Коментари - Показаха първия автомат на Калашников | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде, стига глупости. АК и STG 44 си приличат само външно. Поразровете се малко и вижте устройството на двете пушкала. И няма как да не си приличат, тъй като принципа на работа е еднакъв.

Как руснаците откраднаха "Калашников" от германците. Руснаците открадват 50 бр, STG-44 - щурмово оръжие прието на въоръжение от 44 год. и е проектирано през 42 и 43 год., (по руски) МП-44 . И отвличат Хюго Шмайзер в плен в Ижевск – СССР. Да, всички знаят, че всички оръжейници са германци. Валтер. Mauser. Шмайзер. Beretta. Браунинг. Remington. Оръжейниците не са от едно и също поколение.

М. Калашников е неграмотен колхозник със седмо-класно образование, той с трудност е писал дори името си. Миша Калашников в 1947 е бил 27 год. бивш ранен танкист, алкохолик и е работилв бюрото на пленения немец Хюго Шмайзер в Ижевск. Когато през 1952 год. се разбира че Хюго ще умре от рак , ватенките за да не се изложат че немец им е изобретил новият модернизиран немски автомат STG-44 набеждават Миша за конструктор. След това през целият си живот Миша калашников нищо повече не е изобрети, а само е давал интервюта и е рекламирал любимата си водка. Митът за Миша е същата раздута фалшива история както и на Стаханов, Александър Матросов, Зоя Космодемянская…и др. подобни. За времето си е бил необходим обикновен съветски гражданин, по който да се равнява останалите крепостни ватенки в зомбираната държава.За съжаление на паметника на калашника в Москва е поставена и схема на оръжието, от което се вижда истината за немското оръжие АК-47. И тъпите съветски патриоти са искали да бъде премахната плочата със схемата от паметника, за да не се вижда истината. Така и пистолета Макаров е копие от Валтер ППК – „изобретен“ в 1948 год. Нищо ново в ватното блато, всичко е старо. Кражба - това е "уникалността" на Русия.

КонтраФАКти. Седми клас по онова време е средно обраование, демек 11 клас. Началника на Калашников е със ОСНОВНО образование. Началника се казва Василий Дегтярьов. Червената армия избута цялата война с неговата картечница РПД. Отделно друга негова картечница ДШК все още се прозивежда почти 100 години след като я е конструирал. Въпрос с повишена трудност - кой институт е завършил Хуго Шмайзер? И кога след като от дете до 2 световна е работил във фабриката на Бергман. Освен АК, Калашников има създадена и картечница ПК която също е доста разпространена и върши добра работа. Лично за мен ПК е доста по- грамотно изобретение, но тя е правена след войната и е изпипана доста добре. За тези дето твърдят че Калашников е откраднал АК - да така е. Но от БУлкин който е създал АБ46 Който иска може да сравни двете оръжия АБ46 и АК47. И въпросният Булкин не е бил на 1000 километра от Калашников, А в съседната стая на КБ на Ковровския картечен завод. А сдо него е бил Симонов (АВС36) НАчалник им е Дегтярьов ПД, РПД, ДШК, ПТРД. Останалите конструктори няма да ги споменавам. В условието на задачата се пита за чий му е на Калашников при такива съседи да се занимава със Хуго Шмайсер, още повече че сед като ГАУ са казали че ща се работи проекта на Калашников цялото КБ е почнало да работи за него. Отделно че по това време всички оръжейни разработки са се надзиравали лично от Сталин, и поради тази причина лабаво нема. Ако другаря Сталин е казал че трябва позитронни анхилатори и бластери да конструират ще конструират вервайте ми.

Много си наивен. Хабер си нямаш от съветската пропаганда дете малко. Хабер си нямаш как всяка дума и "факт" са минавали през Политбюро и се е тиражирала. Порасни дете. Сравнявай РАЗЛИЧНИ източници. Не само едностранни. Иначе ще си останеш изманипулиеано хлапе.

