Новата космическа надпревара Русия-САЩ в търсене на живот на Венера

Възможността на най-близката до нас планета да има живот ентусиазира големите космически агенции

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само найлон муск има право да търси живот с неговия поцинкован бидон мейд ин Кърджали!

Най кофти са венерическите болести :)

Заглавието на статията е подвеждащо! Стига с това РУСОФИЛСТВО!!!!!!! Неможе да има надпревара като самата статия казва , НАСА още догодина е там където Русия , може, би, ако, и т.н. след десет години!

търсят живот на венера? че то в россия няма живот, а жизнь, те тръгнали да го търсят на венера!

Надпревара! Глупости! Още миналата година пратихме венерическа виза на Тръмпович, та да може да си отвори там офис за недвижими имоти! А И. Мъск сега строи метрото....

Русия ще ще беееееееее!!!!!!!!

И баща ти ти е дал старт в тази жизнь на задната седалка на " Осмака"! Така поне разказваше....

Те оправиха живота на Земята,сега ще оправят живота на Венера !

Тия тъпаци се скъсаха да се "надпреварват" още от Втората световна насам. Аман от държави с малки пишки.

Споделям лично мнение - адски ме дразни термина "извънземен живот"... Докога ще се смятаме за единствените, богопомазани и т.н. същества? Самите ние сме се нарекли единствени, защото още сме в невръстните си години на освояването само на Близкия ни Космос. Дано скоро ни се "разреши" да узнаем, къде точно ни е мястото в Космоса, Галактиката и Вселената и дано това да е сравнително безболезнено.

Браво! Страхотен коментар!

Къде все ръгате колхоза в надпревари, има ЕСА, Китай, Индия и тн, каква Венера, кви 5 лв??? Да не сме 1980и ...

Венерчаните трябва да са поласкани, че американци и руснаци се надпреварват да ги открият

толкова ни е акъла, а на много хора и по-малко...

В смисъл ? Русия/СССР e първата и единствена държава, която приземява робот на повърхността на Венера - "венера 9", още през 1975 година! Дори успява да изпрати единствените снимки от повърхността на планеата, както и проби за атмосферата и почвата....

Ты дебил, блядь ?

Ако Илон Мъск реши да стане руснак, може и Русия да се включи в "надпреварата". До тогава "Блу Ориджин" на Джеф Безос ще извозва учените на НАСА до Луната.

живота драги е изключителен дар, и шанс 1 : 1 000 000 000 000 000 000 000 ! дори това, че ти си жив, е изключително добро за тебе обстоятелство със същия шанс! съвременната наука със сигурност знае, ча на 1 000 000 светлинни години наоколо няма живот дори на молекулярно ниво! това, че нейде има вероятност да присъства някакво вещество, което евентуално ще участва във формирането на някакъв първичен бульон след 100 000 000 000 години не означава че има живот! в твоята уста живеят няколко милиона бактерии, микроби, вируси и ... но ти несе напъваш че имаш цяла вселена живот в устатаси, нали?!

Жителите на Венера в момента се молят да нямат нефт на планетата.

За Вселената не знам, но определено се намираме в ъза на Млечният път...

Или поне така планират. Америслямците по принцип навремето планираха в момента да си извозват астронавтите със совалки, ама нещата свършиха с билетчета за руските космически технологии.

А ти как наричаш живот, който не е възникнал на Земята? То точно този термин признава, че не сме единствени и богопомазани.

Забравяш за SpaceX. В настоящия момент частните компании на САЩ правят буквално смешни напъниоте на руснаците. Изобщо не кометирам частния планетолет на Боинг. Всъщност ще гледаме през 2029та как ще се оправадава Чайнарос Космосъ.

Рислямският боклук и китайско менте пак се опитва да се прави на интересен, а,а совалките качиха над 700 човека в космоса, нещо което Руслямска държава няма да постигне и следдващото хилядолетие

Какво значи забравям? Америслямците да не споменаха през 60-те "и ако совалките ни почнат да гърмят като фойерверки, ще използваме Спейс-Х"?

