Най-лошият автомат, създаван някога (снимки)

Британската точност и качество са абсолютен мит в този случай

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЖИТЕЛИТЕ НА ГЕРМАНИЯ ЕС НАРИЧАТ ГЕРМАНЦИ! НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО НЕМЦИ!

В старобългарски, а и в другите славянски езици думата «немец» означавала неразбираемо говорещ човек, "ням". Така наричали чужденеца, т.е. човека, чиято реч била непонятна, точно както гърците наричали чуждоземците варвари (barbarоi), имитирайки със словосъчетанието "бар-бар" думите на чуждия език. Има и друга версия за етимологията на думата: "немец" може да произлиза от етнонима на германското племе немети, което също е споменато от Юлий Цезар. В подкрепа н атова твърдение е фактът, че унгарците, чиито език не спада към групата на славянските езици, също наричат немците с дума, подобна на славянската – "немет".

то и езикът им е германски, нали?

И аз това съм се чудил: нашите предци винаги са наричали хората от германския етнос "германци". Пристига Червената армия в България, установява комунизъм и хоп - германците стават немци в българския език и е така до днес.

Последната снимка казва всичко. Изражението на войника е неповторимо: боже опази и този път кралицата!

""се наложило да викнат на "ремонт" всички произведени пушки, за да ги ъпдейтнат до стандарта L85A2" Не погледнах автора, но след това изречение разбрах, че е Гогов. И не сбърках.

Затова има два вида оръжие: Калашников и всички други.

Статията е за това да покаже, че по-добри от немските конструктори и инженери няма. Така и след 45-та рашъните викат (до карват принудително) Хуго Шмайзер и компания, за да им създададът калашника. И е факт, че немците правят най-добрия автомат в света.

А сега кой има прави последните модели на Калашников....внуците на Хуго ли :-))))

Едно оръжие, не се ли покаже във война, не става. М16 се проваля във Виетнам. Фамас и Енфилд в Ирак. G36 в Афганистан. Немците подобряваха М16(HK416) и Енфилда, ама кой ще им оправи собствената карабина?

Към трите въпросителни. Така както си задал въпроса и са ти го лайкнали влюбените в безаналоговите да ви отговоря в същата "светлина": нали не мислите, че внуците на М. Калашников са в основата на рзработките в днешно време. И така, пак в тази "ослепителна" светлина си припомнете кой им създаде жигули и лада и как след това на тяхна база се доразвиха нива, самара и др. Та тук, в развитието, няма намесени внуци на фиатаджиите, но базата е една - Фиат. Купиха си лиценз "братята" и могат да си развиват всякакви идеи. Същото е и със самолетите като започнеш от Ли-2, МиГ-15... много неща са. Всичко, което са си закупили са го развили и често са го правили по-добро от оригинала. Но! Но така се не случва с краденото. Рашъните не са способни, е силно казано е, по-скоро трудно им се получава да доразвиват крадените технологии. Тук японците преди 50-60 години бяха царе, сега по техния път набират скорост китайците, но разликата между тях и безаналоговите е, че все пак японци и китайци не само крадяха или крадат, но и купуват.

А кой е най доказалият се автомат в света за всички времена...да ви подскажа ли, стреля на руски език:)))

подскажи ни...ама и че е краден от немците.

Да ти подскажа ли, стреля на руски с немски акцент, да не говорим, че и патрона за него не е руски...ахахахахахаха

Има определена група от хора (тролве) който само едно си знаят, да "плюват" по руснаците. Искам да им кажа едно нещо отдавна няма такова нещо като СССР. Има интереси, икономически, политически, социални и др. на ВЕЛИКИТЕ СИЛИ.

Какво е това Ъпдейт?

Имам въпрос към dir - а: таз новина защо е в тоз раздел ? От кога оръжието се води ИТ ??? За един прЕател питам ....

Тази тояга е абсолютен боклук, засича почти на всеки пълнител - затова англичаните си имат стандартна процедура при нахлуване в сграда да са по двама. Ако автоматът на първия засече, той кляка, а втория стреля над него. Доста неудобен за носене, а чистенето му е кошмар.

Добре че си ти, та да ни светнеш на тактика. Сотук ли ти стига въображението - давай, ти можеш повече...

Има и трети. Носи торба с памперси ,за да могат първите двама да си ги сменят след засичане на оръжието.

На практика, статията е интересна, на теория поучителна, СИРЕЧ евала

Дааа. Говорят за некадърните пакистанци 0ще от 1988. А ние горките смазани от комунизма, с неефективни и нискокачествени заводи, бичехме Калашници в Завод 10, където стрляха при нечовешки условия. Цевите се правеха на преса от 50-години. Арсенал още използва остарелите Соц "простотии" и Арсеналският АК правен в България, по старата технология, държи цена от $1200+. Докато разни фенси изгъзици с релси и тинтири-минтири са по $700. Докато си получавах SAM7UF имаше един младеж с чистак-бърсак AR-15 -кукла. Накичен като цигански катун. ... засичал.

копие на Томпсън-американски автомат от края на първата световна война. С него гангстерите се гърмят в Чикаго. пред 30 ти години. Калашника-копие на германския Щурмгевее. Интернирали стария Ото Шмайзер да си го доработва в Сибир. Дори на паметника на Калашника сгрешили чертежите му с тези на Щурмгевеето.

