Коментари - Русия тества безпилотна ядрена подводница | IT.dir.bg
назад

Русия тества безпилотна ядрена подводница

Русия извършила тест на революционна безпилотна подводница, способна да носи ядрено оръжие.

Обратно в новината

Коментари - Русия тества безпилотна ядрена подводница | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

подводница и безпилотна е нонсенс,оксиморон. русия хубаво си го пишеше преди година-две ,че е ТОРПЕДО, СЪС СОБСТВЕН ДЪЛГОДЕЙСТВАЩ ДВИГАТЕЛ И НАВИГАЦИЯ. ТОЗИ ПРОЕКТ Е ОТПРЕДИ 60 ГОДИНИ. негов автор е прочутия академик САХАРОВ,на млади години- съавтор на руската водородна бомба. искал е настойчиво да взриви ню йорк с такова торпедо с водородна бомба на носа. сам е разработил проекта ,но лично лаврентий БЕРИЯ, куратора на руските атомни програми,не му позволява да го материализира. пентагонът е организирал симетрично уж погрешка изтичане на информация, която дава да се разбере, че сащ ще качат на стационирана над европейска русия орбита водородни бомби, като смъртоносни круши в отговор на заплахата от руското ТОРПЕДО. вероятната истина е,че засега само се надлъгват и плашат,блъфират значи.

нашия нов прецедент ще яхне тази подводница, ако дядя Путя му заповяда, щото знае пътя до Америка, нали са го учили там, а после ги е предал. Един троянски кон.

Еврейна Сахаров е имал садистични планове за света, а го изкараха борец за мир и даже улица носи жидовското му име в София. Ех, тъп народ сме ние, много, много тъп.

Тези изроди мислят само за война и са против целия свят като камарада им Адолф Хитлер. Нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили, една империалистическа агресивна милитаризирана страна, която има много фенове в България, даже и натовския дезертирал генерал радев ближе путинския задник и простия ни народ го избра за държавен глава.

Коя държава има най-много военни бази по света. Чий военен бюджет е най-висок? Коя армия участва във всички конфликти по земното кълбо?

Защо безпилотна подводница? А мужиците какво ще работят?

Ще гледат зарята над Америка .

А пък Северна Корея разработва пилотирана ядрена ракета. Ядрено камикадзе. Хем е по-защитено срещу външни смущения - фанатикът ще изпълни заповедта, дори и да се опитват да му сменят инструкциите неговите командири по време на полета.

могат да улучат само закотвен пасажер /защото е дълъг/ и то от третия път....

Немски танкове срещу Руски танкове - 8:1

Руснаците спечелиха войната, а хамериканците във виетнам се насраха, в ирак и либия само насраха нормалните страни и ги направиха ислямистки кочини.

"По комунистите няма да дадем нито един изстрел, ние ще ги унищожим икономически." Хенри Кисинджър

Още в началото на 50-те години на ХХ век академик Сахаров препоръчва на Сталин да се създаде суперторпедо, което да носи термоядрен заряд с огромна мощ. Според академика ако такова суперторпедо се изстреля към американския бряг и удари в определени точки то би могло да предизвика цунами, т.е. изкуствени вълни, достатъчно високи, за да пометат крайбрежните американски градове. По онова време технологиите са на равнище, което не позволява осъществяването на проекта. Но днес ситуацията коренно се измени Статус-6 попадна във фокуса на общественото внимание през ноември 2015 год., когато на военно съвещание при Путин в обектива на снимащия оператор случайно попаднаха зад рамото на докладващия генерал строго секретни материали. Тези материали съдържаха информация за новите руски умни мегаторпеда с обхват до 10 000 км, с дълбочина на плаване над 1000 м, със скорост до 200 км/ч, а най-важното с бойна термоядрена глава с фантастичен капацитет от 100 мегатона.

