Новата космическа надпревара Русия-САЩ в търсене на живот на Венера

Възможността на най-близката до нас планета да има живот ентусиазира големите космически агенции

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди милиарди години (4 Ga) Земята е била "адски свят", в много отношения подобен на сегашната Венера. Всъщност, живота е главно онова, което променя "адските светове". Т.е. живота следва , че трябва да възниква при " адски" условия.

Стягам днес москвича, ще проверявам една кака, дали няма живот около Венера и хълма... прилагам метода космонаФт - намазване на косми с нафта, с последваща кола маска все пак сме в пандемично положение, да не стане Венерично положението

живота на Венера, не му ли викат пучи въшки?

"Новата космическа надпревара" - това е новата утопия, нещо като комунизма, които ще дойде... ама някой ден... Русия-САЩ-Китай-Канада-Франция-Япония... ала-бала Важното е хората да са интосиазирани и да "плащат" а колко е лесно - 3D-studio, велпапе и фазер в краен случай...

Докато не дойде санитаря с хапчетата. Тогава халюцинациите спират. И разбираш какви глупости си изписал...

Няма как да има космическа надпревара между САЩ и Россия. Все едно да има надбягване между костенурка и гепард. Видяла жабата(Россия), че подковават вола, та и тя вдигнала крак.

руска планета, а. Да задминат Китай или Сащ по население, тогава да мечтаят някоя планета да е руска.

На Гогов пропагандата: на 1во място сложил: Руската академия на науките разкри, че Русия планира да изпрати мисия към Венера през ... На 2ро място сложил: Само ден преди това шефът на НАСА Джеймс Брайдънстайн официално обяви.... Ехх..Гогов..

НАСА са ми толкова прозрачни, че всичко това го предсказах тук още преди 5 дни.

а роскосмос?

Те са ми малко загадка. :) Щото по принцип не лъжат толкова. Но сега се изхвърлят и те.

Когато сам си противоречиш, не знам как да споря с теб! Направо ме хвърляш в тъча!!! Наскоро писа, че откакто почна пандемията си стоиш в къщи и оттогава пишеш тук. Сега пък преди пет години си го предсказал пак тук... Сега ли лъжеш или по принцип?

Пет ДНИ, глухар...!! На 14-ти, мисля. Че и 4 плюса му набацали зомбитата...

Не че не си го писал и преди... Този път вярно си писал пет дни, но не ти е за първи път да си противоречиш! :)

Да не се хабят. На венера няма живот, освен някакви гущери засечени от руската сонда Венера 3, които академик Лихачьов е разпознал на секретни снимки.

И аз имам един такъв гущер, дето обикаля венерините хълмове... :)))

и къф точно "живот" се очаква да намерят там??

Некъв закаран там от Земята преди 50 години.

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com

Ватенки и валенки ще намерят на Венера от пияните руски космонавти !

Нали знаете какво се намира под хълма на Венера това и ще намерят Рашата!

JUST LIKE THAT https://www.youtube.com/watch?v=6Gz9E9HmOYU

Мислех, че ние бугарите сме най тъпия народ, но руските пиянки стремглаво са повели класацията. Не ви ли е срам да сравнявате ватните плъхове с американци. Това е все едно да сравниш хлебарка с хомосапиенс.

Тъпако. Даже руснаците се подиграват на Рогозин и плановете на Роскосмос - за всички е ясно, че са изостанали безнадеждно. Защо сравняваш всички руснаци с него. Все едно да мислят всички българи за крадливи мръсни мангали - както повечето мислят за нас. Е добре ли ти стана ? Ама ти си лайнян трол, какво те убеждавам.

Тъпак си ти няма умен и добър руснак. От октомври 17 до днес разстреляните са 75 милиона растреляни понял растреляни

Когато руснаците са изследвали Венера не са открили следи от хлебарки. Обаче на Земята се намират все още.

lisaxx

Най-доброто място за намиране на сeкс партньор -> http://girlz.fun

Може и някой вирус като бонус. :)

Хахаха, живот на 60км над повърхостта на планета която се нагрява до 500 градуса и вали киселинен дъжд. Като този живот бил останал разбираш ли от преди няколко милиарда години. Ся дали 1 милиард дали 100 милиарда няма голямо значение важно е че сме учени-шамани!

Така де, да бяха се сетили да те питат тебе вместо да се чудят какво става там. Отде ви изравят бе.

