Коментари - Анти-Google кампанията на Microsoft (снимки) | IT.dir.bg
назад

Анти-Google кампанията на Microsoft (снимки)

Microsoft даде нова сила на анти-Google кампанията си. Софтуерният гигант включи в магазините си закачливи стоки, които предупреждават, че Google "краде данни", съобщи CNet.

Обратно в новината

Коментари - Анти-Google кампанията на Microsoft (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я, "черният пиар" не бил типичен само за БГ!...;-)

Обърнахме планетата на кочина.

Ubunto + Firefox И тези грижи намалят драстично

firefox се издържа от гугъл ако не знаеш

Всяко прекаляване води до беля. Хората страдаме поради стадния инстинкт и мързела да мислим и да се променяме. Конкретно няколко стъпки за относително по-добра сигурност: 1) Google Chrome се основава на проекта Chromium - можете да си свалите оригинала вместо Google версията и да НЕ пращате на Google ваша информация. Също можете да ползвате Мозила или Опера например. IE и Сафари са направени от и за целите на компаниите им - вашите интереси са на 3-4-5 място. Направете си изводите. 2) Ползвайте алтернативни търсачки от рода на DuckDuckGo, които по принцип не би трябвало да записват информация за вас и ги сменяйте редовно. 3) Ползвайте добавки от рода на ghostery за мозила и хромиум, които спират доста шпионски функции на сайтовете, които посещавате. 4) Заменете ползването на откровено шпиониращи обществени мрежи като Лицекнигата ( Facebook :) ) със малко по-дискретни такива. В крайна сметка нямам какво да крия, но нямам и какво да показвам. КАКВОТО КАЧИТЕ В ИНТЕРНЕТ ОСТАВА В ИНТЕРНЕТ. ------------- малко по-за напреднали: 5) Използвайте по-усъвършенствани защитни програми за огнена стена (firewall), разучете как да вдигнете нивото на защита на домашния си рутер. 6) Поинтересувайте се от някоя удобна версия на GNU/Linux. OpenSuSE, Ubuntu, Kubuntu, Mandriva, Fedora.... Особено ако сте надрастнали периода "hardcore gamer" и не ползвате някакъв специализиран софтуер, изискващ точно WinXP/7/8. Игричките, дето си ги играете през браузера (IE, Firefox, Chrome, Safari...) би трябвало могат да се играят от всяка операционна система. Излишно е да казвам, че за интернет сърфиране лункса е супер, има 1000 достъпни защити, някои са дори по-лесни от тези за Win. Кодеци, програмки за просвирване на музика и филми има много, някои като VideoLAN ги има и за Win, и за Linux. 6) Ползвайте анонимно прокси :). Отделно колегите ми около вас ще се радват да ви помогнат. Е, не забравяйте, че "админа бонбони не пие" :) /"седмицата на админа" в търсачките за целия текст/.

Браво и аз така ама ползвам яко и облака. И Винфон ползвам. През него си включвам и изключвам всички ел. уреди вкъщи през Симатик С300 и Степ 7, който върви изцяло под Виндолс :)

Голяма параноя, голямо нещо...

Другото име на Хром броузера е "окото на Гугъл". Това око вижда и чува всичко. Хората въобще не осъзнават, ама мрежата на Гугъл покрива 95% от интернет сайтовете вероятно. На всеки сайт има или Гугъл адс, или Гугъл статистики, или някаква друга услуга от Гугъл. Към това прибавете Гугъл търсачката, Гмейл, Гугъл+, Гугъл мапс както ище един куп услуги на Гугъл, които се използват от стотици милиони потребители ежедневно. Тук трябва да се отбележи особено внимание на Гугъл стрий вю чрез което събират информация за физическото ви местоположение. Как го правят? Събират ПУБЛИЧНИ (по протокол има такива и паролите не ви предпазват) данни от всички WIFI устройства и мобилни клетки, след което ги асоцийрат с определени координати и се мащабират към съответните карти, а съответните снимки се свързват с тях. После при определени заявки вашето устройство или браузер изпраща тези данни към Гугъл и те знаят физически къде се намирате. Цялото това нещо представлява една огромна мрежа чрез която Гугъл знае във всеки един момент кои си, какво посещаваш, какво търсиш, какво харесваш, с кой си пишеш и т.н. Помислете си сега, дали Гугъл, Фейсбук и подобни не са проект на разузнаването за следене.

