Коя е най-горещата звезда във Вселената

На 9800 светлинни години от нас се намира една от най-уникалните звезди във Вселената

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако приемем, че има доста топла температура и по-малко топла такава, следва, че самата температура е нещо, което има температура. А това е поврат във физиката!

Интересно! Приблизителната оценка е че във Вселената има около 200 милиарда галактики, всяка от тях с по да речем средно около 200 милиарда звезди. Кога и как измериха температурите на всичките, та накрая определиха тази с най-ТОПЛАТА температура. И Гогов разбра пръв това!

Не се кахъри. И без това, както е тръгнало, след още 15-20 години управление на Тиквите ще научим, че земята е плоска, а звездите са нарисувани върху кристалния небесен свод. А дебилите не само в Дир, а и в целия ни останал народ ще са не 80%, а 101%!

Температурата не е ТОПЛА, тя си има величина, която я охарактеризира, в сравнение с други температури и по определена скала. Може да е по-висока, по-ниска, по-топла ит.н....ама спрямо нещо си. Топло е времето, например. И под шапката ти е топло, даже май си прегрял..

Най-горещата звезда във Вселената е Ивана. Оно и Азис и Хисарскио поп пеят убаво, ама па немат такива цици.

Ами! Най-горещата дзвездЪ е Бацо! Ма требе да се понапече йош мало, белким му стопи лойта!

брей най после да ги измерят всичките звезди и да открият най топлата.... брау

"Температурата на повърхността на нашето Слънце е доста ТОПЛА - 5505 градуса по Целзий..." Кво е "доста топла темепература"?

Всичко е в ръцете на Господ,чада мои !

210000 градуса е множко. Може ли да има една излишна нула?

Е хубаво де.... щом се намира на 9800 светлинни години от нас, а пък ще избухне след 1500 години, това означва, че в момента тази звезда я няма. Вече избухването е станало пред 8300 години, просто на нас ще са ни необходими още 1500 докато видим събитието.

Опита се да кажеш нещо смислено, ама явно математиката не ти е силната страна. :)

Ама ти верно не мислиш правилно.... след 1500 ще избухне и като прибавиш още 9800 години докато пътуват светлината до нас и ако всичко е вярно, то ще дойде светлината при нас след 11 300 г. А, кога гама лъчите ще дойдат е друга тема. А, дали изобщо до тогава няма да ни удари един из хилядите камънаци из космоса е още по-друга бира. Много преди това ще изригне може би супер вулкан или пък онея двамата с червените копчета ще са съсипали всичко ....

И 2-мата сте прави, но зависи от гледната точка Ако гледаш от Земята - той е прав, ако си до звездата - ти :)

или неграмотни дирници :) какво пак търсите сензации и апокалипсис??? "Ако потокът е насочен към нашата планета, той би могъл да разруши озоновият ни слой и да се окаже пагубен за живота тук."

А НАМИРАЩАТА СЕ В ТАЗИ КООРДИНАТНА СИСТЕМА ПЛАНЕТАРНА МЪГЛЯВИНА , която е в опашката на съзвездието ЗМИЯ до СЪЗВЕЗДИЕТО СТРЕЛЕЦ И ОПАШКАТА НА СКОРПИОНА . ОНОВА КОЕТО СА ОСТАВИЛИ АНУНАКИТЕ КАТО ДОКАЗАТЕЛСТВИН МАТЕРИАЛ НАПЪЛНО СЪВПАДА С ТАЗИ ПЛАНЕТАРНА МЪГЛЯВИНА СВЪРЗАНА СЪС СЪЗДАТЕРИТЕ НА ЧОВЕШКИЯ ВИД.

По колко я продаваш твоята ракия и откъде да си купя?

По колко я продаваш твоята ракия и откъде да си купя?

BajMihal

Пич, на какви гъби си и кой ти е доставчика?

Не бе, не са гъби! Просто тоя момък е ученик на Цецо Мозъка!

Прави ми впечатление, че на картинката пише, че температурата на звездата е 210 000 К (келвина) а не 210 000 градуса по Целзий. Естествено разликата от 273,15 градуса не е чак толкова съществена, но все пак е редно да се цитира точно информацията.

Те тия 210000 са с неточност от поне 10000 така че 300 нагоре, надолу - все тая.

Ако приемем данните за верни: Разстояние до WR 102 - 9800 св.години; Избухване на WR 102 - 1500 св.години, То тя вече е избухнала преди: 9800-1500=8300 години.

Сега !Звездата се намира на разстояние 9800 св. г. Ще избухне,след 1500 г.Едното е разстояние,другото е време !Не можеш от разстояние,да изваждаш време !!!

9800 светлинни години са разстояние брато, това е разстоянието, което светлината изминава за дадено време, в случая рзстоянието, което светлината ще измине за 9800 години, то затова и са светлинни.

Оооооще по-голям гадняр !Не можеш да изкараш от 150 км. ,примерно 40 кг .Понял ??

Е кой и как ги изчисли тия 1500 години, бре?

Гошо с калкулатора, защо ...ще му проверяваш работата ли? (като знаеш наличната маса и скоростта на загубата и, лесно можеш да разбереш за колко време ще достигне критична маса и в ядрото ще започне да се образува желязо - съответно звездата ще умре или ще стане свръх нова или пулсар и т.н. Апропо така може да се изчисли със сравнително голяма точност и кога ще започне да се раздува. Гошо явно е учил математика ;))

Ти си готов и земетресения да предсказаш?

Много просто бре! 1000+500=1500. Направо е елементарно! Само дето не се казва в "новината" на какво разстояние от нас е тая звезда. Че ако е на 1501 светлинни години, значи работата се ос...рала вече!

Като гледам новината е от УЙкопедията 1:1. Те и там нема колко е далеко тва. Само дет казват,че Млечнио път бил с диаметър 100 000 до 120 000 св. години диаметър. Изобщо е голема работа тва небето, звездите, кометите, галактиките и всички други хвърчащи неща.