На 19 ноември 2015 год. ЦРУ на САЩ публично потвърди наличието в Русия на Статус-6 с бойна термоядрена глава, чиято основна цел е да гарантира поражението на военноморските бази на САЩ и крайбрежните градове. В същото време представител на ЦРУ, нарече изтичането на информация за проекта обществено предупреждение и реакция на Москва предвид разполагането на системи за ПРО/противоракетна отбрана/ от Вашингтон За разлика от междуконтиненталните балистични ракети Статус-6 не попада в никое от ограниченията на договора СТАРТ-3/Договора за ограничаване на Стратегическите Нападателни Оръжия между САЩ и Русия, известен с руското си обозначение като СНВ-3 (Стратегические наступательные вооружения 3) и с английското като START III(Strategic Arms Reduction Treaty III) / и не нарушава международните задължения на Русия. Особено важно е това, че е невъзможно да бъде прехванато това суперторпедо, защото е оборудвано с изкуствен интелект. Статус-6 може да използва за да достигне целта си най-сложни и нетривиални маршрути, да атакува врага, когато той не очаква, тъй като няма никакви средства за откриване и противодействие. Дълбочината на хода над 1 километър прави почти безполезни срещу него всички съществуващи досега оръжия. По някои разкрити данни Статус-6 може да бъде оборудван с ядрен реактор, който използва като охлаждащата течност вместо вода течен метал сплав от бисмут и олово. Такъв тип реактори са разработвани в Съветския съюз още през 70-те години на миналия век. Той е бил тестван на подводница проект 705 Лира.

В допълнение ще кажем, че много е вероятно вместо традиционния винт мегаторпедото да бъде оборудвано с водометен двигател. Същият е тестван на руската подводница проект 877 Aлрос. Това означава, че в спектъра на шум на Статус-6 ще отсъства нискочестотният компонент единственият, който позволява на акустични инструменти да откриват движещи се под вода обекти. Не е изключено Статус-6 да се използва и в качеството на тектоническо мегаоръжие, т.нар. проект Меркурий-18, разработван още във времената на СССР. Тук трябва да подчертаем, че като отговор на вече споменатата статия на американски експерти във Foreign Affairs в списанието на Министерството на отбраната на РФ Красная звезда излезе материал. В него бе напомнено откровено по армейски, че всякакви мечти на САЩ за превантивен мощен удар са опасна самоубийствена фантазия.... Още ли си мислите, че САЩ имат какво да му противопоставят????

дрън,дрън сказки за пенсионери!Какво е казал академик Сахаров,хидрометен двигател(!)които е безшумен,и най,най,голямата съвеЦка ,а сега путлериска глупост е това тектонично оръжие и ,,предупреждението"на руските армейски нищожества за превантивен ядрен удар.... Ударът другари отдавна е нанесен!Ударът е зелен и се нарича US долар!На практика доларът владее РФ и бившите и республики!Останалото са опашати съвецки лъжи!

Американци , французи , англичани , китайци и разни други отдавна са разработили такъв тип подводница , ама си траят ! Голям праз , че и руснаците са в кюпа !

Статус-6 и Изделие 4202 погребаха ПРО на САЩ, още преди Вашингтон да успее да я изгради! Та, мир на праха й!

ПРО на САЩ се спомина скоропостижно. Амин!

Тц!ПРО-то на САЩ може да ви избие със собствените ви ракети и атомни бомби товарищи! Толкова сте назад с технологиите и въораженията,че ежедневно измисляте по една глупост която представяте като ,,новина"

Обърни внимание на онова, което съм написал по-горе!

Дали? Един малък ядрен заряд пуснат на пътя на дрона на достатъчно голямо разстояние от бреговете решава въпроса.