Руската академия на науките разкри, че Русия планира да изпрати мисия към Венера през 2029 година -------------- Колко е жалко да си проЗта, неспособна, тъпа руска свинья! След 9 години няма да го има сибирския кенеф! Ще има някаква северна монголия и северен китай там!

Качиха зер. Голяма част ги качиха там горе в рамките на около 5 секунди.

Браво, като за китайско менте тука сполучливо си ме копирал

Американците си сложиха на склад четири совалки. На единия Буран му падна покрива на халето, на другия Буран, докато го превозиха до Красная площад, му окрадоха лампите на компютъра.... Буха-ха-ха ха. Руснаците направиха две военни совалки, едната изгоря над Черно мире, а другата се потопи пред Крим.

Нали? Точно в момента в Русия тече гражданска война със стрелби и палежи по улиците, особено в град Миенаполис в Перм, в Орегон близо до Санкт Петербург и в Сиатъл, Московска област най-вече. Да не говорим как в Ню Йорк, Мурмански край пак спряха заплатите на чиновниците, защото няма пари.

Така си мислиш защото си прост русофилистик. Американска сонда робот също "каца" на Венера, макар и непредвидено и предава данни в продължение на 45 минути.

Тъпото китайско менте очевадно не знае за протестите в да,ечния север на Руслямска държава.

Да не са почнали да се извиняват на бившите си роби, да си пренаписват историята, за да не ги обиждат, да налагат комендантски час, за да озаптавят мародерите, и там да са обявили сецесия и независима от държавата територия?

И докато ти Буха-ха-ха ха-ше, НАСА си плащаше на Роскосмос, че и америслямците да видят космос.

Така е. Последно НАСрасА си плащаше с години я на Китай, я на Индия, я на ЕСА да им качва астронавтите в космоса. Погребенията на жертвите от совалките си ги правеше сама. Впрочем то нямаше погребения поради липсата на останки.

Schilo

Цялата работа е дрън-дрън и журналистически "сензации".

НАСА ще праща 2021 а Роскосмос 2029 каква космическа надпревара?8 години по-късно!!!

Или поне ти се иска да те бях копирал, че да можеше менташката ти глава да роди подобна мисъл.

То и америслямската мечта щеше да е реализирана в 21-ви век, а се оказаха с гражданска война срещу бившите си роби за нарушаване на човешки права.

Schilo

Зависи , какво ще пращат. Ако янките изпращат това, което руснаците са изпратили преди години- чети внимателно статията, то не е за хвалба. А това, че там са намерили нещо, което тук е пръдня от бактерии и затова да мислим, че има живот е смешно.

2029 г., ама ако някой ин направи спускаемия модул инак може и по-късно - към 3030 или 4040 година

А краварите ще хвърлят ли атомни бомби и там? Че Маск вече взе мярката на Марс.

И как ще се казва? Black Pride?

Отдавна има разпределение. СССР/Русия/ да се занимава с Венера, а САЩ с Марс.

Роскомикс е извън играта. Всъщност има само един играч и това е НАСА, която преди 2 години направи чип работещ при температури от 500 градуса и вече пратиха сонда в короната на Слънцето с него. 2022 г очакваме първото видео от Венера, а 2024 пъвия венероход и филми с обиколките по венерините хълмове

Schilo

Дай нещо, което е на НАСА, щото разчитат все на други- на руснаците и на Мъск. Който не е от НАСА

Schilo

Пък за обиколките на венерините хълмове...Прави го ти на жена си, че друг да не спусне сондата.

Чух, че от НАСА са направили и специална сонда за анална стимулация, но търсили горди америкносифилистици доброволци за тестване... Записвай се, какво чакаш, даже може да уредиш и родата.

самият факт, че ти си тук, а не там, доказва че съм прав!

Schilo

Даде, да те питам, какви са температурите в короната на Слънцето и дали твоя чип ще устиска? Пак казвам, добре, че е Мъск, та и те да направят това, което направи СССР през 1961 год.