Коментари - НАСА откри уникален галактичен куп | IT.dir.bg
назад

НАСА откри уникален галактичен куп

НАСА откри галактичен куп, с център произвеждащ по 860 звезди годишно.

Обратно в новината

Коментари - НАСА откри уникален галактичен куп | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Купът SpARCS1049 + 56 е разположен на 9,8 милиарда светлинни години от Земята в съзвездието Голяма мечка." Което ясно показва, че въпросното "производство" на звезди не се случва в момента! То се е случвало някога, а сега светлината от това събитие стига до нас. Т.е. звездите са се произвеждали там преди милиарди години. А дали и сега се произвеждат няма как да знаем.

На почти 10 млрд. св. г..!!! Това, което виждаме, е ставало доста отдавна. Не е лошо да използвате минало време в такива статии.

Какви звезди произвежда,бе?Холивудски ли?Щото ако са други какво да им гледам,няма цици,няма баджаци,само едната светлина а тя ми пречи когато съм сам със звезда!

Новината е от преди 9,8 млрд. години. Спомням си много добре, че данните бяха същите... Сега си мисля, че към момента този галактичен куп е мъртъв.

Кой знае дали е мърръв този куп. Аз силно се съмнявам в общоприетата теориия.

За мен е дълбока мистерия как тези астрономи разбират че този куп образувано нови звезди. Иска ли им се да бъде така или наистина виждат нещо кото не могат да си обяснят по друг начин.

Пука ми на жилетката, нали има кебапчета по 0,25 ст......

Тези дето струват 25 ст на магазина опечени, производителя им ги продава на 6 (шест) стотинки. Познай от първи път какво няма вътре!

Няма кебапчета по 0,25 ст. и никога не е имало. Вероятно си мислиш за кебапчета по 0,25 лв., но не съм чувал за толкова евтини.

Има, има, нали идат избори ако трябва и по 10 ст ще пуснат само и само да гласуваш правилно!

На дотации са от презиборната машина на ГЕПС.

" разположен на 9,8 милиарда светлинни години от Земята" - значи е произвеждала по 860 звезди на година преди 9,8 милиарда години. А в момента може да произвежда и колкото Млечния път.

времето е относително. за нас това се случва в момента.

Това, че някой узнава за нещо сега, в никакъв случай не означава, че то се случва сега, и това въпреки сравнителната относителност на нещата по принцип.

С темпото. с което се връщаме назад във времето, скоро ще открием и Големия взрив!

Това да не би да е някоя от т.н. бели дупки, от който 'извира' материя. Дали 'големия взрив' е бил 'бяла дупка'?

Защо физиците лъжат, че Вселената се разширявала и някой ден всички звезди и планети щели да се раздалечат една от друга на огромни разстояния, да угаснат и евентуално няма да остане нищо? Не е ли по-вероятно освободеното пространство да се изпълни с нови звезди и системи - материята едва ли ще се свърши (още повече като се има предвид, че Космосът е пълен с "тъмна" материя, за която не се знае много)? Кой знае колко още подобни "люпилни" съществуват...

Звездите превръщат материята в енергия. Слънцето губи тонове всяка секунда. Не може този процес да продължава до безкрай.

това би означавало, че във вселената не съществуват процеси, които превръщат енергията в материя, което не е вярно. Ние хората също превръщаме материята в енергия (като ядем), но това не значи, че един ден ще преработим всичко и светът ще стане чиста енергия.

Да ти кажа честно, те и физиците не са наясно, та ние ли? Случайно гледам научнопопулярни филми. В тях се обяснява, че в момента на Големия Взрив цялата материя е била в една точка на сингулярност, и физиците мигат на парцали и всеобщо признават, че там явно физичните закони не важат, защото просто не ги е имало. Тоест, физичните закони са се появили чак след като онова чудо се е взривило. А не си спомням кой квантов физик беше казал, че който твърди че разбира квантовата физика, значи никога не се е занимавал с квантова физика. Абе с две думи: Луда работа!

И като си гледам това предаване учените са ти казали, че са сигурни в случилото се, мигайки на парцали. Или ти това си разбрал. Защото и аз съм гледал такива предавания и от тях разбрах, че това са просто теории. Но теории, които най-добре, за сега, се връзват с всичко и никой не може да ги оспори, но пък не може и да потвърди. За съжаление на този етап от развитието си, като цивилизация, само теоритично можем да гадаем за първите моменти от големия взрив.

chavdarlk

В глобален мащаб Вселената ще се разширява безкрайно. Това означава, че в огромната си част обектите с размери на галактики и по-големи ще се отдалечат безкрайно една от друга. Това важи и за някои галактически купове. Изобщо, ясно е че средната плътност на Вселената ще намалява с времето до нула, но това не мажи за всяка една точка в пространството. Съвсем по друг начин се случват събитията в по-малък мащаб. Галактиките като цяло са доста стабилни обекти и само сблъсък между тях може да ги извади от равновесие. А за планетите изобщо няма какво да се коментира - те се подчиняват изцяло на локалните условия в орбиталните си системи и никакво разширение на Вселената не ги касае. Също така, и нази люпилня рано или късно ще замре, когато се изчерпат запасите от леки газове.