Всичко това е вярно, пише си си го съвсем ясно в тяхната Privacy Policy но колко ли хора го четат.

и ? Що да не чува и вижда всичко?

Прави са МС , аз използвам само бинг и ИЕ . Перфектно си работя заедно на windows 8.1. Гугъл акаунд имам само заради youtube .

Билчо Гейтсчо газ пикае като гледа чуждите успехи. Той е алчен, зъл и завистлив индивид.

"Бил Гейтс обяви, че възнамерява да дари 10 милиарда долара, които ще се използват за закупуване на ваксини за бедните" за 2012 даравя 1.9 милиарда за благотворителност стари новини, но мислиш ли, че това е "алчен, зъл и завистлив индивид".

Не те разбира..... "Рапъра" повече от петолевка не е виждал.........Остави го да си мрази. Сто процента го е написал поста през пиратския си windows, с което е много горд.

Щедрия чичо Бил. Tideo Danaos et dona ferentes. Вземи си преведи това. Хората не си го повтарят без причина през вековете.

тия от МС яко са се отчаяли, щом прибягват до такъв тип ''реклама'' :) А хората помнят как Google се махна от Китай заради постоянната цензура която ги караха да правят, докато Бинг (куцата търсачка на МС) съвсем послушно се предложи на китайското комунистическо правителство, без никакви условия !!!

Махнаха се защото не им минаваха номерата със събирането на информация и таргетирането на рекламата към юзерите.

Преди повече от 10 години Майкрософт щяха да ги съдят, че като пращаш репорти за бъгнати приложения си пращал и данни за хардуера на компютъра и IP адреса. Сега като гледам ГУГЪЛ какво инфо събира Майкрософт са направо невинни агънца в сравнение с тях. ;)

Разумно е да се сменят переодично търсачките и софтуера. Така не се позволява на определени компании да станат доминантни на пазара и да започнат със злоупотребите. Аз от известно време не ползвам гугъл.

Крадеца вика дръжте крадеца. Смях.

' всички доклади и доноси на едно място отиват

майкрпсофт (малките и меките) се изложиха ...

От една страна всичко е вярно. От друга, това е антиреклама, вместо да си правя реклама на себе си.

, кой от двата бай брадъра ? по-добре гугъл !

по-добри крадци са.

Скоро надпреварата съвсем ще се изостри. И номерата също. Гугъл напират към десктопите и сървърните приложения съвсем естествен ход разбира се, MS пък искат от сладката баница с мобилните устройства и така че ще поживеем и ще видим.

Майкрософт са бесни, че при мобилните устройства са аутсайдер, а Андроид мачка конкуренцията и става все по-добра. И те като Епъл лежат на лаврите си и беше въпрос на време някой да ги отстрани от голямата лапачка.

Microsoft биха имали огромни предимства при мобилни устройства и големият недостатък, че са с платен Windows. А предимствата са, пълна съвместимост с други Windows-и на компютри. Еднаквост на боравене. И предполагам са по-развити чисто софтуерно в областта. Може би например Safari да е достигнал сега, като възможности IE 5.5 - не от потребителска, а от програмна гледна точка. Сега се чака IE 11 с WebGL, а алтернативата DirectX някога е била вече застъпена, макар в много малка степен още в IE 5.5, плюс достъп до ActiveX контролите, което орязваха за сигурност.

От програмна гледна точка? Бате, ти някога писал ли си и 2 реда код за ие 5.5 или ие6? По малоумен браузър няма, по-бъгав и по отворен към експлойти браузър от ие няма. Кой ти ги говори тия простотии?

..... и като разрешиха ActiveX знаеш ли каква бъркотия настана .... пример - кристъл рипортите и т.н. .... питай някой уеб дизайнер какво му е мнението за IE

Чудя се дали имаш представа, че Майкрософт постригват с лицензни права почти всички производители на Андроид устройства... Мисля наскоро казаха че за последната година са прибрали около $2млрд от Андроид производители...

