Коментари - Колко древни са пръстените на Сатурн | IT.dir.bg
назад

Колко древни са пръстените на Сатурн

Пръстеновата система на Сатурн вероятно е с 4,4 милиарда години по-стара от самата планета.

Обратно в новината

Коментари - Колко древни са пръстените на Сатурн | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Альооо, учените (или по-точно РЕДАКТОРИТЕ). Как така пръстените са с 4.4 милиарда години ПО-СТАРИ от самата планета, след като СЛЪНЦЕТО е на 4.5-5 милиарда години? Значи или пръстените са се появили 4 милиарда години ПРЕДИ Слънцето или Сатурн се е пръкнал буквално онзи ден, понеже дори Земята е на над 4 милиарда години, просто защото планетите са се образували СЛЕД зараждането на Слънцето.

Изобщо не можем да знаем колко е стара слънчевата система и слънцето, за да правим изводи за формирането на планетите. Можем да предполагаме на база теоретични модели, които може да не са верни.

първото изречение е силно мистериозно. ясно е , че става дума за матряла, щото иначе се разбира, че имаме пръстени, а планетата е след това. нонсенс някакъв.

Доста стари са, аз помня, че планетата изглеждаше доста скучна без тях.

Ти това помниш, а аз присъствах, когато се роди Слънцето. Помня го, като че ли беше вчера

До колкото имам информация цялата слънчева система се е образувала преди 4.6 милиарда години. Ако пръстените са се образували 4.4 милиарда години след планетата, то остават само 200 милиона години за образуването на самата планета. Дали е възможно да са верни сметките?

Всъщност не може да си сигурен в това. Голяма част от съвременната космология е чиста спекулация, неясно защо официално наложена. Цяла гилдия учени повтарят като папагали едни и същи теории, които дори не са доказани. В природата има тайни, които не са предназначени за нас и ще си останат такива завинаги защото не могат да бъдат наблюдавани от нас.

Tото 2 второ теглене. Ако земната наука беше толкова стара, колкото и пръстените на Сатурн, досега сигурно щяха да отгатнат. Важното е звездобройците никога да не се отказват и да я карат със традиционното самочувствие.

+++

Абе има ли нещо да са мислили, пък да се е потвърдило? :-)

Човешката глупост, драги, лабораторно измерена е точно 1 GRN...

1 GRN?!