Пентагонът ще има собствена космическа станция

Космическите въоръжени сили на САЩ ще имат своя лаборатория в орбита около Земята

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

доларите миришат по добре от копейките!

Тия надявам се са чували, че има договор за демилитаризиране на космоса. Или и него ще прекъснат? После защо Русия прави ракети за поразяване на сателити.

ПОСТИЖЕНИЯ НА МАСК, КОИТО СА БЕЗ АНАЛОЗИ В СВЕТА 1 Прецизно завръщане и кацане на степените след орбитално стартиране 2 Повторен пуск на вече използвани степени. 3 Повторен пуск на вече използвани транспортен кораб 4Транспортен кораб, който връща тонове товари на земята 5 Универсална ракета, която решава цялото разнообразие от задачи, включително изстрелвания до Луната, MARSU и TD само със две степени, без никакви трети степени, ускоряващи устройства и ускорители 6 Ракета (и двигатели), първоначално проектирани за повторно използване 7 Създаване и пускане на супер тежка ракета от частна компания със свои пари и използване на вече летели степени

Казва се МЪСК, а не МАСК, ама карай, нали всичко друго ти е ясно! :-D

Клошар събиращ отпадъците да ги ползва повторно. ;) Интересно дали ти би се качил на втора употреба ракета.

Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече петнадесет години, пътуват по Марс? -Сондата "Паркър" на NASA до слънцето Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Коя станция стигна до най-отдалечения обект в Слънчевата с-ма: Ultima Thule Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Кои апарат e Самый быстрый космический объект, созданный человеком - Автоматический зонд НАСА под названием Parker Solar Probe Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава – Америка. 6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям Американците първи и ЕДИНСТВЕНИ: 1.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 2.Качиха телескоп в космоса 3.Приземяват първите степени 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Имат марсоходи 6.Пратиха сонда на астероид 7.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди на Церера, 8.Сонди извън Слънечвата система 9.Сонди на Юпитер 10.Сонди на Сатурн 11.Сонди край Плутон, Нептун 12.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 13Сонда до астероида Бену 14.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 15.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 16.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 17.Единствените качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 18.Направили самолет летящ със 6.72 и то с 199 полета 19.Направили самолет излетял на височина над 100 км и вероятно има още много.

...явно много научна фантастика си чел, брато! Яка пропаганда - по колко цента ти плащат на ред?... Ще имаш, май, за бургерче от МакДоналдс! Бая си се напънал, заслужаваш си всеки цент, само дето напъна ти е безсмислен... но нищо, бачкай, лошо няма.

Ето САЩ бяха на Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон, Церера и Веста, седяха на Венера и Марс, потъпкваха астронавтите на Луната. Руската кочина обаче е била за последно преди около 31 години извън околоземната орбита (фобос) и никога извън орбитите на Венера и Марс.

Факт е само, че си страшно проЗд и наивен!

и кой нарушава договорите да не се инсталират оръжия в космоса?

И какво оръжие има там

Верно ли не знаеш?! Баси тъпака!

За всички неориентирани около американските закони и изисквания ще кажа че всички държавни организации в щатите са длъжни да предоставят пълно съдействие на разследващите и да има пълна прозрачност какво се случва там. Поради тази причина последните 30-40 години тази дейност се маскира зад "частни" фирми с които се сключват договори за подизпълнители. Самите тези фирми са пълни със служители на въпросните държавни агенции работещи като частни лица. По този начин, защитени от понятието "частна" фирма и търговска тайна не са длъжни да се отчитат пред никой. Освен това този подход е най-добрия начин за усвояване на държавни средства ;) Ако някой е чел автобиографията на Сноудън, ще забележи че през почти цялата си кариера той е служител на Dell, като дори получава повишения в компанията. Но на практика работи за разузнаването. Да, това е практиката.

Илонката е същото нещо!

За всички, които сега откриват топлата вода, ще поясня, че в всички държави на теория всички организации са длъжни да окажат пълно съдействие на разследващите органи, когато те си вършат работата законосъобразно, с санкция съответно на прокурор, съд и т.н. Това дали е държавна или частна фирмата не прави голяма разлика, още повече, че дори и държавна да е организацията ако работи със секретна материя, същата се защитава като квалифицирана информация и достъпа по нея става много труден, но най важното проследим - от кого, кога, защо. Ако си се интересувал малко от въпроса с разкриването на досиетата на ДС у нас, ще разбереш. Практиката да се инфилтрират агенти в какви ли не структури частни ,държавни, чувствителни за националната сигурност или не толкова не са го измислили американците, съществува откакто свят светува, но особено добри в тази дейност са руснаците. Същите нямаше да имат атомни бомби, ако това не беше така, а агентурата им създадена по техен образец в БГ работи по свой си начин и до днес. А Сноудън, след като се постави в позиция КГБ да го държи за топките и то на своя територия се нарича компрометиран източник на информация и може да си говори каквото иска... (но само ако КГБ са му казали да го каже). Та така с практиката

