Роскосмос отпечата част на 3D принтер в космоса

Целта на експеримента е да бъдат проучени възможностите за използване на подобни технологии за производство на изделия от полимерни материали в космически условия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пропуснали са да отбележат, че принтерът е китайски.

Със или без гравитация всеки 3Д оринтер си принтира отлично. Технологията не зависи от това. Единствено ти трябва охлаждане на принтиращата глава и пластмасата излизаща от нея. А второто във вакуум няма как да стане за сега и за това са принтирали вътре в МКС засега.

В жестока грешка си. Ще ти дам един пример - в безтегловност топлината не се издига нагоре, а остава на място. Дали е без значение, колко бързо ще се охлади материала, по време на принтиране?

На тях по_скоро им е нужна водка на 3д принтер!Нали ги видяхме колко са силни в технологиите!Дронове с бутилка от минерална вода за резервоар и турестическа камера за наблюдение!?

Еййййй горди европейци. Утре САЩ ще се прегърнат с Путин и ще се чудите какво да правите. преди няколко години Мадуро беше големия враг, сега е новият най добър приятел на САЩ. А иначе великите европейци една ракета в космоса не могат да изпратят. Нека да оставим тъпите руснаци и да кажем за умните българи какви космически технологии имат, колко българи в космоса има или е имало, кога ги е имало..... Нека да говорим за нас, а не да плюем другите. Само глупак може да обижда страна която има и развива космически технологии.

Se taia

Като ще сравняваме постиженията между БГ и русия, дай да сравним и ресурсите (за населението няма смисъл)...

браво! а утре ще смогнат да отпечатат и автентични безаналогови лапти

една ТАПА за пробитата матрьошка не могат да отпечатък и да се завърнат на Земята, блядь.

Само един проблем има. Пратили са схема на част за хладилника, принтера изпечатал неработещ Калашник :)

Да отпечатат един нормален мозък на джуджето

Днес един русофила се обясняваше, че не ползвал тъпи Windows-и, а само свободен софтуер. Разбира се, свободен, но пак американски.

Като му кажеш "американски" глупакът просто превключва на "кон с капаци" и не те чува. Кажи му примерно "значи не Гейтс а Столман, аха" , това ще го пообърка за миг и може и да вдене нещо.

Байгън от щатни врякалници, които ако не обърнат темата към русофили, няма да си получат надничката.

> 2023-01-24 19:19:31 >. (нерегистриран) > >Байгън от щатни врякалници, които ако не обърнат темата към русофили, >няма да си получат надничката. И това изврякано от щатния руски вряланик с по 1000+ провряквания на ден, мнооого уместно. Някой друг ти е крив, че си русодебилен врякалник и се гърчиш от яд светът като ти напомни що за загубеняк си.

Дали пък Линукс е американски? Ти като си ИТ, малко по-дълбоко се научи да четеш, а не само статии на индийци в stackovrflow. Всъщност, нищо съществено не е дошло от Америка, там просто взимат идеята и я превръщат в зелени пачки. Това и Кирчо и Кокорчо го могат, когато има кой да им вярва.

Se taia

Про си колкото сина ми. Я кажи приятелю, Линус Товалд коя ОС ползва за основа на неговата (Между другото и Ундоус ползва същата)? А сега виж кой я е направил в далечната 1969 година и се ползва и до днес на някои сървъри и си затвори миризливата тролска уста....

Важни са тостерите!

Пробвали нещо, което е измислено пак от лошия запад... Тва е на гол тумбак - чифте пищови (и те чужди)...

