Коментари - SpaceX показа конкурента на ”Союз” (видео) | IT.dir.bg
назад

SpaceX показа конкурента на ”Союз” (видео)

SpaceX показа вътрешността на своята капсула за пилотирани космически полети - Crew Dragon.

Обратно в новината

Коментари - SpaceX показа конкурента на ”Союз” (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Големите амбиций на Мъск ще затрият доста човешки живота. Достатъчно е да видим последните му няколко неуспешни опита за приземяване... И подобни кратки оптимистични срокове вещаят същото...

С вълнение следя новините за космоса и технологиите. Само не разбрах каква новина е това?! Презентацията беше в 2012. Провериж в интернет - няма нови събития около Dragon 2 (или както тука са го нарекли Dragon Crew). Ще се радвам да успеят поради мног фактори - но не и заради това че нямало да плащат 70 милиона на Русия. Това са смешни пари за космическите програми. Да не мслите че един старт на Falcon 9 е много евтин? Поне 10 милиона е с допълнителните разходи. Кофти ще е ако стане като със Спутник и Гагарин. Приготвяха се приготвяха и рашъните ги изненадаха. Тук обаче работата е че за първи път ще имаме частан компания която може да изведе човек в орбита! Това коренно ще промени гонката за космоса.

доста жалки опити на русалките да се присмиват на единствената държава изпращала хора на чужд космически обект :) и то не само веднъж :) освен това с телескопи за изследване на дълбокия космос в орбита освен това с 3 сонди на марс освен това със сонда на границата на слънчевата система работеща от над 35 години освен това още доста сонди из цялата слънчева система на кого му пука хората си вървят напред сега правят ракета и кораб за многократна употреба за кацане на марс с хора :) смейте се :)

Че са изпращали някого и до днес не е съвсем сигурно :)

как да не е ? След кацането Холивуд си подобри много техниката и вече сенки от прожектори и веещи се знамена на Луната няма...

Ей сега ги смачАха руснаците.И пари нЕма да им плащат за таксито и много още ще ... това,ще... онова. И от старите руски двигателите за военните си спътници щяха да се отказват.Ма що ли руснаците им ги продават? Та седим и чакаме кога ще го направят.И как са пращали хора на Луната щом не могат да пратят един човек на МКС?

"НАСА плаща около 70 милиона долара за едно място в 'Союз' " Как ли ще му дойде на Роскосмос края на МКС-таксиджийството и съотв. на бакшишите през 2017?! Е, в приоритетите на програмата им (2013-2020) на първо място стои: 'обеспечение гарантированного доступа и необходимого присуствия России в космосе' (според inosmi . ru) Доста неамбициозно, за тези, които биха очаквали полет до Марс, например. . .

Zaz, та нали конструкторът на американските ракети и ракетни двигатели е именно фашисткият професор Вернер фон Браун, наричан в САЩ Уорнър Браун, заедно с целият си екип. А руските ракетни снаряди "Катюша", на конструктора академик Корольов влязоха в действие по време на войната, докато тези на фон Браун бяха само образци. Да не продължавам по нататък и ти спри с простотиите. Евреите могат само да крадат. Пример сръбският професор Тесла и "изобретателят" Едисон.

"тези на фон Браун бяха само образци" Забравяш die Vergeltungswaffe V2, с която обстрелваха доста успешно Англия. Припомням ти :-)

И с тези "успехи" принудиха Чърчил да капитулира! Или евро-дойча е искал да съхрани "английската култура". Сега се пишат митове, и се пеят песни за технологичното превъзходство на "запада", привърженик на което си и ти. Вероятно си имаш основания, ако не е пристрастие. Но повечето технологии се правят от източно-европейци и китайци. Не е подходящо, когато науката се политизира. Затова и след "кацането на Луната" ракетите на фон Браун не полетяха повече.

Ха Ха само образци били на фон Браун ракетите, явно не си чувал за Фау1 и Фау2 в сравнение с тях катушите са били като мускети сравнени с калашников. А тоя образ Мъск първо беше пробвал да си прави ракетите в Русия, но му казали такава цена че си ги е разработил със собствен екип, повечето му конструктори са тип гаражен майстор, но с всякакви първи места от състезания тип ТНТМ или ОСО, ако някой си ги спомня тези организации и мероприятията свързани с тях:)

Очаквам да се появи "СЪРП И ЧУКундур" и да ни развесели с: 'измислил го е руснака, бреей' :-)

Веселба за идиоти.

Много е фешън. Сега остава да може да излети и да кацне.

Така са казвали и команионците като са гледали някой братчет да пробва да си напали огън А СЕГА остава и да пламне Ха Ха

Руснаците също разработват следващия "Союз", които се наричаше Рус, а сега има конкурс за ново име. Идеята на приземяване на двигатели е пълна глупост. За прилуняване или кацане на Марс - Да, но за приземяване - твърдо няма да се ползва! Това или грешен превод или притъпяване от страна на Мъск.

"Идеята на приземяване на двигатели е пълна глупост. За прилуняване или кацане на Марс - Да, но за приземяване - твърдо няма да се ползва!" Ами трябва да се пробва първо на Земята за да е сигурно за Марс.!

