Нобелови лауреати създадоха "мъртва вода"

Откритието е свързано с възникването на живота

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нитрит, бе! Илитерати!

Почнеш ли да пишеш за неща, дето не разбираш... спукана ти е работата.

Гогееее... крадеш статии на колежката си и една дума не си променил дори. не те ли е срам бе????

При въздействие с инфразвук водата се разлага на водород и кислород. https://inhabitat.com/new-piezo-crystals-harness-sound-waves-to-generate-hydrogen-fuel/. При подобно въздействие върху воден разтвор на калиева основа се получава т.нар. "Ohmasa Gas", патентован през 2008 и 2011 от д-р Рюшин Омаса от Токио. Омаса газ е стабилна стехиометрична газова смес, която съдържа освен водородни, кислородни и хидроксилни йони, също така малки количества Деутерий и Тритий. Омаса може да се компресира над 200 атм, да се втечнява при 1атм./178гр.С, да се пълни в CNG / LNG бутилки, цистерни и газопроводи, да гори като 100% гориво в бензинови двигатели. Той е 2,5 пъти по-плътен от водорода, много по-безопасен (не се възпламенява от искра при обикновено налягане и температура), и 100 пъти по-евтин ($0.10/kg Ohmasa -> $10/kg H2). https://fuels.alle.bg

отде ги изкопа тия пасти

Пълни глупости. Водата си е вода. Има само разлики заради трите изотопа на водорода и трите изотопа на кислорода. Това, което са направили не променя химическите свойства на водата, а просто я ограничава физически.

Ееех, химиче химиче...Кай'ш "Пълни глупости."? И как са им дали Нобел на тези двамата? Подкупили са комисията която решава кому да даде Нобеловата награда?!?

Правиш ли разлика между молекулни технологии и практическо приложни познания? Различни клъстери от няколко атома на типични за теб проводници като мед и злато, показват изолаторни свойства. Хората правят неща, които ще променят света след години, а ти все още си чоплиш темите по химия от кандидатстуденския ти изпит.

"Модифицираната течност ще помогне да бъде намерен отговор на въпроса защо водата е толкова важна за съществуването на живота." Живо се съмнявам!