17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Редно е сега да я кръстят... Лили Иванова!

Ей напъваш се два дни да тролиш и нищо. И тая простащина няма да ти донесе повече кликове от масата предишни напъни да остроумничиш, кажи да пуснат нещо за непобедимата съветска мощ тогава ще има и други включили се.

Вярно е !Аз съм свидетел !

Науката се превърна в цирк. Сега тоя "професор" ще прибере някоя немалка сума за бъдещи "изследвания" и ще направи няколко публикации за престиж. Да се закотви по-добре на тая сладка, добре платена работа.

Така де, вместо да му дават пари да открива галактики да бяха дошли да те питат тебе на по бира, за всички вселени и галактики да им разкажеш.

Пак ли си в цикъл ?

Значи, "откриха" най-старата галактика във Вселената, но за обратната страна на Луната, която е на само 380 000 км. от Земята още нищо не се казва сериозно. Американците направиха 7-8 екскурзии до там и изведнъж спряха...И тишинаааа ?! Защо? Какво ги уплаши? Само под сюрдинка някой там шушука нещо, че имало бази на извънземни и прочие. Сега - тази година - китайците ще пращат Роувър на обратната страна на Луната. Дразни ме, когато говорят за неща отвъд нормалните фантазии на човека, а не са си проучили "другарчето", което им е на 2 дена път с нашите космически каруци !!

Спряха, защото за оня момент вече не е имало смисъл да се правят още скъпи екскурзии. А обратната страна на Луната е добре изучена и картографирана и прекрасно се знае, че е много по-неравна и надупчена от метеорити заради по-бързото изстиване на тази страна на Луната. От къде разбра, че няма нищо сериозно за нея? Няма извънземни, няма уплах, а Китайците основно искат да вземат материал от онази страна за да може да се сравни с този взет от нашата страна на Луната.

Дрън дрън. Спряха защото колкото повече се ровят там те, толкова повече ще се ровят и други нации. В днешно време вече е възможно. А колкото повече други нации се ровят, толкова по-голяма е опасността да се разбере че там човешки крак не е стъпвал.

Слушай санитарите слушай вместо да врещиш глупостите си, пак ще те накажат.

Големият взрив! Той решава всичко в неразрешимата загадка за произхода на Вселената, на Галактиките, на планетите, на нашата Земя, на самите нас. Това твърдят учените. Но ние, които сме твърде далеч от техните многогодишни проучвания и изследвания, как да повярваме на всичко това. Нито сме го чули, нито сме го усетили този Голям взрив. Кой го е предизвикал този Голям взрив, какво е имало преди това? А за произхода на Човека? Във хилядите години, в които има подробни сведения за живота на хората, няма нито едно правдоподобно и достатъчно убедително доказателство, че нашият прародител е маймуната. Обяснете го и този феномен. Покажете ни и ни разкажете с доказателства и с думи прости, за да ни убедите, че този Голям взрив наистина е алфата и омегата, за всичко, което се случва, за всичко, което е около нас.

на кой му пука ти в какво ще повярваш и в какво не!? ти да не си работодател на световната научна общност?

Как ще чуеш големия взрив като не си съществувал тогава? Преди него не е имало нищо, защото не е съществувало време. В каквато и религия да вярваш е същото. В единия случай всичко изведнъж се появява от нищото, а в другият някой бог го създава, но той също преди това се е появил от нищото. Освен това имаме 96% съвпадащо ДНК с шимпанзетата. Това ако не е убедително доказателство не знам...

Ама с прасетата имаме повече от 96% съвпадение. Защо? от тях ли сме произлезли? Защо цитираните от теб шимпанзета ( а и всички примати) имат две хромозомни връзки ( в ДНК) В ПОВЕЧЕ от нас. Защо? Мигар те от нас са произлезнали... Теорията за Големият Взрив ( не сериала а в научните среди) е една от многото теории за произхода на Живота, Вселената и Всичко Останало. Може да е официална към момента, но трябва да сме идиоти за да си затворим очите и за други теории. Защото така се връшаме в средновековието- инакомислещите да ги пратим на кладата.

Това са само тъпи "хипотенузи"...Никой не може да каже колко вселени има и коя е най-старата :-))) Божееее!!!!! Кои са тия циркаджии, които си получават парите за бръщолевене на подобни неща ...?!

тука Стоенчо пише за астрономия , за спейс екс и за роскосмос и понякога , но не много често за руски самальоти и оръжия ... но това за оръжията не е често , нали споменах . философските теми и коментари не са застъпени . потърсете друг форум . тука са новини и форум по ИТ тематика и сме се концентрирали в тази насока ...

Галактики пич, а вселената е само една.

хипотезата за големия взрив не е доказана за да се градят върху нея други хипотези и следствия така че това изобщо не може да е сигурно.според мен голям взрив няма а това е само така привидно

Кажи им кажи как е, какво разбират тия без да са се допитали до тебе.

за повече сведения можеш да прочетеш авторската ми теория по въпроса на сайта time is circular точка ком написано слято

Съжалявам за коментара си. Не вникнах в хипотезата ти но очевидно идва от грамотен човек с интереси. Моля за извинение, сбърках поста ти с такъв на щатния трол тук - а всъщност личи, че не е той, аз съм прибързал.

Бе то и скъсяването на обектите според Лоренцовите трансформации е само видеоилюзия в следствие на крайната скорост на светлината, ама е прието за абсолютна реалност.

Прав си -и дори там видеоилюзията е хипотетична никой не я е виждал само така би трябвало да бъде обаче се достига до една нова картина на света и толкова много следствия та чак и до е равно на м с квадрат впоследствие

Че кой я крил до сега тази галактика, че чак сега я откриват ?