Както казах с железата на Дегтярьов и Ковровския картечен завод Червената армия изкара войната. Това са ДП, ПТРД, ДШК. ППШ. Шпагин също работи за Дегтярьов. От техните изделия са произведени милиони бройки. С повечето то тези неща съм си играл като малък така че знам за тях не от картинки и филми. Имал съм вземане даване и с изделия на немската оръжейна школа така че знам и те какво са правили и правят. Работил съм и през комунистическо и знам как се работеша тогава - имаше хора които си чешеха макарите, но имаше и хора които работехме и то не за пари, а кеф заради самата работа. Това днешните българи не могат да го разберат. И ако вместо пропаганди врели некипели дето Калашников и руснаците били некадърни, а немците и Шмайзер били връо ми бяхте обяснили защо тези немци дето са върхът на сладоледа и за тях работеше икономиката на цяла Европа, че даже и американците им помагаха, не можаха да смачкат неграмотните руснаци? И неми раправайте че руснаците са гинели като мухи и не са знаели как да воюват, защото за това как са воювали аз знам много добре от разказите на очевидци които са се били рамо до рамо с руснаците в Унгария. Единият ми дядо обяснаваше боевето на Драва с три изречения - Швабите ни затепаа и си е?а мамата. И тамън да ни е?ат мамата щото и паторните свършихме, дойдоха за подкрепление братушките и им е?аха мамата. После и ния се освестихме и ептем и е?ахме мамата на швабите. Така че аз източниците си ги ползвам за да си набавя първичната информация, и то не само на български, защото се справям добре с още 3 езика, а изводите си ги правя сам. И ако наистина вместо пропаганда бяхте отворили сайта на Ковровския картечен завод там щяхте да прочетете кой е създал АК. И наистина какот казах Калашников е само автор на проекта. Хората са го написали черно на бяло.

Абе човек. Кажи ми разликата на между тактиката на ИДИЛ и руснаците бе. Окопали се в 5 града зад жени и деца. Сега това е подлост, тогава геройство при обсада. Аре не ми отваряй устата че..... едните защитават пред градовете, жените и децата си, другите се крият в тях. Само не ми говори на тази тема. А пропагандата виждаме какво прави от тебе и путинофилистиците. 10 поста че Калашников не е прескачал до незнам си къде си в обедната почивка (така ли беше), а сега ми той само име на проекта. Ха потай съмишлениците си тука кой е направил Ак47... да разбереш що е пропаганда и фейк нюз....

Стига писахте глупости. Естествено, че в развитието на технологиите има приемственост. Просто няма вариант да не е така. Аз, например, когато е ставало въпрос за АК, винаги съм споменавал АК-46, като леко изменено копие на немската щурмова карабина. И си е съвсем нормално победителят да се възползва от военните трофеи. Нищо срамно няма. Срамно става, когато победителят си приписва авторството върху военните трофеи и отрича приноса на победения. Не един път е посочвано като пример съдбата на фон Браун и на Шмайзер - двама таланти в своите области. Единият е признат и издигнат, като авторитет ръководител, а другият все едно не съществува, като всичко направено от него е присвоено. Ето, тук е конфликта! толкова ли беше трудно за СССР да направи същото или поне да изтъкне приноса на талантливия германски инженер-оръжейник? То затова и изчезна тази псевдодържава, защото няма логика всичко да е само лъжа и пак лъжа, и все лъжа!

Спрете да слагате под един знаменател 2 различни автомата като АК и STG44. АК работи по един принцип а немският е повече сходен с СВТ от колкото със Калашников. Хуго Шмайсер НИКОГА не е бил на едно и също място със Калашников. Дори не е стъпвал там където се произвежда автомата. Много работници, които са били там по онова време го потвърждават и недоумяват защо тея две оръжия се слагат под общ знаменател. Самият Калашников си призна, че е взаимствал идеята от НЯКОЛКО вида автоматични оръжия. Но STG не е бил един от тях.

Най-великото оръжие! Легенда, при това съветска! Само този факт не дава мира на мнозина....

Леко да не се наакаш!

Като гледам и ти си един от тях! :))

Този автомат е създаден от Хуго Шмайзер!!! Четете: http://www.extremecentrepoint.com/archives/5312 Автомата Шпагин също е създаден от Шмайзер, но още преди войната и е закупена технологията от Сталин!

е ти си разменен в родилния дом

вадя аз калашник от калта и поря злите със мерак

Ей, пичове, престанете да триете коментари съдържащи конструктивна критика!

За тролчета малко задачки за домашно: 1. Stg44 Като механизъм е комбинация от СВТ40 и АВС36 на Токарев и Симонов. Единствената ралика е патрона със средна мощност. 2. М16 и Stg44 си приличат много повече от колкотo AK46/47 и StG44. 3. Единственото което е откраднал Калашников е патрона със средна мощност. Въпроки че не го е откраднал той, а ГАУ. 4. Калашников създава АК в Ковров, където приятел му е СИмонов - вижте АВС 36 по- горе, а началник Дегтярьов. Теоретично е възможно през обедната почивка да е тичал до Ижевск където е бил Шмайзер за да му направи Хуго автомата. Ама от Ковров до Ижевск са има няма 1000 километра и то по въздуха. С влак по това време са вема това растояние за 3 дни минимум. 5 Калашников е негарамотен защото е със 7 клас- демек средно образование. Обаче началника му е още по неграмотен, защото е с ОСНОВНО. И както казах се казва Василий Дегрярьов Дегтярьов още през Първата световна е правил автомати заедно с Фьодоров. 6 Калашников преди да направи автомата е имал въведени на въоръжение адаптер за стрелба от танк и брояч за моточасовете на танковете.

