НАСА публикува прощалните снимки на "Кеплер"

Легендарният телескоп - "Ловец на планети" се пенсионира

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Светове или 2600 планети,че понятието свят навежда на живот

Много светове. А само ние сме във Вселената. Яко.

Бъдещето на хората е в космоса! Само там ние можем да задоволим потребностите си и нужният lebensraum. Единствено чрез експанзия в космоса може би човешката природа ще бъде задоволена и за всички ще има толкова колкото искат без да е нужно да ощетяват околните.

Яко, щото всеки път се самоунищожаваме, винаги когато достигнем точката да напуснем пределите на планетата си:)

И сега чакаме новия телескоп да бъде изстрелян, да се надяваме без поредното отлагане, че вече трябваше да има снимки от него.

Хора великани.

Винаги? Ти за колко пъти знаеш? Аз знам, че сега е за първи път и още не сме се самоунищожили.

Къде са тия снимки, аз виждам ренднати неща, но не и реални снимки....Както обикновенно, една снимка нямат на сателит в орбита....заблудени хора има, че сме летяли и били в космоса

Дира очакваш да правят разлика между снимка и рендирано изображение?

За търсене на Екзопланети е предвиден телескопа ТЕСС. А той вече беше изстрелян през 2018 г. с ракета Фалкън 9. Хъбъл още си работи и него трябва да смени Джеймс Уеб.

Мурзилажа кога изпраща новият Союз, пилотиран от Лайка, Зайка и Маумунчо? За един приятел питам, иска да колонизира Луната и чул, че жужаните вече се готвят да тръгват.

Ловец на какво? Фана ми дедовия. Да беше направил една снимка на земята. Да видим каква е - плоска ли е, кръгла ли е? Няма. Е що бре. Пестите материала ли? А къде са тия планети? Щото от МКС нишо се не вижда.

Способностите на телескопа са много по-големи от това да прави снимки на Земята. Снимки на Земята колкото искаш, направени от сателити, от МКС...

На кадрите не се вижда нито една снимка. А,НАСА кога ще се пенсионира в заслужен отдих?

Браво на Кеплер, но не и на дир-а....щото снимки не видяхме.

Така ще да е. МКС лети напред над плоската Земя, ама господ е направил така, че картината периодически да се повтаря и МКС да не може да стигне края на Земята.

Що да се пенсионира? То верно ако я пенсионират, Роскомикс и след милиард години няма да постигне това, което е постигнала НАСА, та ще си останем на това дередже на познанието до края на света

Браво на руснаците! Винаги сък казвал, че са най-добри в космическите изследвания.

роскомикс го приватизираха

1-2 милиарда унтерменшен по комина, по комина и дим да ги няма, и ще има лебенсраум!

По време на своето функциониране, космическата обсерватория успя да открие над 2600 светове отвъд пределите на Слънчевата система. А руските алкаши успяха да открият боярьишника, стекломоя, тройной одеколон и така нататък...

Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече тринадесет години, пътуват по Марс? -Сондата "Паркър" на NASA до слънцето Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Коя станция стигна до най-отдалечения обект в Слънчевата с-ма: Ultima Thule Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава – Америка.

Човек е още много далече от това да пътува в космоса, просто все още много зависи от средата в която живее, има още доста да еволюира до като успее да оцелее там.

Състоянието ти се влошава, помоли санитарите да извикат доктора пак да те прегледа по спешност.

Видехте ли кви нови карабини е извадил Калашников? Ше им се стъжни на краваристанците!

приватизираха го военните. Сега Рогозин му е Принципал

Май от майтап не разбираш!!

сичко тва прекрасно, но обясни защо в МАСА не е останало нито едно доказателство за луната? няма скафандри,които са били на мися, няма проби... нищо. и това е обявено съвесем официално! как са успели да преминат радиационния пояс на земята? дори в момента няма технология, способна да опази космонавтите. или защо никой от астронавтите не успя за толкова години да отговори какво се вижда от луната? звезди? слънце, земя? сички страдат от странна загуба на памет... интервютата може да ги гледате в нета. интересно - скоро, когато изпратят сонда да сканира местото на аполо мисиите - какво ще намерят? или лунния вятър, дето гордо вее хамериканското знаме ще е заличил всички следи? то както се вижда на снимките - космонавтите оставят следи на лунната повърхност, но лунния модул не! интересен факт... сигурно са ползвали антигравитациоони двигатели...

Нали не си мислиш, че на Луната не са останали следи от кацанията и руснаците не са проверили веднага, в разгара на Студената война? След като руснаците мълчат по този въпрос, бъди сигурен, че американците са били на Луната.

