Рогозин не останал впечатлен от революционния кораб на SpaceX

Ръководителят на Роскосмос смята презентацията на Илон Мъск за бял шум

Обратно в новината

Коментари - Рогозин не останал впечатлен от революционния кораб на SpaceX | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дааааааааааааа! И аз съм впечатлен от този бойлер! Колко хубаво пафка и пуфка кат локомотив или консерва бомбирал боб!

Щом третия по тъпота след хипофизното джудже и Уморения кон в ръководството на азиатската псевдо-държава вие на умряло - нещата за Белия свят са добре! Хохохоххо! Така говореше и за Фалкън 9 накрая Мъск изрита Роскосмос като кирливо коте! :)))

Не знам защо мъчат ракетите да кацат на Земята, идеята е толкова тъпа, въпреки че е технически възможно това усложнява много нещата и е рисковано. Трябва да се построят орбитални платформи въртящи се около Земята със скорост на излитане , където ще се каца и излита без да е необходимо ракетите да имат 3 степени, ще са по-леки по-бързи , ще можем да ходим и до Марс на екскурзия все едно отиваш до Великденските острови.

Безмислена статия с цел разлайване на кучетата. Американофили срещу Русофили .

Един смислен коментар! Браво!

Невероятна новина! Просто не мога да повярвам! Мислех, че ще загуби ума и дума!

Е чакаме да полети ......така чакаме Мъски да полети на Орбита около Земята..така чакам и да полети на орбита около Луната....така чеакаме и да полети до Марс и така вече близо 20 години. И винаги е едно и също ще е ще е ще е някога ще е може би ,........и накрая точно никога! Какво е постигнал Мъск от това което обещаваше? Качили хора на земна Орбита не изпратили хора на орбита около луната не изпрати ли хора на Марс не единството което наистина успя е че създаде УЖ която уж си е за многократно използване но така и не каза един път каква част от чарковете наракетите които се връщат на земята се дефектират и каква част от частите на ракетите се използва повторно.

На Мъск корабите летят в околоземна орбита и то повече от руските. Май ти е много стара информацията!

Мъск ме дразни доста, с тунели и Тесли. Но специално космическата им програма е икономически по-издържана от Руснаците, които бяха най-ефтини, а вече не са. В момента обема на SpaceX, като технологично допринасяне и реални полети е като на 3-та космическа сила. А иначе Рогозин вече говореше глупости за невъзможността и тн на проектите на Мъск. И ако има някой да прави "бял шум" с цел да повдигне малко интереса към себеси е Роскосмос в случая.

Ами защото не е революционен. Проектиран е от екипа на съветския режисьор Георге Данеля (лека му пръст) в края на '80те...

За подобни случаи Лафонтен е написал баснята за лисицата и гроздето.

таваришч Рогозкин, с това макетче на самальотче ще си останеш и дотам...Ама то малко акъл се иска, видно при теб и малкото го няма, да та йе.а в скапаняка.

Е то Мъск е пирамида, продава фантазии на наивни малоумници, нали след 5 години някъде щеше да е на Марс а то кво стана Модел 3 не може да си произведе а всеки ден на 5 цифрена загуба

Време е да си ъпдейтнеш информацията. И между впрочем - в статията се говори за космоса. Къде набута Тесла тук ??? Що не споменеш нещо и за Ладите тогава?

'техническата осъществимост на проекта е 20%.' - оценил е откровено възможностите на СОБСТВЕНОТО му ведомство. Или май даже ги е преувеличил.

Прилича на голямо сребристо дилдо с перки, значи, може и да върши работа.

Нищо чудно да ти прилича на такова нещо, когато когнитивният ти хоризонт стига не по-далеч от гениталиите ти каквото и да ти покажат все дотам ще виждаш.

В грешка си, прилича на зле калайдисан варел с перки.