определено гугъл изпитват остра нужда някой да го навре на разните им там пандички, пиннгвинчета, колибрички и тем подобни гадини .... но определено това не би трябвало да е MS

Едните се вредили да шпионират, а другите не могли? За това ли е цялата шумотевица?

If you choose to use any of these features ... приятелю Alvin, докато при Google нямаш choice. Имаш тънко подхлъзване.

Далеч не всеки feature за които става въпрос в тази секция на споразумението може да бъде изключен или деактивиран. Още повече това е само извадка. Има и други не по-малко интересни моменти в споразумението. Например факта, че парите дето ги даваме за тая операционна система на практика не означават, че я копуваме, а че от MS ни дават право да я ползваме толкова колкото те позволят. Има дори и описание и то доста подробно кои точно са елементите които свалят информация за потребителите. Като цяло който не го е прочел дори не знае кои са, а това са 99.9% от потребителите в света. Освен това Skype е техен, а те предоставят информация от там на кого ли не. Не казвам, че от Google са цвете, просто доказателство как тая кампания в същност се опитва да каже как MS не правят така, а те в същност ползват същите тактики.

не е вярно (за наемането). описанието на елементите, ако си го чел наистина, е кратък списък и всичките до един могат лесно да бъдат спрени - това е браузъра да казва на сайтовете къде си и кой си, и още 2-3 неща свързани с позиционирането. ВСИЧКИ могат да бъдат спрени от 1, макс 2 места. Стига сте повтаряли като зомбита едно и също!

Щом сме се хванали с тези фирми, ние сами разбираме, че доброволно сме се съгласили с техните условия да ни ровят навсякъде по данните и по всяко време. Така, че няма какво да се правим на ощипани даскалици...

Microsoft явно имат проблем в рекламният отдел.

Лошото е , че няма как да се откъснеш! Всички Андроид телефони са в мрежата по подразбиране!!!

Първо, това с краденето е лабава работа. Гугъл не ни крадат данните, ние им ги даваме. В който ред на мисли ако телефонът ти "рапортува" нещо то най-вероятно ти си му разрешил. Примерно при Гугъл можеш да ползваш друг магазин за програми и нямаш нужда да се регистрираш и да ти знаят пощата. Та като викаме дръжте крадеца да напомня, че новия Ексбокс дето Майкрософт пусна е по средата на скандал, понеже трябва да се вържеш в Интернет за да играеш (дори сингъл игри) за да може да те гледкат по цял ден какво правиш.

Не става ясно - и за какво им е да те гледат как или какво играеш? А за тегленето на данни - прави се с цел маркетинг. И не се иска да се съгласяваш или не - те си ги дърпат...

Имаше някъде тука май новина, че са махнали тази простотия дето трябва да се вържеш в Интернет, за да ираеш.

Явно от М$ съвсем са се отчаяли, че да прибягват до такива селски прийоми. Загиват динозаврите - струват колкото 2 Фейса, а са на над 30г. компания-монополист.

Microsoft може и да дърпат инфо, но всички вие с пиратските Windows въобще не трябва да говорите. За разлика от Google Майкрософт има 24 часова поддръжка. А Google drive като ми се скапа дори не си направиха труда да ми отговорят гугълци. За мен M$ са си нумеро уно.

естествено. нали там бачкаш. Аре бегай да търсите с ченгетата пиратски софтуер и не се отваряй толкова.

Като ми откраднаха лаптопа се обадих на поддръжката да проследят от кое ИП се ъпдейтва уиндоуса или най-малко да ми блокират ключа за да спре да се ъпдейтва машината. Разбира се много учтиво ми обясниха как това за клиенти не се прави (но пък ако бях пуснал ключа в някой тракер щяха да са го баннали в рамките на пет минути). Така че техния съпорт може да работи за корпоративни клиенти със сметки за милиони, но за нормалния льольо не им пука особено.

Който плаща повече, получава повече....

Всеки може да се обади и да поиска да баннат нещо. Не е толкова просто.

А ти не бачкаш никъде ли нивгде серсемино? Оти? Чопли си Виндолс и Гоонле и метай чайки у лево

На български може ли?

