Лунният кораб на НАСА е готов

Orion и SLS ще полетят към естествения земен спътник след няколко месеца

Обратно в новината

Коментари - Лунният кораб на НАСА е готов | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека злобните русороби да почнат плюенето с лъжливите си теории СЕГА !!!

И ние сме готови! Даже вече сме заснели кацането му на Луната! Стремили сме се да избегнем гафове, като веещи се знамена и нехарактерни сенки!

И ние имаме готов филм! Така че не бързайте, защото не се знае кой ще избере НАСА!

нека ебания павел се изпосери в пряк ефир от зор и напъни.. ббаахаха

Явно пак си огладнял и се надавяш на храната която ти "сервира" тоя Павел който и да е. Отваряй устата и почвай да мляскаш.

Ку.. Кю... Ку ку... Кю... кин дза дза...

A пък рушняшката ракета вече е на Луната, ако искате да знаете, пък! И била свръхзвукова и аналогова, и невидима, също така. Зат'ва никой не я е виждал!

Ахахахаххахах - повервАхме, нали. :) Ако човек (това включва и мазните американци и лъжливи евреи в НАСА) стъпи на Луната преди 2050-та (за първи път, защото досега беше абсолютно невъзможно - и още е) - АЗ ЩЕ СИ ИЗЯМ ПУБЛИЧНО ДИПЛОМАТА!! Смешници.

Никой не е виждал и човек на Луната - само подскачащи на бънджи ластици смешници пред рисувани мате-фонове.

Ти колко дипломи имаш? Щото една ще трябва да изядеш след полета около Луната през 2023 г.

Съдейки по това какви проби и каква организация има сега, тестове и т.н.... Как да повярва човек, че преди десетилетия с простите компютри с магнитни ролки за хард, скапана реакция на софтуеъра (доколкото е имало такъв), никакви процесори и двигатели -найсет поколения назад... Са стигнали до Луната преди? Че и са се върнали... Съвсем невероятно изглежда вече, определено...

Тоя Никой е тъпак. 12 души с очите си са виждали човек на Луната и милиарди през телевизионния екран при директните предавания. 27 души са виждали Луната от няколко десетки километри, а видеото заснето на Луната наброява над 400 часа. над 300 кг лунни камъни са докарани на Земята и част са раздадени на почти всички държави. Само не излизай с малоумните твърдения за някакъв Холандски лунен камък, който няма нищо общо с НАСА и подарените на Холандия.

Тогава са ползвали все още най-съвършенният компютър - човекът и астронавтите са прилунявали апаратите ръчно, за което са и трениралина Земята при 6 пъти по-голяма гравитация. Има кадри гледайр тъпако.

_stankow

Браво на Локхийд ! Клас ! Това не са ти играчките на Мъск ! За съжаление обаче SLS още не е готова. Няма нито един полет досега. Няма да е разумно още на първия да се монтира Орион-ът. Може само габаритно-масов модел. Няма да стане тази година, но все ще стане. И Сатурн-ът така беше - първо два изпитателни полета с макети и чак на третия - облитане на Луната с екипаж. После изпитание само в околоземна орбина на лунния модул и чак тогава - полет с влизане в орбита около луната. Кацането беше чак на шестия полет. Сега става още по-бавно, в сравнение с 60-те години - много по-малко е финасирането, десетки пъти, а изискванията за безопасност са много по-големи.

_stankow

САЩ подариха и на България проба от лунните камъни. Изложени са в Природо-научния музей. Всеки може да отиде и да ги види. И не казвайте, че са от земята - геолозите ще ви опровергаят.

Я марш да си гълташ лекарствата бе, ненаврякал се врякалник с безброй диагнози.

А уж се вяха памперсите на Луната!!!

Айде, пак се изцепи... Казах ти - мълчи си, да не ставаш за смях, ама не... много държиш, да го играеш форумният шут...

Когато краварите кацнат на Луната,зад хълма да не се покаже един махащ с ръка китаец?

