17-11-2017 20-11-2018

Коментари

проучвания, проби, симулации и ъпдейти не се ли правят предварително, а не следварително?...

Хеликоптер пръчка, ше литне кат ми цъфне налъма

BajMihal

Тебе ти е цъфнала кухата глава, още като си се родил. Жалко за генетичния материал...

Май нешо твоята глава е куха, а хеликоптера така и не литна Налъма не ми цъфна също

Нали няма атмосфера там или съвсем рядка какъв хеликоптер?!?

BajMihal

Това да не ти е Луната? Я си провери източника на информация.

Колко време е необходимо на 1 сигнал за да отиде до Марс и да се върне ? Колко време е необходимо за реакция , когато апарат лети и нещо непредвидено се случи и той трябва да спре движение?

BajMihal

Апарата е автономен приятелю. Точно затова пичовете искат да са сигурни, че всички системи работят нормално преди да го пуснат.

Различно е забавянето и зависи от това, къде се намира Марс по орбитата му около Слънцето спрямо Земята. Най-малкото време в едната посока е около 4 минути, а най-дългото е около 24 минути. Така, дори и при мигновена реакция, забавянето в двете посоки варира между 8 и 48 минути.

Интересното ще настъпи ако междувременно се появи буря. С тази маса дрона няма шанс да оцелее, освен ако не пратят роувъра да си закачи пак на корема...

Ти пък, бурята може да го отнесе на километри ... пак се брои за полет, нали?

Ми ще го отложат, то англичаните пуснаха в тубето клипче от марс.... С кацнала на марсохода тлъста калифорнийска муха. Вее се като знаме на лунен вятър.....

аман от измишльотини.

Ако беше на Роскосмос щяха да изпратят космонавт с гаечен ключ и чук да го поправи.

Корейския (северно) чака да се стъмни, за да не го изгори Слънцето и отива с гаеният... чук.

Това е добра новина!.Когат едно нещо ново тръгне от раз без проблем, то не е повод за радост, защото практиката показва, че ще се чупи малко по-късно, точно когато не трябва. Ще фикснат софтуера и съм сигурен, че всичко ще е ОК.

Поправянето на една грешка не гарантира, че няма други грешки. Наличието или липсата на грешки не е индикатор за наличието или липсата на други грешки.

Човек се учи от грешките. Особено в неща, които се правят за първи път.

Вижда се, че наблягаш на думата "грешки". Но в случая не става дума за грешки. Това са неща, които човек прави за първи път и няма как предварително да знае какво точно ще се случи. Всичко се поправя в движение докато се намери правилния модел.

Сигурно е с Windows 10, той се ъпдейтва по и през 1-2 седмици.

Тъкмо днес дойде един ъпдейт!

Микроконтролерите нямат ОС.