Коментари - Русия обяви планове за покоряване на Луната | IT.dir.bg
назад

Русия обяви планове за покоряване на Луната

Руската федерална космическа агенция Роскосмос е разработила програма за усвояване на далечния космос, която предвижда и покоряване на Луната.

Обратно в новината

Коментари - Русия обяви планове за покоряване на Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато руснаците се наканят, китайците ще са ги изпреварили в пращането на космонавт на Луната.

Идеята за постоянно присъствие на Луната не е от вчера. Има разбира се и военно измерение, а именно контрол и атака (примерно срещу сателити) в случай на ядрена война на Земята. Затова пък американците искат установяване в още по-дълбокия тил - Марс. Но май и Китай се е насочил натам, нали е Червената планета...

Има само една лека разлика между Марс и Луната. Луната се върти около земята и целогодишно е до нас, докато Марс има моменти, в които е доста далеч.

Патерицата на българина е сложена на акъла му - и резултатите могат да се прочетат по-долу.

Това е несериозно! Дългосрочните програми с хоризонт 15 години са като прогнозите какво ще е времето на дадено място след 6 месеца!

Засега е добре,че Русия пренасочва апетита си за покоряване извън Земята.

Тези палячовци от как ги помня обявяват велики планове и после няма резултат. Вероятното обяснение е че ги обявяват след препиване с водка.

едни летят, други скачат на батут.

Доста ти е къса паметта.

Нашата космическа програма включва асфалтирането на вътрешните улици на 3 големи града и изграждането на 30км магистрала до края на другото десетилетие :)

Руската космическа програма на СССР - разви в немислими за отделните страни клонове на науката и практиката, които доведоха до това - космонавтите да се хранят с Български тубички - - - да имат на борда и за основна задача експерименти с Българско научно оборудване - - - и тнт. Българските тубички с пържоли и всичко останало ги предпочитаха от всички Космически агенции !!! Руската Космическа Индустрия на СССР - работеше на принципа - - - от ВСЕКИ СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ - та даже и отгоре с нейна помощ !!! ЗА ТОВА ИМАМЕ ДВАМА КОСМОНАВТИ - отделно обучените резерви - ЗА ТОВА ИМАХХХХМЕ КОСМИЧЕСКА ИНДУСТРИЯ - ЗА ТОВА В ЦЕРН ПРОЦЕНТА НА СТАРИТЕ ПРОФЕСОРИ Е В НАША ПОЛЗА !!!! И ДО ТУК С ХУБАВОТО - -----ЗАЩОТО НИТО ЕДИН ОТ ТЕЗИ, КОИТО ЧЕТЕМ ТОВА ------ НЯМА ДА ДОЖИВЕЕ ДА ВИДИ БЪЛГАРСКИ КОСМОНАВТ В АМЕРИКАНСКАТА КОСМИЧЕСКА ПРОГРАМА !!!!!!!!!!!! НИТО ЕДИН ОТ НАС НЯМА ДА ВИДИ ТУБИЧКА БАНАН - МАДЕ ИН БЪЛГАРИЯ, ЗА ПЪРЖОЛИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ............... НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ПОМНИ - НИТО ПЪК В ОБОЗРИМО БЪДЕЩЕ ЩЕ РАЗБЕРЕ ------------- ЧЕ В ОСНОВНИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ БЯХМЕ ОТ ЧЕЛНАТА ТРОЙКА - - - ДО НЕ ПО-НАДОЛУ ОТ ДЕСЕТО МЯСТО В РАЗЛИЧНИТЕ ДЕЙНОСТИ И ОТРАСЛИ НА КОСМИЧЕСКАТА ИНДУСТРИЯ !!!!!!!!! МЪКА, МЪКА И КОСМИЧЕСКА ТИШИНА - ТОВА НИ Е ОБОЗРИМОТО БЪЛГАРСКО БЪДЕЩЕ ............. - - - И В КОСМОСА ----------- И - И - И - НА ЗЕМЯТА ..........................

Защо си се нарекъл "Мечтател"? Повече ще ти приляга "Обективен отчетник с лек невротизъм" (последниото е поради кресливите главни букви). А иначе си прав, за 25 г. загубихме предните си позиции във всички стопански и социални области с изключение на прираста на население от малолетни и неграмотни родители....

щото не им стига че притежават 11,5% от сушата на земята без да броим крим,казахстан,таджикистан, и другите станове,с които и те едвам се оправят, самите себе си не могат да оправят ама решават и луната да стане руска!да можеше начело с путин всичките да заминат за натам че европа 100г не може да се оправи от комунизма!!!

