Коментари - Какво искат хората от един лаптоп в наши дни? | IT.dir.bg
назад

Какво искат хората от един лаптоп в наши дни?

Вече не е достатъчно за един лаптоп просто да бъде преносим. Той трябва да бъде малък, лек, бърз и да може да се ползва едновременно като лаптоп и таблет.

Обратно в новината

Коментари - Какво искат хората от един лаптоп в наши дни? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-голяма глупост не бях чел. мога да кажа, че аз, жената и децата имаме нужда от съвсем различни лаптопи/таблети. ЕДИНСТВЕНОТО общо е, че искаме да са ЛЕКИ (а не малки). Ако за жената и децата им стига да браузят, чатят, гледат и записват филмчета, то аз изкарвам хляба с лаптопа и не ми трябва някоя чекия без клавиатура и 11'' екран. И защо, някой трябва да ми НАТРАПВА от какво имам нужда и къде мога да си купя i7 с 8G под 2 кг за 500 лв?

Да не им секат клипчетата !

Аз лично държа на матов екран, но ми казаха, че вече нямало, понеже всички били тъчскрийн, егати...

изкривена реклама. Хората искат: -цена не 30% над тази от миналата година -тегло под 2кг. -13+ инча екран с читава резолюция, който да става за нещо -нормален процесор, а не на 0.02 волта -по възможност да не е капсулован -да не са налични драйвери само за Вин8 и ако може поне да го пробутват задължително с него.

Точно така колега. Моят е HP Elitebook 2560p и ми върши страхотна работа. Малък, лек, удобен и с много мощен процесор на 2,6 гхц.

И също така да е с батерия, която спокойно да издържа 6 часа. Иначе не е никакъв лаптоп, а ютия.

"11,6-инчовият бизнес ултрабук" Да работиш на екран под 14" е мазохизъм. Хибридите не са нито пълноценен лаптоп, нито удобен таблет. Просто мода - като онази глупост нетбуците. Истината е - 10" таблет + 14-15" лек лаптоп.

Искам да работи.Купих си чисто нов лаптоп Делл испирон н 7010 с 17"" екран и на третата година му се изпържи видеокартата.Нито е претоварван с нещо ,просто един ден не тръгна.Говорих с момчето от сервиза и като разбрах какво трябва да се направи ми стана ясно че няна да стане.1400 лв съм дал за него.Направо ми се плаче .Искам да го хвана този лаптоп и да го разбия в главата на шибания китаец който го е произвел.Тогава ще ми мине.Така са го направили ,че да се развали като му мине гаранцията.Всичко е сметнато по 3,14.И сега бат Кольо ак искаш да блееш в интернета ще трябва да се бръкнеш пак и пак и пак .Работи иванчо чифлика е твой.

незнам за теба ама аз си ръчкам моя dell- xps l501x вече 5-6 години и не е мръднал смених му копчетата на мишката щото го заливах 10-тина пъти с какво ли не и накрая лепнеха много отвътре. като го отворих имаше кола и различни видове алкохол по цялото дъно но работи перфектно. добрия лаптоп е здравия лаптоп.

Проблемът ти се казва ROHS и е налазил всички марки. Засега най-успешната ваксина е ежегодна вътрешна профилактика и подложка с принудително охлаждане. В твоят случай, търси фирма за презапояване на чипове по дъното (ребоолинг мисля се казва), а не оторизираните сервизи.

Пошла реклама, явна!

Meteora

Разликата между таблета и лаптопа е като разликата между любовницата и жената. Едното е за забавление, другото - за сериозни работи. Като да те дари с наследници, например.

и от двата не си застрахован от вироси, или от жената или от момата на улицата

ВирОси?

Какво искаме? Искаме основно ЧЕТИРИ неща! 1. Искаме лаптопа да е fanless! 2. Искаме лаптопа да е с батерия която изкарва поне 24ч.. ех мечти. 3. Искаме лаптопа да е под 1кг.. 4. Искаме лаптопа да не "пече" като печка Мечта набита до горе с въглища. Няма да откажа ако е и достатъчно мощен за да позволява свободно работа с Adobe Premiere. :O

Като гледам описал си следващото поколение MacBook Air.

абе за ''следващото'' поколение може, за сегашното - нито едно от тези точки не пасва. Ама ''следващото поколение'' или ''по-по-следващото поколение'' вече може и да е друго, знае ли човек. Чудеса стават и не само около Коледа

Май мечтите ти са за Sony Pro 13 с допълнителна батерия? Трябваше да добавиш и предпочитание за операционна система - защото последните Chromebook стоят доста добре в класацията ти, цената им е по-ниска от тази на таблет от висок клас, но са предимно за сърфиране в Интернет.

Thinkpad с отделящ се тъчскрийн екран имаше още в средата на 90-те години. Toshiba от доста време предлагат ултрабук, достатъчно мощен за професионална употреба, който си има и слот за сим карта. Много е удобно, защото не мъкнеш разни флашки и си имаш 3G Интеренерт.

> Екранът ... може да се използва като малък монитор. Умопомрачителна иновация!

е на колко таблета, можеш да им вържеш PC и просто да ги ползваш като монитор, а не да показват това което е от самия таблет ?! Дай ми няколко примера

Ами на доста. Има си софтуер за тази цел: iDisplay, MaxiVista, Air Display, Splashtop XDisplay, ... вероятно има още десетки приложения точно за тази цел -- да ползваш устройство като втори монитор и то безжичен.

Всеки иска различно според нуждите. Понеже това не е удобно за масовото производство, трябва да унифицират нуждите на хората, като им втълпяват в с реклами и по-скрити стратегии как да живеят и от какво имат нужда.

да може да замени вестника... да убиеш с него муха или да си изтриеш задника!

Платена реклама :)

Малък, лек (за лаптоп) и с екран 11" . Нито е таблет нито е лаптоп - общо взето не е ясно за какъв Х ти е.

Понеже по-малките не са достатъчно мощни.. затова 11".

От БъБъЦъ обещават да са турски...

искат да не е китайски:))))))))))) 'мЪ ня' :P