НАСА тества летящо електрическо такси

Joby Aviation е първата компания, участваща в престижна американска програма за нов вид транспорт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хе хе... те хората сложиха в Париж ограничение 30 км/ч заради шума на колите, тия 6 огромни перки изтъпанчили на "хеликоптерчето". Интересно като излита от центъра на Манхатън дали вестниците на будките трябва да бъдат залепени или заковани за тях. Все пак е такси... или просто друг вид хеликоптер? Де е Илия на кирия? Но изглежда гъзарско и за демонстрация е супер.

Точно хеликоптер е, но с батери и повече двигатели и по-малки перки. Естествено не бучи като хеликоптер и нищо чудно да е по-тих от кола движеща се с 30 км .... не електричка разбира се.

Пита се кво се случва с този летящ тенекиен бидон ако го перне една от най-мощните руски ракети? Дали няма да отлети чак до границата на Слънчевата Ситема да търси следите на краварите на Луната?

Не ми се ще такова нещо да съществува. Сума ти от бранша ще останем без хялб.

ооооо... стига глупости меродийков. Вземи един дрон от 20см дължина и ми кажи колко е тих. Аман от тебе. естествени било да не бучи като хеликоптер... нищо чудно било да е по-тихо от 70 децибела... ти дрон виждал ли си? А на Амазон дроновете виждал ли си дето вдигат до 20кг? Ама това щяло да вдигне себе си и 5 човека и тих като падащо перце. казах и преди - хайде да мислим преди да говорим.

Преди това се пита каква е вероятността руска ракета или дори целият руски арсенал да го нацели. Същата като свръх нова избухнала преди час на 10 милиарда светлинни години от нас да ни удари с взривната си вълна след час.

ще те перне в устата - дилдото от трибуквито ти

анимациите от кога перват дронове?

Че 70 децибела малко ли ти се виждат? Затова са много перките за да се намали шума максимално. Повече перки - по-тихо. Отделно шума зависи от вибрациите, каквито при хеликоптерите с ДВГ и една-две перки има в излишество. При електродвигатели с инверторно управление могат да се сведат до минимум. Разстоянието и разпределението между перките също влияе на звука и НАСА работи точно по тези проблеми, поради което и тази фирма работи с НАСА. Изпитанията са включвали проверка на шума с помощта на 50 микрофона за измерване на „акустичния профил“ на въздушното такси по време на даден полет.

Абе много соросоидчета сте се навъдили напоследък. Но почакайте до изборите, вземе ли Партия Възраждане властта и Костадин Костадинов стане ли президент и премиер, първата ми работа ще е да открия урановите мини и да изпратя цялата сюрия ИТ-та, меки китки, еврогейове и соросоиди да копаят руда и да строят тунели. Поне да сте полезни за нещо.

към бъдещето от фантастиките - транспорта в небето, хората в домовете пред компютрите във виртуалната реалност, виртуална валута измества другата и т.н. Скоро ще дойде явно времето фантастиката да стане реалност.

70 децибела е средно звука на гумите от кола караща с 30км/ч. Не случайно ти натъртих за новото ограничение в Париж. И ти казах - вземи един детски дрон от 30 грама и мери децибели с телефона си. после говори колко са тихи перките на 1200-2000кг дрон.

Тя Раша ще да е от 'меки китки' строена, та зат'ва е на туй дередже..

Ми нали кат спрат тока и ке паднат от небето?! Тъпаци!

А като свърши бензина според теб какво се случва?

Абе, ако може да се кара с една ръка - става. Щото как иначе Шишо Бакшишо ше си бърка в носа докато кара?

Ако и Земята стане плоска-подкрепям с две ръце!

Новини от САЩ: "Телескопът Хъбъл откри най-отдалеченият квазар с маса 10 милиона Слънца..." Новини от Блядистан: "Човек изпи 3 литра боярщник и остана жив. Каква победа на руският дух!" Новини от САЩ: "До 5 години всеки ще може да лети в космоса". Новини от Блядистан: "Средната заплата е вече 400 долара".

е цъфнала. особено отзад

Мокрите сънища на един изпаднал комуноиден идиот с памперс на задника и катетър на предника но още бълва злоба но пък създателя ще си го прибере скоро за доклад какво е вършил на Земята

Много е кисело гроздето ватенко,тук едни посрани старци каквото и да се каже все за русия драпат но стоят тук да ги храним ние-СВОЛАЧ!!!!

И туй всичкото - само докато пиеш белина

ха ха ха ха ха... точно па аз ватенка :))))) муа ха ха ха ха това че не съм фанатик с размазан поглед за реалността не ме прави русороб, а просто реалист. Няма как да кажа на черното бяло само щото не понасям Шаломов.

просто един изчанчен електрически хеликоптер

Конвертоплан се казва. Излита и каца вертикално но може да премине към хоризонтално летене за да развие по-висока скорост. Хич не е лесно това.