Коментари - Стив Балмър напуска Microsoft до 12 месеца | IT.dir.bg
назад

Стив Балмър напуска Microsoft до 12 месеца

Microsoft заяви в петък, че главният изпълнителен директор Стив Балмър ще напусне компанията в рамките на 12 месеца, след като софтуерният гигант избере негов наследник. Новината изстреля акциите на Microsoft с почти 9% нагоре.

Обратно в новината

Коментари - Стив Балмър напуска Microsoft до 12 месеца | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Време беше. Балмър направо разсипа компанията с тъпата си политика на вътрешна конкуренция и голямо текучество. Подозирам, че бордът най-накрая е намерил сили да го уволни, но както и да е станало, това е чудесна възможност да се подмени целия топ мениджмънт, та Майкрософт да се посъвземе от лошата си вътрешна култура...

1980 година, Майкрософт има печалба от 7.5 милиона долара. Стив Балмър идва от Проктър енд Гембъл и става първия бизнес мениджър. Година по-късно печалбата на Майкрософт е 16 милиона. 1990 година минава 800 милиона. 1999 година Майкрософт е с почти 20 милиарда долара печалба. След като Балмър става CEO на компанията, печалбата скача от 25 на 70 Милиарда долара. Да, Стив Балмър определено е направил нещо за компанията. Проблема е, че доста хора са доста зле с фактите, видели няколко забавни клипа (в които Балмър съвсем умишлено прави театър и хората се кефят) и давай - бил откачен, смотан, не ставал за нищо, да се махал.

Забравяш, че докато Балмър стане CEO, такъв беше Бил Гейтс. На него се дължи целият ръст и инерция. Принципно и след Стив Джобс, Епъл достигна най-големи върхове на борсата, но това не значи че заслугата е на Кук.

След Джобс, Епъл стигна до фалит от който ги спаси Майкрософт! Последва завръщане на Джобс, възход и сега след него са на платото отгоре и гледат в пропаста която следва...

И е така и не е така. Не можеш да сравняваш пазара на ПК през 80-те и 90-те. през 80-та е имало 4,8 млн. компютъра в света, а през 85-а са вече 36 млн. През 90-та са 105 млн, а през 2000-та 552 млн. Нармално е и печалбата на компаниите да се вдигне пропорциално на продажбите. Да не говорим, че МС набраха огромна скорост заради Офис-а, който, едва ли е заслуга на Балмър. Като включиш и обезценяването на долара през годините, реално сумите са съвсем различни.

То само обезценяването на долара ако включиш, ще се види, че при Баламър компанията не си увеличава кой знае колко печалбите.

Нещата явно са станали много сериозни, щом Болър си тръгва. Когато нещата не вървят, смяната на ръководителя изглежда логичен ход. Това обаче е и лесен ход. Като дойде някой друг ще стане ли Уиндоусът отново привлекателен, ще предложи ли нещо ново и различно? Нокиа като не може да направи впечатляващ телефон поне му слага впечатляваща камера.

Сигурен съм , че ако Нокия минат на Андройд се изпреварят гнилия зарзават патент'епъл по продажби !

Ако може и шефа на "Нокия" (кадър на "Майкрософт") да си тръгне, та телефоните им пак да станат най-добрите, каквито бяха!

И как една смяна на ръководител, преди дори и да се знае кои е новият ръковорител, може да изстреля акциите нагоре. - Това не е ли по-голям РИСК за компанията?

Много просто, Стив Балмър е толкоз бездарен, че който и да дойде на негово място ще е по-добре.

То за това се прави не от днес за утре, а впродължение на месеци! По-добре ли е според теб в продължение на една година да име постоянни слухове? А как биха реагирали акционерите? А пазарите в каква посока ще подскачат при поредния слух, че Балмър ще си ходи?!

Ако беше следил по-внимателно индустрията, щеше да знаеш, че многократно различни анализатори изказаха мнение, че Балмър трябва да бъде сменен. И това започна още 2010 година. Та, част от причината акциите на MSда поевтинеят за този период, е това, че Баламър беше CEOи не искаше да мърда. С други думи, акциите не толкова поскъпват, колкото връщат предишните си нива.

"sent from my Windows PC" хаха

Струва ми се, че кокаина му дойде много на този.... май наистина му е време за пенсия (и лечение).

Майкросифт са много зле. Като цяло са безполезни. Не правят нищо баси и цървилите.

Не може всички да са полезни като тебе. И толкова грамотни.

Моля всички "мислещи за доброто" на Майкрософт, вместо да ръсят акъл в коментарите, да вземат па да се явят на лаф моабет с въпросната комисия.. току виж Стиви си тръгне по-бързо и акциите да скочат още два пъти по 9% като стане ясно какъв директор (коментатор) са избрали да им дава посока в живота..

Интересни коментари - вие не сте достигнали и 1/1000000 от неговите постижения, а кометирате :-) Смешковци :-)

Кети, мила, погледни за какъв идиот става дума: link

Филтрираха ми линка, но напиши в ytoutube "stive balmore idiot" и изгледай материалите :)

Дали си ламер а? Тоя шут има "постижения"? Ти сериозно ли?Бил Гейтс има огромно постижение, че прави бизнес от боклуците на M$.Всички останали в тая фирма са безполезни паразити.

Не, че нещо ама защо си мислиш, че Бил Гейтс е тоя който е отговарял за продажбите, договорите и останалите бизнес неща ? Какви са тия работи, че след като е добър програмист е и добър бизнесмен? Не всички са като българите - родени научени и специалисти по всичко. Вземи прочети историята на Майкрософт, гледай 1-2 интервюта с двамата по тая тема. п.п. За Пол Алън чувал ли си? Едва ли.

Аз предлагам Николай Бареков - най-успешния мениджър на медия в България

И аз съм с две ръце ЗА. Най-после ще има качествен човек да ги закопае окончателно. И без това М$ са безполезни, нямат вкус, стил и никакво бъдеще. А и ще се прочуем като нация. Балмър си е палячо и доста се потруди човечеца, но не можа да им срине фирмата. Ники, ю кен до ит!!

имам предложение към Microsoft тука имаме един много ценен кадър "Камата" на всяка манджа миродия защо да не стане и на вас директор :)

Те хората търсят директор не мидурдия.. :)

Поздравления към колегите Алекс1 и frd -- всеки по свой индивидуален начин е сбъркал думата "меродия". А относно мистър Дивелопърс-дивелопърс-дивелопърс, не съм сигурн дали подмяната му ще доведе до положителна или отрицателна промяна. Зависи новият какъв ще е. Дали ще подскача или не, няма значение, стига да си разбира работата и да има нюх към добре премерени рискове.

най-накрая това недоразумение на природата си тръгва...

Балмър напуска поста и акциите на Microsoft моментално скачат с 9%. Какво повече да говорим за управлението на тоя дебил?

девелоперс девелоперс девелопер ..... девело....

Време беше .. този не беше особено адекватен.