плюуйте дрОгари, друго не можете :)

Първо от клипчето не рабрах нищо. Второ от вън това ми прилича на контейнер за боклуци.

пиян си, ма!

Искрено им желая успех,защото програмата Шатъл изби цяло поколение кадърни астронавти...

Немога да разбера нещо. Военните на САЩ пускат какви ли не ракети спътници и даже нещо като космически самолет а НАСА само се пречи и финансира конкуренцията което е малко странно но пък от друга страна без конкуренция няма успехи и напредък а без опити и провали няма да се размине никой който се е захванал с това. До колкото знам целта е да се направи нов двигател който да е гори нещо като пластмаса и щял да е в пъти по икономичен и надежден. И все пак мисля че старата руска технология кеадена от фашагите е доказана но поизтъркана и трябва да се мисли за бъдещето както и за напредъка на технологиите а това е свързано и с еволюцията на човека.

Гуем майтап! хамериканците ша летят с пластмасиви идейни образци до космоса!!! Тия джурнала пускащи бръщоевици са луди!!!

Поредната красива американска факла! Слава богу, че първият полет е без екипаж! Бензина в Русия поскъпва, така че да готвят по 100 милиона...

С руски двигатели.

не че нещо, ама Дракон 2 го представиха поне преди година... новината ви е леко стара, ама за космическите и вселенските мащаби кво е една година :):)

хахаха, русофилската сган пак бесно лае и пръска лиги! спокойно дрОгари, тази ЧАСТНА фирма ще затвори СЕСЕСЕРЕто ви. не е ясно дали по рашкия путкиннет ще го видите само :)

ду.ачите на путлер ракетите до МКС са най-жизненоважното нещо за америка, без тях са загинали прави, ама че по.ерковци, докато им ги продават за жъти стинки ще ги горят какъв е проблема. Францата взе ли си корабите, взе си ги, ако нещо не е за продан се прибира, набутал се, ненабутал се има си приоритети. След като москалите ги харчат и търгуват значи имат файда. Какво толко мрънкят мурзилките, не се крадат а купуват. И мужиците купуват айфони например, какъв е проблема. А да твърдиш, че не са стъпили на луната е лудост, айде остави цецецерето тогава,че нищо не каза, ама аз на фон Браун вервам повече и от кравари и от водкари.

Не знам кой пръска лиги, ама си прочетете пак писанията и ако имате за 2 цента акъл ще се разберете.

симо

Оплюхте ме с вашите лиги.ПФУУУУ.Защо не вървите ПМ.

Споко, ти ще си първият изгорял в новия краварски фишек...

Голем смех....тия всеки месец показват нов апарат.....и нищо.....

фасони ...и лъскави дрънкулки , дано литне и ако литне да е без жертви но едва ли би могло да замени Съюз!

абе тези Союзи да не са като оранжевите трамваи - вечни

Проблемът не е в това дали Съюз-ите са вечни като оранжевите трамваи, а в това дали предложената алтернатива ще заработи добре и надеждно.

Ей, руснаците! Да си смените седалките, ей!

Само че филмчето е направено в стил "Consumer Electornics" а не в стил "космически кораб" или "научно-изследователски апарат".

Все пак е за публиката в стил "copy-google translate-paste новинарски сайт", а не в стил "космически ориентиран сайт" или "научно-изследователски сайт"

През 2060 SpaceX могат и да сборят Союз-а (и то при положение, че ония са престанали да го развиват...).

То само с пари не става! Требе си и малко акъл/опит в тия работи. А той се събира за много години и с цента на много жертви.

Така е, иска се опит, много опит, жертвите може и да се пропуснат. Но така или иначе веднъж трябва да се постави началото. Ясно е, че след десетилетия ще има редица фирми превозвачи до космоса, а все някога и от някъде трябва да почнат с тази дейност. Така че само успехи мога да пожелая на SpaceX в начинанието.

симо

Тъпи ТРОЛОВЕ,ето ви пример за НОРМАЛЕН диалог на различно мислещо ХОРА.

..седалките са карбонови.. този т.н. "карбон" да не би случайно да е "въглерод"?

Бе, баш въглерод си е, мосю, ама като кажеш "карбон", е по- ей тъй, ЕнтИлЕгентно, някак.

Не бе. Карбонови ще рече пластмаса облепена с "карбоново" фолио 3М.

Много кекаво ми се струва. С тези пластмаси като друсне малко и ще се счупи. А този иновативен контролен панел, като им изгаснат мониторите ще ги питам как ще уплавляват тази пластмасова барака.

има 1-2 разлики между това и Союз. първата е, че руското жуотно работи от десетилетия, и е Н-та модификация. Второто е, че руското жуотно съществува, докато това още е пластмасов модел.

Значи казваш ни, че от първия полет на Союз през 1967г. до сега не са правени модификации. И това е компетентното ти мнение. А всъщност сегашните модели кораби Союз са 4 поколение, а моделите са нови на всеки 6 месеца.

sawo

Точно обратното казва - че е модифицирано безброй пъти. Всичко се надгражда над предишните модели. Факт е, че руснаците имат най-много опит в космоса, а САЩ не само, че отрязаха НАСА, а започнаха да плащат на частни фирми да им продължи полетите по мисии, започнати от НАСА.

