17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сделано в СССР (сега Рашка Говняшка) - самое хорошее сделаное в мире!

Едните изпращат Н-ти марсоход и пускат снимки от Марс, другите не могат да се скачат в орбита и чакат храна от американците...

Проблема е в задния руски отсек на МКС. Руснаците си го признаха. Раздут и смачкан е скачващия механизъм от страна на МКС. Русия не може да направи нещо работещо 20 г. Това да не са американските апарати Вояджър 1 и 2 пращащи непрекъснато информация още от 70-те години на 20-ти Век.

Стига си тролил бе, цървул. Ти какво си направил, та си тръгнал да критикуваш?! Ще може ли да прочета една новина, без вас, тролове?!

Чети си руската статия и си пей "Забота у нас такая". Коментарите са отделна страница. А проблемите на руснаците със стиковането на техните кораби са от 2018г. ""Без фанатизма и очень аккуратно". На МКС устраняют утечку воздуха - BBC News Русская служба" https://www.bbc.com/russian/news-45358674.amp Досега пробваха да лепят дупки с китайското лепило на борда на МКС....сегашния кораб би трябвало да донесе цял набор от лепила и материали и да се пробва на много места да се спре изтичането на въздух в космоса от руския сектор. Още веднъж, причината е от ударите при стиковането на корабите директно в края на руския отсек на МКС.

Чудесна новина! Най-после са доставили каша от елда, борш и сельодка на руските космонавти. Стига са се мъчили с американска храна.

Съвсем скоро руснаците ще влизат през американската врата към МКС. Мъск му предлагаше на Путьо разговор по мъжки, на русский, Путьо се направи на император. Алтернативните са 2: Мъск качва руски товари или....Русия си сменя ЦЕЛИЯТ ЗАДЕН БЛОК, КЪДЕТО ОТ ГЛУПОСТ, БЛЪСКАТ(скачват) товарните кораби.

Забелязвам как почитателите на америслямската "държава" не са дочели докрай статията, че скачването на руския "Прогрес" с МКС е било УСПЕШНО въпреки аварията.

Китайското менте пак е тръгнал да краде никове. Боклуко по надолу съм написал, че скачването е успешно.

BajMihal

Може да се случи на всеки. Аварии стават. Няма значение американски или руски кораб. Да се драчете за една авария, която е спряла иначе рутинна операция е смешно.

Добре че беше канадската ръчичка да го хване и да го подведе към шлюза за скачване.

Не е канадската ръчичка. А един от космонавтите е поел ръчно управлението и е скачил кораба. С кораба ще разкачат и отведат шлюза Пирс. Руслямците се надват тази година да качат най-после модула Наука. Очевадно са се отказали да правят нова станция сами, както по едно време плямпаха.

Тоя модул наука го качват от 10 години, вече е ръждясал и е за ремонт

Оо Бълрастиан се събуди, ади време да се скачате за на бозата бутилктаа

Гълтай лекарствата не врякай.

Много ме кефят мурзилките дори товарен кон не могат да закарат ! Сигурно не са плащали на работниците заплата от миналата година и някой е колабирал на смяна от глад!

Ти интернационилист ли си комунист ли си та си ги замислил...най-вероятно си прозз и гладен педерунгел

Ела ми кот'о да те скача на коня си резан

Хахаха добре казано.

Когато руски кораб по изключение се скачи в ръчен режим е проблем. Когато през март 2019 Крю Драгън постигна първото в историята на американската астронавтика автономно скачване беше голям успех.

BajMihal

Аре да погледнеш кой кораб откъде се скачва с МКС и тогава да плещиш...

Товарният влак закъсал в космоса! Илон Мъск затова търсеше Путя по Фейсбук да му прати поздрави!

Някои се чудят, защо на гол гъз чифте пищови? Ами помислете, гол гъз БЕЗ пищови, ще има яко секс! За справка, България!

Русия през 90-те години беше само гъз, без пищови и гащи даже! И какво да не би някой да я.... Напротив, дори запада се пита да я очовечи, но след 2014 г стана ясно, че всико е напразно. РФ е с имперски фиксидеи и нормална държава никога няма да бъде.

Така си беше през 90-те, че и отгоре. Хубави времена бяха. Но колкото и да виеете, уви, няма да се върнат. Свиквайте.

Пиша за параноята, с която пропагандата облъчва блядовете. А те, като дисциплинирани крепостни се стряскат от НАТО, американците, "джендърската" Европа, едрия капитал, рептилите, трилатералите, либералите и извънземните! И всичките тия ГРАБЯТ смрадливта Русия да знаеш....

Пишеш, виждам ... Чета, ама това сигурно е някаква женска/джендърска логика и не я разбирам ... Параноя виждам само при "великите", "демократичните" и "недостижимите" ... Не знам, може би защото не ползвам розови очила и ги виждам нещата по-различно ...

Вас, руснаците ви тресе параноя! Не се ли виждате? Все някой ви обгражда, краде ви! И вие се въоръжавате безконечно, като че ли това което имате е малко. Зъбите се на всички и за всичко, и съответно никой не ви уважава. А съседите ви, откровенно ви мразят. Не знам, дали очилата са ви розови или дрешките, но е достатъчно малко да се огледате наоколо за да разберете колко съм прав.