PEYTSCH

Ако Корнелия се сети ей сега ще обяви че е БСП де пряка наследница на тъмната материя и червеното е следствие на това...Затова и иска оставка след оставка за щяло и нещяло...

Мнооого остроумно, всички дето четат тук размитат за нескопосани агитации ей.

Все си мислех, че от мен няма по-голем гявол а от братя Грим по-добри разказвачи на приказки....обаче тези "учени" вече измислят джендър-наука (т.е. говорят напосоки без никакъв смисъл).

Отде ви изравят все такива умствено изостанали гении за руски слуги бе, поне да ви бяха превели в пенсионерския ОФ клуб думата "джендър" (gender, можеш и сам да опиташ).

Senator1

нашата Галактика е следстие на Голямия взрив преди около 13,5 милиарда години и и остават още два милиарда да същетвува.

Сметката е експертно , прецизно точна точна стига да има свидетели след 2-милярда години както е имало преди 13,5милярда години. Сегашните научни Светила размяткват галактиките като жонгльори а Вселената я схрускват за закуска на една хапка.

Глупости и невежи брътвежи

Тъмната материя и тъмната енергия са открити защото трябва да се оправдаят паричките дадени за тъмни далавери. Дайте парички и Българските учени ще открият на 2/две/-половината на безценица. Да не коментираме Македонските Учени, затях Светот е поч'нал от Македо'нията со голем взрив на голем кафев миризлив атом и след уталожването ма смардолякот се пръкнала Вселената со център Маке'донията.

Ако прочетете "кратка история на вселената" ще разберете, че тази статия е повече от безмислена.

Егати и късмета имат земляните! Най-старата галактика във Вселената да ни е под носа... За да се променят резултатите от теоретичните модели е достатъчно само един коефициент да се промени малко и резултата може да е съвсем друг!

Тъмна Материя.. Тъмна Енергия.... Черна дупка... ....Това е ново Тъмно Средновековие на науката, драги специалисти. Човек за съжаление винаги е създавал цялостен модел на космоса - и точно това всеки път след време го прави за посмешище. Все едно рибата да се опитва да прави описание на пустинята. На всеки от нас би трябвало да му е ясно, че там, далече някъде извън нашия мижав поглед, несъмнено гъмжи от други, разширени или съкратени физически закони, частици и сие. Възможно е всяка галактика да има свой набор от закони и частици, които ние по никакъв начин не можем да проумеем, без да сме там. Но явно е по-елегантно да си създадеш фиктивни тъмни структури, които да потвърдят примитивния ти модел на космоса....И хоп, вече може да кажеш даже, какво се случило една милионна част от секундата след големия взрив...Това е още по-нелепо, от това, че светът е чиния и всичко се върти около него :))

Е, какво да легнем и да си чакаме края ли? Това е красотата на научния метод, динамика, изчистване, стесняване на отговорите със всяка изминала година. Нашата цивилизация върви напред именно на този принцип. Валидност и повторимост.

Прав си донякъде - но научният метод, за който говориш, е приложим само в рамките на среда, която е достъпна за нас. Космосът засега не е достъпен - и да си правим изводи какво се случва извън галактиката ни, че даже извън слънчевата ни система, се превръща в чисто религиозен подход. Много по-честнен подход би бил, да описваме физиката и законите в рамнките на достъпния ни космос, а другото да го мислим, но само в рамките на философията. Защо? Ами защото ако погледнеш по какъв начин научният свът проповядва тезите и теориите си, то това въобще не звучи така, все едно говорят за предположения - а напълно неясни неща ни се представят за факти. В най-екстремния случай това може да доведе до ново тъмно средновековие, както бях писал - понеже определени твърдения, които още хиляди години не могат да бъдат проверени, може да се използват за манипулация. Тъй както е било с плоската земя и възползващата се от тази плашеща картина църква. Разбирам желанието на всеки учен, още преди смъртта си да разгадае цялата картина. Но точно понеже е учен, би трябвало да се изсмее на себе си поради това неуместно желание.

Направиха и Въглероден Анализ. Да не се чудите, как са установили, че е най-старата галактика

Да и Земята е била в центъра на Големия взрив. По-зле няма от учен сектант.

До Кретена................ Да и Боко тъкмо е гасил първия си пожар ...............у гащите !!!!!!!!!!!

добре бе не мога да разбера как го изчислиха тва че 380 000 години след големия взрив се получили атоми как го разбраха тва някой може ли да ми обясни кой го измисли това число и кой реши да се приема за достоверно това твърдение и също така какви години такива каквито са ни познати на нас и както ние ги възприемаме в момента ли нещо не мога да разбера кой си решава тия неща да се приемат като факти??????????????????????????????????????

повече си разбрал от тоя с тапията.

е как ша разбереш като само Minecraft мааш

На базата на знанията си за елементарните частици и др. и опитите в ускорителите и др., извършват някои сложни теоритични сметки въз основа на ИЗБРАНИ теоритични модели и така... Доста просто ти го обясних, но не е много за нашите глави :) Има една особеност - ИЗБРАНИЯТ теоритичен модел може да не е верният, може да не е реален, истински и след време и други знания, да го променят, тогава и резултатите, и числата ще са други :):):)

да бе да тоест си предполагат и после правят изводи на базата на тези предположения и ги приемат за факти

Нещо такова :) Но все пак с научни доводи! Е, за да се промени много, трябва и голяма промяна в знанията, но нищо не е невъзможно, щото и ние не сме всезнайковци :)

Да допълня още - всичките ни знания са за видимото, а "тъмната" материя и енергия са около десет пъти повече, т.е. знанията ни за Вселената са ... ами могат да се окажат нищожни...

Следствие : Ако е възможно да се докаже , че една част от теорията(твърдението) е лъжа , то следва, че и цялото твърдение(теория) е лъжа.