Много постно ми се видя, като Дянковите бюджетни пици. Седалките пластмасови, закрепени на алуминиеви тръбички - амортисьори. Стените голи, ламарината си личи, макар и боядисана. Целия лукс са трите монитора. Друго нищо не се видя на видеото. Това на първо ГЛЕДАНЕ 1 минута - знам, че шансът да го видя на живо е - /минус/ безкрайност.

И Траби го плюеха, че е картон (по скоро пластмаса), и е карабина вътре, ама още пушляви по пътищата....

бе първите определено си бяха от мукава... пластмасовите са от залеза

тия дето кацнаха на луната преди 50години, че дори успяха да се върнат, все още не могат да си направят ракета. смешка

забрави да сложиш кавички на думата "кацнаха"

май, кацнаха във филмово студио

И на живо си кацнаха и във филмовите студия си кацат :) ... па другите и на филм не могат да кацнат :) ... дай им филми с калашници да правят.

Преди години имаше един филм "Полетът на Кепри Корн 11". Който го е гледал - може да е разбрал. Който не го е гледал - може да го потърси.

Мисля, че не можеш да направиш разлика между да "направят нещо" и да направят нещо, което да е по-надеждно, по-евтино и по-добро от съществуващото. Американците си пращат спътници и какви ли не апарати, но когато става дума за хора до МКС е важно цената да е евтина и технологията надеждна. Защото това е постоянен разход. Когато проектираха совалките това беше движещия елемент - трябваше да е евтино. Но при совалките се оказа, че им е толкова скъпа поддръжката, че по-евтино излиза с ракети еднодневки да се пращат хората. А когато достигнаха и края на живота си стана ясно, че няма смисъл да се залага на тази технология повече. Та въпросът не е, че не могат да си построят нещо от миналото, а че алтернативните разходи за момента им позволяват да ползват старата руска технология пред тяхната стара такава. Когато обаче развият принципно нови технологии (по-надеждно, по-евтино и по-добро), Русия ще има ли с какво да отвърне? За мен е революция, че се позволява и не само, но и се подкрепят частни компании, които да развиват техни технологии за освояване на близкия космос.

Ама, много бомбастично пък "стигнаха края на живота си".

измислил го е руснака бреей

В случая - измислил го 'мериканеца, най-сетне, брей! И то при условие, че не се взриви при излитането!!!

няколко частни фирми се включиха в космическия бизнес най-вероятно и там нещата ще започнат да се развиват бързо като има конкуренция отделно НАСА си прави тяхна ракета и кораб за многократна употреба направление хора на марс :) русофилите нека си плямпат глупости :) при русия нещата отдавна са в застой и май отиват към разпад

към разпад , тази сутрин фалираха за 168-ми път,умряха от глад и изчезнаха за 279-ти път от началото на годината

Не знам какво си чел тази сутрин или с какво си прекалил снощи, но Русия все още не може да достигне нивото си от съветско време. Обаче, що се отнася до космоса, там винаги има напредък и Русия заедно със САЩ са на върха. А защо - защото са партньори и това трябва да се гледа, в космоса всички сме равни. Днес Русия вози до МКК, утре може да са САЩ, но в другиден ще са SpaceX, Боинг и още много други.

Пластмасарииите горят хубаво, първо да направят няколко успешни кацания, а не фойерверки.

Много готино видео, яко филмче се е получило. Не е като онова некадърно на Луната. Холивудски похвати специален софтуер за светлосенки и 3Д ефекти. Само едно не стана ясно дали ще литне или не? Ама това няма значение важното е какво ще кажем по медиите. Може и да не е летяло ама пък добре изглежда.;)

то за такива като тебе е филмчето, че ако ти представят техническата презентация с която са се представили пред НАСА няма дори да разбереш космически кораб ли гледаш, камо ли да коментираш нещо :D

И защо коментират каква е тапицерията? Това някой интересува ли го? Ако ще седалките да са пластмасови. Важното е дали това нещо върши работа.

Защото са американци. За тях всичко е в изгледа, дали е функционалнно е на второ място (или някъде там след това).

Добре ли прочетохте статията ? Защото в статията се набляга на неща от сорта на приземяване и видеоконтрол и комуникации............. и защо трябва да се чувставш все едно си в "Москвич", като може да избереш лукса и удобствата на "Кадилак" !?!!!?

Те в това нещо ще са няколко часа сигурно. Преди това вероятно правят тестове при налягане, дали няма да се издрайфат например. Тук видиш ли рекламират лукс, с подчертавам 0 научна стойност! Могат да ги правят колкото удобни решат, но това не е нещо което да споменават на първо място в статия за космически полети. Все едно някой произвеждащ кранове, да вика има много удобни седалки от нещо си. Като там е и по-смислено, защото стоят повече време, та дори май пикаят в някакви кофи. Но основната функционалност на крана не е седалката. И да прочетох и останалото.

Да не говорим, ако са в скафандри, колко ще им е удобно мястото.