Тук е пълно с космонавти и астронавти с ританки и чукала за скафандри

ПОДВЕЖДАЩО ЗАГЛАВИЕ.

Тъй тъй. Когато на Мъск първата степен не се приземи е все пак "успех", а когато руския кораб се скачи, но в ръчен режим е "проблем". Само в България продължаваме с тия комплекси. Вместо да се радвате на всичко хубаво което се прави в космоса и него политизирахте.

Това със степента е тест. А това със скачването е правено хиляди пъти сигурно. И да, проблем е, когато на 400 км височина и 22 000км/ч скорост техниката не бачка. Тия в МКС най-добре го знаят.

Ами, ако руснаците изобщо опитат да приземят първа степен, нещо, което при мъск е почти рутина ще е успех, ама те за сега са на 30 години от подобна технология.

Картините със злато на Станко Гочев отдавна алармираха, че ще има такива проблеми...ама кой да ги слуша...

Руското, дори и повредено, си върши работата... американското, дори и здраво, не ще или за по-сигурно гърми.

Тъй тъй... на Марс "Опъртюнити" вече 17 години обикаля. А "Фобос-грунт" изпрати много хубави снимки.. от дъното на океана.

то така щото я изстреляха със украинска ракета Зенит-3SLБФ ;)

Май лъжеш нещо, а?!?!? Фобос-Грунт е изстреляна със ракета Союз, която се произвежда в ОКБ-1, в Самара (Русия). Нищо общо с Украйна! Тук се провали! Няма копейки за тоя пост!

Я пак провери. Че нещо май се обърка.

Затова ли 11 руслямски ракети се взривиха от 2010 досега. Викаш те си гърмят неповредени, а? И докато Руска сонда или сатели не могат да живеят повече от 5 години, то американски синди ровъри и мисии в космоса продължават десетилетия и вече някои гонят половин век

Те американците един кенеф за космоса не могат да направят, робота дето го качиха на МКС го върнаха на земята щото не можаха да му закачат краката... а и спасителните модули на МКС са руски, което ясно говори кой има по-добра космическа техника-)

Верно защото руското винаги е повредено и никога не е здраво. Като чук без дръжка пак можеш да си удариш палеца ама не е чук. Колкото до американското излита приземява се пак излита и.т.н. После прескача до Марс. Руското си седи в задния двор на ниска орбита за да е видно за русофилите.

Че ково повредениуят спътник скачи ли се -скачи се-)

Това е работа само на ония капиталистически свине, американците! Пак са ходили да саботират великите руски кораби, с дрелки, чукове и триони! Смърт на империализма! Русия, за наказание, спира да им чисти тоалетната, за 12 часа! Нека стискат, гадовете!

Щом е руско е логично да не става за нищо! некадърност - това е раСССССия!

Прибирай се веднага пияницо-о-оооо! Ще ти счупя празната куфалница! Така да знаеш!

Чудя се НАСА какво си мислят тогава, че десетилети вече ползват руски ракетни двигатели и скоро нямат намерение да се отказват.

Руснаците дадоха най-ниска цена. И тези двигатели те не могат да ги ползват, защото автоматиката и управлението са на частни фирми от САЩ. Пробваха да ги направят с техни си - руски, ама не стана. Затова няма руска ракета с такива двигатели.

Е как да не става, като всичко е завършило успешно и кораба е бил скачен макар и с ръчно управление. Но ми е по-интересно защо избраха схема с 48 часа полет, а не тази за 6 часа примерно

Сефте! Скоро ще ги напъдят от МКС и ще останат да се омилкват около китайците...

Млъкни ве, клозетен червей!

Кога ще е това скоро и кой точно ще ги напъди?

само мизерията може да го направи - като свършат парите и резервните части.

То те руснаците считат за стара МКС и искат да я заменят. Нищо че почва с руски модул. И гласеният последен голям Наука е пак руски. Могат да продадат дяловете на американците, както Звезда и да си направят нова станция.

Лично видях 2ма американски астронавти (единия с дрелка а другия с ножовка) да повреждат антената.

Ма те астронафки ма! джендърки.

СКАЧВАНЕТО, а не СКАЧАНЕТО. Все още в открития космос не е възможно скачането. Щом не правите разлика между двете думи, спрете да пишете статии! Захванете се с нещо друго, което ви е по силите да го вършите добре!

скача̀ Значение на думата скача скачиш, мин. св. скачих, мин. прич. скачил, св. – вж. скачвам. Превод на думата скача на английски език скача = скачвам гл. connect, link together, join; техн. couple; ~ жици с цел за подслушване tap wires; ~ се 1. (за жици и пр.) be/get entangled; 2. косм.: ~ се в орбита dock.

а̀ - това де го видя в думата?

Това а показва къде е ударението. Малоумник.

а стига бе тъпак. я намери думата скачам за скачане и дали е изписана "ска̀чам". Ех глупаче малко.

При глаголната форма, могат да се използват и двете. Ха сега, сам си обясни, защо съществителното е едно. Дори от дира си осъзнаха грешката и си поправиха заглавието.

ти сега недей да обясняваш на Гогов. Руските Прогреси скачат, не се скачват. На руски е "Скачать", на Гоговски е "Скачат".

Ти не виждаш ли, че Гогов е писал статията? Какво очакваш? Книжовен български език от него ли?