Рогозка, знам че гроздето е кисело като неможете пияните миризливи ватенки да го достигнете, ама прогрес и цивилизация, какво да правим. Ниско ви е на рашките нивото.

пияни некадърници

Има статия за китайската ракета за до Луната. Там пише, че проблемът е в.. радиацията. Та това как ще го заобиколим?

Не пише такова нещо. Пише че кораба който сега използват няма никаква радиационна защита, каквато имал новия.

Като се стараеш в лечението вместо да врякаш за неща отвъд когнитивния ти хоризонт.

Е какво да се впечатли от един бойлер, или по скоро от един нискотехнологичен кукурузен силоз ебаси! Да литне това чудо недочудо на техническата мисъл с екипаж без да се взриви, и тогава ще говорим. Мъск така и не демонстрира управляем космически кораб който да работи, последния изпита ЛЕЕЕЕЕЕКА техническа аномалия и се взриви отнасяки половината площадка на Кейп Канавъръл . Спейси с нулев опит в проектирането на животоподържащи системи, навигация, термични щитове и радиационна защита и т.н щял да ходи на Марс! ще ходи...ама другия път както е в рекламата!

Мъски сваля от космоса по 2000 килограма с товарните дракони и те после летят пак до МКС. Ама щом си казал Спейс Х нищо не разбират от термични щитове. Управляем космически кораб е товарния Дракон. Животоподдържащи системи на кораб летящ около седмица изобщо не са проблем, а Пилотируемия дракон отиде до МКС и системите за поддръжка на екипажа работиха безупречно, като кораба престоя няколко седмици на МКС отново без проблеми. Радиационната защита е по-добра от тази на Съюзите.

Много ми е интересно на руснаците пък какъв им е опита след като не са излизали извън ниска орбита.. .и карат все един и същ кораб вече 60 години... представям си след 60 години къде ще е спейсХ

Нааката пак се изказа неподготвен, но затова пък надупен към Русия и горд от това как му влиза отзад.

я си играй със самолетчето. Недей да даваш акъл.

Вижда се колко са тъпи ватенките.

Не разбраб, колко космонавти са предшочели корабите на Мъск пред руските. Понеже пиюе, че Мъск отнемал кюиенти на руснаците.

ами да ти кажа до МКС от миналата година до сега са отишли 10 американски, 6 руски и 2 японски ракети 2014та Русия държеше над 80% от бизнеса с изпращането на сателити в космоса... в момента .... под 4.

И още една справка до 2018та от когато е справката САЩ са закарали над 150 човека в космоса като някой от тях на над 300 000км, а русия под 110 и то до 200км предимно. Въпреки че САЩ не пращат в космоса от около 10 години хора. Смятай кой кого има да настига.

Ми объркал си се. Полетите на Совалките са 135 и само те са качили над 700 души в космоса. Отделно Джемини и Аполо. Американците имат 168 пилотируеми полета, а руснаците под 150. 27 астронавти са летяли до Луната при 9 полета, от тях 12 са стъпвали на нея при 6 мисии.

Аре по- спокойно. "As of September 26, 2019, a total of 565 people have gone to space. "

До ХХХ - справката ти е вярна, ама за отделни личности . А то половината от тея хора са летели по няколко пъти. Така че полетите са бая повече

Starship може да достави 100 човека до Марс. Въпросът е в какво състояние ще ги достави въпросният гюм.

КОГА МЪСК ЩЕ ИЗКАРА СИЛОЗА В КОСМОСА,ТА НАЙ НАКРАЯ ДА ДОЙДЕ ЕРАТА НА КУКУРУЗА В КОСМОСА

Ти предполагам ще си първия пътник!!!

достатъчно лаконичен дА НЕ СПОМЕНЕ ЧЕ СИЛОЗИ В КОСМОСА НЕ ФЪРЧАТ

Естествено, че силозите няма да летят! Но ракетите на Мъск отдавна летят!

Е, какво друго да каже шефът на роскомикс?!