NASA изведе в космоса нов 3D принтер 24.03.2016 Компанията Made In Space създаде нов 3D принтер, който може да разпечатва детайли във вакуум и при ниска гравитация. Според производителя, 3D печатът сега ще бъде възможен не само в Международната космическа станция, но и в открития космос. Новият триизмерен принтер бе тестван в космоса на 22-ри март.Тестовете се оказаха успешни и високотехнологичният 3D принтер с име The Zero-Gravity стана първата стъпка на космическото промишлено производство във Вселената.The Zero-Gravity е значително модернизиран в сравнение с другите подобни 3D принтери и може да използва 30 различни материала за създаване на готови 3D обекти в космоса. Засега са транспортирани само три различни вида пластмаса за 3D печат. Наличието на работещ в космически условия 3D принтер съществено ще подобри условията в МКС. Астронавтите ще могат самостоятелно да печатят необходимите инструменти, детайли и предмети, без да се налага да чакат доставка от Земята. NASA и американската национална лаборатория (US National Laboratory) могат да изпращат цифрови файлове с инструкции и настройки, за да могат космонавтите да получат всякакви резервни детайли или нещо съвсем ново.Очевидно, ключовите думи в името на този 3D принтер са zero и gravity. Постепенно в МКС ще бъде изградено цялостно оборудване, с помощта на което ще могат лесно и евтино да се осъществят най-новите експерименти при липса на гравитация.

Купен от Алиекпрес от китайци, които са копирали както са могли технологията.. Правят си експерименти, но не с принтера, ами с космонавтите.

Японски или американски технологии, в най-крайния случай леко корейски.

Ще ви замоля да не отчайвате чебурашките! "Хуманоидът" Фёдор също бе купен от Aliexpress за $1000.00 и му бе залепено името Фёдор. С това приключи научната част в руският отсек на МКС.

Доста глупашки агит напън от практически руския дир.бг. Толкова да не се сетят, че всички ще питат - както се вижда от коментарите дотук - "а бе каква марка е тоя принтер".

А чие производство е този принтер? Защо ли не се споменава?

Успокой ся и избърши пяната

Se taia

Ха, ти къде видя пяна бе трол? Най елементарен въпрос.

Я ти ни кажи чие прозиводство е, марка, модел и така нататък? Аман от зловония и тъпоъгълници.

Se taia

Пенчо бре, чети! NASA изведе в космоса нов 3D принтер 24.03.2016 Компанията Made In Space създаде нов 3D принтер, който може да разпечатва детайли във вакуум и при ниска гравитация. Според производителя, 3D печатът сега ще бъде възможен не само в Международната космическа станция, но и в открития космос. Новият триизмерен принтер бе тестван в космоса на 22-ри март.Тестовете се оказаха успешни и високотехнологичният 3D принтер с име The Zero-Gravity стана първата стъпка на космическото промишлено производство във Вселената.The Zero-Gravity е значително модернизиран в сравнение с другите подобни 3D принтери и може да използва 30 различни материала за създаване на готови 3D обекти в космоса. Засега са транспортирани само три различни вида пластмаса за 3D печат. Наличието на работещ в космически условия 3D принтер съществено ще подобри условията в МКС. Астронавтите ще могат самостоятелно да печатят необходимите инструменти, детайли и предмети, без да се налага да чакат доставка от Земята. NASA и американската национална лаборатория (US National Laboratory) могат да изпращат цифрови файлове с инструкции и настройки, за да могат космонавтите да получат всякакви резервни детайли или нещо съвсем ново.Очевидно, ключовите думи в името на този 3D принтер са zero и gravity. Постепенно в МКС ще бъде изградено цялостно оборудване, с помощта на което ще могат лесно и евтино да се осъществят най-новите експерименти при липса на гравитация.

И албанци да са го произвели няма значение. Важното е че се е получило. И в бъдеще детайлите ще ставт все повече.

XA XA

Se taia

т.е. руснаците ползвали технология от неприятелска държава за да припишат заслуги на себе си. и това няма значение викаш...

братушки, отлично!

Se taia

Кое е отличното? Това че са го раздавали "оператор на машина", която е произведена в щатите?

Последни напъни на издъхващата империя!

че почва да намирисва тука