Коментари - Ракетата, с която може да стигнем Марс (видео) | IT.dir.bg
назад

Ракетата, с която може да стигнем Марс (видео)

Частната космическа компания SpaceX на иноватора-милиардер Елън Мъск публикува анимационно видео, показващо в действие ракетата Falcon Heavy.

Обратно в новината

Коментари - Ракетата, с която може да стигнем Марс (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те още нямат надежден двигател за висока орбита. От къде ще вземат живото поддуржащи системи за 2-3 години. Дори скафандри нямат :). То всяко едно нещо иска години разработка и тестове. Единствено НАСА и Русия имат реален опит с хора в космоса. Китай имат капсола за ниска орбита и до там. За момента нямат нищо просто съдават шум около името си.

Е, не си прав! Имат видео!

Според днешната наука живи хора на Марс няма как да стигнат. Освен това магнитното поле на Марс почти липсва и няма какво да ги пази от слънчевите изригвания. След като "покориха" Луната, покорителите се насочиха по Холивудски към Марс... Пропагандата е много важен фактор, който мнозина силно подценяват. С пропаганда дори невъзможното става възможно.

А според мен си форумен глупак русофилистик. Няма такава съвременна наука според която живи хора да не успеят да стигнат до Марс. Напротив днешната наука твърди, че НЯМА проблем да стигнат до Марс живи Хора и затова такива програми имат още Русия, Китай, дори и Индия. Слънчевия вятър отслабва с разстоянието и при Марс е значителпо по слаб от този на Земята. Но дори и да беше като този при Земята пак не е проблем, по няклоко очевадни причини.

Това е основа за сценарий на нова холивудска продукция. Филма ще излети в орбита преди ракетата. Не лошо да има такива технологии, но този пиар предизвиква умиление и нестандартни въпроси.

Да , знаем я тази компания наскоро се взриви нещо :) просто американците напоследък са много зле и не си го признават . затова и освен НАСА допуснаха и втора компания която да си съперничи с Руснаците .. истината е че наистина са много зле вече .. докато германеца доктор Фон Браун държеше НАСА можеха да се борят сега определено не .. последните им гафове бяха с совалките .. кои години бе това някой спомня ли си :)

Зле, зле, ама марсохода им вече сума ти време работи и снимки праща, а Путю стигна само до Украйна. Такива ала-бала приказки на заслепени русофили без никакво покритие са направо смешни и жалки :)))

ПИПО

Не знам дали знаеш, но първият марсоход е руски :) Първият апарат достигнал Марс, пак е руски. Общо взето е хубаво да се чете, не да пишеш свободни съчинения. Аз не обичам американската външна политика, но свалям шапка на НАСА. Разгриничавайте наука от политика и бъдете безпристрастни.

Se taia

Като на филмче са го издокарали. Има още доста неща да борят докато го докарат в реалността да е така. Иначе идеята за връщане на носещите ракети е добра, но и предизвикателствата - големи. Успех мога да им пожелая само.

През 2018 година се очаква да са готови първите руски ядрени двигатели. Ще са по-бързи около 12 пъти от сегашните технологии. Надпреварата е за по-бързо достигане до Марс и евентуално по-нататъшно колонизиране за ресурси.

Ха-ха-ха. Мечтата на Путлераста. И на какъв принцип ще работи този ядрен двигател? Това е само фантастика, реално нещата стават по законите на механиката и трябва реактивен импулс, който да доведе до движението ракета. С отделянето на топлина и загряване на пара, както е при съвременните атомини двигатели няма как да стане. Ядрения взрив разчита на излъчване на високоенергийни фотони и има ефект в плътна среда, във вакуум ефекта клони към нула, т.е. трябва да се носи материя, която да се изстрелва реактивно. За мини ядрени взривове трябва камера издържаща на огромно налягане и температура за да може в последствие да се канализира реактивна сила, дори и да е възможно, това няма как да стане в близките поне 100 години.

И какви ще са тези ресурси, дето ще ги мъкнат от Марс до Земята, че и ще си струва цялата тая работа ?

Истината е, че американците - вари ги - печиги - за разлика от кремвиршите все не стават. И Фон Браун преджабиха след втората световна война - и той неможа да им помогне да направят читави ракети.

Кои бе тези дето пратиха Хора на Луната, сонда извън Слъвчевата система, 3 марсохода, изследваха отблизо Юпитер, Сатурн и Плутон ли за нищо не стават? Е тогава кво да кажем за другите , дето имат 40 взрива при излитане на Протон, докато Совалките са с един единствен такъв.

А руските негри са по черни от американските......да ви е яд.....

