НАСА може инцидентно да е разпръснала живот на Марс

Има риск, ако открием живот на Червената планета, той да бъде със земен произход

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Следващия вирус срещу който ще се имунизирахме е марсиански ! На американците им отесня земята и тръгнаха да правят глупости и в космоса. Защо си врем носа навсякъде, всичко на Земята оправихме , тръгнахме по други планети .Ей това човека гадно същество!

Прадставям си какво ще стане, когато хора пристигнат на Марс. Дорио всяко едно, макар и неволно, изпърдяване на астронавт ще зарази атмосферата на Марс с милиони БЪГтерии.

С някоя ракета върнала се от Луната,Марс или от космоса.

Коя ли земна световна сила ще детонира първия ядрен заряд на Марс? С научна цел, разбира се.

ся и марсиански вирус ли ше пуснат

Споко, на Марс все още няма китайци.

Доста лесно оправдание на подобни микроби са измислили. Да кажат имало ли е планета на мястото на астероидниа пояс ... това ще обясни доста неща...

То като снесиш хора с цигани и настава хаос, те за бактериите се притесняват.

Народът на мехиките, както те самите се наричали (пък ние сме ги нарекли доста след Кортес ацтеки) имали доста сложна религиозна система. Според тях, боговете били враждебни към човека и трябвало да бъдат хранени редовно за да не са толкова злобни. Ама храната не им била като на хората, а животуптящи пресно извадени човешки сърца. Освен с хората, те воювали и помежду си и тогава ставало хептен зле за хората. Владетелите не мехиките освен че управлявали обществото, основната им грижа всъщност била да се грижат за състоянието на боговоте, да не стават прекалено зли. А това било сложна работа. Източниците на храна на боговет били основно пленените от войни, за това войните не се водели за победа над противника , а за брой пленници. Когато пленените стигали необходимата прдварително изчислена за всеки конкретен случай бройка за храна на боговете, войната спирала. Освен това, храненето на боговоте требвало да става по точно определено време и понеже всеки бог имал и някакво проявление на небето, ацтеките развили доста прецизна астрономия, за да хранят боговете в точния час и време на годината. Все по-често абсурдните глупости които чета и то не само тук ами и в авторитетни уж научни списания все по-често ме карат да се сещам за ацтеките.

И мен също, разбирам те. Най- вече по отношение на това, че науката сама за себе си само изглежда като нещо непълно, а наука пък служеща на нещо посредствено и пошло изглежда жалко и отвратително.

Още първото поколение родено на Марс, ще започне война със Земята. Няма нужда от рокоряване на други планети.

Виждам зад камъка има муха , наистина има живот в пустинята.В пустинята Невада.

Кой камък? Фобос-грунд е на дъното на океана и едва ли има мухи, но виж в тиквата ти явно е пълно.

Сега трябва да пращаме фандъкова на Марс да строи детски градини и училище.

Кой снима дрона ? Защо е толкова светло ?

Дрона е там заедно с ровър. И това ли не знаете?

искам да знам кой кара джипа на Марс? Баце сега е хайляк, да не са го повишили да си джитка на Марс. И там имат нужда от хасфалт като ги гледам в ква пустиня са!

Само глупак би повярвал че е имало полети до Марс и Луната.Заради скоростите на Марс и Луната не е възможно да има полети до тях. За кацане не може да се говори още няколко века.

Аман от форумни специалисти. Сигурно не е възможно да има и самолети на земята, всичко е една лъжа...

Зелените боклуци още от сега си правят устата и там да налазят... Грета сигурно ще им стане шефка на тези!

Един ден еврейските фарисеи ще примамват роби от земята с обещания за "Марсианската мечта".

Дали сме занесли живот на Марс или сме му го върнали ...

Ами и аз така. Малко да се разсея и хоп разпръсна малко живот, без да искам.

По тази логика Луната трябва отдавна да заселена от земни микроби и др.

И земните микроорганизми на Марс с какво ще се хранят, с камъни и пясък ли?! За земните организми водата е жизнено необходима, а на Марс, ако има вода, то тя е в замразено състояние, и следователно неизползваема за тях! Единственият източник на енергия на марсианската повърхност е слънцето (Марс няма активни вулкани), а то грее там много по слабо, отколкото на Земята! Така че въобще не виждам как земни микроорганизми биха могли да се развиват на Марс! Дори ако има занесени там микроби от Земята, те няма да се развиват, а ще останат в неактивно състояние, тъй като условията на Марс са неблагоприятни за тях!

Значи, на Земята, пустините и полюсите са стерилни? Да ти се чуди човек, с какъв акъл ги дрънкаш тези глупости. Мълчи си там и да те мислят хората за умен.

В случая е прав. Тук има морета и планктон, а във въздуха кислород, въглероден двуокис и микроорганизми.

А земните бактерии, поставени на външната страна на МКС и оцелели 3 години (колкото е траел експериментът) в космоса, какво според Вас са яли? ;)

Като ходиш по други планети - така става. Да би мирно седяло, дет са вика... Ама то може най-напред марсианците да са разпръснали живот тука на Земята, а сега ние им връщаме услугата. Нищо лично - само бизнес.

Защо ми напомня нещо за ковид

Засрахме и Марс...

:)))))

Да бе то много сложно на всяка платка да има по един ултравиолетов диод с UV-C лъчи и само хлебарки ще останат да щъкат.

човешко владение... Ето какво го чака през следващите от 30 до 50 години (разбира се, ако всичко върви сравнително добре и гладко...). https://www.youtube.com/watch?v=G3hPH_bc0Ww&t=6s За бактериите се загрижили... :)

Кате, ако беше гледала по Нешънъл как три години проектираха системата за събиране на проби нямаше да напишеш тая малоумна статия. Чао

Пакистански учен работещ по създаването на последния американски Роувър да Марс, учен син на пакистански уличен продавач на дюнери, е изпълнил изконните си пакистански традиции и е напоил обилно отвътре с "пакистански мъжки бял сос" нещастния роувър. Очаквайте марсиански ислямистки терористчета с по 3 зелени антенки на главите.

Ковидът и там ще дебне!

поне една чакия да удари! А най-добре да заплоди марсианка... Къф живот ви гони иначе?!

Аз си знаех, че ще окъкаме и Марс. То отвътре му идва на нашия вид, особено на някои племена.

Чакаме динозаврите, да го е..

Без да ни казват е ясно че случайно са закарани микроби и бактерии,, но какво от това?

Разпръснете райграс, царевица, слънчоглед, жито, картофи, закарайте зайци, фазани, кокошки, козички... После ще видам хората ще виреят ли там!

Бе ти кво си мислиш бе? Манго вече чака там да им земе джелезото!

Може, ама аре на бас, че не е...

Казано по друг начин "НАСА са се осрали ... пак"

Че "Роскосмос" се движи много добре !

Мииии..., може и да са, може и да не са. Забеляза ли думичката "може" в заглавието? Тъп трол.

Да не би дрончето да е еякулирало?

Еякулирали са ти мангалите в гъза педал скапан

Вероятно става въпрос за порно с герои марсиански заселници...

Това какво ще занесем там не ме притеснява толкова. Но виж какво може да донесем си е силно притеснително!

Каквото и да донесем оттам, тукашният живот ще го изяде без да пита.

Ам гъл едно марсианско вирусче. И БАМ! Нова Пандемия, и после ПУФ!

COVID и на марс ли има? Да чакаме ли марсианския щам?

при планирано заселване и колонизиране, това така или иначе няма как да се избегне, по темата е написано много и от Азимов, Шекли, Бредбъри, Зелазни, Уиндъм и Крайтън.