Коментари - Подготовка за Марс: 1 година живот в изолация | it.dir.bg
назад

Подготовка за Марс: 1 година живот в изолация

Учени от САЩ и Европа ще живеят една година в пълна изолация на склона на вулкана Мауна Лоа в Хавай, за да имитират полет до Марс.

Обратно в новината

Коментари - Подготовка за Марс: 1 година живот в изолация | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

само знам че не искам да живея на земята след деградацията която цари и се задалбочава

сигурно за некоя друга галактика ме готвят

Личи ти!

Голяма глупост да си губиш живота заради един чакъл.

Ти защо използваш снимка на циганина Рашко без да си му поискал писменото разрешение, а?

А блядки и водка ще има ли?

За теб специално ще има бахур :P

Big Brother : Хавай

тия "учени" или са безсмъртни или не са много учени, за да се се съгласят на подобна глупост

Е къв е тоя зор за Марс? Не могат ли просто да дойдат в България?

Никога няма да отидем до Марс. Няма никакъв смисъл. Нашата мисия на Земята е съвсем различна. Нашит тленни тела не са проектирани за условията на космоса.

Абе прав/а си по принцип, ама човешкият дух има нужда да търси нови и нови предизвикателства, за да се развива. А телата се приспособяват - къде ще ходят. За 10-ина поколения и сме готови. Та не е лошо отвреме-навреме да правим и по нещо, което дори и Боговете не са предвидили, когато са ни проектирали. Някак си - престижно е! ;)

А какво ще дишат една година?

В Холивуд още има въздух!!!

така хем ше стигнат по-бързо до Марс и ш са върнат

много добро попадение! ;)

Прогнозата ми е, че следващите около 70 години няма да има полет с екипаж до Марс, който да остане там ... жив. То ест, че повечето няма да го доживеем, както и тези които ги тестват. НАСА не помня от кога не е пращала човек в космоса? Не знам как смятат да организират живот на Марс. Да бяха пробвали първо на Луната от към Земята. Има много проблеми, които се подценяват. Като здравето на екипажа. Мутации в различна среда (ако има в бъдеще раждания). Обикновенно се предполага по-голям напредък в бъдеще от реалния. Гледали сме фантастики с години които вече са отминали. В момента твърденията звучат като надуване на балон.

Абе, твърди се, че отдавна сме осъществили полет до Червената планета (филмът "Зов за завръщане" с Арни Шварценегер е бил сниман именно на земна база там), а сега само ни хвърлят прах в очите с тези проекти. Но както се казва, човек не трябва да приема нищо за дадено.

Все още няма двигател за кораба до Марс. Все още нямат ракета носител за кораба им всички такъми. Все още нямат спускаем модул за Марс. Все ми се струва, че първо върху това трябва да работят, а не да точат бюджета на НАСА с глупости.

а оти си мислиш че кораба че се прави на земята:)

но не го казват на такива като теб.

А дали ще правят секс?

правят, ама само навън със скафандри

В екипа липсва човек с хуманитарнои образование" психолог-философ. Защо? Ами защотот философията в най-общ смисъл дава методологията за реашаване на проблемите на човешкото битие. ТЕхниката никога не е могла да предложи решения в тази насока, а и днешната цивилизация го потвърждава. ТЕзи хорица акто стигнат на Марс (!) кчакво мислят, че ги чака там (освен ако се знае предварително, че има останки от цивилизация под повърхността на планетата, за което се пише в разни "ненаучни" материали. Тъкмо този психолог/философ (след преминаване на обучение по основите на тех, част на проекта) трябва да бъде ръководител на експедицията, а не нтясно специализираните участници.

Философия е за хора откъснати от реалността и не може да предложи рационални идеи и решения. Защото нейният основен мотив е суетата и пожелателното мислене. Философите не се интересуват от фактите а от своето въображение. Истинската наука разчита на факти и на честното отношение на изследователите към тях.

Марсонавтите ЩЕ БЪДАТоткъснати от реалността, която познават. А относно фактите, с които ще се сблъскат - мисля, че ще е нужно голямо въображение.

Да вземат десет тираджии и са си решили проблема хаха

ама доде сковат талигата за Марс , тия ще ходят с по два бастунЯ .

... и ще пристъпват ситно като за буеняк... :)

Според написаното по-горе, екипажът се състои от физик, инженер, биолог, лекар, архитект и американка. Възниква въпросът - "американка" професия ли е вече? Или пък "командир"? :) Успех на мисията, дано е ползотворна и отвори още по-широко вратата към Марс!

командир бре Танасе, то е написано

Танас

Очевидно. Изглежда има висше командирско образование :)

Мисията е провал, няма мутра сред участниците :)!

дали е същото като знаеш че като ти скимне махаш шлема и хоп на плажа ??? самота не е проблем... проблем са ти мислите при самотата ...

Ще има и плаж, ще има. Те там на плажа ще го снимат филма за Марс.

че моат ли да са о...дат чат-пат, щот ако под мисия се разбира лежене, ядене и сех нон-стоп и аз ще се запиша за марс

що да не могат, секс с датчици по цялото тяло и камери с ена камара наблюдаващи те идоти си е голем кеф ше занеш