Аз не говоря за инфилтриране на агенти, а за държавни структури маскирани като частни фирми. И много бъркаш за търговската тайна. Няма как някой да дойде на общо основание да те проверява в частна фирма без сериозни обвинения. Докато това се случва без проблем в държавните. А Сноудън го дадох само като пример до който всеки има достъп. Човека си го казва в прав текст и го определя като всеизвестна тайна.

Путин се наака....

дори и в космомоса ще направят демокрация

може и някоя черна дупка да я обявят в расизъм

нали тръмп формира space force сега космическите полицаи ще арестуват извънземни или пияни космонавти хулигани

"Високотехнологичните" кравари ЩЕ имат собствена космическа станция!?!??? Що не си седят в обора?? Те съумяха кенеф да си направят на сегашната РУСКА станция, но се точат за станция! Руската вече колко години е в експлоатация?? Мисля че 25 год.??

Не руска а МЕЖДУНАРОДНА, умньо. С малка съветска (и почти) ненужна част.

Руската я потопиха в океана преди доста години. Време е да излезеш от гората и да научиш, какво се е случило по света, през последните 30 години.

Шментагонът - ако можеше, вече да го е направил. :) Нещастници. Какво имат дотук: две прилични серии фантастични филми: Star Wars и Аполо на Луната. И това е. Нищо налице. Само празни щения и изхвърляния (на мокър лунен пясък).

Овцете обаче са масово запленени от фантастиката. :) Реалността не им е от значение.

1 въпрос - каква точно ти е професията, ако не е тайна?

Прогностика. Предвижда се какво може или не може да стане в по-близкото или по-далечното бъдеще - на база обстойна информация и анализ на досегашните събития.

Прогностика значи - много интересно. Завършил си математика предполагам и си специализирал в Теория на Вероятностите и Статистика .. или боравиш с по екзотичен 'инструментариум' като ..ъхм астрология и нумерология? :) Плаща ли ти някой въобще да споделяш обширно в ДИР-а дълбоките си прозрения? 'Обстойната информация' види се я получаваш едноканално от руските средства за проп..ъъ масова 'информация', които предлагат буквално същите анализи и прозрения. Т.е. те не е много ясно каква стойност добавяш ти самия. Кажи си направо че си безработен доброволец на информационния фронт- като блестящия ти колега АК 47 , който милия също харчи нечия пенсия докато кисне в ДИР-а и просвещава, проповядва и анатемосва 'кравари, либерасти и педокозяци'.

.. и Star Wars не е научна фантастика а космическа опера. Поизясни си поне малко понятията преди да сервираш мнения.

опера или оперета

Това ли са ВЕЧЕ силите на Шатите? - и всичките , свързани със секретност? Ако това не е НАЛАГАНЕ на сила и влияние, използвайки "служебното си положение" аз tramway ставам! Равнопоставеност? - на държавите?

говори...че това ще е последното число в безкрайността...на вселената...за съжаление ако някой натисне спусъка ще е вече лесно...

Тия кравари още водят гражданска война и си демонтират паметниците с извинения, седнали космическа програма да се мъчат да правят.

се вдигнаха на протест...като в същото време възрастните американци пък не знаят кой е открил Америка...

имаш предвид възрастните неиталиано-американци, нали?

Ако някой пак мръхти, че съм го пуснал в няколко новини това - не е моя вината, че вече се пускат по НЯКОЛКО фейк-нюза за американските лъжци НА ДЕН. Постът е добре написан и си заслужава да се види от повече хора, не само резидентните овце. Освен това - зададен ви е въпрос. Докато не отговорите - нямате право на коментар. Колко още години трябва да минат, в които няма човек на Луната или Марс, преди да почнете да се съмнявате в "официалните" обещания?

Няколко пъти ти задавам един и съш въпрос - кой монтира 3те огледала на Луната? Все още чакам отговор.

