Започват продажбите на квантови компютри

Разработчикът на квантови компютри и софтуер D-Wave Systems започва продажби на своите иновативни машини.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майкрософт ако го набарат такъв windows ше напраат, че 2 минути ше му трябва за старт, а само високия клас на D-Wave ще може да работи комфортно бързо. АМД са готови с новия процесор AMD-2000+ Qbits

Майкрософт ако го набарат такъв windows ше напраат, че 2 минути ше му трябва за старт, а само високия клас на D-Wave ще може да работи комфортно бързо

Контрата и миничките дали ще тръгнат? За един приятел питам :D

Леле що злато има по тия процесори!!!

А защо не кажат колко пари струва? Тайна ли е? Не че ще си го купувам, ама ей така, да знаем?

Бъдещето е нечовешко!!! Дет се вика.

Едно квантово лаптопче не мой отказах! Обаче ако може да е поне 2GQ, че 2KQ малко ми слабее...

Не се опитвай да летиш със скоростта ма светлината, преди са си се научил да виждаш достатъчно бързо!

И не се опитвай да сочиш пътя на други хора преди да си прогледнал...

Тези май са гледали много пъти фимла "Кин-дза-дза" :) копиране на технологии виждам - ку-бит :)))

По-скоро "Дълбока мисъл" :))

Авторе, колко "експоненциално по-голям" е 1 кубит от 1 бит :))) А пък ако отговориш, направо отиди и си скъсай дипломата по математика.

По-голяма глупост от тази статия отдавна не бях чел.

Еха-аааа, 2000 кубика.....Че това са си два литра ве....

Поздрави от Перник!!! 2000 дизел ли са? Щото ако е бензин - не стават...

Да се каже че квантовият компютър превъзхожда класическият полупроводников компютър е меко казано неточно. Защото двата вида компютри решават много различни задачи. Квантовите компютри са много по-бавни от класическият комптютър при итеративни алгоритми с които основбно работят класичеките компютри. Проблем е да се програмират паралелни алгоритми при многонишковите многоядрени процесори и операционни системи. А програмирането на квантов компютър е много по-сложна задача, което ограничава силно възможностите за неговото масово приложение. Статията е повече пожелателно, отколкото обективна и звучи като реклама.

Отидоха ми биткойните...

И моите дето ги нямам :D. Но това ми беше една от първите мисли и на мене. Явно е реално щом го продават вече, остава само да го докопа някой миньор....

Е, аз си скътах 100-ина през годините и сега при всяко мръдване на курса с $10 надолу-нагоре познай... Докарвам една нелоша месечна заплатка с има-няма 10 минути цъкане на ден.

"Квантовите компютри ще направят безполезни сегашните алгоритми за сигурност. Те имат потенциал да разбиват всяка кодираща схема, благодарение на неограничените си възможности за паралелни изчисления...." А какво ще стане, ако с въпросният квантов компютър се генерира кодираща схема?

Ще си е.. м..та, какво ще стане... CIA газ ще припикаят.

Щом това вече е в свободна продажба, правете си смека за това което е top secret. Тези компютри са оръжие, а най-мощните не се продават, те се използват от службите.

Показват на неандерталци бъдещето, а те питат има ли с бекон или пица ;))

Пицааа!!!

връщане в миналото към големите стаи, за да бъде поместен вътре този път огромният quantum computer :) трудно ще го програмират... все едно да препрограмираш ЛЪЖЕЦ! все ще те лъже :) физици и химици тръгнали да правят изцяло нов комп пфффффффф има да им седи в огромните стаи и накрая нищо... по-умните измислиха комп дето се побира в джоба ви :) а мислещите се за умни, създават недоразумението квантова простотия дето за нищо не става...

Простия си личи отдалеч, а ти освен това и светиш в тъмното, че да не те обърка някой! Скрий се и си трай, а не да се излагаш така!

Руски е, нали?

то руски вече има /малко си закъснял/ ,тоя е холивудски поръчан в Пакистан и Индия.

Бе не е и български, а с оглед на сегашните профани дето само се чудят как да обвинят другиго за всичко, не се и очаква скоро да има пробив в тази сфера.

Е, че нали се продаваха от няколко години, ве? Някой май пак разчита на кратката памет на читателите...

интересно колко е дебело флопито ?

Следва срив на борсата за ... Bitcoin (и неговите производни).

не позна :)

Нещо ми е съмнителна тази дандания. Теортичната квантова физика и механика имат твърде много въпроси на които нямат отговори, пък вече и квантови технологии имаме. Много, много съмнително е всичко.

Това, че ти не знаеш отговорите не означава, че ги няма. Много, много си тъпо наистина.

Ми обясни като толкова разбираш, бе, кавал с кавала ти.

Брей! Измислил го руснака!

А ти щото си уж българин - какво си измислил? Освен да цвилиш как Путин ти е виновен за всичко, включително, че катаджията те е спрял или че жена ти кръшка ? Пусни си един тест за бащинство, че не се знае кой ще е виновен за едни гафчета.

При мен всичко е проверено. Провери ти как са твоите наследствени гени, ще се изненадаш неприятно!

Мурзилажа нещо взе да се познава! :D

Мислиш че нямат ли?

хмм , на външен вид са го докарали ...

Няма ли петолъчка не го брой за стока.

Тоя компютър като едновремешните шкафове и изчислителния център... :)))

Те тва ми трябва! Белким ми смогне на темпото!

Какво значи "експоненциално по-голямо количество"? Досега винаги съм си мислил, че кубитът има три състояния: "само 0", "само 1" и "0-и-1". И според статията излиза, че 3 е експоненциално по-голямо от 2. Умислен.

а пък мен ме смути "квантовия бит". бит- е по дефиниция, ми се струва бинарен. кубит си е кубит

Se taia

Нещо ми намирисва на загубени в превода :) Не че съм се съмнявал в журналистическия гений де... :)

А, супер... вече няма да ми лагва в райдовете. Предполагам, че и CS-a няма да насича. Сега ще видя дали го има в алиекспрес или в най-лошия случай ще направя преордър в амазон, а другата седмица ще напиша впечатленията си.

ако имаш $15мил...

Тези пък със смешните си изобретения де отиват. Българи изобретиха универсално зарядно за телефон. С много букси.Може даже да се вадят.

loyola

Не сме ние, а Соломон Паси!