Хахаха, целият океан ли. ще осеят с атомни бомби? Само ако знаят пътя на торпедото могат да му противодействат, но това е като да откриеш игла в купа сено...

stan_posta@

Решава го, напълно нормално е противотопредото да е с ядрен заряд. Но все пак и ядреният заряд не е всемогъщ. Трябва да се достави поне на 1000 метра от торпедото. Как ? Как ще се открие тази цел, как ще се достави зарядът до нея ? Има ракетоторпеда, но те са за разстояния до 10 км. А въпросният боеприпас се придвижва със 100 км/ч, т.е за 1 минута се премества на 2 км. Много трудна цел. Ще им трябва десетилетия на американците, докато изградят действаща противоторпедна защита на техния континент. И ще бъде ужасяващо по-скъпо от сегашната ПРО.

Нищо ни ти се разбира брасчет!Обаче руската армия ползва И Израелски дронове които може би са и основните щот другите са купени от ,, ...." китайски сайт за търговия!

Викаш от Искаро по глибоко и от руската техника по добро нема? За GPS-и и хидрофонни и електронни проследяващи системи учили ли стИ в школото Идно времИ? трольо!

Не става въпрос за тролинг, работите са сериозни и онова което съм дал като информация няма за цел да дразни, а да информира. Т.к. доста хора тук/съдейки по коментарите им/ нямат представа какво е това "Статус-6"... Включително и ти.

Дразниш защото тролиш с измислена и стара савецка пропаганда за несъществуващи оръжия и руско военно или каквото и да било превъзходство

Вероятно само теб. Кажи нещо по темата за "Статус-6", а вероятни и за новата част на "Сармат", нещо по същество???

Те друго освен ракети, подводници,атомни влакове,танкове тестват ли?кой се занимава с Русия?

Ще чуем ли някой ден че расия тества хладилник или пералня или лека кола?

Няма да чуеш! Те не правят от това световно събитие...

Има два вида продукти. Такива, за които хората говорят и такива, които никой не купува.

Еее, ми добре!

jingiby

Заглавието не е точно. Русия не е тествала безпилотна ядрена подводница, понеже прототипът не е с ядрен двигател. Става въпрос за подводница, която може да носи ядрено оръжие, което не е специфицирано по вид.

Пробутването на изостанали военни технологии е елементарна пропаганда за простолюдието. Всеки, който следи развитието на военните технологии в света знае, че в предстоящата световна война няма да гръмне нито една пушка, няма да потегли нито един танк или кораб, няма да излети нито един самолет, защото последната война ще бъде космическа. Според признание на Н Васильев /екс-министър на въоръженията на Русия /1994-2000 г./ НАСА е единственият властелин на Космоса, а Русия и Китай нямат пари и космически технологии, за да имат военна космическа програма. Тук грамотните форумци знаят,че САЩ имат две космически флотили от летящи чинии- TR-3B и безпилотни космичеески совалки Х-37В /виж ги на гугъл-търсачката/.

..лухари, кой ви вярва още на подобни провокации. Оправете се ге'ове и махнете всички пво та по ПРО и тогава залагайте на мир.Смотани англо американски изчадия.

Факт е, че болшинството българи са русофили, защото знаят кой ни е освободил от турско. Каквото и да си говорим, ако не беше Русия сега тук щяхме да пишем на турски, със сигурност нямаше да сме в ЕС, и щяхме да сме като кюрдите, че и по-зле. Та, една дребна, но злобна шайса соросоидни русофоби-наемници си съдират задниците да смогват да пускат жлъчни забележки за Русия. Давайте, той кервана си върви. Всички виждаме в какво състояние завари Путин Русия и всички виждаме какво представлява Русия сега. Всички виждаме как единствена Русия реално се бори с тероризма, виждаме какви пропагандни ресурси на Запада са впрегнати да я плюят и демонизират. Всички виждаме, че Путин има реална /потвърдена от западни социолози/ подкрепа от 80% - недостижима за никой западен политик. Всички виждаме как западняците предричаха провал на Русия в Сирия, а сега пищят и се чудят как да си спасят терористите и инструкторите. Всички виждаме с какъв респект макар и през зъби Западът обсъжда руските самолети, подводници, Калибли, средствата за електронна борба и т.н. Трудна е соросоидната работа, и все по-трудна ще става. Трудно ще им е да плюят една побеждаваща и възраждаща се Русия. А пък ако и Тръмп им резне финансирането направо ще изчезнат на мига!

