Коментари - Шефът на Microsoft се извини на жените | IT.dir.bg
назад

Шефът на Microsoft се извини на жените

Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела се извини за коментара си за заплатите на жените.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на Microsoft се извини на жените | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Индийската поддръжка стигна чак до върховете на дограмата.

Този да бъде уволнен, ако МС искат да си запазят позициите.

Не съм жена, ама жена ще стана, ако това ми даде възможност на тоя да му се изпикая на главата...

Малко съм разочарована от мненията в коментарите, затова исках да споделя и моето. Работя като адвокат в голяма международна кантора. Не смятам, че е правилно да получавам по-малко от колегите си мъже като се има предвид, че работим една и съща работа и не, аз не отсъствам по болест, нямам мигрени и тн. Бих казала, че средно правя повече часове дори. Другата седмица ми е разговора с шефа за повишението и благодаря за това, че ме мотивирахте да се боря за сумата, която ми се полага на по-високата длъжност, на която ще бъда повишена от другия месец!

Нaхaлнa рaботa ! Не се спряхa. Aкълa им с 15 грaмa по-мaлък, a искaт рaвни зaплaти. A, и половинaтa месец с мигренa.

Няма защо да се извинява на жените! То е ясно какво предлага, казано е в името на фирмата: малко и меко. Недоволните да си търсят работа в гигахард! Ама там конкурс за работа се печели, като си хванеш ръцете зад врата, насочиш лактите напред и пристъпваш към вратата. Ако лактите са първата част от тялото ти, която докосне вратата, си скъсана.

Майкрософт трябва да въведе и друг принцип. Колкото по-бездарен е служителя, толкова по-вискоа заплата. Така, служителите ще се мразят помежду си, и никога няма да се обединят да поискат повече за всички.

Ценен български опит, ама оня като не чете....

... не само по-висока заплата ами даже и по-висока позиция, по възможност и шефско кресло ...

Ако бяха взели българския модел щеше да се разкрият нови длъжности, та да могат да влязат на работа и наследниците до девето коляно на свако и на бако, без много, много да се гледа образователния ценз.

Аз предлагам на Сатя да направи следното. Впредвид дългогодишната практика на присъствие на повече бели и азиатски мъже в технологичните компании, да възтанови равновесието като намали драстично бройката на белите и азиатските програмисти, и да обърне процентите точно наобратно. Най-голямото мнозинство да бъде съставено от черни жени, следвано от черни мъже, а бройката на белите мъже програмисти, да бъде равна на бройката черни жени програмисти в момента. Така ще се постигне истински просперитет в сектора.

Ми плаща се според умения, бахти, всеки привилегии иска. В БГ, примерно, се плаща най-много в ИТ сектора - иди виж колко са жените там. Смешен дял спрямо мъжете. Ама сигурно има и такива жени, на които им плащат страшно много - според заслуги. Обаче да хванем останалите и да им дадем пари, щото били жени - еми тва си е проституция. :)

Е ако жените имат еднакви качества и умения като мъжете - естествено, че трябва да вземат същите заплати ! Но реално жените, особено в технологичната сфера са доста по-назад и като качества, и като умения и като поведение в сравнение с мъжете и не виждам защо искат насила да ги избират на високи постове или длъжности, на които няма да се справят ! Все едно аз да хленча, че ще взимам по-малко ако съм балерина - еми естествено, че нямам шанс и ще взимам доста по-малко - кой ще ме гледа мен как се кълча, вместо някоя красива жена ?

"кой ще ме гледа мен как се кълча" Не се подценявай. Хората дават луди пари за Freak show.

Аман от това квотно деление мъже/жени, прави/обратни, зелени/олив, ... Заплащането в бранша се определя от уменията и това че статистически повече мъже имат по-големи заплати не говори по никакъв начин за дискриминация. Дискриминация би било ако изкуствено се изравнят заплатите на двама души само заради половете им, като имат различни качества.

Ами и аз съм допринесъл за заплатите им с купуването на Лумиата си и лицпнзи 3 бр. зюна Втндовс. Айде стига мрънкане.

Ясно е защо мисли така - при циганите по-късно пристига равенството на половете.

Бог е профилирал жените и мъжете в специфични дейности. Различни сме на генетично ниво. Жените са добри в отглеждането на потомството и създаване на домашен уют, а мъжете в създаването на блага. Тази еманципантска изгъзица руши семейната среда и е напълно в съзвучие с тъпата идея за пренаселената планета.