1 милион ще му ги осигурим много лесно. Правим чистка на мангасарите и готово! Заминават на Марс! Няма и скафандри да им трябват!

На тоя, май са му дали повечко капитал за препиране, отколкото е мозъка му...

А, провел ли се е вече кастиг за "Кацането на Марс".

много нереалистично клипче , как ракетата пада с не-аеродинамичната част надолу ...

направо е като научна фантастика обаче кацането обратно на ракетата вече е факт макар и не от орбита а от по-ниска височина

А защо трябва да пада с аеродинамичната си част?

Руснаците вече се опариха с едновременното използване на много двигатели /30 БРОЯ/в една степен при опита им да изпреварят програмата Аполо.Има стар закон в техниката и кибернетиката който гласи:Надежността на една система е обратно пропорционална на квадрата на сложността и.Тоест ако сложността на една система нарастне 2 пъти,надежността и спада 4 пъти.И това важи в пълна степен за ВСЯКАКЪВ ВИД ТЕХНИКА И СИСТЕМИ.

Не се мъчи с някакви формули и сложни думи като "пропорционално". Тук контингента е друг, коментират се неща от сорта на "Ще пратим с тая ракета Доган, Станишев", "Бойко ще направи по-голяма" и т.н.

Е когато руснаците са се опарили са имали 30 двигателя в една степен , имало е някакъв дефект в турбопомпата на двигателя и не са имали надеждна автоматика. При фалкон 9 има възможност една степен да работи и без 2 двигателя от деветте и освен това електронното управление дава възможност да се изключват тези двигатели при излизане им от работния диапазон на надежна работа. При различните полети досега, почти винаги имаше някакъв дефект и автоматиката сработваше. С една дума технилогичното предимство на американците дава възможност за надеждна работа и при по - голяма сложност. Но дали е така практически , ще видим тази година при първия тестов полет na Falcon Heavy

Технологическото предимство не може да пребори природните закони и законите на системните науки.Програмата Спейс шатъл -14 загинали астронавти-къде е тук действието на технологичното предимство?????

Корабът ще трябва първоначално да се пилотира от роботи с изкуствен интелект.Ще трябват поне 100 години.

Що? Известно ли ти е, че компютърът на Аполо е бил по-скапан и от електронен ръчен часовник? Щото всичко се е изчислявало на земята, а бордовия само е изпълнявал.

Може, но Русия сега подготвя ракета с 28 двигателя. Нашият слон е най-голям.

Елън Мъск иска да прати 1 милион човека на Марс? Ех, сега ако беше жив другаря Сталин, щеше да прати минимум 10 милиона човека на Марс!

Проект на ракета с 27 двигателя, за полети до Марс и до Луната е имало още 1964 година от Корольов. Даже има и един неуспешен пуск, след неговата смърт. Та с две думи мега ракети с много двигатели са се правили още от преди 50 години.

Не са се правили а са имали идеи как да ги правят. Сам ти каза че куска е бил неуспешен.

Виж прочети малко дадох ти жокер. Ракетата е сглобена и изстреляна. Това че се е взривила, не означава, че не е правена.

Поредният научно-фантастичен филм made in USA? :-)

хубава анимация. чудесна идея. може да се реализира около 2022г. много опити ще трябват щото кацане без пилот е рискова работа- четете лем.

С ракета?! Тия са същите деб*ли като руснаците. Явно и на тях са им малки щом все големи ракети сънуват.

Е ти к'во искаш - с минаре, задвижвано с молитви за джихад ли да стигнат до там?!

Може, ще... ама надали. Добре че са анимациите, в реален космос видяхме колко струва.... А, то и за да направят анимациите били наети руснаци...

Не са ги наели, те са си там. Ако знаеш колко руснаци има в НАСА и почастните фирми в САЩ, няма да спиш спокойно.

Знам момче, знам. Знам и къде отиват РЕАЛНИТЕ доклади от изследванията им. Ако и ти знаеше, щеше да се събудиш. По същество, този номер го изиграха и индииците.... и още към 2000г. си изтеглиха обратно целия стойностен контингент. За краварите останаха само фактури.