колко му е.ама на марс няма водка.

БЛАЖЕННИ СА ВЕРУЮЩИТЕ!! Я СИ ПОРКАЙТЕ ВОДКАТА, А ЗА ЛУНАТА ПОСЛЕ!!

Българите са европейци и като такива са част от най-успялата нация на света - европейската Европейска е съвременната цивилизация, независимо в коя част на света се демострират успехите. Съвремния свят е реузлтат от успеха на европейската цивилизация. Русия е азиатска държава с азиатско насление и манталитет.

Както е казал Бай Ганю:- "Абе европейци сме ний, но не съвсем". Докато в "азиатската" държава Русия учтиво си говорят на Вие, не цъкат като турците с език когато искаш да кажеш "Цъ" т.е. "Не", клатят си главите за НЕ и ДА също като европейците, за разлика от българите които сме едно към едно с турците. Та така драги ми европеецо с азиатско мислене.

Ти ако цъкаш, плюеш и се секнеш, аз не се държа така. Понял, дорогой?

Чалгата, медийните промивки, гмо-то... не прощават. Русия е в основата на съвременната европейска цивилизация, в частност, космонавтиката. Но за такива като тебе Капалъ чарши и анадолските курорти са върха на европейската цивилизация, а Русия е изостанала азиатска държава.

Това че си син на някоя довлякла се тук рускиня не те прави експерт по история Русия си е каквато е - отживяла империя с комплекси

Браво! Печелиш! ЗОМБИ НА МЕСЕЦА! Та-ра-та-там-та-таааааааааааааааа!!!

Неграмотни човече отвори картата на Европа и ще видиш че половината и територия е в Русия!

Da komentirat po vaprosa imat pravo samo onezi nacii koito mogat da izpratiat sami obekt po-dalech i visoko ot sobstvenata si pliunka. Balgarite ne sme mejdu tiah.

Нито САЩ, нито Русия имат силата и знанията да изпреварят Бай Ганьо. Той е велик и ще покори Луната преди тях. Само да не са го изпреварили братовчедите му (по интелект) от Македония !

Ние българите сме на всеки километър на луната.

Ще отидат на Луната , ама първо трябва да поискат визи от ония , от обратната и страна .

Русия винаги е била водеща държава в космоса. Така че, нищо чудно да го направи. Браво и напред Русия!

Те следите тъй си седят - 60 години без промяна. зА ЕДНО СИ ПРАВ Световното съревнования е САЩ+ЕС vs Китай Русия си остава дупка за копане на нефт

Руският процесор Елбрус-4С е готов за масово производство, съобщи разработчикът ЗАО МЦСТ. Чипът е 64-битов, с универсално предназначение. Елбрус-4С има 4 ядра с тактова честота 800 MHz и поддържа три канала памет DDR3-1600. Четири такива процесора могат да се обединят в една система с обща памет. Процесорът ще се произвежда по 65-нанометрова технология и ще консумира около 45 вата. Всяко ядро може да изпълнява до 23 операции за един такт, а пиковата теоретична производителност на четирите ядра достига 50 гигафлопа при операции с плаваща запетая с единична точност и 25 гигафлопа с двойна точност. МЦСТ е конструирала сървър с четири процесора Елбрус-4С и операционна система Елбрус на базата на Linux 2.6.33. В състава на дистрибуцията влизат над 3 000 програми от Debian 5.0 и пълен пакет инструменти за разработчици.

Това показва нагледно руското изоставане в процесорните технологии. Руснаците тепърва има да усвояват 45 нанометра, след това 22 нанометра, и чак след това 14 нанометра технология. Докато Интел от началото на годината работят по 14 нанометрова технология. Тъжна история на изоставане. Чакаме руския Интернет.

Нормалните дуржави правят процесори за телефони и компютри, които да продават на обикновените хора. А цитираният процесор руснаците не само, че няма да го ползват за граждански цели, ами го и произвеждат извън Русия. И само малоумници се хвалят с ядрените си ракети, докато на пенсионерите не им стигат парите.

Русия е велика държава, а ти си заблуден абориген, облъчен с евтина пропаганда. Преди 89 щеше да си комсомолски секретар, убеден в светлото бъдеще и в социализЪма.

Русия не е велика държава, защото единственото нещо, корето прави успешно е да претопява народите, чиито богатства краде

Тя рублата станала 40:1 към долара Ще покоряват те, ... емигрейшън офисите

Дано цените на газ и нефт да не падат...., че иначе от къде конти?

Някой да обясни - колко са рускоговорящите на Луната преди покоряването и започнали ли са да се организират в отряди за самозащита?