дали долу има живот. Ясно е че няма. Въпросът е дали в горните слоеве на атмосферата няма живот, макар че нали наличието на течна вода беше едно от условията? На Венера течната вода отдавна е станала на сярна киселина и въглероден диоксид. А киселините разграждат органичните съединения но да кажем това си е лично мой скептицизъм

Дори на Земята има силно киселинни езера, в които е открит живот. Наричат се ацидофили и живеят при рН

Руснаците могат да се надпреварват само във пропаганда и фалшиви новини. Само в това са добри. И в хибридната война с интернет троловете дето опростачват народа и съсздават 5G лели

Ква надпревара. Пиндоскити общини са виждали Венера. Рогозин е боклук. Той дърпа Росскосмос назад.

Дори и без Рогозин изоставането е огромно

Това Русия не беше ли едно изолирано?

Как ги измислят тия заглавия простите журналя. Вие сте по големи проститутки от тия на околовръстното .

Schilo

Даде, с твоите писаници ми напомняш за едно нещо, приписано на севернокорейците- че кацнали на Слънцето, ама през нощта, щот било по-хладно. Та и твоите бъртвежи са такива.

С твойто малоумие може всичко да ти прилича на всичко. Аз давам само факти. Ако нещо не е така го посочи, ама това няма как да стане и затова карате малоумно с празнословия.

Schilo

Даде, нищо не даваш, даде, освен д.пе на чорбаджийте си!

Знам че си тъп затова ще ти повторя, тъпако (поприказвахме си и това е констатация), Какво общо има сондата "Паркър" с Мъск или Роскомикс?

Роскомикс е извън играта. Всъщност има само един играч и това е НАСА, която преди 2 години направи чип работещ при температури от 500 градуса и вече пратиха сонда в короната на Слънцето с него. 2022 г очакваме първото видео от Венера, а 2024 пъвия венероход и филми с обиколките по венерините хълмове

Schilo

Дай нещо, което е на НАСА, щото разчитат все на други- на руснаците и на Мъск. Който не е от НАСА

Schilo

Даде, да те питам, какви са температурите в короната на Слънцето и дали твоя чип ще устиска? Пак казвам, добре, че е Мъск, та и те да направят това, което направи СССР през 1961 год.

Нищо не казваш, щото Мъск няма нищо общо в случаите и на Слънцето и на Венера. И ти давам нещо което е на НАСА, къде буташ руслямците и Мъск при сондата Паркър? И какво е направил СССР 1961 г., а НАСА не е? Нали схващаш каква тъпотия си написал.

Schilo

Така е Даде, наскоро американците изпратиха човек в близкия космос. С трамвая на Мъск

НАСА тъпако изпраща хора в космоса от 1961 и не само на 400 км, ами и на 400 000 км, за разлика от руслямците. Имат над 170 полетас хора и са качили над 900 души в космоса, нешо което Руслямска държава няма да направи и до следващото хилядолетие. Това че наскоро са ползвали такси на Мъск до МКС, какво общо има с 1961 г. тъпако?

Schilo

Пък за обиколките на венерините хълмове...Прави го ти на жена си, че друг да не спусне сондата.

Я...!!!!??? Схванал си каламбура.

Чух, че от НАСА са направили и специална сонда за анална стимулация, но търсили горди америкносифилистици доброволци за тестване... Записвай се, какво чакаш, даже може да уредиш и родата.

Я колко си скромен, ама съм сигурен че вече надупването. я изптал, щото педеруските боклуци сте първи по надупването

Представи си тогава НАСрасА колко са тъпи, че мултимилионният им договор с фирма, която е "извън играта", още си тече.

От кога Роскомикс има мултимилионен договор с НАСА по отношение на Венера? Аз пък.... седнал съм да питам тъпак при това китайско менте, което явно не разбира какво чете....

Залагам на SpaceX. НАСА е твърде тромава. А Мъск е решен да кацне на Луната дори и без НАСА. Венера, интересно, да, но хора на Луната е по-интересно

Ха-ха-ха-ха Чип на 500 градуса. Аре първо да си положиш изпита по Математически анализ 1 и 2 , след това по аналитична геометрия и след това специален курс по електроника. После имаш да положиш изпит по Физика и ако успееш ще бъдеш допуснат до Основи на микроелектрониката. Като бонус - Радио електронни материали. След това получаваш разрешение да се изказваш по въпроса.