Мечтаеш за гарантиран дамски комфорт ли?

Може би ти си мечтаеш за това след като се опитваш да ми вменяваш твоите помисли. Аз искам нормална семейна среда и възможност за пълноценно възпитание на децата от родителите.

Забелязвате ли безумно тъпата тенденция навсякъде да има квоти за всичко. В Европа примери колкото искаш. Може да не е спец човека, обаче ако е в квотата се нарежда на копанята. Фирмата плаща. Не ви ли напомня за комунизма? Десет човека дърпат каруцата, сто некадърника стоят в нея и грухат, защото са от квотата и ако нещо се надигне някой от дърпачите, веднага му лепят етикети. като започнеш от нпо тата, медиите и държавните служби.

Кой е Джон Голт?

Откъде го изкопаха и тоя Сватя, много е скучен? Предишния идиот Балмър поне чупеше тъпомера.

Хайде сега квоти за жени, гейове, араби, мексиканци и афроафриканци в техноличния сектор. Няма значение може ли пише, ще го вземем програмист, защото в един от изброените. хахах, наскоро повдигнаха въпроса за такива квоти и за такива мениджъри в английската виспа лига по футбол.

Трябва да пуснат задължително и квота за негри. Щом президента им е черен, бива ли да няма малко чернилки из коридорите на великия Микрософт?!

Добра карма е да бачкаш за малка заплата, да не възроптаваш, когато заплатата се бави, само да козируваш, да целуваш ръка, да прекланяш глава, дори и когато шефа те обижда и те дразни за кеф.

Заплатите в Microsoft са всичко друго не не "малки". А и като не искаш да работиш за малко пари, намери си друга работа, създай фирма. Стига сте мрънкали !

Ти откъде знаеш какви са заплатите, ти не работиш там. Затваряй си устата, като не разбираш.

Аз пък в началото помислих, че Сатя е жена.

Ето една от причините за упадъка в ЕС и САЩ. Когато Господ реши да накаже някого, първо му взима акъла. Когато си сит и презадоволен, почваш да си правиш експерименти с бизнесите и държавата си. В момента са заети да докажат, че жените са толкова добри работници и войници, колкото и мъжете, и че негрите, ромите, арабите и другите малцинства са толкова добри работници и инвентори, колкото и белите. Накрая този експеримент за "равенство" ще завърщи с фалита на ЕС и САЩ и превръщането им в едно огромно гето.

Прав си. Но за съжеление ние хората които се водим от "голямото" - "мнозинство" явно не сме много по-умни от всички, които изброи след като допускаме това да се случва. Аз съм за толерантност, но не на всяка цена или с други думи помогни на "по-слабия" от теб в труден момент, но не го оставя да ти се качи на главата.

Само да кажа, че не съм съгласен с usera Гост, който е писал отдолу тези глупости : "Тия работи ги обясни на жената ти като забременее. Аман от тъпи български мъже. Станахте по-големи педераси и от гейовете. То за програмист чак толкова много акъл не се иска. Не се изкарвайте генийчета. Всеки ден гледам такива като вас дето неговия клас е по-гениалеН от на другите. Смешници! "

жените и негрите са по глупави. това не е расизам а статистика.,

А ти си толкова умен, че с една запетайка и сравнителна степен не можеш да се справиш.

Ми то mwda е или жена или негър ;-р

Симо Симов

А това каква връзка има с темата?!

Когато стане масова практика и мъжете да излизат в майчинство - тогава и заплатите ще се изравнят. Защото сега са изравнени разходите на работодателя за служителите (мъже и жени). Но тъй като при жените има повече разходи, различни от заплата, заплатата им е по-малка.

Тия работи ги обясни на жената ти като забременее. Аман от тъпи български мъже. Станахте по-големи педераси и от гейовете. То за програмист чак толкова много акъл не се иска. Не се изкарвайте генийчета. Всеки ден гледам такива като вас дето неговия клас е по-гениалеН от на другите. Смешници!

Ще ме извиняваш, ама при програмистите е по - особен случаят. От програмист може да стане и служител на гише и магазинер и бакшиш. Ама от бакшиш, магазинер и шофьор програмист не става. Друг е въпросът, че кадърните програмисти в България (а и по света са изключително малко на брой)

Като искате да си говорим истината кажете, че да правят кариера е трудно за грозните жени. Повечето хубави и безскрупулни сме виждали как я правят кариерата, че е по-бързо и по-лесно. Да ме извинят няколкото изключения, но белите лястовички, не сте статистически значими.