И двете ти твърдения не са верни...

Даже тук преди имаше статия с видео как функционира Калашников. И крайният извод бил, че няма нищо общо с Щурмгевера. Не знам дали визуално си приличат.

Визуално Щурмгевера и АК си приличат, но вътершно нямат нищо общо. Шурм гевера като механика е много по близо до АВС на Симонов и СВТ на Токарев. А Шпагина е краден частичо от Суоми

Естествено, това не е най-лошият автомат, създаван някога, но това определено е най-лошият автомат приеман на въоръжение. Този факт прави нещата още по-трагични понеже добре, конструкторите са се издънили, но къде е блеяла армията като го е приемала на въоръжение и що за армейски тестове са имали. Типичен пример на корупция, британска арогантност и самодоволство според мен.

Хайде да се сетим за някой емигрирал в Русия. Хайде да се сетим за някой заминал за UK ??

до скоро -в Холандия. Дъщерята на Лавров-САЩ Дъжерята на Песков-Франция. Синчето на Курни-САЩ. …...

Бисер Киров, Филип Киркоров, 23 000 в град Краснодар и др.

Така залязват империите..... Това чака и САЩ.

Независимо от минусите, такива са фактите от историята. Отдавна няма Римска империя, нито Монголска, нито Византийска,

Нито съветска...

империите залязват но преди САЩ залезе СССР а сега е на път и РФ а ти няма да дочакаш да видиш залеза на САЩ

Независимо от минусите, такива са фактите от историята. Отдавна няма Римска империя, нито Монголска, нито Византийска,

няма да я има!

Изпускаш пълнителя на калашника в калта, слагаш го и си стреляш. Вярно - после чистенето му е трудно. Но поне си жив за да чистиш...

++++++++ Много си прав ! Попадал съм на клип в който изравят от пръстта Калашников и стрелят с него !

британците не могат ,само ние можеме,затова имат 15 пъти бвп на човек от бг.

Това е така, защото нас ни цоцкат 5 века, а те 5 века цоцкат такива като нас...

Не бяха ли тия дето стреляха по чучела с руска униформа и така водеха война

Вижте скеча на Бърд и Форчън за войната в Ирак. Макар от комици, казаното е показателно за нивото на британските военни инженери ДНЕС. То и Чингиз хан е монголец, ама Монголия днес не е от Черно до Японско море.

каква е тази дървена версия на АК-47?

Това е най-ранната версия на АК - тази, произведена през 1947 ма. В последствие се появяват модернизации, като първата е въвеждането на сгъваем приклад за щурмовите части (оригиналният е дървен, както и хватката на газовъзвръщателната тръбичка). Като цяло, стремежът е към намаляване на теглото и запазване на функционалността.

При теб може да има отзад газовъзвръщателна тръбичка, но АК има газова тръбичка. Пишат ли, пишат тука момченца, неходили в казармата.

Газова тръбичка имаш ТИ отзад. Съвременните автоматични и полу-автоматични оръжия имат ГАЗО-ВЪЗВРАТЕН, или ГАЗО-ОТВОДЕН механизъм, като основна част от него е ГАЗО-ВЪЗВРАТНА тръба. На калашника тази тръбичка, както и ложата под нея са дървени. Май в тази казарма ТИ си държал лопата, или друго нещо, а не АК ;)

Посредствеността на британските инженери и мърлящината на вечно пияните им работници са пословични. Един приятел си купи нов джип Ленд Ровър за 140 бона. За половин година му смениха и двигателя и скоростната кутия и не знам какво още, но без резултат. Няма да се учудя ако накрая влезе при тях с пушка като оня в сервиза на Шкода.

Затова британците са създали едни от най-добрите автомобили, локомотиви и т.н Затова днес за Формула 1 основно частите се произвеждат в Англия.

Пълни глупости. Кой ти ги разказва тия приказки?

Хайде да се сетим за световно известни английски марки коли и за световно известни руски. Не съветски.

Т-34, Т-72, ИС-3, ИСУ-152, КВ-2... Други световно известни марки коли трябват ли ти?

Хайде да се сетим за световно известни самолети съветски/руски и английски? Хайде да се сетим за космическа техника? Кога последно чисто английски космически кораб е напускал земята? Абе за много неща можем да се сетим, ама дали сорос ще ни плати за това

Хайде да се сетим за един световноизвестен руски бранд. Не да пишем за съветски танкове - там имат думата тигрите.

Игор Сикорски е създателя на хеликоптера. Революцията го заварва във Франция. Оттам емигрира в САЩ и основава "Сикорски". Днес американската и натовската армия са с хеликоптери на руснак.

За "световноизвестен руски бранд" - Газпром. ;) Има руски неща, дето не знаеш, че са руски. Щатски неща освен за софтуер, не се сещам какво имат. А и филми и музика. Но за софтуера дори този сайт поне преди бе на руски тип сървърна програма Nginx, което вероятно нищо няма да ти говори. И честно казано като съм го пробвал, ме е възмущавал колко е беден. Но е вторият най-популярен в света. Първият е Apache, а трети бе IIS Microsoft. Има и други. Но да не изпадам в подробности, но много предпочитат руският и е с растяща тенденция сред топ сайтовете. Ем за мен е като пародия сравнен с Apache-то, но гонят бързодествие, а колкото е по-просто нещо, толкова е по-бързо, само че доколко си готов на компромиси.