_stankow

Хората четат, преценяват. Кой пише, кой споделя, кой коментира. И кой само лепи етикети, щото е най-лесно :)

Ми те отдавна кацнаха преди 50 и повече години. Китайци тогава нямаше. Няма да има и сега

Играчките на Мъск се правят от 2-3 години, тази от 20 и повече. Играчките на Мъск ще изнасят с 50% повече товар само след година-две. Орионът е летял, защо да не е разумно да лети пак. На теория ракетата лети, след като мина пълният цикъл при тестови изпитания със всички двигатели и работа повече от 8 минути. Няма такъв руслямски ракетен двигател с толкова работно време. Няма нужда от макети. Мъск изстреля Фалкън Хеви към Марс от раз. Защо тука много по-опитни учени да имат проблем с траекторията, след като ракетата позволява директен полет до Луната? Дори ракетата да не отиде до Луната, а към Марс или Венера, има кораб Орион с апаратура и тестване на системите и важни за получаване резултати. Разбира се, че е по-добре кораба да се върне на Земята. Още повече, че това ще даде сигурност за следващите съкратени в сравнение с Аполо и Сатурн 5 полети.

Гълтай си лекарствата и марш в леглото да си сънуваш и останалите конспиративни безумия. Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

_stankow

Добре, с някои неща съм съгласен. Други - искат уточнение: >Играчките на Мъск се правят от 2-3 години Старшип се разработва от 2012 г. > тази от 20 и повече SLS се разработва от 2011 г. И за двата проекта е нормално - бавно става, това са супертежки ракети. Точно това казвам - ще трябват още доста години. >Играчките на Мъск ще изнасят с 50% повече товар Старшип - 100 тона, SLS - 95 до 131 тона. По проект. > само след година-две Тука много се съмнявам. Имат още много, много тестове. С 3 двигателя, с 9, с 27, без товар, с пълен товар, суборбитално, орбитално ... 2-3 години нищо не са. >. Орионът е летял, защо да не е разумно да лети пак Ами ще лети, нали това казва статията. Засега чака SLS. >На теория ракетата лети, след като мина пълният цикъл при тестови изпитания със всички двигатели И аз това казвам. Къде е тестът на Старшип с всички двигатели ? > и работа повече от 8 минути Това е времето за излизане в орбита, предполагам ? >. Няма такъв руслямски ракетен двигател с толкова работно време A как тогава излизат в орбита ? >. Няма нужда от макети. Има. Ако се тества само ракетата - слага се габаритно-масов модел. За да не се загуби работен екземпляр от КА. Ако са сигурни в ракетата (при първите опити никой не е), тогава се слага и КА, за да се изпитва и той. >Мъск изстреля Фалкън Хеви към Марс от раз С модел - колата си. Която изобщо не е ГБМ, тежи сигурно 1.5 тонa, максимум.. А Хеви трябва да лети със 63 тона до ниска орбита. Кога е било това ? При втория запуск изстреля един арабски спътник - 6.5 тона. При третия - 24 малки спътника. Още не сме видяли да изведе в орбита 63 тона. Тепърва има да се доказва, още работа им предстои. >че това ще даде сигурност за следващите съкратени в сравнение с Аполо и Сатурн 5 полети. Няма как съкращаването на тестовете да вдигне сигурността. Още повече, че днес изискванията за сигурност са много, много по-тежки, отколкото през шеметните 60-те години ... Американското общество няма да понесе загубата на още един екипаж след Чалънджер и Колумбия. Конгресът направо ще разформирова НАСА. НАСА си го знае, и затова не бърза.

Още един бидон, ако продължават така ще свърши уискито

От де я купи тая диплома бе ментак?

2012та се заговори от Мъск за Марс... нищо не е правено тогава. 2016та Мъск даде концепцията за ракети за многократна употреба. Аре научи тоя английски бе. Малко след това разби на пух и прах Роскомикс които до тогав му се присмиваха точно за това, а сега се оплакват точно от това. В същото време вече тази ракета оперира редовни. В същото време Солар Сити се разрастна тотално, в същото време Теслата стана най-продаваната кола и още няколко такива проекта... колко неща направи НАСА до от 2011-12 до сега??? Аре стой в ъгъла и подсмърчай. НА долу няма смисъл да те чета.