Какво знаем за последната снимка от повърхността на Венера

Мисията "Венера 14" е един от най-големите съветски успехи в Космоса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един влагомер трябва и за редактора на статията. Да си мери потта, докато пише такива небивалици. Ей така, профилактично.....

нефелометър :) Такъв уред трябва да се ползва за засичане нивото на нефелност на кандидатите за парламента и да се отхвърлят тия извън нормите.

Уй..о има такъв уред ...като не знаеш си трай....поне се научи да ползваш google преди да си отвориш мир...изливата уста.

"СССР не успява да изпрати сонда на Марс..." Хайде сега! Не просто успява , а осъществява ПЪРВОТО меко кацане на Марс! Виж, САЩ не успяха и все още не успяват да кацнат на Венера.

Няма меко кацане. Има кацане и разбиване. Ти къде би средоточил усилия да кацнеш на планета на която можеш да направиш база или на планета с 90х по голямо налягане от земята с атмосфера със сярна киселина и 500 градуса. Сега сещаш ли се що не са се пробвали дори? Дали щото са тъпи или щото са умни?!

Не могат! Да , има и разбити сонди, но все пак първото в историята меко кацане на Марс се осъществява от сондата Марс-3 , на 2 декември 1971 г.

1. САЩ никога не са се и ПРОБВАЛИ дори да кацат на Венера - щото смисъл НЯМА 2. РУСИЯ никога не се КАЦАЛА на Марс, а се е разбивала. Няма ЕДНА СНИМКА, ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО за това че са кацали там. Ако КАЦЕНЕШ - сондата не ти се разбива и дава сингал в продължение на дни, а не СЕКУНДИ. Това че примерно си се блъснал с кола в дърво и не е смачкана на хармоника, а само ти си мъртъв от удара - не значи че колата ти е супер безопасна и добра. Но това поклонниците на Лада няма как да разберете.

Хрониките на Ридик... как само е заснел изгрева! ВЕЛИКО!

500 градуса. Сярна киселина в атмосферата. Приземяване с парашут... Ок. вЕрваме.

явно за тефлон (ПолиТетраФлуорЕтилен) не сте чувàле...

Не. Не съм чувал за такива болтове. Държат ли? А температурата 327 градуса да ти говори нещо относно думичката за която мислиш че знаеш нещо за нея?

ааа... забравих нещо... ще ни кажеш ли каква камера са ползвали 1982 година и кой чип/лампа е ползван запредаване на иформацията при 500 градуса СЛЕД кацане. Те от луната една снимка не докараха както трябва, ама видиш ли от Венера имали. Още ли има будали?

А дали на снимката/снимките е само това , което са ни позволили да ,,видим" ?

За широката публика толкова

Знаем че е руска и комунистическа. Както и първата, отпреди 45 години. Както и всички останали помежду им. Знаем също, че това вбесява кафевите джендърофашистки тролове. Знаем, че по-малко простите от тях ще се скатаят, но най-простите ще дойдат да се пенявят с дежурния спам.

само ти си вбесения. А иначе то всичко безаналогово (както обикновено) - ама пак накрая американци да помагат.

За кое да помагат бе? Да оцветяват картинки!? Ми до там са им възможностите на хората!

А бе не знам, докъде са им възможностите на САЩ, ама от статията става кристално ясно, че на "могучия СССР" /дето го няма/ и дотам не са. Тъй че глупостта, която си изръсил май е автогол, ха ха.

Ебати пустиняка...

Гогич - писател, а не читател

"Сондата носи 14 научни инструмента, сред които 14 научни инструмента". Гогич, велик си!

Гогов е безаналогов. Доказано!