платен Google drive ли ползваш, че искаш Гугъл да имат един човек да чака да му звъннеш за съпорт или да му пишеш мейл ? Само недей да послъгваш :)

Подобна кампания точно от Майкрософт :-)

А който е изчел лицензното споразумение с MS за Windows 7 и 8 знае, че там черно на бяло си пише, че събират информация от всички машини, включително и лична. И за да не кажете, че е измислица, ето го и точното съдържание направо от лицензното споразумение за Windows 8: Does the software collect my personal information? If you connect your computer to the Internet, some features of the software may connect to Microsoft or service provider computer systems to send or receive information, including personal information. You may not always receive a separate notice when they connect. If you choose to use any of these features, you agree to send or receive this information when using that feature. Many of these features can be switched off or you can choose not to use them. ow do we use your information? Microsoft uses the information it collects through the software features to upgrade or fix the software and otherwise improve our products and services. In certain circumstances, we also share it with others. For example, we share error reports with relevant hardware and software vendors, so that they can use the information to improve how their products run with Microsoft products. You agree that we may use and disclose the information as described in our Privacy Statement Като цяло текста е доста интересен и препоръчвам на всички, които ползват продуктите на MS да си го прочетат.

"If you choose to use any of these features," Льольо, чел съм го, внимателно, за разлика от теб. Microsoft ти обясняват, че ако си пуснеш докладването (то се спира от доста явно място) проблема си е твой. Защо не четете ПОНЕ когато се правите на умници???

Колега, нямаш си на представа колко от обикновените потребители и пишман-специалистчета свалящи W 7 - 8 от хакерски сайтове се втурват да спират тези features :D . Това направо им е първата мисъл в главите :ROLF . Имаш ли на идея колко хора (обикновени потреители) реално НЕ ЗНАЯТ, че това въобще го има? А то си работи на заден план. О, и преди да започнеш пак с "ама те си предупреждават и питат дали да пратиш или не доклада" държа да ти кажа, че колеги от различни места от страната още през 2000-2002 хванаха как медия плейъра без да пита праща трафик към интернет сървърите на чичко Бил. И това е само един пример. Хората много правилно си го казаха: присмял се хърбел на щърбел; крадеца вика дръжте крадеца....

Крадеца вика: Дръжте крадеца!

То единия крадец вика на другия крадец. В интерес на истината Гуглето са по-наглите и по-дебилните. Иначе нямай вяра нито на единия нито на другия.

Абсолютно правилно. Присмял се хърбел на щърбел. M$ са си крадци откакто съществуват и сега се пукат по шевовете, че има и по-големи крадци от тях.

МС не са и те цвете за мирисане, но са като не винни деца пред мега наглите крадци от Гугъл. Най-малкото, защото, когато МС се развиваха като гигант, краденето и ползването на данни от интернет източници не беше толкова разпространено. Гугъл просто го перефекционизираха и се превънаха в най-големия и нагъл крадец и поради факта, че тяхната търсачка е най-ползвана.

"не винни" ?? Личи си, че си уин юзер!

аха:) те микромеките не гледат:) запари им под гъза и се почна. скоро ще си дойдат на мястото, стига на правитеклствата по света да им дойде акъла и да спрат да пазаруват бозите

хах, аз като гледам в нашето собствено правителство колко много акъл има, то са едни интелигентно-ерудирани хора... друго освен алчност в главата си нямат.

Не Microsoft, няма да ти ползвам боклука Internet Explorer и Windows телефоните ти...

Ако искаш :D, аз ползвам и двете хахаххахахаа

ми ползвай си ги..проверявай си по-често компа (телефона), че вече със сигурност е станал живарник от всякаква гад

То затова и името ти започва с "ass"...

Всъщност assssdddddww са най-използваните бутони от геймъри и когато трябва да напиша нещо рандом с тях пиша

А като си вземеш телефон с андроид ставаш подвижен андроид :)

Даа а какво ли значеше тази дума андроид. Май нещо което прилича на мъж, или може би нещо което прилича на мъжки .... Като ми се скапе андроида всъщност на андролог ли да го нося.

И двамата се бройте за кретеноиди... Смятайте къде ви е мястото ...