Коментари - Вторият реактивен самолет в света (снимки) | IT.dir.bg
назад

Вторият реактивен самолет в света (снимки)

Caproni Campini N.1 е самолет, който е можел да извърши първият реактивен полет в историята, но вместо това станал втори.

Обратно в новината

Коментари - Вторият реактивен самолет в света (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Реалностга е друга: първия истински реактивен самолет е построен в Германия през 1941г - Месершмидт. През 1943 г е постлоен втория Месер в Казанлък. Главния конструктор се оказва естественно италиански комунист и се предава на руските окупатори. След години....съветските МИГ учудващо приличат на казанлъшкия Месер. А България от самолетостроителна държава с 2 фабрики се превръща в Томатный огород на СССР.

Секондо останал втори - щеше да е първи, ако са го били кръстили Примо.

Всичо "първо" е изобретено и построено в македонско

първият самолет с реактивен двигател е направен в румъния много важно

Бре Стояне, брех Гогов, какъв е тоя "дуралумин"? Или мислиш, че се пише "Хасфалт"?

Дуралуминий от Уикипедия, свободната енциклопедия Дуралуминий (дуралумин, дурал) е търговското наименование на един от най-ранните типове алуминиева сплав, подложена на дисперсно втвърдяване (age-hardening). Основните съставки на сплавта са мед, магнезий и манган. Широко използван модерен еквивалент на този тип сплав е AA2024, който съдържа 4.4% мед, 1.5% магнезий, 0.6% манган и 93.5% алуминий. Обикновено якоста му е 450 MPa (65 ksi), като може да се различава в зависимост от състава и обработката.[1] Дуралуминият е разработен от немския металург Алфред Вилм (Alfred Wilm) в Дюренер Металверке АД (Dürener Metallwerke Aktien Gesellschaft) в Германия. През 1903 г. Вилм открил, че след охлаждане алуминиева сплав съдържаща 4% мед ще започне да се закалява постепенно, когато е оставена да престои няколко дни на стайна температура. Последващи подобрения довеждат до представянето на дуралуминия през 1909 г. [2] Дуралуминият е използван за пръв път при изработването на дирижабли, като немските пътнически цепелини LZ 127 Graf Zeppelin, LZ 129 Hindenburg, LZ 130 Graf Zeppelin II, американските военноморски цепелини USS Los Angeles (ZR-3, ex-LZ 126), USS Akron (ZRS-4) и USS Macon (ZRS-5) през 20-те и 30-те на 20 век. Съставът и температурната обработка на сплавта били военна тайна.

Не беше ли "халуминт" - нещо като джилязо, бакър, пиринч и други полезни фторични суровини?

РАБ ФАК-по партийните събрания не говореха за него а за трудовете на ленин и маркс та......дебила от къде да знае:))))))))))

"Я тия дето много знаят да дойдат да пренасят радиатори от чугуний" :)

Е как какъв е? Всички цигани, които познавам го наричат така - ДУРАЛУМИН! Нищо чудно и в по-широки кръгове да започнали така да го наричат, защото явно е заразно! Те и на стиропора казват стЕрЕопор! ;-)

Проблема идва като си наберат някой от изброените и изневиделица попаднат на боРдигарда.