Коментари - Конгресът на САЩ е ужасен: Китай може да изпревари Америка до Луната | IT.dir.bg

Коментари - Конгресът на САЩ е ужасен: Китай може да изпревари Америка до Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повече трябва да са ужасени, че на Земята Китай ги изпреварва, където реши !

Абе уж не се притесняват, ама знаят, че в Китай има комунизъм и население от 1.41 милиарда души. Също така знаят, че за комунистите човешкия живот е без значение, и следователно всичките пробни изстрелвания ще бъдат с човешки екипаж... пък ако се взриви ракетата... просто тайконавтите не са били късметлии, пък на комунистическия режим не му трябва хора без късмет...

викайте Кубрик-а да снима и тоя път без издънки ей !

Малко е трудно на този етап да бъде използван Кубрик... Иначе щеше да се справи добре ;)

Интересно изказване на конгресмен..."първия който стъпи на луната...". Мислех че първия човек стъпил на луната го и направил през 1969 год...

Сигурно защото тогава е имало една надпревара (между СССР и САЩ), сега друга (между няколко държави).

По всичко личи ,че наистина първия човек стъпил на Луната ще е китаец , а вторият македонец !

Е къде е драмата? Тъкмо като кацнат амерканците, китайският ресторант ще е отворил вече.

Вярно е, Конгресът на САЩ е ужасен. Ето защо Китай може да изпревари Америка до Луната, пък и докъдето и да е.

Всеки може, ама никой няма как да го направи... Както винаги досега

Не е правилно да се казва американците !! Американци са индианците ! Другите са евроамериканци , афроамериканци и прочие анци !!

Но пък съм убеден че под ушанката ти от Петербург до Берьозово живеят само щастливи руснаци които до един са братски народи никога никои нито е разселван нито изтребвал и с радост са си избрали руския език за офицялен .

Знаете ли че половината американци са китайско говорящи?

Това коя половина е? Тая дето работи или тая дето е на помощи? Че нали си имате опорка, че половината население на САЩ е на помощи.

Луно, Луно, земльо изконно македонска, пак ли ке те делиме?!?!?!?

странно е как са кацнали и излетяли от луната преди 50-60 години, а сега се борят с още 5 държави да кацнат пак... би трябвало да имат тази технология и да може да я развият, особено след технологичния прогрес последните 20 години...май май са кацали само в холивуд

Онази технология не става за големи товари при кацане и излитане. Целта не е да покажат нещо на вас тъпаците, а да развият мощна система, която да кара десетки тонове полезен товар от и към Луната. Целят се в "няколко заека с един изстрел".

започва се с обикновена технология за кацане и тогава се добавят товари, ама откъде акъл в амеба като теб, която си мисли че американците измислят нещо, измислят го китайци или европейци, американците печатат пари за да ги купят! Хубаво е че амебите си остават амеби и след делението на ядрата и не ни пречат да се развиваме!

Брей че лесно било. Правиш една малка ракетка дето носи 100 кила и после я правиш сто пъти по голяма и ето че носи 10 тона. Чудно защо обаче господарите ви в Рассия не следват вашата логика? Що Н1 така и не направи успешен старт и Луната я видяха през крив макарон. Трябвало е просто да направят съюз 100 пъти по голям и готово. Ах тези путинофили. Колко са умни и креативни. Що така никой не ги слуша?

И какво значение има кой ще кацне първи (мислех, че са американците, но явно не са, след като са толкова ужасени сега)

Еейййййй, лакомията няма граници.... Наглеци....

Друго е да си китаец. Не си лаком. Храниш се с паничка ориз, остатъка продаваш, че да има за ракети и бомби.

да не би Луната да е бащиния на Байдън? Излиза , че совен американците други нямат право на нищо в този свят, че даже и в Космоса.

Къде прочете това, бе тъпак? измисляш си несъществуваща теза и почваш да храчиш.

ти май само заглавията четеш и се изхождаш под всяко. На чети : По думите му, ако Съединените щати диктуват правилата в космоса, те ще "контролират съдбата на планетата Земя".

Първо беше холивуд, наред са пекинвуд и боливуд...явно вуд означава дърво на английски...

Аз съм най-потресен от факта, че китайците не откриха никакви следи американците да са били някога на Луната. Очаквах холивудските студия да са по-убедителни.

Няма такъв факт лъжецо. Напротив заснеха следите от американските кацания и не само те, ами и индийците. Руслямците не могат ада пратят читава сонда около Луната и затова не са заснели ЯВНИТЕ доказателства.

Да бе, мааму стара. Американците кацат на страната обърната към Земята, а китайците на страната обърната към космоса. Що не са намерили там следи? Като ти гледам акъла, ще да си путинофил, нали?

_stankow

>>>Остава единствено Starship на SpaceX да полети успешно тази година, за да имат и платформа за кацане на Луната.1 Това пък какво значи ? Няма никаква връзка между Старшип и Луната. Нито Старшип ще лети до Луната, нито може да изпревари SLS, нито "Артемида" ще се промени. СпейсX има взети едни 2.5 милиарда долара за разработка на спускаем апарат на Луната. Който няма нищо общо със свръхтежкия Старшип. Нито по тегло, размери, двигатели, гориво, конструкция, електроника, задачи, материали. СпейсX нито има опита за тaкива разработки, откъде ? нито тези пари са достатъчни, нито се чува изобщо да са започнали да работят по проекта. Вероятно той е за след "Артемида". Или просто "Артемида" няма да има модул за кацане.

