Магията на ракетите Falcon

Всеки трябва да види излитането на ракетите на SpaceX

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какъв е смисъла на статията?? Минутка за реклама? Повдигане самочувствието на поддръжниците? Целуване задника на чичо Сам? Какъв? Или просто ни информирате за последните достижения на човечеството!

Този Фалкън отива в историята. Следващото излитане след дни трябва да е с Фалкън блок 5, което ще позволява до 10 използвания на първата степен, като досега максимумът беше 3, като не знам използвали ли са за трети път някоя от приземилите се първи степени. Така ще се освободи време, работна ръка и ресурси за БФР.

Двигателите му са руски! Всичко е изобретено в Россия!

На този точно не са.

Предполагам, че се гъбаркаш нарочно. Не може в днешния век на информацията да има коне с чак толкова големи капаци...

На тези не. На други американски да. Доста различно изглежда от други ракети, като Сатана. Но явно там горивото е друго и имат много насочена струя със синкав отенък. Тук изглежда огъня по-добре насочен от предни. На предни все едно отиваше настрани, което трябва да е загуба. Сравнено с руските изглеждаха полупрофесионални. Мъск по-скоро разчита на размерите, отколкото на ефективността. Едва ли скоро американците могат да произведат ядрени двигатели, каквито имат руснаците на Сармат. Реално руснаците бано си правят нещата, но си ги развиват. Ако искат ще направят и космическа ракета до Марс, за да пращат хора. Примерно за 7-8 години ще разработят такава с доизпипването. Само че какъв е смисъла? И да рискуваш живота на космонавти.

и москвичи с ядрени двигатели имат, и телевизори с ядрени кинескопи. Въобще всичко им е ядрено. И бояршника тоже

Руснаците са все по добри от всички и в технологии и в оръжия ,а един мол неможаха да опазят от пожар и сумати деца изрмряха за нема нищо.