Верно ли? Сега ще кажеш още малко и че М1 гарант е копие на СКС и направо ще ми оправиш вечерта :)

Виж какво. Не му трябва ВСЕКИ ДЕН. Трябва му един месец КОМАНДИРОВКА. Изтърка го този довод с почивката. Аре стига. 15тото цигане в семейството без образование. Факт. Ак46 коренно различен от 47. Факт.

Когато Фьодоров е конструирал автоматични винтовки и автоматии, Хуго Шмяйзере е ходил прав под масата. Влади́мир Григо́рьевич Фёдоров е руски оръжеен конструктор, генерал лейтенант от инженерно-техническите служби професор, доктор на техническите науки, герой на труда. Та този е грамотен. Ученикът му е само с основно образование и се казва както написах по горе Василий Дегтярьов. И той е стоял зад гъза на Калашников, и Симонов и той. А ако незнаете кой е Дегтярьов - ДШК още се позва в половината свят почти 100 години след като я е конструирал Дегтярьов. Просто идея си нямате как се работи в ОКБ и прочие заведения. И когато са казали че ше се развива проекта на Калашников всички останали са почнали да работят по проекта на Калашников. И всички удачни решения от другите пушкала са отишли в АК. И затова АК47 прилича много повече на Автомата на Булкин отколкото на АК46

Брояч... брояч.... брояч.... усещаш ли се колко ти е тъп довода????????? Брояч?????

Понеже брояче е елементарно нещо - 20 години танковете са карали без него.

Тя колата ми кара и без антена за радио. И какво. Видели са че останалите имат такъв брояч у са сложили и те. Щото германските са имали по това време.

Ако сравните калашника от тази картинка с StG44 ще видите, че освен еднаквата форма, превключвателите за автоматичен огън и предпазителя са ТОЧНО КАТО НА StG44!

НА 90% от автоматичните пистолети предпазителите и затворната задръжка за еднакви. Има си места където се слагат съответните неща. Принципно може да се сложи превкючвателя за огъня да е на цевта най- отпред за да може да си гръмнеш ръката докато го местиш, но е тъпо.

Тоест ти държиш спусъка натиснат постоянно, докато се убедиш че превклювателят за стрелба е сработил???? Е, това наистина е тъпо.

Просто си размахваш ръката на линията на огъня за да местиш превключвателя. Може да се направи във мушката безгрижно. За да може ако не си гръмнеш ти ръката да те уцели някой заблуден куршум докато залягаш в окопа и местиш превкючвателя. Абе хора вие наистина ли сте дебили или се правите на такива? Лоста на ръчната спирачка може да се монтира и в багажника, ама междуседалките е някак си по- удобно.

В сферата на дезайна има закон който казва че различни хора които се опитват да решат един и същи проблем със същите материали, ще измислят дезайни които си приличат. Това се вижда във всички култури по света. Примерно пирамидите в Египет много приличат на пирамидите в Южна Америка и други места по света, макар тези култури да не са имали никакви връзки (совен ако не сте от малоумниците които вярват че извънземните са се намесили). И двата модела автомати са разработени от държави които са воювали една срещу друга и са имали едни същи проблеми за решаване. АКо прочете книгата Панзер Лидер на Ханс Гудериан (бащата на немската стратегия за ползване на танкове по късно известна като Блицкриг) ще видите че към 1943 немците имат остра нужда от нов модел танкове които да се противопоставят на руският т-34. По думите на самият Ханс, желанието му е било да се копира т-34 с известни подобрения, като основната причина да не се направи не е някаква немска гордост, а факта че Германия няма достатъчно алумуний (от което е бил направен двигателя на т-34 което значително намалявало теглото на машината и оказвало влияние и на други фактори като бързина). Тенденцията на разни нашенци да обиждат Русия и да омаловажат постигнатото от този народ и държава е просто смешно и дори тъжно. Най голямата държава в света, преборила и дори поробила поробителите си (монголци, татари, немци и французи), остоявайки на всякакви агресии от ляво и от дясно - и често излизайки по силни от колкото в началото - е дело на народ и култура които имат качества на които ние българите можем само да завиждаме. Значително по многобройни нации (като Индия и Китай) са ставали колонии на малки държавици като Англия (често скрити на завет от големите си конкуренти), докато Русия със значително по малко население ит Индиая и Китай, огромна територия и без лукса да се скрие зад километри вода, често и в по лоши условия, никога не е допускала някой да и влияе или да я победи. Това не става само с копиране! Били алкохолици? Може. Ама ако като пияни имат история достойна за уважение (в по голямата си част), представете си какво щяха да направят ако бяха трезви!!!! Малко са държавите достойни за уважение и с постижения от световен мащаб, и без значение дали ви хареесва или не, Русия е една от тях!

