Роскосмос ще си партнира със SpaceX

Ракетите на Илон Мъск ще изстрелват и руски космонавти в орбита

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Илон да почва да опъва ластиците на батута!

Ой... Рогоносин не е спал 5 дена преди това изказване сигурно :))))

Технологичните шпиони в действие ще гледат и записват.

тъчскриина на драконите ли? :)

Мъск много сериозно върви към монопол в космическите дейсности. След товарните, сега и тръгва и за пътниците. Любопитен въпрос като е изтрелян с руска ракета американеца става ли космонафт и ако е изстрелян с американска ракета руснака става ли астронавт ?

Руснаците, като българите, обичат да лежат на стари лаври и проспаха предимството си. Вместо да използват преднината която имаха да си модернизират космическата програма, те решиха да се подиграват на Илон Мъск с батути! А сега, и те искали на СпейсЕкс! Това което англосаксонеца е разбрал, а останалата част от света не знае, е че ако ТИ лежиш на стари успехи и не напредваш, дори с риска да канибализираш вчерашният си успех в името на следващият етап на развитие, тогава някой друг ще го направи вместо теб!!! Викаха руснаците Защо да подобряваме нещо си което работи от 100 години! Ами ето защо! Гледах ги как натискат копчетата в капсулата на ракетата...с пръчка! Защото космонавтите са се сгънали вътре като гевреци и не могът да протегнат ръка...та го правят с пръчица...като инвалиди! Това разбира се е дребен и по скоро незначителен пример с ергономиката която не е края на света. Но на този принцип се отнесоха и с други неща които бяха далеч по важни и серизни. Еми ето ви на....дойде един пич, направи ракета с таблети, повече космонавти на изтрелване което сваля цената на космонавт, и се оказа хем по готино хем по евтино! А руснаците си изгубиха предимството.

Е не! Това вече е ужасно предателство, от страна на Рогозин, към тролетариата, в България. Направо им заби ножа, до дръжката. Затри всичките опорки. Тролчетата сега лежат по гръб зашеметени и плачат тихо... С любопитство очакваме да видим, новите опорки, по отношение на СпейсХ и Мъск. ПП. Ужасно се хиля в момента :D

Аз не бих отписал Русия от цялата тази история. Явно руснаците са решили да не хабят средства, усилия и технологии за неща сдето вече ги имат, а също така и други са успели да ги открият. Сега Русия ще ползва ракетите на този Мъск за околоземна орбита, а самата тя ще разработва нови системи за пътуеване в извънземното и междузвездно пространство.

Никой не чете както трябва. Очевадно е, че Роскомикс няма пари и възможности за развитие и съответно няма пари за места в Драконите. В случая преговорите са между СпейсХ, НАСА и Роскомикс. Върви се на споразумение за разменени космонавти и астронавти и поделяне на полетите към МКС. Очевадно е, че руслямците няма за какво да качват по 3-ма души - един или максимум 2-ма са достатъчни. Но това преви полета още по нерентабилен. Същото се отнася донякъде и за НАСА. вместо да качва по 3-4-5-6-7 души, понякога е достатъчно да качи 1 или двама, като плаща съответно по-малко пари. Та това е бартерна сделка между НАСА и Роскомикс, като Спейс Х е превозвача от страна на НАСА. Така полетите се поделят между Спейс Х и Роскомикс от което печелят всички. Естествено това е и глътка въздух за Роскомикс, като разходите от намалените полети до МКС отидат за други дейности, като примерно нов албум на Рогозин или нова бойна ракета, но могат и да ни изненадат и да похарчат тези пари и за новите ракети Ангара и Енисей. Това споразумение беше очевадно още с първия полет на Дракона. НАСА има изгода да качва повече хора наведнъж, защото и излиза по-евтино едно място. Така качва и космонавти, като им плаща мястото в Дракона, а после астронавти ще летят безплатно със Съюзите, в крайна сметка и НАСА и Роскомикс пестят разходите поне по едни полет към МКС, което не е малко пари и за двете страни. Освен това този ход има и по-далечна переспектива за Роскомикс. Така ще има шанс да стигнат поне до околоЛунната база, която американците смятат да направят съвсем скоро, а защо не и руслямец да стъпи на Луната. Това им е шанса тази мечта да се сбъдне в това хилядолетие.

И със Союз-ите същото.

И си мислиш, че като качват хора горе, няма и багаж, храна, кислород и други неща с които могат да заместят местата, ами ще ги пращат с допълнителни полети както правят до сега, та дори и японците.

Вярата ти в руската техническа мисъл е трогателна, но къде са фактите? Факт е, че СССР беше повече от достоен конкурент на САЩ в ракетостроенето и имаше предимство през 50-те и 60-те, което се поизгуби през 70-те години. Факт е, че СССР успя в последните две десетилетия на своето съществуване да създаде ракетен двигател на керосин със затворен цикъл, с невиждани за времето си характеристики. Факт е, че в продължение на следващите две десетилетия американска ракетна компания използваше модификации на този двигател, за да вдига товари в космоса. Факт е, че в следващите две десетилетия руски ракетни двигатели няма повече да се ползват, защото докато се ползваха, американските конструктори преминаха на други технологии, които са по-подходящи за изстрелване на товари в околоземна орбита, за пътуване до близките планети и най-вече за многократна употреба. Две десетилетия са страшно много време в ракетостроенето, и резултатите не се появяват изневиделица, а чрез проба/грешка. Виж SpaceX колко пъти си разбиха в земята новия космически кораб, преди да овладеят кацането. Откъде, според теб, ще се вземат технологиите, с които Русия ще разпрати клонинги на тов. Влаимир Владимирович Путин по всички звезди и планети във видимата вселена, при положение, че от десетилетия не са пращали нищо по-надалеч от МКС?

