?

Работим вече с квантови ефекти. Отдавна вече в новите процесори се наблюдават ефекти от квантовата механика. Има още много път не бои се. Квантовите компютри ни очакват.

"Техническият прогрес е триумф на интелекта, но трагична грешка на здравия разум" - казал го е Нилс Бор преди 70 години.

повечето тук изглежда ги е страх от прогреса. аз с нетърпение очаквам гугъл гласес да поевтинеят, за да си купя. изобретения като описаните в статията, могат само да ме зарадват и да подобрят живота ми (обичам технологии).

Ти си чакай, те порното през тях го забраниха :)))

само при комунизма забраняваха-той си отиде , ти не разбра ли!?

...и пак някой ще трябва да ми кара колата през това време

Кола не ми требе,ша си купя магаренце и ще задирам сички селски моми......па ония с компютрите да му мислят!!!

И след пет и след десет години ще продължа да си пийвам гроздова под асмата и ще живея още много,макар да съм запознат със всички нови изобретения!

Ами, ако някоя баба ти се телепортира под асмата и вземе да ти наруши хармонията, а?

Само кажи къде е асмата и веднага долитам.

Ами аз знам само, че преди 20тина години нямах gsm, компютър, интернет, gps и пр. но живеех по-спокойно, а днес при всичката техника, с която разполагам бачкам по 12 часа и под такъв стрес, че ми се виждат звездички посред бял ден.... А след още 20 години просто не ми се мисли, човеците ще са едни импотентни киборги

synergie

Хм, чакайте госпожо, на Вас май ви липсва това че никой не Ви челастри, а не толкова ви притискат технологиите. Реално ако сте имали съзнателен активен живот преди 20 години в момента това че никой не Ви челастри е в резултат на напредналата ви възраст, а не липсата на потентни мъже.

жената (или момичето) има предвид ''импотентни'' под всякакъв смисъл, не задължително това което си нашлякал първично

Ал

Закона на Мур нещо забоксува последното десетилетие...

Закона на Мур е далеч от забуксувал, важи си с пълна сила :)

Господа, Не е Нито Шашав Нито Неадекватен !!! Технологиите и Нивото на Техниката е Напреднало толкова много че ние трудно го вече възприемаме! За сега СТАРОТО и КОНСЕРВАТИВНОТО общество, ДИВАТА Световна Комерсализация и АТРОФИРАЛИТЕ Властващи Съзнателно Задаржа и СПИРА много неща в Развитиети и Прилагането на Новостите, НО Няма Начин това да Продалжи дълго и ни Престоят МНОГО Иновационни, Tечнически и Технологични Революции !!! Само внедряването на електронното информационно обслужване в Обществото и Бизнеса ще СЪКРАТИ на 2/з от Административни сектор а Компютърната Автоматизация и високите Технологии в Индустриите ще Съкратят нат 1/2 от работните места и ще ДИГНАТ нивото на КОНКОРЕНЦИАТА на Такова ВИСОКО Ниво че нат 3/5 от Сегашните Производители и т.п. ще ФАЛИРАТ !!! ЖИВИ и ЗДРАВИ да сте Господа и след 10 тина Години ще се убедите в това!

Господа, изчетох ви коментарите и сън неприятно изненадан и удивен. Че то няма нито една псувня, няма пидали, олигофрени, че това изобщо не е форум. Я отидете политическите форумчета и се поучете. Кройно време е!

Гвани ма за гуя бай Гристо!

Човек, който си няма понятие от технологии, може и да му изглежда фантастично това, което става около него. Истината е, че много хляб имаме да изядем все още.

...и въпреки всички "Иновационни, Tечнически и Технологични Революции !!! ", най-вероятно ще се умножат неграмотните като Вас, уважаеми Господине. Какъв срам! При толкова напреднали технологии...:(

Германците си пишат съществителните с главни букви, англичаните понякога всяка дума в заглавията но такива са им правилата за писане. За да затвърдите впечатлението за полуграмотност ли го правите Вие?

какъв ужас! Страшно е да боравиш и да се докосваш неподготвен до информационната банка на Вселената! Амбициите на някои учени минават разумните граници и превръщат живота на човечеството в ад!

Така е само за технически неграмотните като теб! Технологиите са най-готиното нещо, стига да си в час а не заспал задръстен задник!

А теб, ако те осветя със зелена светлина, моментално ще засияе зеления ти нос, доказващ, че си RBGH генномодифициран баласт!

wenci

Може и да е вярно, НО при равни ДРУГи условия... На човека му предстои - не, вече се променя и горното ще е вярно само за тези - НЕС -ове (Ниско Еволюирали Същества). За останалите ще използват телепатия и др. възможности на мозъка по-вече от сега........

"по-вече" Ако преди телепатията беше овладял и правописа, цена нямаше да имаш :)