за 500 години не сме прописали на турски, сега ли щяхме да почнем? виж на такива като теб конюнктурата може да е да пропишат на турски, руски, арабски, гръцки... накъдето духа вятъра! те не случаино преди освобождението сред българите е имало гърчеещи се - такива като вас!!!

олеле маико, що глупости си написал!!! ти не си никакъв русофил, а путифил. нпота и грантове раздава путин. даже преди две години един приятел ме канесже да правим руски клуб, защото путин дапал пари на такива разпространители на руска "култура". та путифиле, я кажи след огромният напредък при управлението на путин, един съвременен руски продукт, от които човечеството има полза? изключваме автоматите и бомбите, рускините и съвецките ракети.

и много ясно, че хората ви се подиграват! които се е возил на руска кола или е имал руски телевизор си знае. знаят си го и руснаците. и те и нашите видни русофили си искат западното качество. тъи че на вас русофилията ви е като религията - консуматорска - зачитатевя само на софрата.

Аз имам много години зад гърба си и въпреки това не можах да се сетя за някакъв продукт ЗА МИРНО ПОЛЗВАНЕ, КОЙТО ДА СЕ ПОЛЗВА (ОТ ВСИЧКИ ХОРА ПО СВЕТА! Само модерни оръжия и заплахи с унищожение! Ако и "Курск" беше без екипаж изобщо нямаше да разберем, че е гръмнал...

Всъщност Путин се опита много сериозно да замете случая с Курск. Ама пустата гласност! :))))

Не, благодаря... предпочитам снимките от Cassini , а на Дир.бг препоръчвам да си направят една отделна секция "Руски съвременни оръжия", гледам че имат материал в излишък.

"Руски съвременни оръжия"е любимата ти тема. Не я пропускаш явно. Дерзай! Молодец!

Кой разбрал - разбрал... Ти не си от тях... :)

Сещам се, дето американски самолетоносача бил потопен от айсберг. Командирът на айсберга бил награден с орден "Ленин".

Досега самолетоносач не е бил потапян от айсберг, подводницата Курск уж беше 'убиец на авианосци' ама не и провървя в службата..

"Всъщност създаването на безпилотна подводница, способна да носи едно мощно ядрено торпедо не е толкова сложно и скъпо". Доста е сложно и скъпо. Особено миниатюрният ядрен реактор, който го задвижва. Не е безпилотна подводница, която носи едно торпедо. Цялата конструкция на Статус-6 е едно ядрено торпедо. С много мощна термоядрена глава до 100 Mt, с голяма дълбочина на потапяне - 1000 метра, с висока скорост - 56 възла са 104 км/час. И това под водата. Диаметър 1 метър, дължина 24 метра. На 1000 метра дълбочина и при 100 км/ч (под водата !) никакво противоторпедо и никаква дълбочинна бомба не може да го догони. Никоя страна няма такива противоторпеда. Идеята е на акад. Сахаров, още от 60-те години. Проектът е замразен, някои неща са работени през годините по него и е започнат отново през 2002-ра година, когато щатите излязоха от договора за ПРО. Многократно руснаците ги предупреждаваха - ще има асиметричен отговор. И ето го и него. Не попада под действието на никакви договори за ограничаване на стратегическите въоръжения. Насочен е срещу военно-морските бази, но при време за достигане на бреговете на САЩ от 24 до 48 часа си е типично оръжие за "възмезден удар". Т.е насочен е срещу крайбрежните градове, защото когато доплава, вече никакви подводници и никакви кораби няма да има на пирса на ВМ бази (две денонощия след първия ядрен удар кой ще се плацика там !?). Ридай Ню-Йорк, сбогом Филаделфия, Балтимор, Вашингтон.