Ха-ха , дори и мурзилките вече не вярват на такива новини...

Смешно е да гледаш как разни тъпаци не знаещи значението на думата мурзилка, се скъсват да я употребяват по повод и без повод. Това е същото като оная селянка, която от простотия си кръстила бебето Кенефка, понеже и се сторило много оригинално и умно.

Мурзилка е безполово, неиденфицирано същество от съвеЦки анимационен филм (мультик) Много подходяща алегория за българоговорящите, но рускомислещи тролове които денонощно спамят руска пропаганда

Американците мислят да пращат хора на марс тея руснаците мислят да покоряват луната. Явно мисленето на русия е още назад те живеят още в соц времето. Никакво ново развитие в мисленето нямат!

Аз мисля да пратя хора да разгледат галактиката Андромеда от по-близо. Обаче дали ще го направя не знам. Със сигурност мисията до луната е по-реалистична и сигурно ще ме изпреварят в реализацията. Иначе рекламата ми ще бъде на ниво.

Тоз, който инвестира в наука успява!Жалко, че България не го прави.

Кьм края на другото десетилетие Русия стьпва на Луната..... или кьм 30 години след САЩ...... :-)

ANISHAR

Китай: Няма никакви следи от американското кацане на луната Китайския лунен роувър Yutu, който кацна на луната през изминалата зима не е открил абсолютно никакви доказателства за американското кацане на луната през 1969г., заявиха от Китай

Партенка е тва.

А защо си сигурен, че китайския лунен ровър е на Луната? След като си убеден, че цял космически кораб с маса 50 т. го няма, защо мислиш (не грешка - ти не мислиш), че китайския луноход, който тежи под тон е там?

Abu Talib

Имаше по едно време вестник "СЕНЗАЦИЯ" Там се пишеше, че първо на Луната са стъпили германците, даже имаше спасен модул на ракетата и то дълго време след края на третата св война, имаше и снимка на жена с хитлеровия знак.

Проклета да е тая държава с толкова експерти. За това ще живеете в ла.на, защото само това бълвате..

Луната може, Украйна НЕ!

Невероятно или не - руснаците са първите, които изпратиха човек в космоса, първите, които изпратиха сателит в космоса, първите, които направиха орбитална станция, единствените, които правят ракетни двигатели, единствените, които в момента пращат космически туристи. С техните кораби се пращат и астронавтите до международната орбитална станция. А на американското кацане на луната, продуцентът му си призна, че е снимано в студио в Лос Анджелис...

Ха ха, поредната червена изтърбушена лейка. Неееевероятно или не е пак да си представяме свят в който само руснаците правят нещо. Не че не правят, ама не е нещо, по-скоро е обратното. Странно е как ватенките се потят , ей така , за едното нищо, ха ха ха!

Abu Talib

Вчера споделих в един мой постинг, че на Луната има кратер, назован с името на ядрен физик, професор от Япония -Нагаока Хантаро, член на Академията на науките на СССР от 1930 г.?!. Бих желал да узная, кой предложи това, моля, кажете за да не се препъва който и да било...! Предварително благодаря. Луната се движи по своя обрита, и на 23-24 е в опасен аспект с ядрения полъх.

Чета и не вярвам на ушите си. Какви коментари, каква простотия. Много хора тук наверно не знаят че ''едно време'' България имше своя космическа програма и благодарение на СССР изпрати двама космонавти в околоземна орбита. Но разбирам. На сегашното поколение от протести не му остава време дори да прочете съвременната история....

Така е, и ние бяхме космическа държава, като Монголия. Щото СССР прати и техния Жугдердемидийн Гуррагча в околоземна орбита.

А за другаря Абдул Ахад Мохманд - първият афганистански космонавт какво да кажем?

Мда, така е, разрешиха ни да изпратим двама космонавти. И двамата бяха военни, не учени, и извършиха няколко експеримента. Като цяло никакви дългосрочни планове. Така се работеше тогава и сега могат да се видят резултатите. Вижте на Марс в момента колко и какви апарата има, както и какви лабораторий има в момента в околоземна орбита! Незначително руско участие, другарю , от онова поколение което не протестира!

Ей, тва водката е голяма работа!

Ще направят референдум за присъединяването на луната към руската федерация :)

Ха дано просперитет, за толкоз време. Че да доживеем и ние да видим истински прогрес.

Само "опълченците" са в състояние да покорят луната!

Да, 100 години след Америка може и да кацнат на луната!

