Коментари - Защо Луната не е с форма на идеална сфера? | IT.dir.bg
назад

Защо Луната не е с форма на идеална сфера?

Американски учени предложиха ново обяснение за формата на Луната, която няма нищо общо с тази на идеалната сфера.

Обратно в новината

Коментари - Защо Луната не е с форма на идеална сфера? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само главата на тоя учен е идеална куха сфера с радиус R.

Е как ни наблюдават, като са от ДРУГАТА страна на Луната :)

ми как,надзъртат от ръба,отвреме навреме

Лесно, как. Пробили са през луната с една сламка и от там...

Тва е абсурт да е имало хора и луната да е нямало то даже мисля че в библията е упомената луната в създаването на света ако не ме бърка памета и тя е била създадена преди хората следователно луната се е появила преди човека. Аз не вярвам на такива глупости че луната се е появила на по късен етап от човечеството а ив в интернета има филми който показват как ако луната я нямаше какви катаклизми щеше да има на земята и човек трудно би оцелял в подобна обстановка месеци а кво да гговорим за години така че аз не вярвам да е имало хора преди появата на луната!

Според стария завет: 16. И създаде Бог двете големи светила; по-голямото светило да управлява деня, а по-малкото светило да управлява нощта, създаде и звездите; 17. и ги постави Бог на небесната твърд, за да светят на земята, 18. да управляват деня и нощта и да отделят светлина от тъмнина. И видя Бог, че това е добро. 19. Биде вечер, биде утро ден четвърти. Пита се колко часа е продължил ден първи, след като ден четвърти са направени слънцето и луната!

Да, а какво става с версията, че Луната е прихваната от Земята, и то в скоро време, когато вече е имало хора на Земята. В древни легенди е казано, че най-яркото светило на небето нощно време е била Венера.

val55

Приливен ефект, гравитационен и антигравитационен ефект и..., защото на мен ми светна според тяхната логика, че Луната се е въртяла преди, за да получи тази форма/малко вероятно да е направена..../, и то от двете страни. Иначе от едната страна трябва да е издута, а от другата вдлъбната според..... Остава учените да кажат, защо, как, и от какво Луната е спряла да се върти от наша гледна точка и защо се отдалечава от Земята, но и може да се приближава в отделни моменти, но според орбитата или от нещо друго. Поне това писаха преди години, но това означава, че може би има някои нещица.... Без доказателства е само хипотеза, а не .....Друго нещо е да си имаш база горе и да....особено, като откриха лед, пещери, кратери, топло ядро и....

> Остава учените да кажат, защо, как, и от какво Луната е спряла да се върти от наша гледна точка Казали са го. Потърси материали за "tidal lock". Това си е нормален ефект от механиката. Наблюдава и при други небесни тела, т.е. луната изобщо не е изключение.

Хора моля ви не пишете тези коментари че спонсорите на университета може да се усетят и да спрат субсидиите

Земята е плоска

Нормално е едно небесно тяло, което се върти около постоянна ос, да има леко издута форма и най-голям екваториален радиус. Поради центробежните сили. Когато си взаимодейства друго тяло се прибавя и гравитационното взаимодействие, което наричат приливни сили. Луната се отдалечава около Земята с приблизително 300 м за около 1000 години. Интересно къде ли е била, пред около 4,5 милиарда години?

Луната не се върти.

Аре бе :)

Ами то не съществува космическо тяло което да е идеално кълбо. И Земята не е кълбо, дори не е правилен елипсоид, а е нещо по-сложно и с неправилна форма - геоид.

Че то никоя планета не е идеална сфера. Земята пък е сплескана откъм полюсите.

Офф... и аз се чудя защо ми е сплескан! А то било - понеже съм землянин! Сега вече ми олекна...

Че тя и Земята няма сферична форма. Как биха обяснили това?

Абсолютна тъпотия е тази статия ... Тия немат ли си смартфони да ги чоплят та пишат некакви фантасмагории?!