Снощи, като четох анти-НАСА съмишлениците си тук, и изведнъж ми дойде прозрение: Спейс-Екс май действително ще се окаже една класическа пирамида. Раздухват неизпълними цели (Марс и т. н.), прибират трилионите - и кой откъдето е. Досега не се бях замислял - но това май наистина е най-сигурният вариант. Защо ли? Забравихте ли Аполо? Те направиха точно същото, още преди 50 години. Разликата е, че: 1. Аполо трябваше да се докажат, така че трябваше да заснемат фалшивите филми "от Луната". 2. Мъск може да мине и без да се доказва. Овци много. Те ще вярват до последно, така че е достатъчно просто да отлага "мисиите", ако ще и с десетилетия. Той няма и друг избор де, защото един фалшив филм за пътуване на хора до Луната или Марс сега е абсурд да мине пред публиката като реалност, както стана с Аполо в наивните десетилетия след изобретяването на Телевизията. Сега няма как да стане. Колкото и тъпаци да има тук. Просто ще го разнищят и унищожат хората. Винаги съм казвал, че е невъзможно в по-близката част на този век да има пилотиран полет до Луната или Марс. Това е неопровержимо знание, което имам, и мога да заложа всичко на него. Не се бях зачудвал обаче каква е реалната стратегия на Мъск (НАСА са ми доста по-ясни), но сега и това си идва по местата. Копеленцето просто ще разтяга до последно безсмислените си обещания - и нищо никога няма да се случи. Максимумът, който ще постигне Спейс-Екс, е каквото и досега - ще бълва шпионски спътници за американските изроди над целия свят, и най-много да качи още някой трътляк до МКС-то. Това е. Извън ниска земна орбита нищо не могат да направят - дори и да искат.

недей да мислиш така...защото "невъзможното" е ВЕЧЕ възможно...космическите тур-исти са вече ФАКТ !

спътниците, шпионски или не...били хиляди...и какво правим, ако всички работят изрядно...или някои се повредят или "свалят"...магнитни бури ли ще са тогава ТЕЗИ,които объркват радио...предаванията?

Ще маневрира свободно??? С 6 Кв ток... с перки ли ще маневрира във вакуума?

Тръмпанаря е прекалил с гледането на "Star Wars".

Нанайси тъпака пак краде никове, но си личи от километри.

Това заявление точно съвпадна с молбата на НАСраСА Русия да удари едно рамо при строежа на потенциална нова космическа станция.

Наса не се е молила на Руслямска държава за нова космическа станция, но ти като тотален тъпак и нанайси лъжец е нормално да лъжеш нагло.

Този филм за звездни войни сме го гледали. Но дори тоалетната на МКС е руска. Ще е интересна тази станция без тоалетна...

но това не значи, че няма...извънредни...пардон - извънземни...

Тя може да бъде посещавана от хора, но те няма да живеят там, за разлика от МКС. Това ще е автономна станция, не обитаема.

Ами совалка си имат вече от доста години, време им е да правят нещо ново. Какво точно им е в главите едва ли ще се чуе скоро, едва ли ще е комично като това в "Space Force" (което беше напълно гледаем сериал, много малко са комедиите които успяват да ме задържат; е не беше чак като W1A примерно но беше съвсем прилично).

Ми не, всъщност си нямат, откак Обама прекрати тая програма заради постоянните инциденти с жертви на явно зле направената совалка.

Ех, троле.. пак си в гъбите... совалката на американските военни не е спирала да лети... тя няма нищо общо с цивилните совалки на НАСА.... ама от къде да знаеш, като не са ти го написали на листчето...

Явно пък точно на теб са ти го написали на листчето лично от Пентагона, хаха!

Или рогозки?

Да, от смях. Повтаря се историята, заради която Рейгън докара руслямските щати до енергийна криза.

Затова ли руският военно-космически... има цял отдел, който се опитва да отгатне къде ходи и какво прави Х-38 на NASA?

Тя и НАсраСА също се опитва. Още откак ѝ орязаха драстично бюджета.

изберат Кайние Уест за президент Пентагона ще видят космическа станция през крив макарон

Байдън като седне сега на президенския стол тогава на Русия ще и се стъжни а Тръмп ще им се е гледал, като мека Мара!

Тоя може да се гътне преди да е седнал.

Така говорехте и когато тръмпанаря сядаше. Апропо, кога ще приключи тая гражданска война в америслямските щати?

За нашите американски съюзници! Без съмнение най технологично развитата нация до този момент на Земята! И така трябва да е!

При предишните съюзници барем видяхме космос, защото при сегашните само рисуваме рисунки...

СТО ГОДИНИ ТЕХНОЛОГИЧНО ПРЕД РУСИЯ

"Пентагонът ще има собствена космическа станция" А ще може ли да лети!

по-важното е, че ще може да стреля

това не трябва да се позволява от всички държави на планетата!!!!!!!!!!!!!!

Да, и то околп земята, за разлика от фърчилото на баба ти.

Ватенките и фесовете ще минат американците само, че на куково лято! :D

Е, по глупост - не!