Балистичната ракета е много по-бързо ефективно оръжие от тази глупост, която само доказва идейно руския 'хуманизъм'. А руските градове и сега ридаят от нискосъбления самодържец.

stan_posta@

Не става въпрос за хуманизъм, а за въздържане. Ако някоя страна знае, че гарантирано ще има ответен удар, никога няма да предприеме първи, изпреварващ удар. Това оръжие е такова - гарантиращо възмездния удар.

щом това корито е без екипаж, значи не е опасно за никого! както се знае, на всяка руско руско нещо, най опасен е пияният му екипаж!!

Така го помнят и немците 1945г. А, и франсетата 1812г.

И най-вече японците 1905!

Пуши ли? Ако не пуши, не я щем

Абсолютно сте прав, наскоро коритото "Кузнецов" с 5 самолета на борда, ужасно беше задимило сирийското пристанище, вероятно използва за гориво каменни въглища.

5 минус 2 са самальотите вече.

С 'пилотираните' им подводници нещата сериозно са забуксували: нито Лада нито Ясен са приети на въоръжение, но- като махнат човешкия фактор може да имат повече успех :)))

Я влез се поогледай в новите модели Лада, Волга, на БХ каква Нива са подготвили, тогава пиши "умно"

Не тая Лада ;) Не става дума за автомобилите от нисък клас сглобявани в Русия, а за неатомната подводница от 'ново поколение' която така и достигна нивото на конкуренцията от Германия, Швеция и Япония.

За военните проекти знаем. За американските не пишат. Дай нещо ново, полезно.

за американските - ежегодно пускат на вода по една нова многоцелева атомна Вирджиния.

Оръжието, което ще спаси света от атомна война! Браво братушки!!!

ГУГЪЛ НА Статус-6 Материал из Википедии свободной энциклопедии ... ЯДРЕНИЯ ДВИГАТЕЛ Е МОДЕЛ 1978 - ОЩЕ ТОГАВА Е БАЧКАЛ ... А СЕГА 40 ГОДИНИ ПРОГРЕС СА ГО НАПРАВЛИ СИГУРНО СУПЕР :)))

100% супер развитие и напредък като при прочутата марка АЗЛК!

взривяващ се Фалкън или Антарес я!

Поне като потъне няма да загиват по стотина моряци.

Варягите не са като хората - няма как да си хомо сапиенс, щом така силно мразиш другите хомо сапиенси. Може би са единственото оцеляло неандерталско племе.

САЩ имат военен бюджет съпоставим с този на останалия свят. то сигурно е от любов към всички

Така е! За да защитят хората по света са направили стотици бази. Парите от бюджета отиват за издръжка на тези бази, а оттам директно в икономиките на държавите където са разположени.

Абе братя раши аре почнете да си харчите рублетата за нещо полезно на тоя свят, баси.

56 възела в час!

И на мен ми направи впечатление. Все едно да кажеш "минус пет градуса под нулата".

ама направо изпреварват балистичните ракети ..

Само ако е възможно да не е като "Кузя", да не дими толкова много! Ще изтрови рибата :)

Кузя пуши, щото има нафта. Има нафта, щото Русия е велика! Освен това димната завеса прави Куза невидим за извънземни от космоса!

Освен това докат дИцата зяпаха на Кузя пушЪка рашките пробутаха отдолу секретно въоръжение.

Картинката е леко размазана. Много по-ясна версия може да се намери в Интернет. С цел изясняване на някои неща. Тази подводница е екпериментална. Истинските подводници-носители все още се строят. И това не са първите тестове на това ядрено торпедо. Вече е имало тестове от специално преправен кораб. Също посочен на картинката. Пак там могат да се видят предполагаеми срокове. Държавни изпитания 2019-2020г. Позволявам си да използвам думата торпедо. Въпреки че на споменатия лист е написано "самоходен подводен апарат" (СПА).

