Робот с изкуствен интелект рисува шедьоври

Ученият установил също, че хората се влияят, когато знаят дали дадено произведение е дело на жив човек или на робот

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Масово се спекулира с понятието искуствен интелект на последък. Самообучаващите се алгоритми са просто имитация на интелект. Тези неща не могат да творят. Тези неща не могат да правят асоциации. Тези неща не могат да измислят. Тези алгоритми нямат въображение, чувства и съзнание. Една база данни от готови решения събрани и взети на база входни условия и изходни резултати не е интелкт.

Изкуство е, да пресъздадеш нещо, по най-добрия начин. Творчество е, да създадеш нещо концептуално ново... Дали някой прави разлика между тези де понятия?

за мен истинския художник зад тези картини е програмиста на ИИто. реално той задава параметрите в това ИИ и контролира какви картини да му бъдат показани, съответно ИИто да се "поучи" от тях. Автора е този който избира как картината ще изглежда. Избора на ИИто е вече направен с написването му и подаването на конкретни картини. ИИто няма избор, при същите условия ще нарисува абсолютно същото, защото това е резултата от алгоритъма му в този случай. да кажеш, че ИИто рисува, е все едно да кажеш, че четката рисува, не художника чиято ръка държи четката.

Роботите, няма как да станат хора . Имитацията на чувства и емоции е възможна, но човешките взаимоотношения са много повече от голи думи и фалшиви емоции. За съжаление хората сме склонни да вярваме, че нещо неживо има душа, като пример ще дам манията Тамагочи, където много хора вярваха,че хранят и се грижат за живо същество. В крайна сметка едно е сигурно. Човек винаги ще изпитва остра нужда от общуване със себеподобни, което е и основата на нашата човешка същност.

Надценяваш хората. Доста прости сме, и ограничени, толкова, че дори не можем да се самоосъзнаем, колко сме прости и ограничени. Следващата стъпка на еволюцията е изкуствения интелект, който ще замени хората и ние ще изчезнем, както неандерталците са изчезнали и това може да стане още това столетие и ще е по-бързо от измирането на динозаврите.

Изкуствения интелект не може да замени човешките взаимоотношения, а те са в основата на всичко, включително и на цивилизацията ни . Ние хората сме създадени да общуваме по между си / къде справедливо, къде не, но това е друг въпрос/ . Всеки опит за късане на тази връзка, е обречен на неуспех . Така, че изкуствения интелект винаги ще бъде контролиран от хората, поне до като бъде зависим/а той винаги ще е/ от тях. Хипотетичен вариант вещаещ апокалипсис е само и единствено ако изкуствения интелект бъде само/обучен да се възпроизвежда , размножава. Тогава ние човеците сме аут ;)

Ами в скоро време може и като се погледнем , да не познаем кой е робот и кой истински човек

Принтер с няколко if-a отгоре... Но новината съвсем не е нова.