Има си товарни полети за това.

Това беше ясно от много време, още от както спряха совалките (има руснаци, летели на тях). Кооперация на реципрочен принцип.

_stankow

Аз доколкото разбирам, за никакво отказване не става дума, а ще се разменят няколко космонавта. За да може поне един руснак да полети с Драгона, да го огледа, да го оцени как е в полет. Сигурно ще има неща, които ще му харесат, други, които ще трябва да се избегнат. Все ще се намери някой да рискува, защото къде е надеждността на Драгона, къде е на доказалият се Союз ... Няма да се отрази на редовните полети до МКС, нито руските, нито американските, нито смесените, щото дотам летят и японци, и канадци и други участници в програмата. И друго - до МКС се лети с един кораб, а се връщат с друг. Не се знае, да не дава господ, каква ситуация ще стане, та ще се наложи аварийни да се прибират екипаж и кой с кой ще полети. Всяка агенция трябва да познава кораба на другата, за да може да са готови нейните хора за екстрени случаи.

_stankow

20 руснака са летели с шатълите. В 5 мисии до "Мир", 11 до "МКС", два полета - без скачване.

Говориш за руската техническа мисъл и обясняваш за СССР. Русия не е СССР и никога няма да бъде! Няма я инженерната мисъл на Източна Германия и прецизните инструменти от Чехия, няма ги заводите в Украйна, работната ръка от Прибалтика. Няма ги България, Румъния и Полша за да може руснаците да ядат по-качествени храни от нас. Сега е просто Русия - видяхме какво може сама. Космическите и военни технологии с много малко изключения са застинали в ерата на СССР и оттам нямат мърдане. Само егото им е останало и ядрени оръжия.

рогозкините чебурашки искат да пробват "батута"

прочети сега какво казах.

Ха ха, а бе жалки ватници, какво стана с батута, бе? Май Илончо ви издуха в космоса.

Някоя технология ще гледат да откраднат пак

Е МИ НЕБАСКРЬОБЪТ НА РАГОЗИН В МОСКВА ЗА 20 000 ТУЛУПА ГЛЪТНА ДЕНЬГИТЕ И ПОЧНА ПРОСИЯТА ...АКО НЕ МОЖЕШ ДА ПОБЕДИШ НЯКОГО-ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НЕГО -СУН ДЗЪ ...Е , МОЖЕ И КАТО БУЛКАТА , ВАЖНИ СА ГУЩЕРИТЕ

Мъск е борсов манипулатор с добър гръб, яко го подпират

Вата има в главата ти. Русия е номер 1 !

Номер 1 по употреба на водка и реална смъртност от ковид. А колкото до ватата, тя е в задника ти.

Сегашна "Русия" и СССР са едно и също нещо. Не забравяй, че след 1917 г. нова революция не е имало, Културата си остава болшевишка; класите, прослойките - всичко е продължение на СССР!

Бухахахаха, великите руски космонавти ще бъдат пращани в космоса с батут. Ай ай ай, какой пазор!

хапчетатаааа??? До преди 5 месеца т.н.американски астронавнити летяха само с руски кораби и продължават.Така че пий една белина.

За това ли руснаците му се молят, да ги повози на батута?

В сърцето ти няма начин да не е номер едно. :))

Както обичат да казват истинските мъже от тоя форум: "Баба ти все без пръчка е натискала бутоните!!" ;) Виж из нета, има снимки на интериора на любимия на трудовия тролетарият танк "Армата"...

В тия избори дира не дава да се избазикаш с каскетите трие баннва, сега и Рогозин го закъса. Китай е по добрия СССР! Империите бавно се разпадат не става от днес за утре. Руската империя баво се разпада космонавтиката просто е още един белег но много показателен. Това беше единствения отрасъл (в Русия тва е цял отрасъл) ,който беше напред и конкурентно способен. Там се хвърляха безумни пари като стига до много висок процент от целия ВП на целия СССР. Това беше и най ползваната индустрия за пропаганда. Сега остава само Путин като пътеводна светлина. Когато се гътне а той ще се гътне рано или късно нищо чудно още 20 нации да се отцепят и освободят. Империите се разпадат тогава когато поданиците им не се гордеят че са поданици на империята а там е така от мнооого отдавна затова или не пускат никой да излиза и се налага да се превземат съседи.

Руските космонавти са по-опитни и трябва да контролират американските

Роскосмос се смили да ползва таксиджиите от спейсекс до Мир II да вземат някоя и друга копейка и да сложат хляб на масата.

да както винаги, сигурно и другия корифей в космонавтиката Безос и той ще изпрати някой агент ако може да крадне нещо, че при тях всичко е още само на чертеж

_stankow

Монопол ? Руснаци, китайци, корейци, японци, французи, европейци си имат свои ракети, не са умрели точно за Фалкон. В щатите освен СпейсX ракети имат Боинг, Локхийд, ULA. И с тях ще се пребори ? Ще го пуснат ? Аха, чакат го да им вземе приходите.

И като се събуди, се зарече, повече да не препиваш с одеколон, за вана...