17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурно е с Windows 10, той се ъпдейтва по и през 1-2 седмици.

Това е добра новина!.Когат едно нещо ново тръгне от раз без проблем, то не е повод за радост, защото практиката показва, че ще се чупи малко по-късно, точно когато не трябва. Ще фикснат софтуера и съм сигурен, че всичко ще е ОК.

Поправянето на една грешка не гарантира, че няма други грешки. Наличието или липсата на грешки не е индикатор за наличието или липсата на други грешки.

Ако беше на Роскосмос щяха да изпратят космонавт с гаечен ключ и чук да го поправи.

Корейския (северно) чака да се стъмни, за да не го изгори Слънцето и отива с гаеният... чук.

Човек се учи от грешките. Особено в неща, които се правят за първи път.

Вижда се, че наблягаш на думата "грешки". Но в случая не става дума за грешки. Това са неща, които човек прави за първи път и няма как предварително да знае какво точно ще се случи. Всичко се поправя в движение докато се намери правилния модел.

Ми ще го отложат, то англичаните пуснаха в тубето клипче от марс.... С кацнала на марсохода тлъста калифорнийска муха. Вее се като знаме на лунен вятър.....

Интересното ще настъпи ако междувременно се появи буря. С тази маса дрона няма шанс да оцелее, освен ако не пратят роувъра да си закачи пак на корема...

Колко време е необходимо на 1 сигнал за да отиде до Марс и да се върне ? Колко време е необходимо за реакция , когато апарат лети и нещо непредвидено се случи и той трябва да спре движение?

BajMihal

Апарата е автономен приятелю. Точно затова пичовете искат да са сигурни, че всички системи работят нормално преди да го пуснат.

Различно е забавянето и зависи от това, къде се намира Марс по орбитата му около Слънцето спрямо Земята. Най-малкото време в едната посока е около 4 минути, а най-дългото е около 24 минути. Така, дори и при мигновена реакция, забавянето в двете посоки варира между 8 и 48 минути.

аман от измишльотини.

Тъкмо днес дойде един ъпдейт!

Ти пък, бурята може да го отнесе на километри ... пак се брои за полет, нали?

Нали няма атмосфера там или съвсем рядка какъв хеликоптер?!?

Хеликоптер пръчка, ше литне кат ми цъфне налъма

BajMihal

Тебе ти е цъфнала кухата глава, още като си се родил. Жалко за генетичния материал...

BajMihal

Това да не ти е Луната? Я си провери източника на информация.

Микроконтролерите нямат ОС.

Май нешо твоята глава е куха, а хеликоптера така и не литна Налъма не ми цъфна също

проучвания, проби, симулации и ъпдейти не се ли правят предварително, а не следварително?...