Едва ли скоро ще го/я направят това торпедо/подводница!А всеки знае,че най много инженерна мисъл е съсредоточена в USA!Така,че едва ли американците са (повярвали) се уплашили от поредният кьор фишек на посраната путопропаганда!

Сус не светотатствай! Всеки знае, че американците са супер тъпи и нищо не са измислили. Вместо тях мислят: китайци, англичани, французи, испанци, мексиканци, индийци, българи, руснаци, италианци, германци, сърби, македонци, поляци, японци, корейци, виетнамци, скандинавци... всякакъв народ от цял свят, който мисли и бачка здраво... А всъщност измислили са едно нещо американците - седят си в резерватите по цял ден, пушат си лулата на мира и си тананикат "Оу, оу, оу... оу.. оу..." и правят димни кръгчета.

СПОРЕД НАШТЕ В ПЕНТАГОНА НЕ Е ПОДВОДНИЦА , А ТРОПЕДО С ЯДРЕНА ДВИГАТЕЛНА УСТАНОВКА - ДАЛЕКОБОЙНОСТ 10 000 КИЛОМЕТРА - МОЩНОСТ 100 МЕГАТОНА .... 1 РУСКА МОДЕРНЕЗИРАНА ПОДВОДНИЦА МОЖЕ ДА НОСИ 6 ТАКИВА В РЕВОЛВЕРЕН БАРАБАН :)) ... 3 ТРОПЕДА УНИЩОЖАВАТ ВСИЧКИ КРАЙБРЕЖНИ ГРАДОВЕ В АТЛАНТИКА ... ИДЕЯТА Е ОЩЕ НА АКАДЕМИК АНДРЕЙ САХАРОВ - КОЙТО ЗАПАДА БОГОСЛАВЯШЕ КАТО ДИСИДЕНТ :))

ИСТОРИЯТА Е ЧЕ САХАРОВ ПРЕДЛАГА НА ХРУШЧОВ С КОГОТО СА МНОГО БЛИЗКИ ДА СЕ РАЗПОЛОЖАТ БОМБИ ПО 100 МЕГАТОНА В МЕЖДУНАРОДНИ ВОДИ ОКОЛО САЩ - ЗА ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ ЯДРЕНА ВОЙНА ... ПРИ КОЕТО ХРУШЧОВ КАЗАЛ НА КГБ ДА НАЗНАЧИ ПСИХИАТЪР КОЙТО ДА НАБЛЮДАВА САХАРОВ ... ТОВА Е ПОВОДА ПО-КЪСНО ЕВРЕИНА САХАРОВ ДА ГО ИЗКАРАТ ДИСИДЕНТ И БОРЕЦ ЗА МИР :))

А ва Детройте?! Къв американец си ти ?!Кефиш се,че руснаците щели били да ви избият вас американците?Че ти си си жив по_ран руски трол бе!

А автомобил и компютър КОГА ще изобретят?

Те и сега си имат автомобил без шофьор. А май се обърках, не е точно автомобил. Казва се ... Луноход :-)

Нямат си. Имали са преди 40 години. И оттогава нищо.

е па они си имат от 2 години процесор. от миналата година би трябвало да си имат и работещи компове. че и виндоус нема да ползват оти си пишат собствена система. оти микрософт следят и докладват сичко дет става на машини от виндоус 8 нагоре...

Tе и сега са безпилотни, но пък са пълни с водка.

Твоят коментар ме подсети за великия филм "Особености на руския национален риболов". Там като им свърши горивото на подводницата, взеха от един кашон с водка и наливаха в резервоара и тя така продължи да върви на водка!

А где водка?

Възел в час???

Не се излагай, Възеле!

