Можем ли да насочим извънземните към Земята

Няма достатъчно надежден начин да оповестим съществуването си на евентуални извънземни цивилизации

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спешно хоспитализиране два пъти дневно халоперидол и сте кънектнъти директно с кораба майка и великият вселенски разум....

Чета коментарите и си задавам въпроса: А дали разпространението на светлината(електромагнитни вълни) е най-бързото средство за комуникация? Със сигурност има има И други способи за комуникация, с посредничеството на други природни сили, които ние все още не сме открили. Преди двеста години никой не е знаел, че може да има комуникация с помоща на р/вълни, нали? А преди 300 години са препускали куриери и са хвърчали гълъби на поразия :) Та така с комуникациите. Има време.

Мъск ментето импрати една тесла, какво повече искат тия

Изобщо не трябва да привличаме внимание. Когато ние ги открием, може да се опитаме да изпратим съобщение. Всички опити досега, дори на Карл Сейгън, са си "Ела, Вълчо, изяж ме".

развитите цивилизации отдавна ни знаят и ни гледат сеира как сами си проваляме и забавяме собственото си развитие

Има много срещи на по развитата европейска цивилизация с по изостанали туземци.Резултатът го знаем.Ако привлечем друга цивилизоция щом може да дойде до нас тя ще е по развита.

на пияните английски примати ли викаш -развита европейска цивилизация?

Четвърти юли може да се окаже не съвсем фантастика.Затова по добре си трай.

Най-добре е да си мълчим. Защото не се знае "гостите" дали ни мислят доброто...

Защо трябва изобщо да оповестяваме съществуването си?

До най-близката друга голяма галактика спрямо нашата (Андромеда) са 2.5 милиона светлинни години. Електромагнитното излъчване (светлина и т.н.) което достига сега от там до нас и обратното от нас до тях е излъчено преди 2.5 милиона години. Тогава на Земята от групата на хоминидите е имало само австралопитеци. Първият от вид хомо (хомо хабилис) ще се появи чак след около 500 000 години. Нито Андромеда сега е на мястото на което ние я виждаме, нито ние сме там където светлината излъчена от нас показва че сме гледано от там. Такова позициониране за междугалактични разстояния е принципно невъзможно с ограничението на С.

В нашата галактика има толкова много звезди, че дори и тук е възможно да има развита цивилизация. Проблемът е, че комуникацията между нашата и някоя друга цивилизация е практически невъзможна. Скоростта на светлината (С) е крайна и вероятно, непреодолима. Сигналът, изпратен към М13(звезден куп в Херкулес) ще пътува до там 22 000 години. Ако в момента около някоя звезда там има планета с рзавита цивилизация, след толкова време, тя може да е загинала поради някакъв катаклизъм или поради собствената си глупост. Най-важното е да има синхрон - в момента на пристигането на съобщението, цивилизацията да е в напреднал технологичен стадий. Ако успеят да разгадаят протокола и решат да ни отговорят - още 22 хиляди години. Е, аз не съм оптимист, че в този му вид, човечеството е способно да изкара толкова. Амин!

Да. В нашата галактика има между 100 и 400 милиарда звезди. Но само около 7 % са от клас G, като Слънцето. Група от доста известни учени се бяха обединили около изчисления, според които вероятността да съществува нашата човешка цивилизация след 5000 години е под 1 % и че в този момент в галактиката ни има около 20 цивилизации технологично способи за контакт. Правих за забавление едни изчисления основани на тази база и средния брой звезди в определен обем пространство. Излезе, че средното разстояние между 2 цивилизации е 7400 св. Г. В кълбо с такъв радиус в нашата галактика има средно 16 милиарда звезди. Това значи че в рамките на 5000 години съществуване на технологична цивилизация, контакт е невъзможен при ограничение С.

Изцяло и непоколебимо ме боли уя за тва!

Ами, оди на доктор ...