Руснаците ще изобретят космически кораб до Марс, някога в необозримота бъдеще. По всяка вероятност ще работи с газ, който ще тече по тръбопровода Космический Поток. Това каза днес Милер.

val55

По принцип, за да се "усвой" нашата Слънчева систева трябва космически кораб с атомен двигател, а не ракета. Този кораб трябва да се сглоби на околоземна орбита в космически док, който да служи за построяването и ремонта на сглобените кораби. Другият вариант е на Луната да се направи база, и там да се сглобяват бъдещите космически кораби, които да имат сегашните маневрени ракетни двигатели, крайсерски атомни или фотонни такива. По натам гравитационни, светлинни и субсветлинни двигатели. Всеки кораб трябва да има на първо време механична изкуствена гравитация на работните, и жилищните отсеци, а по натам и изкуствена гравитация за екипажа. Задължително е да има надеждна защита от радиация механична, а по натам, чрез силови полета, но презастрахована с механична. Със сегашните технологии екипажа почти на 100% е обречен на смърт при по дълъг престой в космоса. Това пътуване в нашата Слънчева система може да се ускори в пъти, ако всички страни, занимаващи се с овладяване на близкият поне засега космос , и участват със средства, технологии и научен капацитет заедно, а не както е сега всеки за себе си. Трябва ново мислене, и единен център за космически изследвания и усвояване на близкият, и по далечен космос. В по далечно бъдеще на нашата галактика, а още по натам във времето и други галактики, а защо не и Вселената. Затова престанете с тези войни и революции, геополитически игрички, а да се насочат усилията на всички към космоса, и Вселената, още от сега защото не се знае, какво ни чака, и дали има време за оцеляването на цивилизацията ни на Земята или в нашата Слънчева система. Крайно време е да има плановост при добиване, и използване на ресурсите за производство, запазване на подпочвените води, както флората и фауната на планетата ни. Земята е временното ни убежище, докато дойде време да я напуснем, но затова трябва да се мисли, още от сега, за да осигурим достатъчно време на следващите поколения да оцелеят в космоса на други по близки и по далечни планети.....

Космоса не е пригоден за човека в този му плътски вид и той никога няма да стъпи на Марс. няма и какво да прави там. Твореца ни е създал така специално за Земни условия. Когато достойните божии хора получат нетленни тела вече ще могат да опознават тайните на вселената без ограниченията, които имаме тук на земата.

Не намесвай Твореца, сякаш знаеш какво и с каква цел е направил. Относно кой какво е и какво е възможно - не толкова дългата история на хората показва през какви "невъзможни" идеи сме минали. Да припомня ли, че само преди 120г. идеята за летене е звучала точно като твоето изказване? Колкото до това от какво сме създадени - колкото и невероятно да ти звучи, ние сме същата материя както и планетата ни, останалите планети, астероиди, комети... и както самото ни Слънце - една материя, не различна!

val55

....да по принцип сте прав, че физическото тяло е ограничение, но трябва ли да чакаме, докато еволюираме да безплътност, което вече означава друго измерение. Аз пиша за времето, докато имаме, все още физически тела, и враждебните условия, които ни чакат, а те могат да се преодолеят единствено с техника, която ще ни служи за транспорт и опазване на телата ни в това състояние без да мутираме или да преминем в друго време = измерение запазвайки целостта си и вида в който сме сега и... То учените, все още немогат да докажат, че има други измерения, , безплътни същества или пък най вероятното за нас НЛО и други извънземни цивилизации, но това неозначава, че ги няма. Да, ама някои пътуват или контактуват.... неразчитайки само на тялото си, а на.....

"публикува анимационно видео" Този израз ме притеснява, май ни готвят поредния филм за покорянето тоя път не на Луната ами на Марс

Мислиш ли (сериозно), че ако не са ходили на Луната руснаците нямаше да оспорят информацията?

Руските подлоги не могат да мислят. Затова са и руски подлоги. Зловещо е :Ю

И като стигнем на Марс,после как ще се върнем?Тия дето ще тръгнат трябва да са луди ,за да се съгласат на този ексеримент

Има и луди. Освен това може да се стигне до Марс и обиколи без да има кацане. А ако отидат може пък предварително да изпратят модули които да се примарсят меко и после с тяхна помощ да се изтреля модул до основната околомарсианска станция, както беше при полетите до Луната. После тази станция да се върне на Земята. Пътешествие от около 3 години. Но има и луди които ще са готови да останат на Марс и да строят станция

Така са говорили и изследователите 14-16 век... Приемете, че някои хора обичат да ходят по пътища, а други да ги прокарват ;)

да! И от тези анимирани супер ракети слизат едни мармоти със шоколади :)

Ракетата е американска и вземете те я пуснете отначало без хора, за да не стане поредният фойерверк със свидетели от първо лице!!!

Иванчо отива при баща си и му съобщава тържествено: -Тате аз съм гей!!! -Чакай малко сине - отвръща бащата- ти пари имаш ли? -Ми не-казва Иванчо. -А известен ли си? -Не съм... -Значи си чист педераст, мойто момче!!!

Та... ти известен ли си с нещо, или?