Хукго Шмайзер Е ИНТЕРНИРАН ОТ РУСНАЦИТЕ ЗА ДА ПРЕРАБОТИ Stg44 В КАЛАШНИКА!

И в резултат на преработката по-късно Калашников излиза със свой модел, нямащ нищо общо StG44... Иначе АК-46 е идеален за левичари, който е такъв ще се сети защо.

46 преди Хюго и 47 след.

От извесно време си мисля, че всъщност Стоянчо наш е голям тарикат. Подхвърли темичка на троловете и им гледа сеира. Темата няма значение, важното е да има ключовата дума "Русия" и форума пенясва...

Дада най-много кълве на тия голи котви

Как да не му възхитиш. Не е предложил усъвършенстване на нещо съществуващо. Няма да изобрети първо някоя ловна пушка, пистолетче, поне бойна прашка. Не! Бил се във войната и изведнъж се отприщила неговата гениалност и направил щурмова пушка, при това с революционен дизайн. От нищото - присънила му се и готово. Сикорски цял живот се занимавал със самолети и някак естествено започва разработката на вертолети, трябвали са му много години за да усъвършенства дизайна (след като бяга от Матушката в САЩ). Години. Ама друго си е дарбата. Раз-два и имаш АК Калашников, гений!

Раз два, ама до тебе седи Симонов от когото Шмайзер копира частично StG44. А зад тебе е Дегтярьов който прави автомати от 30 години

Знаем истинината за Калашников и факта,че е бил неграмотник, но за сметка на това при него е бил затворник Хуго Шмайзер и част от екипа му. Заслугата е трябвало да се припише на руски човек, няма как на немец!

нито един руски конструктор, на който да се припише заслугата и да звучи по убедително?!?

Имало е, при това много добри, ама са били познати и те и работата им. То първо се появава АК, а когато става ясно колко е успешна се появява и геният Калашников. Страната е в руини, има нужда от вяра, плам, чудеса ...

И американските ракети на Фон Браун ?

Има голяма разлика в отношението към Wernher von Braun и към Hugo Schmeisser. Докато единият оглавява американската ракетна програма, другият работи като затворник.

Аkо се беше родил в друга държава, щеше да е богат човек. А сега само слава ...

ако гледате едновременно двете ще видите,че само ДРЪЖКАТА е еднаква! да не говорим за механизмите дето нищо общо нямат... ама то и всички коли имат 4 гумии геврек..значи всички са еднакви!!!

То това малко като Яблъчкин дето измислил крушката с нажежаема жичка и Попов дето измислил радиото...

И амеруиканците ядрената бомба и ракетите ?

веднага се оплюнчиха от зор и завист да се докажат колко са умни и че калашника бил проличал на немска карабина,ами то по тая логика всички карабини и автомати са еднакви според акълиите

"до голяма степен са наследени от немската щурмова винтовка StG-44" ! Как няма да приллича след като ОТТО Шмайзер работи по него! Арестува и изпратен в Русия!

Автоматичната Карабина (АК) станала в последствие Автомат Калашников (АК) с пропагандна цел, а и защото няма как "фашисти" да направят оръжие за Съветската армия. Този автомат си е на Шмайзер, както и следващият АК-47. Разбира се не само той е работил по проекта, а още редица немски инженери оръжейници като са взели най-доброто от различните оръжия и са ги комбинирали в АК-47.

щото ак 47 вече не е взаимстван от немската карабина,а е собствено направен,ама това на човек със тухла вместо мозък може ли да се обясни,а като се вижда първия е бил негоден като немската карабина

Не четеш ли бе чукча? "...редица немски инженери оръжейници като са взели най-доброто от различните оръжия и са ги комбинирали в АК-47". И е взеимстван. Поне 50% са от StG-44.

а ти не четеш ли че фон браун отдавна е умрял,и че вече не може кравите да летят,а че калашника е жив и до ден днешен означава че е направен с мерак и простота,а ма на вас все немците ви пречът да видите че повечето изобретения са дело на руснаци па макар и в далечни родини,ама воят ви е повече от тухлата в главата каменна,и пак добре че бяха едни хитлерови мераци че иначе и наса да я няма

Ама той приличал на немската щурмова винтовка StG-44!