ми да хич не е лесно да развееш баряк на луната кат краварите.. то при тия бурни ветрове там))))

ХИ ХИ СОРОСОИДНИТЕ ТРОЛОВЕ СЪН НЕ ГИ ЛОВИ КАТО ВИДЯТ НЕЩО НАПИСАНО ЗА РУСИЯ .

Хахахаха! Русия покорява автомобилостроенето вече от 100 години и още дяла щайги с теслата, но виж Луната ги чака да я покорят :))) Пълни смешници! Някой да е виждал руска стока в някой магазин през последните десетилетия? Тези съвсем изтрещяха и ще задминат По малоумни ни Северна Корея до 5 години...

От "пиадестала" но собственото си мизерно съществуване ли съдиш за другите страни?

Няма значение откъде. Мизерията ни в момента е плод на българо-съвецката кражба на българския народ

Ами че тая тема май вече я бистрихме и стигнахме до извода, че първо ще се реализира проекта Лунен поток -тръбопровод за водка :)

В момента около Марс се въртят пет апарата, а на повърхността лазят три. И нито един руски. А имаха амбициозна програма преди десетина години. Та, ако ми трябва програма руснак ще търся, ха ха ха.

Руските апарати изпратени да изследват Марс, изследват дъното на океаните тук на земята :).

А през 1980 година щехме да преминем от "развития социализъм" към комунизма. Космоса зяпаме-мухи лапаме.

Да ползвате само руска електроника ей...никакви ми ти корейски чаркала ..иначе не се признава покорението.

Записах си годините и чакам резултатите....ама като Ви знам какви дървени комунистически глави сте ще кацнете на куково лято на Луната.

Май нещо са объркали името на едната сонда от Роскосмос...трябва да бъде Луна-Гроб като Фобос-Грунт който стана на гроб.

Фобос-Грунт отиде при МАРкС

Няма да стане,ЕС ще наложи санкция

може и точно заради това да не стане. Рублата да потъне още малко и пари за хляб няма да имат, че камоли за експерименти в космоса

ДА ДЕ САМО ДЕТО ВЕЧЕ НЕ ИСКАТ ДА ПАЗАРУВАТ НЕФТ С ДОЛАРЧЕТА И ЕВРО А С РУБЛИ . А ЗА РУБЛИТЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИШ СЪС ЗЛАТО . ЗАГРЯВАШ ЛИ ?

най-накрая осъзнаха, че за по-далечени планети като Марс, все още братушките не са узрели, за спрака ''марсохода'' Фобос-Грунт'

То и на американците маса ракети им паднаха, но в крайна сметка закараха човек на Луната.

Оп-оп .. пионерите в покоряването на космоса са налазили коментарите.... очаквано..

Да ще я боядисат червена!

американците са приготвили надпис кока кола след като я боядисат - според вица от соц времето.

Хе-хе-хе! Т'ва кореспондира чудесно с рекламата на Кока-Кола, която е вървяла по време на живото предаване на първите крачки на хората по Луната.

и хамериканците ще пишат с бели букви кока кола

Браво. Типично руско поведение с комплекси. Те вечно покоряват. Всичко покоряват. Машала

Ми покорявам си е съвсем на място в случай, като от статия не се разбира, какви слова ползват руснаците, изказа е на автора и. Само за сведение всички алпинисти покорояват върховете. Та така е прието всяко нещо, което коства страхотни усилия и крие немалко опасности и неизвестни да се покорява.:) Та иначе и аз завиждам на тези, които могат да покорят Луната или Еверест, но благородно, без да избивам комплекси, като ги наричам тях комплексари.:)

Никой уважаващ себе си катерач не казва, че покорява връх. Терминът е чисто журналистически. Природата не може да бъде покорена. Да покориш значи да отидеш и да останеш там. Това, че с нечовешки усилия си стигнал до Еверест и си останал горе 15-20 мин. не те прави покорител. Така че ние говорим за изкачване на върхове, а покоряването нека си остане за журналистите. Тъй като имам вземане - даване с руснаци съм сигурен, че преводът е точен и са използвали точно думата "покорявам Луната", а не нещо друго. Защо? Ами колегите по-горе са го обяснили достатъчно точно.

Нали вече бяхме там?

Май този път наистина ще вземе да кацне човек на Луната.

Той, човекът, кацна.

Селски, ако знаеш колко научни експерименти, колко открития, и какви наблюдения са извършени чрез апаратурата, оставена на луната и "камъните", взети от там, включително и от руски учени, няма да говориш глупости. Да си чул за някой влиятелен руски (а и не само руски) учен да изразява съмнение относно тези постижения? Няма и да чуеш!

Всичко това и робот е можел да го свърши или греша ? Не че се съмнявам че са ходили.