А руския луноход колко километра навъртя?

Ако следваме изкилиферчената ти логика в стил - спейсХ нямат опит на луната, значи няма да се справят. СССР приземи няколко лунохода на Луната. Рассията що прави дупки по повърхността и? Нали има опит? Или?

Това че ти не знаеш не значи, че няма нищо общо. Напротив Старшип е платформата за кацане на Луната, като астронавтите трябва да се прекачват от Орион на Старшип, като Старшип ще играе едновременно и роля на окололунна станция на първо време. Но първо ще се опитат да го приземят тук на Земята. После ще имат опити за кацане на и излитане от Луната. Ще правят тестове за презареждане с гориво в космоса. Но Старшип е първият избор. Отделно НАСА е подписала договор с Безос и Блу Ориджин те да направят втора система за кацане и излитане от Луната на базата на туристическите им ракети. А за съжаление графика на Старшип закъснява. Целта не е просто да кацнат отново на Луната - това са го правили 6 пъти вече, а да кацне голям кораб, който да може да пренася големи товари и да служи за Лунна станция. НАСА изисква минимум 15 изстрелвания на Старшип, за да бъде мисията Artemis III успешна. Cъглacнo дoгoвopa c HACA ЅрасеХ тpябвaше дa пpoвeдe бeзпилoтeн тecтoв пoлeт дo лyннaтa пoвъpxнocт пpeди cтapтa нa „Apтeмиc ІІІ“, зa дa дeмoнcтpиpa възмoжнocттa зa бeзoпacнo ĸaцaнe. Toзи пoлeт тpябвa дa ce ocъщecтви eднa гoдинa пpeди миcиятa Аrtеmіѕ ІІІ предвиден за ĸpaя нa 2025 г.

Е как да ги изпревари? Нали уж бяха ходили до Луната! Не са ли я препикали? Или разпарчатосали и продали на парцели?

Добре си си избрал ника. Пасва ти. А сега да ти обясня, като на главанак. Преди 55 години имаше състезание за Луната, между САЩ и СССР. САЩ го спечелиха. Сега има състезание между САЩ и Китай. Сега успя ли да го разбереш или ти трябват и картинки за оцветяване?

Конгресът: Ужас, Китай може да ни изпревари! НАСА: Трябват ни повече пари. Конгресът: Пари няма, действайте.

Ми възможно е! То Индия изпревари русия на луната! Така, че е възможно! Макар, че все пак америка си е лидер в тия неща все още!

И в какво точно е лидер?

Лидер е в проучването на слънчевата система.

САЩ ЕДИНСВЕНИ, повтарям за най-тъпите не само първи, а за момента ЕДИНСТВЕНИ 1.Летяха с хора около Луната - 9 пъти 2.Стъпиха с хора на Луната и то 6 пъти. 3.Качиха оптически телескопи с размери на огледалото над 2 метра в космоса 4.Успешно примарсяват сонди и марсоходи още с влизането на Марсианска орбита 5.Управляват марсоходи с години 6.Сонди и снимки на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди и снимки на Меркурий 8.Сонда до астероидния пояс 9.Сонда и снимки на микропланетата Церера 10.Сонди извън Слънечвата система 11.Използвали гравитационно ускорение за апаратите си 12.Сонди и снимки на Юпитер и спътниците 13.Сонда преминала през поясите на Сатурн 14.Сонда и снимки на Сатурн и спътниците 15.Сонда край Плутон 16.Сонда край Нептун 17.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 18.Качвали са в космоса по повече от 3-ма човека наведнъж 19.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 20.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 21.Качиха 140 тонна ракета в близка орбита за пътуване до Луната 22.Направиха самолет летящ със 6.72 М и то с 199 полета 23.Направиха самолет излетял на височина над 100 км 24.Скачваха модули в окололунна орбита. 25.Приземяват първите степени на ракетите 26.Свалят над 2 тона товари от Космоса 27.Направиха двигател с отношение тяга собствено тегло над 200 28.Направиха двигател с налягяне в горивната камера над 30 атмосфери 29.Направиха метанов ракетен двигател с напълно затворен цикъл 30.Направиха, ракетен двигател с тяга над 8 милиона Нютона - F1A 31.Качват сателити на Геостационарна орбита само с 2 степени. 32.Изстреляха апарат достигнал скорост над 58 000 км/ч спрямо Земята 33.Имат мисии с продължителност над 30 години 34.Имат брой пилотирани полети, повече от всички други взети заедно. 35.Качиха Телескоп на 1 милион километра от Земята с 18 метрово огледало 36.Имат сателитен интернет 37.Пратили група туристи в космоса на над 500 км от Земята 38.Имат по повече от 100 изстрелвания на космически ракети годишно 39.Имат летателен апарат на Марс 40. Предава данни с лазер на далечни разстояния 41. Правят ракета с над 40 двигателя 42. Правят ракета с възможности за полезен товар от стотици тонове. 43. Единствените изстреляли апарат тежащ тонове от Луната 44. Единствените изстреляли хора от Луната 45.Единствените управлявали електромобил на Луната. 46. Единствени върнали над 300 кг проби от Луната 47. Единствени качили единичен Модул в Космоса с полезен обем колкото половината МКС и т.н. И се намира някакъв тъпанар да пита в какво са лидер?