Коментари - НАСА разработва подводница за космически океан | IT.dir.bg
назад

НАСА разработва подводница за космически океан

НАСА разработва космическа подводница за изследването на метановите езера и морета на една от сатурновите луни, Титан.

Обратно в новината

Коментари - НАСА разработва подводница за космически океан | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те на земното океанско дъно незнаят какво има тръгнаха подводници из космоса да пращат...

Чудесна новина този век е време да изучим слънчевата система което е крачка към колонизирането на планети. А за БГ хейтърите понеже не вижда по далеч от носа си докато Бат Бойко ви построй магистрала Хемус, НАСА ще колонизира Марс :)

Абе що до преди година две си мислех, че НАСА е сериозна научно-изследователска организация!!! Пропуснал ли съм, когато се е трансформирала в развлекателно-хумористична!???

Едно време може и да си мислел, макар че се съмнявам, но сега определено си с мозък на Амеба. Зироу.

Най-много да нахранят някоя ледодишаща титанова акула...

Те тия от НАСА е крайно време да кацнат и установят база на Слънцето.

Дааа, а аз си мислех че Доган ,Бойко и Станишев са генийте на кражбите. Обаче NASA ги удря в земята. След тв шоуто през 1969 за кацането на луната, сега пак се гласят за някоя щуротия. Големи пари ще паднат.

Абе то един козар, какво ли разбира от астрофизика... ?

обаче тази глупост за тв шоуто колкото и да я повтаряш - все ще си е глупост :) Ти какво, не можеш да спиш от яд, че СССР по онова време са ''изгубили надпреварата'' за стъпването на Луната ли? Самите те имат проби от лунната повърност, дадена им от САЩ, и още тогава е признато стъпването на Луната от целия свят, включително СССР. Ама тя ..чугунената ти кратуна си е от чугун - как да поумнее ? НИКАК!

Блаженни са невежите. И веднага почват с обидите.

Я си пусни на двойна скорост някое клипче, където астронавтите "на Луната" са снимани в движение! С ужас ще установиш че се движат точно, ама ТОЧНО все едно си вървят по Земята! И как става тая работа, след като гравитацията там е 6 /ШЕСТ/ пъти по-ниска?

До ден днешен НИЩО ЖИВО не се е отдалечавало на повече от 300 километра от земната повърхност и да е останало все така живо и здраво. Защо това е така ще разбереш ако изчетеш доста научна литература (за космическите лъчи, магнитните полета на Земята и т.н.) Руснаците не са "загубили надпреварата" - просто са били по-честни.

100 про, че в наща с-ма няма и капчица вода. Тва дет го виждат са някви въглеродни съединения с много ниска температура. То ако имаше вода отдавна да са тръгнали нататък цели кервани от оборудване и техника.

Вода има, но този факт променя ли нещо? Космическите керванджии разполагат с ограничен бюджет.

Интересно какво ли може да има в океан от въглеводороди втечнени при минус 120 градуса? Но поне инженерите и професорите от НАСА няма да скучаят. Една компютърна симулация ще им излезе доста по-евтино.

Ще е яко да бъдат изпратени. Само да уточним (на преводача), че на Титан няма "океански води", а морета, езера и реки от въглводороди - метан и етан.

Супер!

Хубаво е ама проекта е само на идея. Все още няма достатъчно познания по материалознание, за да се направи на практика. Но все от някъде се тръгва. В близките години едва ли, но след 10-20 години може и да се получи.

Най-вероятно това, което използват в НАСА дори не се споменава в литературата. Така че, най-вероятно ще пратят и подводница, и лодка, че и сал :)

Разбира се имат супер свръх технологии подарък от извънземни. С тях ще покорят цялата галактика, но няма да изневерят на традицията на скромното начало.

Бъди сигурен!Ще стане и то не в далечното бъдеще!Нещо подобно както е било с радиото,телевизията,главно интернет и компютрите.

Виж сега някой от пишещите сме учили физика и все още знаем и следим какво се случва в науката по света. Средно температурата на Титан е 179.5 C. Все още няма достатъчно изпитания на материали и конструкции при такива температури. Да има и свръхпроводници и изолатори и свръхфлуиди и прочие. Има и изпитания, но сме все още далеч. И на мен ми се иска да стане и то бързо, защото няма да живея 1000 години да го видя, но такива са възможностите към момента. Това ще е сложно многокомпонентно изделие плуващо в "води" от втечнени газове има много още време докато се приземи успешно и почне да предава данни.