Още веднъж, особено за червената олигофренна фатоцефалична биомаса: Заключенията въз основа на материали, представени от индииците (Chandrayaan-1), японците (Kaguya) и китайците (Chang'e-2): И трите агенции Официално потвърдиха, че са намерили следи, оставени от корабите на Аполо, по ваше мнение те също ли са били замесени в "фалшифициране на кацанията на американците на Луната"? Сондата "Lunar Reconnaissance Orbiter" предава изображения на лунната повърхност в местата на човешка дейност на Луната повече от 2 години (между другото не само американците). Ето тук: https://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/multimedia/lroimages/apollosites.html Тъпи ватни тролове, можете да раьгледае, ако изобщо имате грам мозък.

Тъпите ватни тролове пак пикаят газ като видят успехите на америка на луната. 1. Вашият фюрер путьо вече те е нарекъл идиот. Той е казал: "... тех особей, которые отрицают высадку амеров на Луну, Пyтин назвал идиoтами". Найди в Ютюбе. 2. Были на луне. Уголковые отражатели для лазера оставляла каждая экспедиция. Они до сих пор сверкают. 100 кг лунного грунта привезли..часть подарили АН СССР 3. Края на 1972 г., СССР официално признава и заявява, че американците са стъпили на Луната през 1969 г., а през 1975 г. се осъществява и първият съвместен космически полет Аполо-Съюз. 4. Еще очень интересно смотреть как ватник резко сдувается, когда его спрашиваешь, откуда американцы взяли 300 кг лунного риголита. Его изучали по всему миру, в том числе в СССР. Ну и второй вопрос - зачем он так оскорбляет ПВО страны, которое по его версии, неспособно было отследить полет ракеты на Луну (и так 6 раз)? Тут он входит в жестокий когнитивный диссонанс с патриотизмом. 5. Но имейте в виду, что если вы ошиблись о Голивуде и обвините МО и ПВО "великой" Государстве в неспособност отследить полет ракеты , тут вы входите в жестокий когнитивный диссонанс с патриотизмом и вас посадят пожизненом в ГУЛАГА. ))) Ватенките нямат на този етап нито мощна ракета, нито космически кораб, за да стигнат до Луната, тяхното желание се изразява в дежурните безпомощни думи : Ще, Ще… и простаците в БГ – кремълски ботове, които са безумно тъпи и необразовани. Голяма е мъката на русофилистика в тази област.6 пъти гледаха на горе. 12 американеца стъпиха на луната. ТАСС мълчеше като посран всеки път след като кацнеха вместо да се разговори за "големия провал" на американците. Само конспиративните теории им останаха на горките чебурашки и голямата мъка.

А кой ги прави тия прощални снимки? Дядката?

Защо мислиш, че стърчи една греда на страни все едно си му забил сламка в окото? Заради камерата за контрол.

колкото са ходили на луната,толкова и са получавали снимки от измисления кеплер. марихуанско тролене и мания за величие. колос на глинени краченца

Или вади доказателствата за твоите твърдения, или се признавай за малоумен рашистки трол. Няма други варианти.

Само не разбрах защо обиждаш нигерийците

все още не ми отговорихте на въпросите: 1. как са минали смъртоносния пояс над магнитосферата на земята? в момента това е най сериозния проблем за пътуванията в далечния космос. 2. защо във всички интервюта няма отвор на въпроса - какво са видяли космонавтите от повърхноста на Луната? 3. как така всички маетериали донесени от луната са изчезнали? заедно с оригиналните фотоси,ленти и тн. необясними снимки правени с техника, която не е имало на борда на аполо. 4. при обработка със съвременни програми - на снимките ясно се вижда манипулации - останки от кръстове за позициониране, замазани неясни светли петна и сякакви странни "дефекти" 5. на снимките на лунния модул ясно се вижда липсата на кратер под него. левитирал ли е?

Ти къде ги видя тия греди, с това въображение ще стигнеш далече ....смешко

Ти е вдлъбнатата кратуна от тиква на рамото ти.Това че американците са били на луната бе е важно дали САЩ го казва а е много по важно че Русия го казва.Всички техни големи учени го потвърждават защото те са го наблюдавали кацането на луната от съветските космически центрове и от техните спътници . За всичко може Америка да лъже но не и за това .Всичко е доказано . А филмчетата в youtube че не са ходили е същата тъпня както и че земята е плоска

Още в далечната 9 февруари 1972 започва полети лети радара E-3 Sentry.. ИЗВЕДНЪЖ-9 февруари 2019 – след цели 47 години-обяви, че започва тестване подобни машини A-100. Т.е. изоставането е половин век- но защо за това трябва да се хвалят ватенките ? Предвид факта, че в САЩ тези радари навсякъде-където има войски - там летят тези радари , модернизирани и 24 часа в денонощието. В руската кочина със САМО едно копие, "безаналоговоговно" както обикновено сглобени на коляното и свързани с дъвка и тиксо. На Кой в главата дойде да обяви това в петдесетата годишнина от създаването на американски радар?

Голяма е мъката на русофилистика в тази област.6 пъти гледаха на горе. 12 американеца стъпиха на луната. ТАСС мълчеше като посран всеки път след като кацнеха вместо да се разговори за "големия провал" на американците. Само конспиративните теории им останаха на горките чебурашки и голямата мъка.