Силицият се топи при 1200 градуса. Причината чиповете да изгарят при по-ниски температури е че примесите мигрират един в друг чрез дифузия и пеен прехода се разваля. Но това е при стандартните примеси бор и фосфор, ако на теория се използват други граничните температури е възможно да се вдигнат стига само атомите да са "по здраво захванати " в силициевата кристална пешетка

Инженер по микроелектроника си, ама друг път. Чувал ли си за силициев карбит? Едва ли. Инак нямаше да ми се правиш на умен. Всички тези изпити съм ги минал, за разлика от теб явно.

А къде пропусна анализ-3 и ИГМ-то? :))))) Явно си едва в 3 семестър. Или до там си успял да добуташ.

Отдавна има разпределение. СССР/Русия/ да се занимава с Венера, а САЩ с Марс.

Няма такова разделение. Примерно НАСА единствена направи пълна карта на Венера, кацна със сонда на Венера, както руслямците, измери температури и налягане и предпочете да изследва цялата Слънчева система и Марс и да не губи време с Венера.

А краварите ще хвърлят ли атомни бомби и там? Че Маск вече взе мярката на Марс.

Я китайското менте се прегвърли на друг ник

Току подскочиш в опит да изскочиш от твоя си гьол и айде пак се пльоснеш обратно. Баш мене ли намери да се напъваш да имперсонираш бе, я се погледни.

НАСА ще праща 2021 а Роскосмос 2029 каква космическа надпревара?8 години по-късно!!!

То и америслямската мечта щеше да е реализирана в 21-ви век, а се оказаха с гражданска война срещу бившите си роби за нарушаване на човешки права.

'гражданска война' Повара Пригожин и Савушкинските му пом. готвачи нещо бая са ти пресолили манджата. Сърбай, сърбай :))

Schilo

Зависи , какво ще пращат. Ако янките изпращат това, което руснаците са изпратили преди години- чети внимателно статията, то не е за хвалба. А това, че там са намерили нещо, което тук е пръдня от бактерии и затова да мислим, че има живот е смешно.

2029 г., ама ако някой ин направи спускаемия модул инак може и по-късно - към 3030 или 4040 година

И как ще се казва? Black Pride?

Schilo

Цялата работа е дрън-дрън и журналистически "сензации".

Руската академия на науките разкри, че Русия планира да изпрати мисия към Венера през 2029 година -------------- Колко е жалко да си проЗта, неспособна, тъпа руска свинья! След 9 години няма да го има сибирския кенеф! Ще има някаква северна монголия и северен китай там!

Нали? Точно в момента в Русия тече гражданска война със стрелби и палежи по улиците, особено в град Миенаполис в Перм, в Орегон близо до Санкт Петербург и в Сиатъл, Московска област най-вече. Да не говорим как в Ню Йорк, Мурмански край пак спряха заплатите на чиновниците, защото няма пари.

Тъпото китайско менте очевадно не знае за протестите в да,ечния север на Руслямска държава.

Да не са почнали да се извиняват на бившите си роби, да си пренаписват историята, за да не ги обиждат, да налагат комендантски час, за да озаптавят мародерите, и там да са обявили сецесия и независима от държавата територия?

Жителите на Венера в момента се молят да нямат нефт на планетата.

Ако Илон Мъск реши да стане руснак, може и Русия да се включи в "надпреварата". До тогава "Блу Ориджин" на Джеф Безос ще извозва учените на НАСА до Луната.

Или поне така планират. Америслямците по принцип навремето планираха в момента да си извозват астронавтите със совалки, ама нещата свършиха с билетчета за руските космически технологии.

Забравяш за SpaceX. В настоящия момент частните компании на САЩ правят буквално смешни напъниоте на руснаците. Изобщо не кометирам частния планетолет на Боинг. Всъщност ще гледаме през 2029та как ще се оправадава Чайнарос Космосъ.

Рислямският боклук и китайско менте пак се опитва да се прави на интересен, а,а совалките качиха над 700 човека в космоса, нещо което Руслямска държава няма да постигне и следдващото хилядолетие

Какво значи забравям? Америслямците да не споменаха през 60-те "и ако совалките ни почнат да гърмят като фойерверки, ще използваме Спейс-Х"?

Качиха зер. Голяма част ги качиха там горе в рамките на около 5 секунди.

Американците си сложиха на склад четири совалки. На единия Буран му падна покрива на халето, на другия Буран, докато го превозиха до Красная площад, му окрадоха лампите на компютъра.... Буха-ха-ха ха. Руснаците направиха две военни совалки, едната изгоря над Черно мире, а другата се потопи пред Крим.

И докато ти Буха-ха-ха ха-ше, НАСА си плащаше на Роскосмос, че и америслямците да видят космос.