Представям си, когато се събере тази руско-турска инжинерна мисъл и в крайна сметка освен бояръщник и ибрици нищо друго немогат да произведат!

малка станция и малка совалка, която да я обслужва. Остава само да се намерят малки космонавти, които да се побират вътре. Проблемът не е тривиален, търсят се космонавти по-малки от китайци. Един възможен подход е да се създадат разум макаци.

А друг - да се изстрелват жени че са по-леки, и най вече рускини, щото са най-леките жени.

и за теб ще се намери място, ще храниш макаците по команда от земята. А и пасваш на проекта с това поведение на лека жена.

То тва -убаво. Остава да доконструират/натамънят/ и клозета!?

Екипажите ще са специално обучени. Ще я карат само на мирисане, бе!

В САЩ нямат какво да ядат, къщите им дървени от шпертплат, централнота топлоснабдяване е непозната технология, а космическа станция тръгнали да правят.

Всички влакове там са Дизелови!!!

За държави с голяма територия дизела е по- евтин от електриката, щото електриката иска голяма инвестиция за ел. мрежата. Русия също е с преимуществено дизелова жп тяга, Канада и т.н.

Смех баце, нема тугли, нема вар, сакам да строим, та те така с пентагоня

Странно защо краварите строят големи леснопоразяеми цели... Тази станция за броени минути е на парчета, точно както и един самолетоносач...

Световната доминация е ключова за САЩ и само технологичното развитие може да гарантира и затвърди това господство.Космоса е почти напълно нова орбита на съревнование,Предизвикателства има основно от Китай и затова се взеха редица протекционистични мерки.Лошата новина за Русия е ,че ще трябва в кризисни времена да се опитва да отговаря в много ресурсоемки и скъпи сфери ,но това струва амбицията да се правиш на световна сила. Плохо товарищи плохо,Само на филм може с по малко пари,с изтичане на човешки ресурс и с затягане на коланите да се фронта....колко волска работа чака руските поданици на крал Путин ,искрено им съчувствам.

Тъпанар... Прочети за колко минути една балистична ракета стига до космоса и ще разбереш колко ще живее тази станция при конфликт.

А сега ти си представи, как една станция въоръжена с релсово оръдие отнася всички балистични ракети в обсег и ще разбереш що е то противоракетен щит...

Ей, недоучен , само да ти припомня, че всяко нещо, което н е енадеждно подпряно -пада на Земята

Примерно Слънцето ли дебил?

И познайте КОЙ ще осигурява транспорта до там. Илон Мъск оркривателя на електрокара и ракетата Да са живи и здрави данъкоплатците им. А както вече не смеят да отварят войни по света ама ХИЧ на данъкоплатците няма да им е лесно.

"Корпорацията Sierra Nevada вече ще модифицира своя дизайн на космически превозни средства Shooting Star, за да може той да изпълнява ролята на безпилотен орбитален пост." Ти четеш ли изобщо текста или само заглавията?!?

Дааа прави се в момента. Поръчаха ни я преди 1 година.

пРоскосмос сега ще ревнат и ще размахат анимации на безаналогов православен руски варел :)))

Поживем, увидим...

много трансформънс тая станция - модул, гола тръба, накрая совалка самолет виж снимките а и да попитам - международна ли ще е, ама май ще е само за американските военни

Че ще има - ще има. Въпросът е само дали накрая ще я поръчат на руснаците или ще почакат китайците да ги пуснат по-евтини. А че сами не могат да си я направят стана ясно още на излагацията със Скайлаба и оттогава повече не са и опитвали.

Вместо САЩ да разработват ваксини срещу covid 19 продължават да харчат трилиони за военни цели-не разбраха ли,че докртината им за световно господство отдавна е несъстоятлна и невъзможна- но нали трябва да се хранят военните ястреби, които финансират избирането на президентите- марионетки на военно-промишлиния комплекс. Не е ясно докога американският народ ще бъде така лъган и експлуатиран- нашите крадци като ББ и сие са пионерчета с червени връзки на манифестация по време на Чернобил/ както умно се изрази нашият вможд и учител без диплома ББ/ и все още крадат евра, кюлчета злато и суджуци. Американските ръководители крадат трилиони от военнти еконфликти- просто си печатат доларите-харлтийки и ги звърлят на военните- така и на Марс могат да се построят военнта база- ама за какво им е?

Тоя па. Китайците да правят ваксини, те ни заразиха. От къде на къде УСА ти е длъжна да ти прави ваксини? Аман от червени тролчета с мозък на хлебарки

Те и ваксини разработват, кой ти каза, че не разработват?