Въпросът е напълно уместен, но явно трябва да бъде разяснен. Понеже който е допуснал грешката, ако е поради незнание, не може да разбере смисъла му. /////// В новината е написано "56 възела в час". Истинската мярака за скорост на/под вода е възел. Без никакъв час. Един възел се равнява на скорост от една морска миля в час. Или 1,852 км. в час.

Руснаците винаги са били добри в унищожението, никога в съграждането. Е, като изключим комунистическите панелки, чиято основна цел е била деморализацията и дехуманизацията на населението.

световни първенци в панелното строителство са Франция, Бразилия и Китай пп. няма нищо лошо в панелното строителство. всичко е въпрос на качествено изпълнение.

Руснаците, пак са подхърлили "случайно", малко храна за размисъл, на западните си "партньори". :)

Да си я заврат от зад руснаците.

завряно дълбоко отзад на еврофагитата и лудите говеда:) Те циврят и реват на умряло:)

Тъкмо си мислех, че статията е "Русия дрънка ядрени подводници", а то се оказа, че статията е Американците имат техника, с която знаят всички руски подводници, къде са, какви са, какво правят и какво е пил капитана. :)))))))))))))))))))))) КАПИТАН... какъв пилотник?!!!!!

Просто е станала лека "утечка"...както преди това стана по новинарските емисии, когато показваха 'уж' случайно Статус-6 :)

Е нормално е като се насвятка до фуражката и да утече нещо! Както казах, американците знаят и това. ;)

Споко, ще ги хващат с рибарски мрежи!

Ами дааа...Любопитно ми е..Хамериканското ПРО, как ще сваля това атомно торпедо?:) Което се движи на дълбочина 1км под водата?:) Гледах руската стратегия за използването натези атомни торпеда Статус-6..В случай на атомна война с Краварника, руснаците пускат глутница от тези торпеда, които след като стигнат Източното крайбрежие на САЩ, се разполагат в строга формация, след което бойните им глави се детонират едновременно...Образува се огромно цунами, огромна приливна вълна която навлиза дълбоко в територията на Америка, като помита абсолютно всичко! Бойната глава на торпедото е кобалтова, и излъчва огромно количесто радиация..Затова и водата която ще залее САЩ ще е радиоактивна, и следващите стотици и хиляди години земята няма да бъде годна за живеене...Това, е оръжие за деня на Страшния съд! Ако лудите крави са толкова малоумни, и решат да нанесат изненадващ ядрен удар по Руската Федерация!

Абе, ти си много болен, не знам дали си го осъзнал

Сополанко, дано никога да няма адрена война, защото тогава няма да има нито американци нито руснаци, нито болни русофили като теб. И все пак само САЩ са ползвали атомни бомби във война. Пък за руските технически постижения били те и във военното дело....айде няма нужда. Примери много.

Ми да, примери много! Първия човек в космоса, първия сателит, първия луноход и какво ли още не!

''Ядрена подводница'' се нарича такава, която се движи от енергия на ядрен реактор?! Ядрена ракета, закачена на автобус , не го прави ''ядрен автобус'';)

а руските ядрени влакове? или те не са ядрени?

Тези нямаха ли зловещ инцидент в управляема подводница през 2000-ната година? Къде са се залетели пак... и те не знаят :D

хамериканците определено имаха:) и то не с една, а с две атомни пдоводници.>като едната се самопотопи със собствените си изстреляни торпеда:) Това са подводниците Трешъри и Скорпион:)

Тъпунгер това е било през 1963 и 1968 г. ЗА ПОСЛЕДНО. За сметка на това в Педеруската империя инцидентите с потънали подводници са поне 14, а загиналите подводничари при различни инциденти над 600 души. 1957 М-256 1957 М-351 1961 С-80 1962 Б-37 1962 С-350 1968 К-129 1970 К-8 1981 С-178 1983 К-429 1986 К-219 1989 К-278 Комсомолец 1991 Б-33 2000 К-141 Курск 2003 К-159

С пиндоси/кравари/янки се разговаря само така: бий да те уважават!