Венерчаните трябва да са поласкани, че американци и руснаци се надпреварват да ги открият

Къде все ръгате колхоза в надпревари, има ЕСА, Китай, Индия и тн, каква Венера, кви 5 лв??? Да не сме 1980и ...

Така е. Последно НАСрасА си плащаше с години я на Китай, я на Индия, я на ЕСА да им качва астронавтите в космоса. Погребенията на жертвите от совалките си ги правеше сама. Впрочем то нямаше погребения поради липсата на останки.

Споделям лично мнение - адски ме дразни термина "извънземен живот"... Докога ще се смятаме за единствените, богопомазани и т.н. същества? Самите ние сме се нарекли единствени, защото още сме в невръстните си години на освояването само на Близкия ни Космос. Дано скоро ни се "разреши" да узнаем, къде точно ни е мястото в Космоса, Галактиката и Вселената и дано това да е сравнително безболезнено.

Браво! Страхотен коментар!

толкова ни е акъла, а на много хора и по-малко...

живота драги е изключителен дар, и шанс 1 : 1 000 000 000 000 000 000 000 ! дори това, че ти си жив, е изключително добро за тебе обстоятелство със същия шанс! съвременната наука със сигурност знае, ча на 1 000 000 светлинни години наоколо няма живот дори на молекулярно ниво! това, че нейде има вероятност да присъства някакво вещество, което евентуално ще участва във формирането на някакъв първичен бульон след 100 000 000 000 години не означава че има живот! в твоята уста живеят няколко милиона бактерии, микроби, вируси и ... но ти несе напъваш че имаш цяла вселена живот в устатаси, нали?!

"съвременната наука със сигурност знае, ча на 1 000 000 светлинни години наоколо няма живот дори на молекулярно ниво!" Как изглежда животът на молекулярно ниво?!? Ако знаеха със сигурност, че няма живот, защо го търсят на Марс, Венера, Европа и къде ли още не? Защо пращат скъпоструващи сонди, за да го търсят?

За Вселената не знам, но определено се намираме в ъза на Млечният път...

А ти как наричаш живот, който не е възникнал на Земята? То точно този термин признава, че не сме единствени и богопомазани.

Браво, като за китайско менте тука сполучливо си ме копирал

Или поне ти се иска да те бях копирал, че да можеше менташката ти глава да роди подобна мисъл.

Наричам го просто "живот" и искрено се надявам двамата с теб да празнуваме по свой си начин, когато се докаже, че го има. Чети добре, написах че изразявам лично мнение. Не приемам всякакви тъпанари да оспорват и/или коментират правото ми на такова. Не си ме отглеждал, нито изучавал, нито ми плащаш достъпа до този форум, за да ми задаваш всъщност отговори...

Тия тъпаци се скъсаха да се "надпреварват" още от Втората световна насам. Аман от държави с малки пишки.

Те оправиха живота на Земята,сега ще оправят живота на Венера !

Русия ще ще беееееееее!!!!!!!!

Надпревара! Глупости! Още миналата година пратихме венерическа виза на Тръмпович, та да може да си отвори там офис за недвижими имоти! А И. Мъск сега строи метрото....

търсят живот на венера? че то в россия няма живот, а жизнь, те тръгнали да го търсят на венера!

И баща ти ти е дал старт в тази жизнь на задната седалка на " Осмака"! Така поне разказваше....

Първо пробвал в гзъ и не станало, та после в другата дупка

Ты дебил, блядь ?

самият факт, че ти си тук, а не там, доказва че съм прав!

Заглавието на статията е подвеждащо! Стига с това РУСОФИЛСТВО!!!!!!! Неможе да има надпревара като самата статия казва , НАСА още догодина е там където Русия , може, би, ако, и т.н. след десет години!

В смисъл ? Русия/СССР e първата и единствена държава, която приземява робот на повърхността на Венера - "венера 9", още през 1975 година! Дори успява да изпрати единствените снимки от повърхността на планеата, както и проби за атмосферата и почвата....

Така си мислиш защото си прост русофилистик. Американска сонда робот също "каца" на Венера, макар и непредвидено и предава данни в продължение на 45 минути.

Най кофти са венерическите болести :)

Жените са от Венера, мъжете са от Марс. По-добре венерически болести, отколкото марсиански... :)

Само найлон муск има право да търси живот с неговия поцинкован бидон мейд ин Кърджали!

В Кърджали се правят части за Тесла, но ти очевидно не различаваш автомобил от ракета...